۱۳ نکتۀ کاربردی دربارۀ تولید محتوای بروشور

در بروشور چه بنویسیم؟ صفر تا صد محتوای بروشور برای کسب‌وکار

بروشور نوعی کتابچۀ جمع‌وجور حاوی اطلاعات یا مطالب تبلیغاتی درمورد یک یا چند محصول یا خدمت است که با هدف معرفی پیشنهادهای یک کسب‌وکار یا سازمان منتشر می‌شود. اما در بروشور چه بنویسیم؟ محتوای بروشور و طراحی آن باید به‌گونه‌ای ارائه شود که مخاطب مجذوب محصول یا خدمت شود و بخواهد دربارۀ آن بیشتر بداند.

یک بروشور می‌تواند چندین کار را با هم انجام دهد: کسب‌وکار شما را به مشتریان بالقوه معرفی کند، محصولات را با جزئیات بیشتر توضیح دهد یا نمونه‌ای از محصولات متعدد را برای جذب مشتری معرفی کند. بروشوری با محتوای مختصر و جذاب می‌تواند مشتریان را جذب کند و فروش کسب‌وکار شما را افزایش دهد.

تولید محتوای بروشور با مقاله، شعر، یادداشت یا هر شکل دیگری از محتوا بسیار متفاوت است. در این مطلب از وی‌پدیا، ۱۳ نکتۀ کاربردی درمورد محتوای بروشور را مرور می‌کنیم و به شما می‌گوییم که باید در بروشور چه بنویسیم.

نکات مهم برای محتوای بروشور

با وجود برتری بازاریابی دیجیتال، عناصر چاپی کماکان نقش مهمی در استراتژی بازاریابی متعادل ایفا می‌کنند.

یک بروشور حرفه‌ای، نمایانگر بودجۀ بالا و شهرت تثبیت‌شدۀ برند شماست.

به‌علاوه، بروشورها ابزارهایی همه‌کاره‌ برای بازاریابی محسوب می‌شوند. شما می‌توانید آن‌ها را در نمایشگاه‌های تجاری توزیع کنید، در قفسه‌های بروشور قرار دهید، از طریق پست ارسال کنید و حتی در سایت شرکت خود منتشر کنید.

بروشورها همچنین به‌راحتی قابل‌ حمل‌ هستند. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند به‌جای تعامل با یک فروشنده، یک بروشور را بردارند و آن را در زمان مناسب بخوانند. بیشتر بروشورها فقط از چندصد کلمه تشکیل شده‌اند، بنابراین شما در خلق محتوای بروشور فضای زیادی برای انتقال پیام خود ندارید. مهم است که به هر کلمه بهای کافی بدهید.

در ادامه ۱۳ نکتۀ کاربردی برای نوشتن یک بروشور ارائه کرده‌ایم. عمل به این نکات بروشور، نشانگر حرفه‌ای‌بودن و شایستگی کسب‌وکار شماست و مخاطبان را به اقدام مدنظرتان ترغیب می‌کند.

۱) هدف بروشور خود را تعیین کنید

بروشور شما نباید مبهم و سردرگم‌کننده باشد؛ مخاطبان باید بتوانند بلافاصله هدف آن را درک کنند و بفهمند کسب‌وکار شما می‌خواهد چه چیزی به آن‌ها عرضه کند.

قبل از شروع طراحی بروشور، مشخص کنید که از بروشور خود چه انتظاری دارید. برای مثال، آیا می‌خواهید رویداد آینده را به مردم اطلاع‌رسانی کنید یا آن‌ها را متقاعد کنید که محصول خاصی را بخرند؟ بعد، هرآنچه کسب‌و‌کار شما را از بقیه متمایز می‌کند برجسته کنید و مطالب مرتبط را در دسته‌بندی‌های مشخص، در بروشور خود بگنجانید.

