وقتی صحبت از اینفلوئنسرها به میان میآید، ذهن بیشتر افراد بهسمت اینفلوئنسرهای اینستاگرام متمایل میشود، درحالیکه هر شبکۀ اجتماعی اینفلوئنسرهای مخصوص به خودش را دارد؛ مثل اینفلوئنسرهای شبکۀ اجتماعی توییتر! اما آیا اینفلوئنسرهای توییتری هم مثل اینفلوئنسرهای اینستاگرامی میتوانند به رونق کسبوکارهای آنلاین کمک کنند؟
این مطلب در پاسخ به همین سؤال نوشته شده است: اینکه اینفلوئنسرهای توییتری چه کسانی هستند؟ چرا دادن تبلیغات به آنها به نفع کسبوکار شماست و اصلاً چه مراحلی را باید طی کنید تا یک کمپین تبلیغاتی و فروش با اینفلوئنسرهای توییتری داشته باشید؟
اینفلوئنسر توییتری کیست؟
اینفلوئنسر توییتری به هر شخص یا حساب کاربریای گفته میشود که در یک حوزۀ مشخص دارای جایگاه، قدرت، تعامل و فالوئر بالایی باشد. تنوع اینفلوئنسرهای توییتر بیپایان است؛ اینفلوئنسرهای روزمرهنویس، لایف استایل، سیاسی، اجتماعی، علمی و… همه و همه از انواع اینفلوئنسرهایی هستند که میتوان به آنها اشاره کرد. تفاوت اینفلوئنسرهای توییتری با بقیۀ اینفلوئنسرها این است که آنها بیشتر از هر چیز، کپیرایترهای خوبی هستند.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
به همکاری برندها با حسابهای کاربریای که در شبکههای اجتماعی مخاطبان بالایی دارند، اینفلوئنسر مارکتینگ میگویند؛ البته اگر این همکاری به قصد تبلیغ و فروش محصولات و یا خدماتشان باشد. اگر یک اینفلوئنسرِ مناسب، برای برند تبلیغات انجام دهد، میتواند به بهدستآوردن مشتریان زیادی برای برند منجر شود.
نحوۀ خریدکردن نسل امروز با نسل گذشته تغییر زیادی کرده است. افراد، دیگر صرفاً براساس مشاهدۀ تبلیغات معمولی تصمیم به خرید نمیگیرند؛ برای آنها نقد و بررسی، تأییدیه، رتبهبندی و اعتماد به فرد مشهوری که محصول یا خدمت را استفاده کرده است، ملاکهای تصمیمگیری برای خرید در نظر گرفته میشود. به همین علت است که اینفلوئنسر مارکتینگ نقش مهمی در بازاریابی دیجیتال پیدا کرده است.
چرا برند شما به یک اینفلوئنسر در توییتر احتیاج دارد؟
اینفلوئنسرها در تمام شبکههای اجتماعی میتوانند به برند شما اعتبار دهند. توییتر هم از این قاعده مستثنی نیست. حرف آنها قابل اعتماد است و این قابلیت را دارند که بهطور مستقیم و در کوتاهترین زمان مخاطب هدف شما را نشانه بگیرند. در ادامه ۳ مزیت استفاده از اینفلوئنسرهای توییتری را توضیح میدهیم.
۱) نقد و بررسی مؤثر به دست میآورید
براساس گزارش توییتر، نزدیک به نیمی از کاربران این شبکۀ اجتماعی به محصول یا خدمتی اعتماد میکنند که اینفلوئنسرهای توییتر آن را معرفی، نقد و بررسی کرده باشند. اگر یکی از اینفلوئنسرهای توییتر واقعاً از محصول یا خدمت برند شما رضایت داشته باشد، این رضایت حتماً به فالوئرهای او منتقل خواهد شد و آنها را به خرید ترغیب خواهد کرد. از طرف دیگر، یک نقد خوب از طرف اینفلوئنسرها باعث میشود به یک برند مقتدر در توییتر بدل شوید.
