گوگل دیسکاور (Google Discover) چیست؟

چطور به گوگل دیسکاور راه پیدا کنیم؟

در عصر دیجیتال امروز، برای تولیدکنندگان محتوا و بازاریابان دیجیتال مهم است که حضور آنلاین قوی داشته باشند و ترافیک ارگانیک بالایی را به‌‌سمت خود جذب کنند. یکی از راه‌های متداول رسیدن به این هدف، بهبود سئو و دیده‌شدن در رتبه‌های اول موتورهای جست‌وجوست؛ اما راه دیگری هم وجود دارد: قرارگرفتن در گوگل دیسکاور.

Google Discover روز‌به‌روز محبوبیت بیشتری برای بازاریابان دیجیتال پیدا می‌کند. اما دلیل این محبوبیت چیست؟ چه عواملی روی دیده‌شدن در گوگل دیسکاور تأثیر می‌گذارد و چطور باید سایتمان را بهینه کنیم که به چشم الگوریتم‌های گوگل دیسکاور بیاییم؟ در این مطلب از وی‌پدیا همراهمان باشید تا به این سؤال‌ها پاسخ دهیم.

Google Discover چیست؟

 Google Discover یکی از سرویس‌های هوشمند گوگل است که فقط در مرورگرهای گوگل تلفن‌های همراه یا تبلت‌ها ارائه می‌شود.

این سرویس، از الگوریتم‌های یادگیری ماشینی برای تجزیه‌و‌تحلیل تاریخچۀ جست‌وجو، علایق و رفتار آنلاین کاربر استفاده می‌کند و بر همین اساس، محتواهای شخصی‌سازی‌شده را در قسمت فید مرورگر او نشان می‌دهد.

برای مثال، اگر فردی به‌طور مرتب دستورالعمل غذاها‌ را جست‌وجو ‌کند، Google Discover ممکن است در قسمت مرورگر تلفن همراه او، مقالاتی را درمورد تکنیک‌های آشپزی، دستور پخت‌های مربوط به آشپزی یا وسایل آشپزخانه نشان دهد.

تفاوت Google Discover با Google News چیست؟

Google Discover و Google News هردو به‌عنوان سرویس‌های ارائه و کشف محتوا عمل می‌کنند، اما تفاوت‌های مشخصی نیز با هم دارند. Google News بر ارائۀ آخرین مقالات خبری از منابع معتبر و اخبار فوری به کاربران تمرکز دارد، اما Google Discover طیف وسیع‌تری از محتوا، ازجمله محتوای همیشه‌سبز، بلاگ‌ها، ویدئوها و موارد دیگر را هم در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

هدف گوگل دیسکاور ارائۀ محتوایی به کاربران است که حتماً با علایق آن‌ها همسو باشد، حتی اگر ربطی به اخبار نداشته باشد.

به‌طور مثال، در دوران کرونا همه از Google News انتظار داشتند که مقالاتی دربارۀ آخرین یافته‌های مربوط به واکسن کرونا را نشان دهد، در‌حالی‌که Google Discover روی مقالات ساده و کاربردی‌تری مثل بهترین سوپ در دوران بیماری کرونا یا نکات بهداشتی تمرکز می‌کرد.

چرا قرارگرفتن در گوگل دیسکاور مهم است؟

قرارگرفتن در گوگل دیسکاور می‌تواند مزایای متعددی برای سایت کسب‌و‌کارها داشته باشد و حجم قابل توجهی از ترافیک ارگانیک را به سایت‌ها هدایت کند.

از‌آنجایی‌که Google Discover به میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان دسترسی دارد، ظاهرشدن در فید آن‌ها می‌تواند محتوای شما را در معرض مخاطبان بیشتری قرار دهد و به افزایش آگاهی از برند کمک کند. اگر کاربران به‌طور مستقیم مطلب سایت شما را جست‌وجو نکرده باشند و آن را از طریق قرارگرفتن در گوگل دیسکاور کشف کنند، برند شما نرخ تبدیل بالایی را تجربه می‌کند.

درنهایت، قرارگرفتن در گوگل دیسکاور می‌تواند اعتبار سایتتان را افزایش دهد؛ هنگامی که کاربران به‌طور مکرر محتوای شما را در فید خود می‌بینند، تخصص برندتان را درک می‌کنند و بیشتر به سایت شما سر می‌زنند. همین اتفاق می‌تواند تأثیر مثبتی بر سئوی سایتی که دارید بگذارد.

