📊 اینفوگرافیک: ۷ راه ساخت ویدئوی بازاریابی پربازدید

شاید برای شما هم تابه‌حال اتفاق افتاده است که هنگام ساخت یک محتوای ویدئویی، با چالش‌های ریز و درشتی روبه‌رو شوید و در مواردی حتی هیچ ایده‌ای برای شروع تولید بازاریابی ویدئویی جذاب و مخاطب‌کُش نداشته باشید. در چنین مواردی، راه رستگاری خود را در چه چیزی می‌بینید؟ آیا چک‌لیستی در اختیار دارید تا به آن مراجعه کرده و گره از مشکلات خود بگشایید؟

در این مطلب از وی‌پدیا خیلی خلاصه، سریع و انقلابی سراغ ۷ راه تولید ویدئوی بازاریابی جذاب و مخاطب‌کُش می‌رویم. با انجام این راه‌ها، شکی باقی نمی‌ماند که موفق به ساخت آن محتوایی (منظور محتوای ویدئویی است) می‌شوید که همیشه آرزو داشتید در بین مخاطبانتان دست‌به‌دست شود و غوغا به‌پا کند. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

اینفوگرافیک: 7 راه ساخت ویدئوی بازاریابی پربازدید


دانلود اینفوگرافیک ۷ راه ساخت ویدئوی بازاریابی پربازدید

کلیک کنید

۱) اهداف ویدئو و مخاطبان آن را شناسایی کنید

اولین گام در ساخت یک ویدئوی خلاقانه در شبکه‌های اجتماعی یا بسترهای تبلیغاتی آنلاین، مشخص‌کردن هدف است. به زبان ساده، شما باید هدف خود را از تولید و نشر محتوای ویدئویی کاملاً مشخص کنید؛ در چه مرحله‌ای از سفر مشتری قصد دارید تا این نوع از محتوا را به پرسونای خود نمایش دهید؟

بهترین روش برای مشخص‌کردن اهداف خود در حوزۀ تولید محتوا، خصوصاً نمایش جان‌مایۀ محتوا و فرمت آن، توجه به قیف بازاریابی محتوایی است. این قیف بازاریابی از ۳ قسمت کلی تشکیل شده است:

  1. آگاهی (بالای قیف)؛
  2. توجه (میانۀ قیف)؛
  3. تصمیم‌گیری (انتهای قیف).

همان‌طور که اشاره شد، شناخت درست از مخاطب هدف (یا همان پرسونا) نیز بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه به شما کمک می‌کند که با توجه به علاقه‌ها، سلیقه‌ها، ترجیحات محتوایی، شکل حضور در فضای دیجیتال و… دست به تولید محتوا با نرخ تعامل و نرخ تبدیل بالا بزنید. در ادامه این بلاگ‌پست به توضیح مختصر هریک از مراحل قیف بازاریابی محتوایی نیز اشاره خواهیم کرد.

۲) موضوع ویدئو را براساس منظور خود و خواستۀ مشتری تنظیم کنید

 پس از آنکه اهداف خود از تولید محتوای ویدئویی را مشخص کردید و تعریف نسبتاً دقیقی از پرسونای خود ارائه کردید، نوبت به آن می‌رسد که موضوعی برای ویدئوی خود انتخاب کنید؛ اما دست نگه دارید! انتخاب موضوع باید براساس قواعد و اصولی انجام شود.

در این مرحله باید موضوع ویدئوی خود را براساس منظور خود (هدف کسب‌وکارتان) و خواستۀ مشتری در هر مرحله از قیف بازاریابی محتوایی، تعیین کنید.

حتما بخوانید

مرحلۀ آگاهی

قسمت آگاهی که بالای قیف قرار دارد، عموماً با تولید محتواهای گوناگون به ایجاد آگاهی در مخاطب و پس از آن، ایجاد مشتری بالقوه کمک می‌کند. محتواهایی که با مضمون بیان مشکلات و ارائۀ راه‌حل برای آن‌ها در این مرحله تولید و منتشر شوند، عموماً بیشتر مورد توجه و استقبال مخاطبان قرار می‌گیرند. در ادامه تعدادی از ایده‌های تولید ویدئوی بازاریابی جذاب و مخاطب‌کُش در مرحلۀ اول قیف بازاریابی (آگاهی) را مرور می‌کنیم:

  • ویدئوی برند؛
  • داستان‌گویی و نقالی؛
  • مستند‌های کوتاه؛
  • ویدئوهای آموزشی «چطور کاری کنیم»؛
  • ویدئوهای رهبر ایده.

