تاثیر ویدئو بر سئوی سایت چقدر است؟

ویدئوها نقش مهمی را در بازاریابی محتوایی ایفا می‌کنند. طبق گزارش سایت SEO Inc بیش از ۶۰٪ از تمام جست‌وجوهایی که در گوگل صورت می‌گیرد، درنهایت به یک ویدئو ختم می‌شود و ۵۴٪ کاربران وب، دیدن ویدئو را به انواع محتوا ترجیح می‌دهند.

وجود ویدئو در استراتژی تولید محتوا باعث می‌شود مخاطبانتان وقت بیشتری را در سایت شما سپری کنند و محتوایتان را با دیگران به اشتراک بگذارند. در یک جمله، وجود ویدئو باعث بهبود سئوی سایت شما می‌شود.

روش‌های مختلفی برای ساخت و بارگذاری یک ویدئوی مؤثر در بهبود سئو وجود دارد. در ادامۀ مطلب قصد داریم شما را با ۸ روش کاربردی در این‌ زمینه آشنا کنیم و سپس به معرفی ۳ مدل محبوب از انواع محتوای ویدئویی بپردازیم.

۸ روش بهبود سئو با ویدئو

رعایت هرکدام از نکاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود، همانند چرخ‌دنده‌های یک ماشین عمل می‌کند. پس سعی کنید به تمام آن‌ها به یک اندازه اهمیت دهید؛ زیرا کارنکردن حتی یک چرخ‌دنده، حرکت ماشین را به مشکل می‌اندازد.

۱) هدف از ساخت ویدئو را مشخص کنید.

برای بیشتر افراد در هر حوزۀ‌ کاری، ایدۀ ساخت ویدئو جذاب به نظر می‌رسد. اما این جذاب‌بودن کافی نیست! هدف اصلی سئو، بالابردن ترافیک سایت و نگه‌داشتن طولانی‌تر افراد در صفحۀ شماست. هر ویدئویی که منتشر می‌کنید قرار است راه رسیدن به این هدف را هموار کند.

با ساخت ویدئوی بی‌هدف، هزینه و زمان زیادی را بابت چیزی می‌پردازید که می‌توانست در جای دیگری و به‌نحو بهتری به سئوی سایت شما کمک کند. شما باید بدانید با انتشار ویدئو درنهایت می‌خواهید چه عکس‌العملی را از مخاطبانتان دریافت کنید. بدون دانستن این موضوع، راه رسیدن به هدفتان دشوار می‌شود.

ساخت یک ویدئوی با هدف و جامعۀ مخاطب مشخص، بهتر از ده‌ها ویدئویی است که هدفی ندارند.

۲) از سایت خود برای انتشار ویدئو استفاده کنید.

بیشتر کسب‌وکار‌ها از پلتفرم‌هایی مثل آپارات و یوتیوب برای پخش ویدئوهای خود استفاده می‌کنند. مزیت استفاده از چنین پلتفرم‌هایی، شانس دیده‌شدن بیشتر، کاهش هزینه و سرعت آپلود‌شدن بالاست؛ ولی درنهایت مخاطبان به سایتی غیر از سایت شما ارجاع داده می‌شوند.

همان‌طور که گفته شد، هدف اصلی سئو، افزایش ترافیک سایت شماست؛ درنتیجه اگر ویدئو را در صفحۀ خود بگذارید، بهتر است؛ زیرا اگر فردی آن را به اشتراک بگذارد یا به آن بک‌لینک بدهد، بازدید از سایت شما بالا می‌رود.

درنهایت، اگر تصمیم گرفتید ویدئو را در سایت خود بارگذاری کنید، از روش‌هایی که باعث افزایش سرعت بارگذاری می‌شود کمک بگیرید. اگر هم تصمیم دارید ویدئو را از طریق پلتفرم‌های دیگر به نمایش بگذارید، فراموش نکنید که در کپشن آدرس سایت خود را بنویسید؛ چون ممکن است به مخاطب این فرصت را بدهد که شما را پیدا کند.

۳) به زیر‌نویس وکپشن به اندازۀ تصویر اهمیت دهید.

حتماً برای شما هم پیش آمده که بخواهید از محتوای یک ویدئو بدون شنیدن صدای آن مطلع شوید. اهمیت زیرنویس‌ها در این حالت بیشتر مشخص می‌شود. درواقع، زیرنویس‌ها به محتوای شما این اجازه را می‌دهند که در هر مکان و زمانی دیده شوند. علاوه‌بر‌این، افراد ناشنوا و یا کم‌شنوا هم از محتوای ویدئو به‌راحتی اطلاع پیدا می‌کنند.