نحوۀ نوشتن بروشور 1۲) طرح کلی بروشور خود را مشخص کنید

بروشورها از نظر محتوا، فرم و ابعاد متفاوت‌اند، اما اکثر آن‌ها از قالب استاندارد پیروی می‌کنند. به‌طور معمول:

  • پانل جلویی، لوگو و عنوان شرکت را نمایش می‌دهد.
  • پانل‌های داخلی با استفاده از اطلاعات و جزئیات پشتیبان، یک یا چند محصول/خدمت را معرفی می‌کنند.
  • پانل آخر، حاوی اطلاعات تماس و یک فراخوان به اقدام است.

این ساختار، به افزایش خوانایی بروشور شما کمک می‌کند.

نحوۀ نوشتن بروشور 2۳) مخاطب هدف خود را مشخص کنید

قبل از شروع نوشتن، شخصیت مخاطب هدف خود را از نظر ابعاد گوناگون شناسایی کنید؛ ازجمله سن، جنسیت، مکان، شغل، درآمد، علایق، نیازمندی‌ها و… . این اطلاعات زبان، لحن و محتوای بروشور شما را تعیین می‌کند. همچنین به شما کمک می‌کند تا یک فراخوان به اقدام درست تعریف کنید که برای خوانندگانتان جذاب باشد. برای مثال، یک پیشنهاد برای مقالۀ سفید (White paper) رایگان، احتمالاً برای یک مدیر اجرایی جالب است، درحالی‌که دانلود برنامۀ تلفن همراه برای یک دانشجو مناسب‌تر است.

توجه داشته باشید که مخاطبان هدف شما در کجای چرخۀ خرید یا سفر مشتری قرار دارند.

اگر مخاطبان بروشور قبلاً از شما خرید کرده‌اند، فضا را با توضیحانی درمورد تاریخچۀ سازمان خود هدر ندهید. همچنین، سطح درک مشتریان بالقوۀ خود درمورد موضوع را در نظر بگیرید. آیا آن‌ها متخصص، تازه‌کار یا جایی در این بین هستند؟ درنظرگرفتن این موضوع به شما کمک می‌کند تا محتوای بروشور خود را متناسب با درک و دانش مخاطب خود تولید کنید و از گیج‌کردن او بپرهیزید.

۴) از عنوانی قانع‌کننده و مؤثر استفاده کنید

عنوان شما تعیین می‌کند که آیا مشتری بالقوه بروشور شما را برمی‌دارد و می‌خواند، یا آن را نادیده می‌گیرد و دور می‌اندازد.

از تیترهایی که چیزی درمورد محتوای بروشور به خواننده نمی‌گویند، خودداری کنید. از خودتان بپرسید این جمله به‌عنوان تیتر به چه معناست و برای چه هدفی نوشته شده است؟ اگر پاسخ‌‌های قانع‌کننده‌ای نیافتید، دنبال تیتر بهتری بگردید.

شما می‌توانید کنجکاوی خواننده را بدون اینکه مبهم باشید، تحریک کنید. به‌طور مثال، تیترهای زیر باعث جلب توجه می‌شوند و درعین‌حال به خوانندگان می‌گویند که از خواندن محتوای بروشور چه چیزی به دست خواهند آورد:

  • از دندانپزشک می‌ترسید؟ به شما می‌گوییم که چگونه می‌توانید یک دندانپزشکی بدون ترس را تجربه کنید.
  • چک‌لیست نهایی آمادگی برای آزمون آیلتس: یک برنامۀ فشرده برای متقاضیان آزمون آیلتس.
  • ۴ دلیل ساده برای اینکه خریدهای خود را با کارت اعتباری ما انجام دهید.

