تلویزیون اینترنتی چیست؟ راهنمای تبلیغات در تلویزیون اینترنتی

تبلیغات CTV چیست و چگونه اجرا می‌شود؟

واکنش شما به تکنولوژی‌ها و تغییرات جدید چیست؟ عده‌ای از آن استقبال می‌کنند، عده‌ای می‌ترسند اما کم‌کم خود را تطبیق می‌دهند و عده‌ای هم شدیداً با آن مقابله‌به‌مثل می‌کنند؛ درست مثل صداوسیما. این روزها مردم ترجیح می‌دهند از شبکه‌های ویدئوی خانگی و پلتفرم‌های آنلاین برای دیدن فیلم‎ها استفاده کنند، وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی بگذرانند و بازی‌های آنلاین انجام دهند. اما این سازمان حاضر نیست این تغییر سلیقه را بپذیرد، سر راه همه سنگ‌اندازی کرده و مانند بچه‌های شیرخواره لجبازی می‌کند. به‌علاوه، همان‌طور که می‌بینیم، برای معرفی برنامه‌ها و افزایش بینندگان خود هم همچنان به‌شکل سنتی دست‌به‌دامان بیلبوردهاست.

این در حالی است ‌که اگر تلویزیون‌های اینترنتی یا CTVها را پذیرفته بود، هم خودش مایل‌ها جلوتر بود و هم مایۀ عذاب بقیه نمی‌شد. در این مطلب از وی‌پدیا توضیح می‌دهیم که CTV چیست، انواع تبلیغات در تلویزیون اینترنتی را معرفی کرده و از مزایای آن صحبت می‌کنیم.

تلویزیون اینترنتی چیست؟

تلویزیون متصل (Connected TV) یا CTV دستگاهی است که می‌تواند به اینترنت وصل ‌شود و به بینندگان اجازه می‌دهد در وب بگردند و ویدئو یا موسیقی‌های استریم پخش کنند. تلویزیون‌های هوشمند (Smart TV)، اپل تی‌وی (Apple TV) و کنسول‌های بازی مثل پلی‌استیشن و ایکس‌باکس نمونه‌هایی از آن هستند.

به CTVها تلویزیون‌های اینترنتی هم گفته می‌شود. کاربران حالا دیگر تلویزیون خود را به وایرلس وصل می‌کنند و ویدئوها و آهنگ‌های خود را آنلاین می‌بینند و می‌شنوند. البته در کنار این تلویزیون‌ها سرویس‌های‌ پخش استریم یا OTT را هم داریم که گاهی به‌اشتباه به‌جای یکدیگر به کار می‌روند؛ به همین دلیل بهتر است با این فناوری هم آشنا شویم.

OTT چیست؟

واژۀ OTT مخفف عبارت Over The Top است و به برنامه‌ها و سرویس‌هایی اطلاق می‌شود که محتواهای ویدئویی و صوتی را به‌صورت آنلاین پخش می‌کنند. این محتواهای دیجیتال می‌توانند لایو یا ازپیش‌‌ضبط‌شده باشند؛ لازم نیست برای دسترسی به آن‌ها دست به دامن تلویزیون‌های کابلی و ماهواره‌ای شویم و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را در موبایل، تبلت یا لپ‌تاپ هم تماشا کرد.

شبکه‌های پخش خانگی مثل نت‌فیلیکس یا فیلیمو نمونه‌ای از OTTهای ویدئویی و اسپاتیفای نمونه‌ای از OTT صوتی به حساب می‌آیند. برنامه‌هایی مانند واتساپ و تلگرام هم از این نوع خدمات به شمار می‌روند؛ چون طبق تعریف به اینترنت متصل می‌شوند و به کاربران اجازه می‌دهند که از آن‌ها برای به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات خود استفاده کنند.

احتمالاً حالا دیگر تفاوت‌ OTT و CTV را متوجه شده باشیم. سرویس‌های OTT محتواهای دیجیتال را در دستگاه‌های مختلف پخش می‌کنند و برخی از این دستگاه‌ها هم همان CTVها هستند.