بات‌هایی که برای موتورهای جست‌وجو کار می‌کنند، به متن اطراف ویدئوی شما نیز اهمیت می‌دهند. اگر در متن از کلماتی استفاده شده باشد که با محتوای ویدئو انطباق داشته باشد، رتبۀ بهتری کسب می‌کنید. پس در نوشتن این متن‌ها یا کپشن ویدئو دقت کنید و در آن از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید. سعی کنید به‌صورت خلاصه‌ و در مفیدترین حالت ممکن محتوای ویدئو را در کپشن شرح دهید.

۴) بهترین ویدئویتان را در اولویت قرار دهید.

شاید تصور کنید بهترین انتخاب این است که چند ویدئو را در یک صفحۀ سایت قرار دهید. تصور اشتباهی است! بات‌های موتورهای جست‌وجو به شکلی طراحی شده‌اند که فقط یک ویدئو را هر صفحه لیست می‌کنند (معمولاً اولین ویدئو) و آن را در نتایج جست‌وجو نشان می‌دهند؛ درنتیجه استفاده از بهترین ویدئویتان به‌تنهایی و در یک صفحه، شانس دیده‌شدن شما را بیشتر می‌کند.

ویژگی‌های زیادی وجود دارد تا تشخیص دهید بهترین ویدئویتان کدام است. به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • ویدئوی شما باید در صفحۀ موبایل به‌راحتی دیده شود؛ زیرا بیشتر کاربران وب، ویدئوها را از طریق موبایلشان تماشا می‌کنند.
  • صدا، نور و زاویۀ دوربین جزو اولین صفاتی هستند که در ثانیه‌های اول ویدئو به چشم می‌آیند. به‌هیچ‌وجه آن‌ها را دست‌کم نگیرید؛ زیرا علاوه بر کاربران هوش مصنوعی، گوگل نیز کیفیت این صفات را تشخیص می‌دهد.
  • سرعت بارگذاری ویدئو بالا باشد. هرچقدر هم که محتوای شما باارزش باشد، افراد بیش از چند ثانیه منتظر نمی‌مانند تا آن ‌را تماشا کنند.

۵) به کاور ویدئو اهمیت دهید.

طبق آماری که سایت Statista منتشر کرده است، حدود ۶۰٪ از کاربران وب بین ۴ تا ۱۰ ساعت از زمان خود را در هفته به دیدن ویدئوهای مختلف اختصاص می‌دهند. با توجه به این آمار باید کاری کرد که مخاطب، بین تمام ویدئوهایی که در طول روز با آن‌ها مواجه است، در اولین نگاه جذب محتوای ویدئوی شما شود. کاور مناسب به این هدف کمک می‌کند.

تاثیر ویدیو بر سئوکاور همان تصویر کوچکی است که قبل از پخش ویدئو به مخاطب نشان داده می‌شود تا به‌صورت خلاصه او را در جریان محتوای آن قرار دهد. رعایت چهار نکته به شما کمک می‌کند کاور بهتری داشته باشید:

  • اجازه ندهید کاور به‌صورت خودکار، توسط پلتفرم پخش ویدئوی شما انتخاب شود.
  • با‌کیفیت‌ترین و مرتبط‌ترین تصویر به محتوایتان را برای کاور انتخاب کنید.
  • برای کاورتان تم مخصوصی در نظر بگیرید، به این شکل چشم مخاطبان کم‌کم با برند شما آشنا می‌شود.
  • با استفاده از عبارات کلیدی و کوتاه روی کاور، به مخاطب نشان دهید که ویدئو درمورد چیست.

مطالعات نشان داده است کاورهایی که تصویر انسانی دارند، ۳۰درصد بیشتر از انواع کاورها مخاطب را به دیدن ویدئو ترغیب می‌کنند.

۶) نقشۀ سایت خود را به گوگل نشان دهید.

نقشۀ سایت (Site map) یک فایل متنی است که در آن اطلاعات جامعی درمورد صفحات سایتتان مثل نوع محتوا، اهمیت محتوا، موقعیت محتوا، عنوان محتوا، تغییراتی که روی محتوا اعمال می‌شود و… را نشان می‌دهد.

دو نوع نقشۀ سایت وجود دارد:

  1. HTML: قابل دیدن برای تمام مخاطبان است و همان راهنمایی است که وقتی شما وارد یک سایت می‌شوید، آن را می‌بینید (مثل دسته‌بندی‌هایی که بالای صفحۀ سایت وجود دارد).
  2. XML: صرفاً برای موتورهای جست‌وجو قابل تشخیص است و به این منظور استفاده می‌شود که خزنده‌های گوگل محتوای شما را شناسایی کنند و آن را بهتر به نمایش بگذارند.

نقشۀ سایت خود را به گوگل نشان دهیداگر ویدئویی در سایت خود دارید، بهتر است حتماً برای آن یک نقشۀ سایت ایجاد کنید تا احتمال شناسایی و دیده‌شدن آن بالا برود. بسیاری از افراد به این نکته توجه نمی‌کنند؛ درنتیجه با به‌کارگیری این ویژگی می‌توانید در مقابل رقیبانتان برتری پیدا کنید.