در محتوای بروشور خود از به‌کاربردن کلمات قدرتمندی مانند رایگان، سریع، آسان، نتایج، انحصاری، نهایی، اثبات‌شده و… نترسید.

box

وی‌پلاس


همین الان تبلیغات ویدئویی خود را شروع کنید
کلیک کنید

۵) مختصر و مفید باشید و از زبان ساده استفاده کنید

بهتر است بروشور شما بر یک محصول یا خدمت تمرکز کند. یک بروشور با ۶ پانل، تنها برای حدود ۳۵۰-۴۵۰ کلمه جا دارد؛ بنابراین از جملات و پاراگراف‌های کوتاه استفاده کنید. بی‌رحمانه ویرایش کنید و فقط مرتبط‌‌‌ترین اطلاعات را در محتوای بروشور خود درج کنید و بخش‌هایی را برای فضای سفید و تصاویر باقی بگذارید.

دیواری از متن‌های طولانی و پیوسته، برای خوانندگان ترسناک به نظر می‌رسد؛ بنابراین لابه‌لای متن خود از تیترهای فرعی استفاده کنید.

سعی کنید بیش از چند پاراگراف را پشت‌سرهم قرار ندهید و برای از‌بین‌بردن یکنواختی، از عناصری مانند زیرتیتر، گرافیک، نمودار یا تصویر استفاده کنید.

نحوۀ نوشتن بروشور 3۶) نقطۀ فروش (Selling Point) منحصربه‌فرد خود را درج کنید

باید به مردم بگویید چه چیزی شما را از رقبا متمایز می‌کند. چرا باید از شما خرید کنند نه از دیگران؟ مهم است که در کنار معرفی محصولات و خدماتتان، به ارزش افزودۀ خود نیز اشاره کنید.

۷) خلاقیت داشته باشید

شما می‌توانید با استفاده از فونت‌ها، گرافیک و تصاویر زیبا و خاص در طراحی بروشور خود، یک بروشور منحصر‌به‌فرد و خلاقانه ایجاد کنید. با‌این‌حال، می‌بایست همواره خوانایی را در نظر داشته باشید.

خواندن محتوای بروشور باید آسان باشد، بنابراین در رنگ، فونت و سبک زیاده‌روی نکنید.

یک ایدۀ خوب این است که در طراحی بروشور از رنگ‌های هویت بصری شرکت خود استفاده کنید. به این ترتیب، مشتریان بالقوۀ شما حتی اگر نام شما را به خاطر نیاورند، احتمالاً هویت بصری شما را به یاد خواهند آورد. حروفی که انتخاب می‌کنید باید خوانا و همخوان با برند شما باشد تا مخاطبان برای خواندن محتوای بروشور به مشکل برنخورند.

۸) استفاده از تصاویر را جدی بگیرید

وظیفۀ اصلی بروشورها این است که مهم‌ترین اطلاعات را ارائه دهند، بااین‌حال، خوانندگان همیشه جذب بصری‌ترین راهنماها می‌شوند؛ پس، به اندازۀ کافی به بروشور خود عکس اضافه کنید. کپی‌رایت عکس‌ها را در نظر بگیرید و تا حد امکان از عکس‌هایی که متعلق به خودتان است استفاده کنید. دزدیدن عکسی که شخص دیگری گرفته، سرقت ادبی است و استفاده از عکس‌های غیرواقعی چندان اثربخش نخواهد بود.

یک طراح بروشور باید کلمات را با تصاویر ترکیب کند تا بروشورها توجه بیشتری را به خود جلب کنند. سعی کنید همیشه از کلماتی استفاده کنید که خواننده را به خرید محصول ترغیب می‌کند. یک تصویر مناسب در کنار این کلمات قانع‌کننده، احتمالاً بر تصمیم خواننده تأثیر خواهد گذاشت.

۹) به خوانندگان دلیلی برای نگهداری بروشور خود بدهید

در صورت امکان، یک مرجع مفید در بروشور خود بگنجانید تا خوانندگان ترغیب شوند بروشور شما را نگه دارند؛ برای مثال:

  • نقشۀ جاذبه‌های گردشگری یک شهر؛
  • نمودار وزن طبیعی بدن براساس قد؛
  • لیستی از بورسیه‌های دانشجویی؛

همچنین، چاپ بروشور را روی کاغذ گلاسه با کیفیت بالا در نظر بگیرید تا ارزش و جذابیت آن را افزایش دهید.

