یک دیجیتال مارکتر حرفه‌ای چه چیزهایی باید بداند؟ ۶ مهارت ضروری

دنیای دیجیتال روز‌به‌روز در حال گسترش و تکامل است و به‌طور فزاینده‌ای در جامعه و کسب‌وکار ما ادغام می‌شود. برای برندها و مشاغلی که به دنبال موفقیت و برنامه‌ریزی برای حضور پرقدرت در این دنیای دیجیتال جدید هستند، دانستن نحوۀ انجام بازاریابی دیجیتال به‌روش صحیح، کلید موفقیت است. با این اوصاف، اکثر برندها و کسب‌وکارهای امروزی به دنبال بازاریاب‌های دیجیتال درجه یک هستند که نه‌تنها شایسته، ماهر و واجد شرایط باشند، بلکه به‌خوبی از آخرین روندهای صنعت، تغییرات و فناوری‌های نوظهور برای پیشبرد سازمان خود مطلع باشند.

افزایش تقاضا برای مهارت‌های بازاریابی دیجیتال

برای درک بیشترِ اهمیتِ بازاریابی دیجیتال، در ادامه آمار و اطلاعاتی وجود دارد که باید بدانید:

  • ۷۶درصد از مردم فکر می‌کنند بازاریابی در دو سال گذشته بیشتر از نیم‌قرن گذشته تغییر کرده است. این حقیقت، گواهی بر سرعت تکامل بازاریابی دیجیتال است.
  • ۶۰درصد از مردم در سال گذشته شروع به استفاده از جست‌وجوی صوتی کرده‌اند. این یک کانال در حال ظهور است که بازاریابان دیجیتال می‌توانند از آن برای دستیابی و ارتباط با مشتریان بالقوه استفاده کنند. کسانی که مهارت‌های لازم برای استفاده از روش‌های بازاریابی دیجیتال جدید مانند این را به دست می‌آورند، شانس بسیار خوبی برای موفقیت در این زمینه خواهند داشت.
  • ۴۹درصد از کسب‌‌وکارها به‌طور فعال بازاریابی دیجیتال انجام می‌دهند، اما استراتژی تعریف‌شده‌ای ندارند. اگر مهارت‌های مناسب را بیاموزید، می‌توانید به یک بازاریاب دیجیتال حرفه‌ای تبدیل شوید.
  • بازاریابی دیجیتال به چندین زمینه تقسیم می‌شود و برای افرادی که مهارت‌های مناسبی دارند، فرصت‌های پیشرفت، دستمزدهای حرفه‌ای و پتانسیل کسب درآمد وجود دارد.

مهارت‌های ضروری برای فرصت‌های شغلی عالیِ یک دیجیتال مارکتر:

برای کمک به رشد و حرفه‌ای‌شدنِ یک بازاریاب دیجیتال نوپا به بهترین شکل ممکن، مواردی اساسی وجود دارد که در این بلاگ توضیح می‌دهیم تا یاد بگیرید و بتوانید به فرصت‌ شغلی ایدئال و عالی مدنظر خودتان دست پیدا کنید. قبل از اینکه ادامه دهیم، جالب است بدانید که این مهارت‌ها، زمینه‌های تخصصی یا پایه‌های یک شغل بازاریابی دیجیتال را تشکیل می‌دهند؛ به این معنی که شما باید دانش اساسی درمورد هر حوزه را به دست آورید. بعد از آن، می‌توانید انتخاب کنید که می‌خواهید در کدام بخش از بازاریابی دیجیتال تخصص داشته باشید.