۷) عباراتی را که با آن جست‌وجو می‌شوید، پیدا کنید.

برای استفاده از کلمات کلیدی در محتوای متنی، قانون خاصی وجود ندارد. تحقیقات نشان می‌دهند بیشتر افراد حداقل از چهار کلمه برای جست‌وجوی موضوع موردنظر خود استفاده می‌کنند؛ درنتیجه کامل تحقیق کنید و ببینید چه عباراتی محبوبی دربارۀ محتوای ویدئویی شما وجود دارند. سپس در کپشن، کاور ویدئو و عنوان، آن عبارت را به‌کار بگیرید.

«نکتۀ مهم در استفاده از عبارات کلیدی این است که چند مدل را امتحان کنید و ببینید کدام‌یک از آن‌ها برای کسب‌وکار شما بهتر جواب می‌دهند.»

۸) فراخوان به اقدام را فراموش نکنید.

هرچقدر هم که ویژگی‌های محتوایی و فنی در ویدئوی شما به‌خوبی رعایت شده باشند، بدون داشتن فراخوان به اقدام (CTA)، به موفقیت کافی نمی‌رسد.

تلاش کنید که در قسمتی از ویدئو، از مخاطب بخواهید عملی در راستای بهتر‌دیده‌شدن محتوایتان انجام دهد. مثلاً از او بخواهید نظر یا سؤال خود را با شما در میان بگذارد یا با گذاشتن لینک داخلی (Internal Link)، او را به دیدن دیگر ویدئوهایی که تولید کرده‌اید، ارجاع دهید.

فراخوان به اقدام را فراموش نکنید۳ نوع پرطرف‌دار محتوا در ساخت ویدئو

هدف نهایی هر ویدئو، تولید بک‌لینک‌های با کیفیت بالاست. بینندگانی که محتوای شما را به اشتراک می‌گذارند، بیشترین کمک را به دیده‌شدن سایت شما می‌کنند. اما چه نوع محتوایی در ویدئو، باعث اشتیاق بیشتر مخاطب برای به‌اشتراک‌گذاشتن آن می‌شود.

۱) محتوای طنز

همه عاشق خندیدن هستند. اگر توجه کنید، حجم زیادی از محتوایی که در رسانه‌های اجتماعی به اشتراک گذاشته می‌شود طنز است. از این موضوع می‌توان این نتیجه را استنباط کرد که اگر ویدئوی شما باعث خنده و لبخند شود، شانس بیشتری برای اشتراک‌گذاری دارد.

۲) محتوای احساسی

ویدئوهایی که واکنش عاطفی بینندگان را برمی‌انگیزند، ظرفیت زیادی برای به‌اشتراک‌گذاشته‌شدن دارند. افراد می‌خواهند آنچه را هنگام تماشای یک ویدئو با تمام وجود احساس کرده‌اند، به اشتراک بگذارند. این جمله به این معنا نیست که محتوای ویدئوی شما حتماً باید غم‌انگیز باشد؛ همین که احساس محتوا برای مخاطب قابل لمس باشد، کافی است. به همین منظور، می‌توانید در محتوایتان دربارۀ داستان‌های شخصی یا تجربه‌های واقعی صحبت کنید.

۳) محتوای آموزشی

ویدئوهای حاوی پیام‌های آموزشی از محبوب‌ترین نوع ویدئوها هستند. کاربران وب به‌شدت دنبال این هستند که پاسخ سؤال خود را به‌صورت تصویری دریافت کنند. همچنین، اگر نظر آموزنده‌ای در ویدئوی شما وجود داشته باشد که با نظر بخشی از مخاطبان یکی باشد، راحت‌تر به اشتراک گذاشته‌ می‌شود.

نتیجه‌گیری

از میان انواع محتواها، ویدئوها محبوب‌تر از همه هستند. از این محبوبیت می‌توانید برای بهبود سئوی سایتتان کمک بگیرید؛ اما توجه کنید که نباید به هر شکلی ویدئو منتشر کنید.

وجود هدف و جامعۀ مخاطب خاص، سرعت آپلود بالا، کیفیت بصری مناسب، زیرنویس دقیق، کپشن مرتبط، کاور زیبا، نقشۀ سایت و محتوای درگیرکننده ویژگی‌هایی هستند که موتورهای جست‌وجو را برای دادن رتبۀ خوب به ویدئوی شما ترغیب می‌کنند.

اگر شما هم مثل بیشتر افراد به ویدئوها و تبلیغات ویدئویی علاقه دارید و می‌خواهید از به‌روزترین محتواها دربارۀ بازاریابی دیجیتال مطلع شوید، همراه وی‌پدیا باشید.

۴.۶/۵ | (۱۰ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:
1 نظر
  1. علی سادات می گوید

    خیلی عالی، بله منم فعال کردم ببنید.

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.