تبلیغات در تلویزیون‌های اینترنتی

تماشاگران تلویزیون صداوسیما روز به روز بیشتر کاهش می‌یابند. همان‌طور که در مقدمه گفته شد از مانع‌تراشی‌ها و محدودیت‌های دولت و این سازمان نبود، تاکنون با ریزش بیشتری مواجه بودیم. هرچند تجربه و نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که نمی‌توان با این سدها جلوی خواسته‌های جدید و تغییر سلیقۀ مردم را گرفت. همین‌طور که محبوبیت و جایگاه کانال‌های تلویزیون سنتی در جامعه کاهش می‌یابد، قیمت تبلیغ و پخش آن هم بالا و بالاتر می‌رود. درعین‌حال، اطلاعات آن دربارۀ سبک زندگی، ترجیحات افراد و رفتار آن‌ها هم از واقعیت دورترودورتر می‌شود.

درمقابل، تلویزیون‌های اینترنتی باعث شده‌اند که کاربران در هر دستگاهی که قابلیت اتصال به اینترنت را دارد و در هر ساعتی که ممکن است، به محتواها دسترسی داشته باشند. این تلویزیون‌ها فقط در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۸۲میلیون بازدیدکننده در آمریکا داشتند و طبق گزارش eMarketer این رقم در سراسر جهان با سرعت زیادی رو به افزایش است.

تبلیغات در تلویزیون اینترنتی در حین پخش محتواهای اصلی در CTV به نمایش درمی‌آیند. آن‌ها با توجه به رشد روزافزون بینندگان این رسانه با افزایش مخاطب روبه‌رو هستند و اطلاعات واقعی‌تر و بیشتری در اختیارمان می‌گذارند؛ درنتیجه هدف‌گذاری بهتر و اثربخشی بیشتری هم دارند. این دلایل باعث شده‌اند که اغلب کسب‌وکارها از تبلیغاتی خطی و سنتی به CTV روی بیاورند. اجازه بدهید نگاه جزئی‎تری به مزایای آن داشته باشیم.

۷ مزیت تبلیغات در تلویزیون اینترنتی

شرکت‌ها با توسل به این شیوه به شکل‌های مختلف سود می‌کنند:

۱) دسترسی به مخاطبان گسترده‌تر

کسب‌وکارها با تبلیغات CTV هم به بینندگانی فراتر از تلویزیون‌های سنتی دسترسی خواهند داشت و هم می‌توانند در هر نقطه از جهان مخاطبان خود را جذب کنند.

۲) هدف‌گذاری دقیق‌تر

در تلویزیون‌های اینترنتی می‌توان مخاطبان را براساس پارامترهای مختلف دسته‌بندی کرد و درنتیجه تبلیغات هدفمندتری انجام داد. این گروه‌ها معمولاً برمبنای موارد زیر تعیین می‌شوند:

  • نوع دستگاه و مدل آن؛
  • موقعیت جغرافیایی بینندگان؛
  • ژانرهای رسانه‌ای مورد علاقه مثل اخبار، ورزش، سفر یا کودک؛
  • OTTها یا سرویس و برنامه‌ای که مخاطب یا دستگاه برای پخش استفاده می‌کند؛
  • داده‌هایی که CTV از کاربران دریافت می‌کند، مثل سن و جنسیت آن‌ها.

می‌توان به بهترین شکل از پتانسیل ریتارگتینگ یا بازاریابی مجدد هم استفاده کرد و کسانی را که تبلیغ را دیده‌اند دوباره هدف قرار داد. درواقع، تبلیغات CTV اجازه می‌دهد تا داده‌های مختلف از کاربران را جمع‌آوری و طبق نیاز تجاری خود برای هدف‌گیری مشتریان بالقوۀ ایدئال خود به کار ببریم.

۳) تنوع در فرمت تبلیغ

برخلاف تلویزیون سنتی، در تلویزیون‌های متصل می‌توان از فرمت‌های مختلف برای بازدهی بیشتر تبلیغ استفاده کرد؛ تبلیغات نمایشی با تصاویر ثابت یا متحرک، ویدئوهای تعاملی یا درج فراخوان ‌به ‌اقدام‌های مختلف در آگهی.

۴) اینگیجمنت بالاتر با تبلیغات تعاملی

اینگیجمنت بالاتر با تبلیغات تعاملی؛ تبلیغات تعاملی افراد را درگیر و همراه می‌کند و باعث می‌شوند در یاد آن‌ها بمانیم. این نوع از تبلیغات در تلویزیون‌های اینترنتی تا حد زیادی روابط برند و مشتری، آگاهی از آن، رضایت مشتری و نرخ تبدیل را ارتقا می‌دهند.

