وقتی حرف از تأثیر هوش مصنوعی بر پادکست و ویدئو میشود، بیشتر تولیدکنندگانِ این شکل از محتوا استرس میگیرند؛ زیرا فکر میکنند که ابزارهای هوش مصنوعی بهزودی جایگزین کامل نیروهای انسانی خواهند شد. اما آیا این تصور درست است؟
در این مطلب از ویپدیا قرار است توضیح دهیم که هوش مصنوعی چطور بر پادکستها و محتواهای ویدئویی تأثیر مثبت میگذارد و چطور میتوانید از ابزارهای هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت محتواهای ویدئویی و صوتی استفاده کنید.
۶ تأثیر هوش مصنوعی بر پادکست و ویدئو
در ادامه به ۶ تأثیر مهم و مثبتی که هوش مصنوعی بر محتوای صوتی و ویدئویی میگذارد، اشاره میکنیم:
۱) به جذابتر و عمیقتر شدن مصاحبهها کمک میکند
یکی از انواع محتوا برای افرادی که ویدئو یا پادکست تولید میکنند، مصاحبه است. مهمترین چالش برای این شکل از محتوا، پرسیدن سؤالاتی است که گفتوگو را برای فرد مصاحبهشونده و بیننده جذاب کند. مصاحبهکنندگان اغلب برای ارائۀ سؤالات تازه و جذاب به مهمانان خود تلاش میکنند.
پرسیدن سؤالات تکراری میتواند در ذهن فرد مصاحبهشونده و بیننده این تصور را به وجود آورد که فرد مصاحبهکننده، تحقیقات کافی انجام نداده است و صرفاً میخواهد یک مصاحبۀ تکراری انجام دهد. هوش مصنوعی راهحلی برای این مشکل ارائه میدهد.
با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، مصاحبهکنندگان میتوانند تحقیقات کاملی درمورد مهمانان خود انجام دهند، دیدگاههای آنها را به دست آورند و سؤالات جدید و قابل تأملی را بپرسند. برای مثال، میتوانید اطلاعات مهمی را دربارۀ فرد مصاحبهشونده در اختیار ابزارهای چت هوش مصنوعی قرار دهید و از این ابزارها بخواهید که با توجه به پرسونا، فعالیت و میزان تخصص فرد مصاحبهشونده، سؤالات شخصیسازیشده طراحی کند.
۲) انتقال ایده به گروه را راحتتر میکند
در محتواهای ویدئویی، کارهای پیش از تولید مثل طراحی صحنه، عکسبرداری از لوکیشن، انتخاب بازیگران، زاویههای فیلمبرداری و… همیشه چالشبرانگیز است. از طرفی، اعضای تیم نمیتوانند بهراحتی آن چیزی را که در ذهنشان وجود دارد به اعضای دیگر تیم بهطور کامل انتقال دهند. همین اتفاق باعث ناهماهنگی در گروه و تأثیر منفی بر محصول نهایی میشود.
استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی مانند Midjourney میتواند با نمایش بصری ایدهها باعث شود که حدسوگمانهای افراد گروه از نظرات همدیگر از بین برود و همۀ افراد تیم، به یک صفحۀ مشترک برسند.
با این کار، هنگام ساخت ویدئو، فیلمبردار تیم بهطور کامل میداند که زاویۀ مدنظر کارگردان دقیقاً چیست، یا صحنهپرداز و گریمور کاملاً براساس ذهنیات نویسنده پیش میروند و کاراکتر و فضاهای حرفهایتری را طراحی میکنند.
۳) به بهبود فرایند پس از تولید کمک میکند
شاید بیشترین تأثیر هوش مصنوعی بر پادکست و ویدئو، خودش را در مرحلۀ پس از تولید نشان دهد. اغراق نکردهایم اگر بگوییم که گاهیاوقات مرحلۀ پس از تولید به نسبت مراحل پیش از تولید یا تولید، چند برابر منابع زمانی و مالی مصرف میکند.
تصور کنید که قرار است یک اپیزود پادکست داشته باشید و یا اینکه ویدئویی یکساعته در کانال آپارات یا یوتیوب بگذارید. باید تمام محتوای خامی را که دارید از اول چک کنید، بهترین قسمتهای آن را بردارید، نقاط منفی آن را اصلاح کنید، زیرنویس بگذارید، تطابق صدا و ویدئو را چک کنید و درنهایت هرکاری انجام دهید که محتوایی شسته و رفته داشته باشید.