۱) بازاریابی محتوایی

مصرف‌کنندگان امروزی خواهان ارزش‌گذاری و مطالبۀ محتوایی هستند که نه‌تنها آن‌ها را آگاه و در رفع نیازهایشان کمک ‌کند، بلکه برای آن‌ها سرگرم‌کننده و الهام‌بخش هم باشد. مجموعه‌ای از کانال‌ها، پلتفرم‌ها، نکات و تکنیک‌های مرتبط با بازاریابی محتوایی وجود دارد که با درک آن‌ها و استفادۀ عملی از این مفاهیمِ حیاتی، پایه‌های محکمی برای حرفۀ بازاریابی دیجیتال خود ایجاد خواهید کرد.

۲) بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو (SEO):

گوگل روزانه بیش از ۶۳۰۰۰ جست‌وجو در هز ثانیه دریافت می‌کند. با درک شیوه‌ها، نکات، تکنیک‌ها، روش‌ها و مهارت‌هایی که به محتوا، بلاگ و صفحات فرود یک شرکت کمک می‌کنند تا در صفحۀ اول گوگل برای عبارات جست‌وجوی مرتبط رتبه‌بندی شوند، ثابت می‌کنید که ارزشمند و مفید هستید. درک سئو برای ورود به اولین شغل بازاریابی دیجیتال شما ضروری است؛ بنابراین، وقت‌گذاشتن برای درک اصول اولیه ضروری است.

۳) بهینه‌سازی صفحۀ فرود (LPO):

وقتی صحبت از افزایش تبدیل به میان می‌آید، بیشتر بازاریابان از استراتژی‌های مختلف برای پیاده‌سازی روش‌هایی که به افزایش تعداد مخاطبان و مدت‌زمان حضور آن‌ها در سایت می‌انجامد، حمایت می‌کنند. در میان این فهرست، بهینه‌سازی صفحات فرود اغلب اولین و مهم‌ترین محوری است که کسب‌وکارها معمولاً به آن می‌پردازند.

بهینه‌سازی صفحۀ فرود (LPO) را می‌توان به‌عنوان فرایندی برای بهبود عملکرد عناصر مختلف صفحه تعریف کرد و اطمینان حاصل کرد که آن‌ها می‌توانند در تجارت شما، بیشترین تبدیل ممکن را از بازدیدکنندگانی که به این صفحات هدف می‌رسند، دریافت ‌کنند.

بهینه‌سازی صفحۀ فرود زیرمجموعه‌ای از بهینه‌سازی نرخ تبدیل (CRO) است و شامل روش‌هایی مانند تست A/B برای کمک به کاهش هزینۀ جذب مشتری و به‌حداکثررساندن ارزش هزینۀ تبلیغات شماست. درک کامل کار LPO برای تبدیل‌شدن به یک متخصص در بازاریابی دیجیتال ضروری است.

۴) کپی رایتینگ:

کپی رایتینگ تمرین نوشتن متن برای برخی اهداف است. در دیجیتال مارکتینگ، کپی رایتینگ باید خوانندگان را وادار کند تا اقدام موردنظر خود را مانند خرید یک محصول انجام دهند. با‌این‌حال، کپی رایتینگ اهداف دیگری نیز دارد؛ مانند نوشتن نسخۀ تبلیغاتی، ایجاد محتوای بلاگ و سایر فعالیت‌هایی که از اهداف سازمان پشتیبانی می‌کنند.

کپی رایتینگ همچنین در تبلیغات، تیترها، برچسب‌ها و همچنین صفحات فرود آنلاین و آفلاین استفاده می‌شود. ازآنجاکه هدف اصلی آن جمع‌آوری سرنخ‌ها و فروش در یک زمینۀ تجاری است، معمولاً از ساختار خاصی پیروی می‌کند که با توسعۀ محتوایی که برای مشتریان جذاب باشد و استفاده از استراتژی‌های فروش که به نقاط درد آن‌ها می‌پردازد، به دست می‌آید. کپی‌ رایتینگ در هر نوعی که باشد باید شامل دعوت به اقدام (Call To Action) (CTA) در انتهای ساختار خود باشد تا بازدیدکنندگان را به انجام اقدامات مناسب سوق دهد.