عواملی که بر قرارگرفتن در گوگل دیسکاور تأثیر می‌گذارد

چندین عامل بر شانس شما برای برجسته‌شدن در Google Discover تأثیر می‌گذارد:

۱) کیفیت محتوا

گوگل دیسکاور محتوای باکیفیت، به‌روز و جذاب را در اولویت قرار می‌دهد. به‌طور مثال، اگر یک بلاگ مد دارید، تولید مقالاتی که به‌خوبی درمورد آخرین ترندهای مد، نکات استایل و ایده‌های لباس‌ها توضیح می‌دهد، می‌تواند شانس شما را برای دیده‌شدن در گوگل دیسکاور افزایش دهد.

۲) تعامل کاربر

Google Discover سیگنال‌های تعامل کاربر مثل نرخ کلیک، زمان صرف‌شده در صفحه، بانس ریت و میزان اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی را در نظر می‌گیرد. برای تشویق تعامل کاربر، می‌توانید تیترهای جذاب ایجاد کنید، از تصاویر گیرا کمک بگیرید و مخاطب را قانع کنید که در عناصر تعاملی مانند آزمون‌ها یا نظرسنجی‌های تولید محتوا شرکت کند.

۳) ارتباط با نیاز کاربر

گوگل دیسکاور از محتوایی حمایت می‌کند که با علایق و نقاط درد کابران همسو باشد. برای مثال، اگر سایتی مربوط به فناوری دارید، باید به‌روزترین مطالب مربوط به هوش مصنوعی و چت جی‌پی‌تی را در آن بگذارید تا ارتباط بیشتری با مخاطبانتان برقرار کنید.

۴) اعتبار سایت

Google Discover تمایل دارد محتوای سایت‌های معتبر را به کاربرانش ارائه دهد. برای اینکه اعتبار بیشتری به سایتتان بدهید، از بک‌لینک‌ها استفاده کنید، به‌طور مستمر محتوای باکیفیت و سئوشده تولید کنید ویدئو‌های مرتبط را در سایتتان قرار دهید و از پست مهمان کمک بگیرید.

برای اینکه محتوایمان در گوگل دیسکاور دیده شود چه کار کنیم؟

برای افزایش شانس خود درجهت قرارگرفتن در گوگل دیسکاور از روش‌های زیر کمک بگیرید:

۱) بهینه‌سازی سایت برای موبایل

از‌آنجایی‌که Google Discover عمدتاً در دستگاه‌های تلفن همراه ظاهر می‌شود، مطمئن شوید که سایت شما برای موبایل مناسب است؛ یعنی اینکه سایت به‌سرعت در تلفن‌های همراه بارگذاری می‌شود، تصاویر و نوشته‌های سایت با نسبت صفحه‌های تلفن همراه برابری می‌کند و تا حد امکان از اسکریپ‌های غیرضروری در سایت دوری می‌شود.

۲) از داده‌های ساختاریافته استفاده کنید

داده‌های ساختاریافته برای سئو و گوگل دیسکاور بسیار مهم هستند. این داده‌ها درک مطالب، محصولات و خدمات سایت شما را برای گوگل آسان‌تر می‌کند.

درواقع، گوگل باید بفهمد محتوای صفحه دقیقاً چیست تا تصمیم بگیرد که آن را در دیسکاور نشان دهد. به‌طور مثال، تصور کنید که سایت شما گوشی هوشمند می‌فروشد. با استفاده از داده‌های ساختاریافته می‌توانید نام تجاری، مدل، قیمت، رنگ و نظرات مشتریان را برای الگوریتم‌های گوگل مشخص کنید. هرچقدر این داده‌ها حرفه‌ای‌تر پیاده شوند، شانس به‌نمایش‌گذاشتن سایت شما در دیسکاور گوگل بیشتر می‌شود.

۳) تمرکز بر تجربۀ کاربری

هرچقدر کاربر با محتوای سایت شما راحت‌تر کنار بیاید و آسان‌تر از آن استفاده کند، رتبۀ بهتری در سئو می‌گیرید. سعی کنید در تمام سایت محتوای یکپارچه داشته باشید، از تم‌های مختلف استفاده نکنید، تیتر و زیرتیترهای جذاب و کوتاه داشته باشید، از بولت‌پوینت‌ها استفاده کنید، نکات گرامری را به‌طور کامل رعایت کنید و هر تکنیک مفیدی را به کار ببرید تا کاربر با یک نگاه، از کلیت محتوای صفحۀ سایت شما آگاه شود.