۱۰) یک فراخوان به اقدام در بروشور خود درج کنید

هدف بروشور باید متقاعدکردن مخاطبان برای انجام یک اقدام خاص باشد.

این فراخوان معمولاً در آخرین پانل بروشور به همراه اطلاعات تماس قرار می‌گیرد. برای افزایش نرخ پاسخ، انگیزه‌ای مانند کد تخفیف یا محصول رایگان ارائه دهید. در زیر چند نمونه از اقداماتی که ممکن است بخواهید مخاطبان شما انجام دهند، ذکر شده است:

  • برای دریافت یک فایل صوتی رایگان در لیست ایمیل ما ثبت‌نام کنید.
  • برای خرید یا ثبت‌نام در یک برنامه به سایت ما مراجعه کنید.
  • برای رزرو مشاورۀ رایگان تماس بگیرید.
  • برای دانلود یک برنامه این کد QR را اسکن کنید.
  • برای شانس برنده‌شدن وارد شوید.
  • برای استفاده از یک فرصت استثنایی از فروشگاه ما دیدن کنید.

فراخوان به اقدام را خیلی واضح بیان کنید و به خواننده بگویید در صورت اقدام چه اتفاقی خواهد افتاد. سعی کنید فراخوان به اقدام‌ شما به‌گونه‌ای باشد که احساسات مخاطبان را درگیر کند. اگر بتوانید همدلی آن‌ها را برانگیزید، احتمال بیشتری وجود دارد که در پاسخ به شما اقدامی انجام دهند.

برای مثال، اگر بروشور شما مربوط به خدمات تجهیز آشپزخانه است، از تصویری استفاده کنید که یک خانوادۀ شاد را در حال خوردن یک غذای خوشمزه در یک آشپزخانۀ زیبا نشان می‌دهد. سپس، در فراخوان به اقدام خود، از مخاطبان دعوت کنید تا برای داشتن چنان آشپزخانه و چنان تجربۀ دلنشینی از با‌هم‌بودن، با شما تماس بگیرند.

۱۱) اطلاعات تماس خود را درج کنید

اطلاعات تماس می‌تواند شماره تلفن، ایمیل، آدرس شرکت یا آدرس سایت را شامل شود. همچنین، ایدۀ خوبی است که یک کد QR اضافه کنید تا مخاطب را برای مثال به فروشگاه آنلاین خود هدایت کنید تا بتواند فوراً چیزی بخرد. فراموش نکنید که آدرس شبکه‌های اجتماعی مانند صفحۀ توییتر، اینستاگرام یا لینکدین خود را درج کنید.

۱۲) بروشور خود را تصحیح کنید

هرچقدر هم که برای پیام‌رسانی و طراحی بروشور خود تلاش ‌کنید، وجود اشتباه و ناهماهنگی ‌در محتوای چاپی شما می‌تواند اعتبارتان را زیر سؤال ببرد.

بررسی کنید که زبان و لحن بروشور با بقیۀ پیام‌های برند شما مطابقت داشته باشد.

برخلاف بروشورهای اطلاعاتی (که ممکن است دیدگاه سوم‌شخص باشد)، بروشورهای فروش معمولاً از دوم‌شخص برای ایجاد ارتباط با خواننده استفاده می‌کنند. برای نحوۀ برخورد با مواردی مانند اعداد، تاریخ‌ها و عنوان‌ها در متن، به راهنمای سبک برند خود مراجعه کنید. البته، املا، علائم نگارشی و دستور زبان صحیح را از نظر دور ندارید.