۲) آگاهی از برندتان را افزایش میدهید
یک توییت از طرف یک اینفلوئنسر راجع به برند شما، میتواند مخاطبان جدید و زیادی را از برندتان آگاه کند. از طرف دیگر، توییتر شبکهای است که مخاطبان آن بهسرعت از محتوای منتشرشده عبور میکنند یا آن را به اشتراک میگذارند. به بیانی دیگر، محتواهای توییتر معمولاً زودگذر هستند، به همین دلیل است که نرخ CPM (هزینه به ازای هزار نمایش) آن نسبت به شبکههای اجتماعی دیگر کمتر است. همین ویژگی باعث میشود کسبوکارهای نوپا با هزینۀ کمتر برای اینفلوئنسرها مخاطبان بیشتری به دست آورند.
۳) ترافیک سایتتان را بالا میبرید
این اتفاق میتواند با آگاهی از برند همراه باشد. توییتهای منتشرشده از طرف اینفلوئنسرها که آدرس سایتتان در آنها گذاشته شده، به ترافیک مستقیم و ارگانیک برای سایت شما منجر میشوند. از طرف دیگر، هوش مصنوعی گوگل فعالیت کاربران توییتر برای واردشدن به سایتتان را بهعنوان سیگنالهای اجتماعی تشخیص میدهد؛ همین موضوع باعث میشود در آینده سئوی سایت و اعتبار دامنۀ سایت شما بالاتر برود.
۴ قدم برای راهاندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ در توییتر
۴ قدم زیر به شما کمک میکند تا با برنامهریزی بهتری به سراغ راهاندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ در توییتر بروید. توجه کنید که اینفلوئنسر مارکتینگ فقط یکی از انواع تبلیغات در توییتر است و شما میتوانید بسته به استراتژی بازاریابی برندتان، بهترین نوع تبلیغات را انتخاب کنید.
۱) اینفلوئنسرهای مرتبط با صنعت خود را شناسایی کنید
برای شروع حتماً لازم است که اینفلوئنسرهای مرتبط با حوزۀ کاری خود را شناسایی کنید و به بررسی صفحات توییتری آنها بپردازید. برای مثال، اگر شما در حوزۀ مد و فشن فعال هستید، برای تبلیغ محصولات و خدمات خود باید سراغ اینفلوئنسرهایی در توییتر بروید که در این حوزه فعالیت میکنند، نه اینفلوئنسرهایی که در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ یا گردشگری فعال هستند.
اگر از قبل اینفلوئنسرهای حوزۀ کاری خود را میشناسید، حالا نوبت این است که در توییتها و تعاملات آنها با دیگران، بیشتر دقیق شوید. جستوجو کنید و ببینید که اینفلوئنسرها و طرفدارهایشان بیشتر به استفاده از چه محصول یا خدمتی تمایل دارند که شما هم آن را تولید میکنید؟ چه هشتگهایی استفاده میکنند؟ دنبال چه نوآوریای هستند؟ چطور نقد میکنند؟
۲) با اینفلوئنسرها در تماس باشید
پس از شناسایی نوع مخاطب و اینفلوئنسر مناسب، باید با اینفلوئنسر موردنظرتان تعامل برقرار کنید. به این تعامل فقط به چشم یک ایمیل رسمی و خشک نگاه نکنید. حتماً به آنها ایمیل بزنید، ولی سعی کنید بهشکلی ملموس، مهربان و صمیمی (نه بیش از حد صمیمی) هدف خود از همکاری را برای آنها توضیح دهید. برای تعامل بیشتر راههای زیر را هم پیشنهاد میدهیم:
- با حساب برندتان آنها را در توییتر فالو کنید و مکالماتی معمولی را شروع کنید.
- محتوای آنها را ریتوییت یا کوت کنید و با مخاطبانتان به اشتراک بگذارید.
- دربارۀ توییتهای اخیرشان از طریق کامنت بحث و گفتوگو کنید.
- لینک بلاگپستهایشان را در توییتر به اشتراک بگذارید.