مرحلۀ توجه

پس از عبور از مرحلۀ آگاهی و فیلترشدن تعدادی از مخاطبان، وارد دومین بخش از قیف بازاریابی محتوایی، یعنی «توجه» می‌شویم. در این قسمت، مخاطب از برند و محصول یا خدمت آن شناخت مناسبی پیدا کرده است، اما به دلایل قانع‌کننده و قابل قبول و موجه‌تری برای تصمیم‌گیری نیاز دارد؛ بنابراین دست به مقایسه و ارزیابی بیزینس و محصول (یا خدمت) با سایر کسب‌وکارهای مشابه (رقبا) می‌زند.

با توجه به موارد ذکرشده، در مرحلۀ توجه باید به اعتمادسازی با مخاطب و جلب نظر او ارزش و بهای زیادی داد. همچنین، ازآنجایی‌که در این مرحله، تولید سرنخ از اهمیت دوچندانی برخوردار می‌شود، پیشنهاد می‌شود با درنظرگرفتن ایده‌های جذاب تولید محتوا (که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم)، تا حد امکان اطلاعات مخاطبان را برای پیشبرد اهداف بازاریابی دیجیتال دریافت کنید. نمونه‌هایی از تولید ویدئوی بازاریابی جذاب و مخاطب‌کش در این مرحله، به شرح زیر است:

  • توضیح‌دهندۀ محصول؛
  • ویدئوهای فرهنگ سازمانی؛
  • اعلام خدمات عمومی؛
  • نظر و تجربۀ کارکنان.

مرحلۀ تصمیم‌گیری

سرانجام به آخرین و مهم‌ترین بخش قیف بازاریابی محتوایی می‌رسیم. مرحلۀ تصمیم‌گیری، درواقع آخرین تلاش‌های یک کسب‌وکار برای تبدیل مخاطب به مشتری است. به‌عنوان یک بیزینس یا صاحب برند، باید تمام تلاش خود را به ‌کار ببرید تا فرایند خرید برای مخاطبان به بهترین و راحت‌ترین شکل ممکن صورت بگیرد.

گفتنی است که این فرایند، فقط با تولید و نشر محتواهای جالب توجه و هم‌راستا با نقشۀ سفر مشتری ممکن خواهد بود. در ادامه به تعدادی از ایده‌های تولید محتوای ویدئویی در مرحلۀ تصمیم‌گیری اشاره می‌کنیم:

  • پرسش و پاسخ‌ها؛
  • ویدئوهای دستورالعملی؛
  • ویدئوهای شخصی.

۳) کوتاه‌بودن جوابه!

تیتر بالا کاملاً گویاست؛ امروزه محتواهای طولانی، دنبال‌کننده‌های زیادی ندارند. دلیل این موضوع احتمالاً به بدعادت‌شدن ما مربوط است. ما انسان‌ها در طول یک دهۀ گذشته و همراه با رشد تکنولوژی و گسترش دنیای دیجیتال، عادت‌های جدیدی پیدا کرده‌ایم که بسیاری از آن‌ها مشخصاً خوب هم نیستند!

یکی از این عادت‌های جدید، حوصله‌نداشتن است. بله درست متوجه شدید. به اطراف خود نگاه کنید، کمتر کسی را می‌بینید که تمایل داشته باشد (اصلاً دوست داشته باشد!) برای یافتن پاسخ سؤالات خود، وقت زیادی را صرف مطالعۀ پست‌های اینستاگرام، بلاگ‌پست‌های ۲۰۰۰کلمه‌ای (و بیشتر) یا تماشای ویدئوهای بیش از ۵ دقیقه‌ای کند. با توجه به این موضوع، پیشنهاد می‌شود در تولید ویدئوی جذاب و مخاطب‌کش، حتماً موارد زیر را گوشۀ ذهنتان حفظ کنید:

  • طول زمان ویدئو ۲ دقیقه یا کمتر باشد؛
  • از هر ۵ نفر بیننده، یک نفر در ۱۰ ثانیۀ اول، ویدئو را قطع می‌کند؛
  • ویدئوهای ۲دقیقه‌ای بیشترین اینگیجمنت را دارند.

۴) یک داستان مهیج خلق کنید

شاید باورتان نشود (شاید هم شود، من از کجا بدانم!)، اما این روزها برندی موفق است که مهارت بالایی در داستان‌سرایی داشته باشد. باید خود را مانند نقالی تصور کنید که عده‌ای (کوچک و بزرگ) دور شما حلقه زده‌اند و با چشمانی پر از شور و ذوق، مشتاق شنیدن داستان محصول یا خدمت شما هستند.