نحوۀ نوشتن بروشور 5۱۳) جزئیات مهم را دوباره بررسی کنید

قبل از چاپ بروشور، بررسی کنید که آرم و اطلاعات تماس شما از قلم نیفتاده باشد و خطا نداشته باشد. همچنین، به دنبال جزئیاتی باشید که ممکن است فراموش کرده باشید؛ ازجمله:

  • اطلاعات خرید؛
  • نحوۀ ثبت سفارش، انواع پرداخت قابل قبول، ضمانت، بازپرداخت، حمل‌ونقل و…؛
  • اطلاعات موردنیاز بازدیدکننده؛
  • مسیرها و نحوۀ دسترسی، دسترسی برای افراد دارای معلولیت، ساعات کار، اندازۀ گروه بازدیدکنندگان و…؛
  • اطلاعات حقوقی؛
  • حق چاپ، علائم تجاری، علائم ثبت، سلب مسئولیت و… .

به‌علاوه، می‌توانید برای بروشورهای خود قالب‌هایی حاوی اطلاعات ثابت ایجاد کنید تا خیالتان راحت باشد که هنگام انجام پروژه‌ای جدید، هیچ اطلاعات مهمی را از قلم نمی‌اندازید.

در بروشور چه بنویسیم؟

در اینجا یک فهرست راهنما از انواع محتوای بروشور ارائه شده است که اغلب در بروشورهای کسب‌وکارها یافت می‌شود. پس اگر سؤال شما هم این است که «در بروشور چه بنویسیم؟» این فهرست را مدنظر داشته باشید:

  • توضیحات محصولات، خدمات، نمایشگاه‌ها؛
  • مشخصات محصول؛
  • ویژگی‌ها و مزیت‌ها؛
  • نمودارهای قیمت‌گذاری؛
  • برنامۀ سفر (برای مثال، تورهای گلاب‌گیری)؛
  • روایت (برای مثال، تاریخچۀ یک کارخانۀ گلاب‌گیری)؛
  • طرز کار محصول؛
  • نحوۀ ارائۀ خدمات؛
  • چک‌لیست‌ها و پرسش‌نامه‌ها؛
  • تصاویر، نمودارها و نقشه‌ها؛
  • سؤالات متداول؛
  • اطلاعات تماس؛
  • اثبات اجتماعی: مطالعات موردی، توصیفات یا نقل‌قول‌های رسانه‌ای، فهرست مشتریان و… .

برای شروع، علاوه بر رعایت نکات بروشور که در بالا گفتیم، چند مورد از این موارد را آزمایش کنید و ببینید چقدر موفق عمل می‌کنند.

حرف آخر: شروع به طراحی کنید!

اکنون که نکات بروشور را با هم مرور کردیم، می‌توانید بی‌معطلی دست به اقدام بزنید. فقط به محتوای بروشور اکتفا نکنید؛ به یاد داشته باشید که طراحی بروشور هم به همان اندازه مهم است. همیشه مخاطب را در نظر بگیرید و از خود بپرسید که او دوست دارد چه ببیند و چه بخواند. پاسخ این پرسش که «در بروشور چه بنویسیم؟» نزد مخاطب است، کافی است خودتان را جای او بگذارید تا به بهترین جواب برسید.

سؤالات متداول

بروشور چیست؟


بروشور نوعی کتابچۀ جمع‌وجور است که با هدف معرفی پیشنهادهای یک کسب‌وکار یا سازمان منتشر می‌شود و شامل اطلاعات یا محتوای تبلیغاتی درمورد یک یا چند محصول یا خدمات آن کسب‌وکار است.

یک بروشور چه ساختاری دارد؟


بروشورها از نظر محتوا، فرم و ابعاد متفاوت‌اند، اما اغلب آن‌ها از قالب استانداردی پیروی می‌کنند که این‌گونه است: پانل جلویی، لوگو و عنوان شرکت را نمایش می‌دهد. پانل‌های داخلی با استفاده از حقایق و جزئیات پشتیبان، یک محصول/خدمت را معرفی می‌کنند. آخرین پانل نیز حاوی اطلاعات تماس و یک فراخوان به اقدام است.
۵/۵ | (۱۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.