- حسابهای شبکههای اجتماعی دیگر آنها را هم دنبال کنید.
- به آنها پیشنهاد نوشتن یک پست مهمان بدهید.
- بخشی از خدمات یا محصولاتتان را به آنها بهشکل رایگان ارسال کنید تا بررسی کنند.
در مرحلۀ شناخت و تعامل با اینفلوئنسر مناسب، بههیچوجه عجله نکنید. بسیاری از مدیران بازاریابی، قبل از تعامل مناسب، به فکر برگزاری هرچه سریعتر کمپین برندشان هستند؛ ولی این کار درست نیست. هنگامی که تعامل موردنظر و اعتماد ایجاد شد، وقت آن است که به زمان برگزاری کمپین خود بهشکل جدیتری فکر کنید و برای آن برنامهریزی کنید.
۳) با توجه به هدف کمپین، استراتژی بازاریابی خود را طراحی کنید
حتی اگر با بهترین اینفلوئنسر دنیا هم همکاری داشته باشید، بدون هدف و استراتژی، کمپین شما راه به جایی نمیبرد؛ درنتیجه مهم است که بدانید برای چه کاری میخواهید کمپین اجرا کنید. آیا فقط میخواهید کمپین اینفلوئنسری به آگاهیرسانی درمورد برند منجر شود یا اینکه انتظار فروش هم دارید؟ توجه داشتن به موارد زیر به شما کمک میکند که هدف و استراتژی خود را دقیقتر بچینید.
- لیست اینفلوئنسر یا ایفلوئنسرهای مناسب را نهایی کنید.
- بودجۀ خود را برای برگزاری کمپین مشخص کنید.
- مخاطبان هدف کمپین و پرسونای او را بهشکل دقیق مشخص کنید.
- نوع کال تو اکشن (فراخوان به اقدام) و نتیجۀ آن از قبیل کد تخفیف، قرعهکشی، اعتبار و… را معلوم کنید.
- یک هشتگ و یا کلمۀ کلیدی مخصوص به کمپین طراحی کنید.
- دربارۀ کمپینهای قبلیای که رقبایتان با اینفلوئنسر موردنظر داشتهاند و نتایج آن بهشکلی موشکافانه تحقیق کنید و ببینید شما چطور میتوانید نتیجۀ بهتری بگیرید.
فکرکردن و تصمیمگیری راجع به مواردی که گفتیم به شما کمک میکند تا متوجه شوید که باید دقیقاً از کمپین خود چه انتظاری داشته و چطور آن را بهتر مدیریت کنید.
۴) کمپین خود را شروع کنید
حالا نوبت این است که کمپین خود را شروع کنید. با اینفلوئنسر موردنظر قرارداد قانونی ببندید، محتوای مناسب این کمپین را در اختیارش قرار دهید و هماهنگ کنید که این محتوا چطور از طرف اینفلوئنسر در توییتر منتشر خواهد شد.
از طرف دیگر، حتماً تیم پشتیبانی خود را آماده نگه دارید تا پس از اجرای کمپین، پاسخگوی نیاز و سؤالهای مخاطبان و مشتریان شما باشند. اگر تیم پشتیبانی با شکل و سرعت مناسب وارد عمل نشود، کمپین شما موفق نخواهد شد؛ زیرا افراد بعد از دیدن تبلیغ یک اینفلوئنسر و تصمیم برای خرید احتیاج دارند که سریعاً پاسخ نیاز خود را دریافت کنند.
درنهایت
بازاریابی بهواسطۀ اینفلوئنسرها در هر شبکۀ اجتماعی قلق و مخاطبان مخصوص به خود را دارد. قبل از اینکه تصمیم بگیرید که از کدام اینفلوئنسر استفاده کنید، ببینید که مخاطب محصول و خدمت شما بیشتر در کدام شبکۀ اجتماعی فعال است و به کدام نوع از اینفلوئنسر اعتماد بیشتری دارد. بر این اساس، تصمیم نهایی را برای تبلیغات بگیرید و به اینفلوئنسر موردنظرتان اعتماد کنید.