۴) از محتوای بصری باکیفیت استفاده کنید

تصاویر، ویدئوها و اینفوگرافیک‌های باکیفیت بالا را در صفحه‌های سایتتان قرار دهید تا محتوای خود را از نظر بصری جذاب کنید. توجه کنید که باید به‌شکلی محتوای بصری را در سایتتان بارگذاری کنید که سرعت سایت پایین نیاید.

برای مثال، اگر سایتی مربوط به سفر دارید، حتماً تصاویر خیره‌کنندۀ جغرافیایی را که راجع به آن تولید محتوا می‌کنید در صفحۀ سایت قرار دهید، یا ولاگ جذابی را از خودتان یا فردی که به آن ناحیه سفر کرده است بگذارید.

box

آپارات


به صورت کاملا هدفمند تبلیغ کنید!
کلیک کنید

۵) ترویج اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کاربران سایت را تشویق کنید تا محتوای شما را در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارند. دیده‌شدن مطالب سایتتان در شبکه‌های اجتماعی به الگوریتم‌های گوگل این سیگنال را می‌دهد که محتوای شما واقعاً برای کاربر ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

برای اینکه کاربران سایت را تشویق کنید، در انتهای هر مطلب از دکمه‌های فراخوان به اقدام اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی کمک بگیرید.

۶) از ترندها کمک بگیرید

یکی از موارد مهمی که به قرارگرفتن در گوگل دیسکاور کمک زیادی می‌کند، تولید محتوا درمورد ترندهای مربوط به حوزه‌های مختلف است. برای مثال، اگر سایتی درمورد ارزهای دیجیتال فعالیت می‌کند، شاید تحلیل یا پیش‌بینی بالا یا پایین رفتن قیمت بیت‌کوین، این سایت را به دیسکاور گوگل برساند.

۷) از رقبایتان عقب نیفتید

اگر می‌خواهید سایتتان حضور فعالی در Google Discover داشته باشد، باید هر روز محتوای رقبایتان را چک کنید. اینکه شما هم فقط محتوایی را که رقیبتان تولید می‌کند تولید کنید مهم نیست، بلکه باید همیشه چند قدم از رقیبتان جلوتر باشید. مثلاً اگر رقیب شما راجع به پلاگین‌های چت جی‌پی‌تی محتوا تولید می‌کند، شما باید راجع به هوش‌های مصنوعی دیگر هم تولید محتوا داشته باشید.

در آخر

قرارگرفتن در گوگل دیسکاور به این سادگی‌ها نیست؛ چون بیشتر سایت‌ها برای محتوای باکیفیت تلاش می‌کنند. اما دست‌نیافتنی هم نیست؛ اگر تلاش برای تولید محتوا را هوشمندانه پیش ببرید و به‌طور مستمر محتوای باکیفیتی که با معیارهای الگوریتم‌های گوگل جور دربیاید تولید کنید، بالاخره نوبت دیدن‌شدن شما هم در گوگل دیسکاور می‌رسد.

سؤال‌های متداول

چه عواملی بر قرار‌گرفتن در گوگل دیسکاور تأثیر می‌گذارد؟


عوامل زیادی می‌تواند در راه‌پیداکردن به گوگل دیسکاور نقش داشته باشد، اما کیفیت بالای محتوا، مرتبط‌بودن محتوا و نقاط درد کاربر، میزان تعامل کاربر با سایت و اعتبار سایت جزو عوامل مهمی هستند که روی قرارگرفتن در گوگل دیسکاور تأثیر مهمی می‌گذارند.

چه کار کنیم که در گوگل دیسکاور قرار بگیریم؟


اول از همه اینکه باید روی کیفیت محتوا و به‌روزبودن آن سرمایه‌گذاری کنید. بعد از کیفیت محتوا هم باید به عواملی مثل مناسب‌سازی محتوا برای موبایل، تجربۀ کاربری مناسب، تبلیغ و ترویج در شبکه‌های اجتماعی، استفاده از داده‌های ساختاریافته و استفاده از تصاویر و ویدئوهای باکیفیت اهمیت دهید.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.