۵) آگاهی از تعداد و مقدار دیده‌شدن ویدئو

چند بار پیش آمده است که هنگام پخش تیزر شبکه را عوض کرده‌ایم یا آن را در حالت میوت قرار داده‌ایم؟ در تلویزیون سنتی متوجه نمی‌شویم که چند بار تیزر ما دیده شده است، فقط تعداد دفعات پخش آن را می‌دانیم. اما در نوع اینترنتی آن می‌بینیم که نرخ تماشا یا VCR هر ویدئو چقدر بوده و چند دفعه به‌طور کامل دیده شده‌ است.

۶) بودجه‌بندی به‌صرفه و بازگشت سرمایۀ بالاتر

در CTV معیارهای مختلفی برای قیمت‌گذاری داریم. برای مثال، تبلیغ‌کننده می‌تواند براساس هر هزار نمایش ویدئو (CPM)، هر بازدید آن (CPV) یا هر بار تماشای کامل آن (CPCV) به ناشر هزینه پرداخت کند.

این شیوه راهی عالی برای کاهش هزینۀ بازاریابی و درعین‌حال دستیابی به بازدهی بیشتر است. شرکای تجاری آنالیتیکس آماری منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد تبلیغ در این رسانه در مقایسه با سایر کانال‌ها ازجمله تلویزیون سنتی ۳۰٪ بازگشت سرمایۀ بهتری دارد. ضمن اینکه هزینۀ آن هم معمولاً فقط ۷درصد از کل هزینه‌های تبلیغاتی یک شرکت را در بر می‌گیرد.

۷) ارزیابی و سنجش دقیق‌تر از عملکرد کمپین

در CTVها می‌توان علاوه بر بازدید کامل ویدئو پارامترهای دیگری مثل نرخ کلیک را هم ارزیابی کرد؛ به این ترتیب ارزیابی درست‌تری از اثربخشی کمپین خود خواهیم داشت.

انواع تبلیغات در تلویزیون‌ اینترنتی

در این نوع از تبلیغات بازاریابان می‌توانند برای کاربران مختلف محتوای سفارشی بسازند. در این صورت برای هر دسته از مخاطبان یا در هر گروه از دستگاه‌ها یک نوع آگهی نمایش داده می‌شود. اما به‌طور کلی این آگهی‌ها در سبک‌های زیر به اجرا درمی‌آیند:

  1. تبلیغات ویدیویی استریم (In-stream Video Ads): این تبلیغات در ابتدا (Pre Roll)، وسط (Mid Roll) یا انتهای (Post Roll) محتوای اصلی پخش می‌شوند. معمولاً ۱۵ تا ۳۰ ثانیه هستند و بیننده نمی‌تواند آن‌ها را نادیده بگیرد یا حذف کند.
  2. تبلیغات تعاملی (Interactive Ads): تبلیغات تعاملی قابلیت شخصی‌سازی‌شدن دارند، کاربران را درگیر می‌کنند و برند را در ذهن آن‌ها به‌یادماندنی می‌سازند. آن‌ها قابل کلیک هستند و بیننده را به صفحۀ فرود و انجام فراخوان ‌به‌ اقدام دلخواه ما هدایت می‌کنند.
  3. تبلیغات نمایشی در صفحۀ اصلی (Home Screen Placement Ads): تصاویر ثابت، ویدئوهای گرافیکی یا ویدئوهای کوتاهی که برای لحظاتی روی صفحه‌نمایش ظاهر می‌شوند در این دسته جای می‌گیرند. آن‌ها معمولاً همراه با خود CTA دارند و مخاطب را به کلیک برای دریافت اطلاعات بیشتر ترغیب می‌کنند.