اگر بتوانید به‌طور استراتژیک محتوایی را توسعه دهید، اصلاح کنید و منتشر کنید که بتواند برند را به رسمیت بشناسد و مشتریان خود را به‌سمت تبدیل و خرید هدایت کند، درآمد، رشد و بقا را افزایش می‌دهید.

یک بازاریاب دیجیتال مسئول ایجاد حجم عظیمی از محتوای تبلیغاتی واضح، مختصر، الهام‌بخش، متقاعد‌کننده و انگیزشی است. بنابراین، مهارت‌های کپی رایتینگ یک بخشِ کاملاً ضروری از ویژگی‌های مبتنی بر مهارت شماست.

۵) تجربۀ تبلیغات:

بخشی از مسئولیت‌های شغلی شما به‌عنوان مشاورِ بازاریابی دیجیتال، استفاده از تبلیغات گوگل (که قبلاً گوگل ادوردز نامیده می‌شد)، برای تبلیغ محصولات یا خدمات، با بهره‌مندی از قابلیت‌ها و ‌سایت‌های مختلف گوگل در اینترنت است.

سریع‌ترین راه برای کسب مهارت‌های لازم، دریافت گواهینامۀ تبلیغات گوگل است. Google منابع فراوانی دارد که به شما کمک می‌کند تا یک متخصص گوگل ادوردز شوید و دریافت گواهینامه راهی عالی برای اثبات مهارت‌های شما به مشتریان یا کارفرمایان بالقوۀ شماست.

به‌دست‌آوردن تجربۀ عملی در تبلیغات فیس‌بوک و گوگل ادوردز به شما کمک می‌کند به یک متخصص حرفه‌ای بازاریابی دیجیتال تبدیل شوید. بنابراین اگر می‌خواهید به‌عنوان یک بازاریاب دیجیتالِ حرفه‌ای دیده شوید، وقت‌گذاشتن برای یادگیری اصول اولیۀ این پلتفرم‌ها و آزمون و خطا‌کردن در آن‌ها بسیار مهم است.

۶) بلاگ‌نویسی:

حدود ۵۳درصد از بازاریابان معتقدند که بلاگ‌نویسی اولویت اصلی بازاریابی محتوایی آن‌هاست. برای تبدیل‌شدن به یک بازاریاب دیجیتال با مهارت‌های کامل و جامع و با چشم‌اندازهای شغلی عالی، دانستن نحوۀ ایجاد، توسعه، نوشتن، قالب‌بندی، تولید و منتشرکردن پست بلاگ ضروری است.

گوگل آنالیتیکس: علاوه بر یادگیری ابزارهای مختلف که می‌توانند ترافیک ایجاد کنند، یک متخصص بازاریابی دیجیتال باید Analytics را نیز بشناسد.

یکی از ویژگی‌های اصلی هر کمپین بازاریابی دیجیتال این است که همه‌چیز قابل اندازه‌گیری است. شما می‌دانید که چند نفر کمپین‌های شما را مشاهده کرده‌اند، چند نفر روی تبلیغات شما کلیک کرده‌اند، چه تعداد تبدیل ایجاد کرده‌اند و بسیاری از معیارهای دیگر که هرکدام یک جنبه از کمپین را پوشش می‌دهند. برای اینکه بتوانید براساس داده‌های واقعی، تصمیمات آگاهانه بگیرید، باید بدانید که چگونه اثربخشی یک کمپین را اندازه‌گیری کنید و چگونه نتایج را تجزیه‌و‌تحلیل کنید.

نقطۀ شروع شما تبدیل‌شدن به یک متخصص در Google Analytics است.