وقتی که مخاطب از نظر احساسی با روایت شما درگیر نشود و نتواند در طول کل داستان با شما هم‌سفر و همراه شود، طبیعتاً به هیچ‌گونه از دعوت‌های شما برای انجام اقدامی خاص (CTA) پاسخ نمی‌دهد. به همین منظور، برای خلق داستانی مهیج، بهتر است برخی نکات را رعایت کنید؛ ازجمله اینکه داستانتان:

  • طبق خواسته‌ها، نیازها و تمایلات مشتریان باشد؛
  • تنها روی فروش تمرکز نداشته باشد؛
  • روی ارزشی که برای مشتری می‌سازید، تمرکز کند.

۵) حوصله‌سر‌بر نباشید!

آیا شما هم مثل من از آدم‌های پرحرف و بذله‌گو بیزارید؟ اگر جوابتان مثبت است، خواهشی از شما دارم: لطفاً خودتان این‌گونه نباشید. منظورم کاملاً روشن است. این روزها به همان دلیلی که چند جملۀ پیش خدمتتان عرض کردم، مردم (ازجمله خودم) دیگر حوصلۀ شنیدن پرحرفی‌ها و گزافه‌گویی‌های شما را (به‌عنوان صاحب یک بیزینس) ندارند.

پس خواهش می‌کنم نکات زیر را در تولید محتوای ویدئویی خود حتماً رعایت کنید، بلکه مورد توجه و تایید مخاطبان قرار بگیرید:

  • محتوای خود را از صدها میلیون ویدئوی آنلاین مجزا کنید؛
  • تلاش کنید تا ویدئوهایتان حاوی اطلاعات مفید و مفرح باشند؛
  • از نظر بصری، جذاب باشند؛
  • از ویدئوهای تعاملی و انیمیشنی نیز برای افزایش نرخ تعامل با مخاطب استفاده کنید.

۶) چارچوب‌های ویدئوی خلاقانه‌ای که می‌توانید امتحان کنید

برای ساخت ویدئوی بازاریابی جذاب و مخاطب‌کش، روش‌های گوناگونی وجود دارد که با کمی سرچ در گوگل و یوتیوب می‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. فراموش نکنید که استفاده از فرمت‌های گوناگون محتوایی باعث می‌شود که مخاطب به‌طور ناخودآگاه به محتواهای شما عادت نکند؛ به‌عبارت دیگر، به‌ نظرش تکراری و روتین نیاید.

در این حوزه (تولید محتوای ویدئویی)، خوشبختانه فرمت‌های گوناگون و مختلفی مانند ویدئوکست، تیزر، تریلر و… وجود دارد که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. ویدئوهای تخته‌سفید (وایت بُرد)؛
  2. ویدئوهای ضبط‌شده از صفحه (اسکرین کَست)؛
  3. موشن‌گرافی؛
  4. ویدئوهایی کارتونی.

۷) پس از انتشار ویدئو، آن را آنالیز کنید

آخرین راه ساخت ویدئو، بیشتر عملکرد آن را پس از انتشار مورد ارزیابی قرار می‌دهد. درواقع، در این مرحله باید به تماشای بازخوردهای مخاطبان پس از رویارویی و تماشای محتوای ویدئویی خود بنشینید. اشتباه نکنید! آنالیز و بررسی شاخص‌های سنجش عملکرد، نه‌تنها باعث می‌شود شناخت بهتری از مخاطب خود پیدا کنید، بلکه دید مناسب‌تری برای ساخت ویدئوی بازاریابی جذاب و مخاطب‌کش در آینده، به شما می‌دهد. موارد زیر قطعاً شما را در تصمیم‌گیری درست راهنمایی خواهند کرد:

  • ترافیک ارجاعی/نرخ کلیک یا CTR؛
  • تعداد بازدیدها؛
  • نرخ اینگیجمنت؛
  • بازخوردها و نظرها؛
  • تعداد «لایک‌ها» و به‌اشتراک‌گذاری‌ها.

جمع‌بندی

طبق تحقیقات انجام‌شده، محتواهای ویدئویی تا ۸۰% نرخ تبدیل را در هر مرحله از سفر مشتری افزایش می‌دهند. در این مطلب تلاش کردیم تا با معرفی ۷ راهکار ساده، فرایند ساخت و تولید محتوای ویدئوی را در فضای دیجیتال (مانند اینستاگرام، لینکدین، بلاگ‌پست و…)، بیشتر از قبل برایتان آسان کنیم. در همین راستا می‌توانید از ۳۰ ایدۀ تولید محتوای ویدئویی نیز الهام بگیرید.

اگر شما نیز راهکاری را تجربه کرده‌اید که می‌تواند در فرایند تولید ویدئوی بازاریابی جذاب و مخاطب‌کش کارساز باشد، حتماً در بخش نظرات برایمان بنویسید.

منابع

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.