چگونه تبلیغات در تلویزیون اینترنتی انجام دهیم؟

برای تبلیغات در تلویزیون اینترنتی ابتدا باید بررسی کنیم که دستگاه از کدام سرویس‌های OTT برای پخش استفاده می‌کند. سپس روش‌های تبلیغ و معیارهای اندازه‌گیری آن را در کمپین خود لحاظ کنیم. برای راه‌اندازی کمپین‌های آن می‌توان طبق این مراحل عمل کرد:

  1. مخاطب خود را بشناسیم: قبل از راه‌اندازی کمپین باید مشخص کنیم که مخاطبان هدف ما چه کسانی هستند و چه ویژگی‌های رفتاری یا دموگرافیکی دارند. با این اطلاعات متوجه می‌شویم که چه نوع محتوایی نیاز داریم و کدام دسته از آن‌ها را هدف قرار دهیم.
  2. هدف خود را تعیین کنیم: به دنبال دیده‌شدن و برندآفرینی هستیم؟ افزایش تعامل با مخاطب یا تبدیل؟ تبلیغاتی که ترغیب‌کننده باشند و کاربر را به واکنش وا دارند حتماً در تبدیل و فروش مجموعه اثر مثبت می‌گذارند. یادمان نرود که برای رسیدن به هدف خود یا مدت اجرای کمپین بازۀ زمانی تعیین کنیم تا برآورد درستی از عملکرد خود داشته باشیم.
  3. نوع تبلیغ و سرویس پخش را انتخاب کنیم: باتوجه به مخاطب و هدفی که داریم باید ببینیم چگونه می‌خواهیم تبلیغ خود را اجرا کنیم. ممکن است پخش در تلویزیون‌های هوشمند یا پلی‌استیشن را انتخاب کنیم یا تصمیم بگیریم در برنامه‌های OTT که دستگاه‌های CTV پشتیبانی می‌کنند تبلیغ خود را به اجرا در بیاوریم.
  4. به تطبیق و بهینه‌سازی محتوا بپردازیم: فرمت، اندازه، رنگ و رزولوشن آگهی را براساس سرویس OTT ویرایش کنیم تا تجربۀ کاربری خوبی برای بیننده رقم بزنیم. این نکته را هم باید در نظر بگیریم که افراد این تبلیغ‌ها را در یک صفحه‌نمایش بزرگ و احتمالاً همراه با دوستان و خانواده می‌بینند. برای اینکه آن‌ها را جذب کنیم و به‌سمت اقدام خود بکشانیم رعایت این موارد کمک‌کننده خواهند بود:
    • آگهی را با رزولوشن بالا بسازیم؛
    • محتوا را کوتاه و مؤثر نگه ‌داریم. پیام خود را در همان چند ثانیۀ اول و قبل از اینکه مخاطب فرصتی برای ردکردن آن یا خاموش‌کردن تلویزیون داشته باشد بگنجانیم؛
    • در پایان آگهی، کوتاه و ساده از بینندگان بخواهیم اقدامی انجام دهند، به سایت سر بزنند یا تماس بگیرند؛
    • لوگوی خود را در سراسر آگهی در معرض دید قرار دهیم تا در ذهن بماند؛
    • مخاطبان را با صدا و تصاویر جذاب درگیر کنیم. صدا هم مانند تصویر توجه‌ها را به خود جلب می‌کند و بر ادامۀ تماشای تبلیغ یا عدم ادامۀ آن تأثیر می‌گذارد.
  5. برای اندازه‌گیری و بهینه‌سازی کمپین وقت بگذاریم: همان‌طور که گفته شد، تبلیغات CTV این فرصت را به ما می‌دهند که پارامترهای مختلفی را اندازه‌گیری و براساس نتایج به‌دست‌آمده، کمپین را بهینه‌ کنیم. موارد زیر چند نمونه از این معیارهای قابل سنجش و دردسترس هستند:
    • تعداد نمایش یونیک تبلیغ؛
    • نرخ کلیک؛
    • میزان بازدید از سایت؛
    • هزینۀ هر بازدید؛
    • هزینۀ هر تماشای کامل آگهی؛
    • نرخ تبدیل.

تبلیغات در تلویزیون اینترنتی هم مانند هر بازاریابی دیگری به تفکر و برنامه‌ریزی دقیق نیاز دارد. طبق راهنمایی‌های این مطلب می‌توان به اهداف خود رسید و بازگشت سرمایۀ تبلیغ را افزایش داد. در این مسیر می‌توانید روی خدمات صباویژن و تجربۀ کارشناسان آن هم حساب باز کنید.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.