گوگل آنالیتیکس (GA) محبوب‌ترین ابزار رایگان برای تجزیه‌و‌تحلیل ترافیک سایت است. داده‌های زیادی را ارائه می‌دهد که کسب‌وکارها می‌توانند از آن‌ها برای ارزیابی عملکرد ‌سایتشان استفاده کنند و به آن‌ها کمک می‌کند تا یک استراتژی بازاریابی دیجیتال مؤثر را برنامه‌ریزی کنند و تاکتیک‌ها را در صورت لزوم تغییر دهند، تا به بهترین نتایج دست یابند (البته به‌عنوان مکملی برای استفاده از آنالیتیکس، می‌توانید از ابزار هاتجر نیز استفاده کنید).

از به‌روزرسانی‌های جدید مطلع شوید و به یادگیری ادامه دهید: تاکتیک‌های دیجیتال مارکتینگ همیشه تغییر می‌کنند. برخی از بازاریابان دیجیتال این را دوست دارند و برخی از آن متنفرند؛ اما این یک واقعیت است که بازاریابی دیجیتال، صنعتی است که به‌سرعت در حال تغییر است. گوگل صدها تغییر مربوط به جست‌وجوهای ارگانیک و پولی را در سال اعمال می‌کند، الگوریتم فیس‌بوک دائماً در حال تغییر است و به‌طور کلی، چشم‌انداز بازاریابی دیجیتال بسیار پویاست.

این بدان معنی است که اگر تصمیم دارید به‌عنوان یک بازاریاب دیجیتال حرفه‌ای شناخته شوید، باید از قبل بدانید که یادگیری، بخشی از فعالیت‌های روزانۀ شما خواهد بود. درواقع، شاید حدود ۲۰درصد از وقت شما صرف خواندن به‌روزرسانی‌های صنعت‌، پیشرفت‌های جدید، مطالعات موردی، یادگیری ابزارهای جدید و به‌روزماندن با تغییرات ایجاد‌شده در همۀ کانال‌های بازاریابی دیجیتال می‌شود.

پس مطالعه و یادگیری برای تبدیل‌شدن به یک بازاریاب دیجیتال حرفه‌ای حیاتی است و تاکتیک‌های جدید دیجیتال مارکتینگ، محرکی قوی برای موفقیت و حرکت روبه‌جلو هستند. برای همگام‌شدن با آخرین روندها و تغییرات صنعت، در ادامه برخی از نشریاتی را که باید به‌طور مرتب مطالعه کنید به شما معرفی می‌کنیم، ازجمله: MOZ، Search Engine Land، Social Media Examiner، Neil Patel و HubSpot.

شغل موردنظر خود را به دست آورید

این مهارت‌ها، شایستگی‌ها و رشته‌ها به شما کمک می‌کند تا یک پایگاه دانش کامل را برای خود به ‌وجود آورید. اطلاعات به‌روز و کامل به شما اعتماد‌به‌نفس می‌دهد و مجموعه‌مهارت‌هایی را به ‌دست می‌آورید تا برای خود شغل ایده‌‌عالی در بازاریابی دیجیتال پیدا کنید. بهترین راه برای یادگیری دیجیتال مارکتینگ این است که در سایت خود تمرین کنید. یک بلاگ ایجاد کنید و شروع به نوشتن محتوا کنید. زمانی را صرف تسلط بر سئو کنید و سپس به سراغ تبلیغات گوگل و بازاریابی فیس‌بوک بروید.

اگر برای شما، فرصتی برای پیوستن به یک آژانس بازاریابی دیجیتال ایجاد شده است، حتماً این کار را انجام دهید. تجربه‌ای که از کار با کارشناسان و پروژه‌های متعدد به دست خواهید آورد بسیار ارزشمند خواهد بود. اگر می‌خواهید کارآفرین شوید یا کسب‌وکار دیجیتال مارکتینگ خود را راه‌اندازی کنید، شغل خود را به‌عنوان یک فریلنسر شروع کنید. با شروع کار، به‌تدریج مشتریان خود را به دست می‌آورید و کسب‌و‌کار خود را گسترش می‌دهید.

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.