ابزارهای هوش مصنوعی قادرند تعداد زیادی از این کارها را در مدتزمان کوتاه انجام دهند. برای مثال، ابزارهایی وجود دارند که بهطور خودکار برای ویدئوها به زبانهای مختلف دنیا زیرنویس تهیه میکنند، تکههای برتر محتوای صوتی یا ویدئویی را جدا میکنند و موارد مشکلزا مثل پسزمینۀ نامناسب را با یک کلیک حذف میکنند.
بهطور کلی، ابزارهای هوش مصنوعی به کمک افراد میآیند تا دیگر دغدغۀ تولید محتوا را نداشته باشند و فقط روی ناببودن و تأثیرگذاربودن ایدههایشان تمرکز کنند.
۴) به ایدۀ تولید و تبلیغ محتوا کمک میکند
وقتی نوبت به تقویم محتوایی و تقویم شبکههای اجتماعی میرسد برای بیشتر تولیدکنندگان و مدیران محتوا این دغدغه پیش میآید که چطور محتواهای جدید تولید کنند و محتواهای آمادهشده را بهشکلی تبلیغ کنند که در شبکههای اجتماعی وایرال شوند. به زبان دیگر، گاهیاوقات کفگیر ایدهها به ته دیگ میخورد.
نوشتن کپشن جذاب و استفاده از هشتگهای مناسب، تنها بخشی از تأثیرات هوش مصنوعی بر پادکست و ویدئوهاست.
اگر موضوع ویدئو و پادکست خود را در اختیار ابزارهای هوش مصنوعی قرار دهید، به شما ایدههای منحصربهفردی درخصوص تولید محتوا میدهد که به جذب فالوئر ارگانیک در پلتفرمهای مربوط به انتشار پادکست و ویدئو کمک میکند. حتی بعضی از این ابزارها تقویم شبکههای اجتماعی را هم تنظیم میکنند.
فراموش نکنید که تمام کسبوکارها از ایدههای هوش مصنوعی استفاده میکنند. با این حساب اگر میخواهید ایدههای منحصربهفردتری بگیرید، باید نحوۀ دستوردادن به ابزارهای هوش مصنوعی را بلد باشید و جزئیات محتوایی را که از هوش مصنوعی انتظار دارید در اختیار آن قرار دهید. مثلاً حتماً به هوش مصنوعی بگویید که میخواهید برای چه پرسونا و بازار هدفی محتوا تولید کنید.
۵) به کیفیت محتوا و استوری تلینگ کمک میکند
شاید این تأثیر هوش مصنوعی بر ویدئو و پادکست چندان مستقیم نباشد، اما هوش مصنوعی به تولیدکنندگان محتواهایی مثل پادکست و ویدئو کمک میکند تا بیشتر از اینکه روی پروسۀ تولید محتوا تمرکز کنند، به خود محتوا فکر کنند. اما این جمله یعنی چه؟
وقتی تولیدکنندۀ محتوا دغدغۀ کارهایی مثل ادیت، تقویم محتوایی، کپشن و هشتگ را نداشته باشد، وقت بیشتری پیدا میکند تا استوری تلینگ محتوایی را که دارد باکیفیتتر کند.
یادتان میآید؟ زمانی بود که فیلمهای هالیوودی میتوانستند با استفاده از داستانی ساده و چند افکت تصویری ویژه فروش بالایی داشته باشند. اما الان اینطور نیست؛ اگر فیلمی افکتهای تصویری فوقالعادهای داشته باشد، اما داستان خاصی نداشته باشد، فروش چندانی نصیبش نمیشود. چرا؟ به این دلیل که دیگر افکتهای تصویری بهتنهایی تکاندهنده نیستند، بلکه این داستان فیلم است که افکتها را اثرگذار میکند.
درخصوص محتواهای ویدئویی و پادکست هم همین موضوع صدق میکند؛ دیگر کیفیت ظاهری و صوتی محتوا چیزی نیست که برای مخاطبان ارزش افزوده ایجاد کند، بلکه این داستان محتواست که آنها را علاقهمند نگه میدارد. با این حساب، هرچقدر تمرکز تولیدکننده و بازاریاب محتوا بهجای پروسۀ تولید بهسمت استوری تلینگ برود، محتوای اثربخشتری تولید میکند.
۶) به همه فرصتی برابر برای تولید ویدئو و پادکست میدهد
بیایید با هم صادق باشیم: افراد خلاق زیادی هستند که قصد ساخت محتوای ویدئویی یا پادکست را دارند، اما به دلایل مختلفی نمیتوانند این کار را انجام دهند. مثلاً هزینۀ خرید تجهیزات را ندارند یا شغلی که از آن درآمد حاصل میکنند آنقدر وقتشان را گرفته که نمیتوانند مهارتهای مربوط به خلق پادکست و ویدئو را یاد بگیرند. چرا خلاقیت این افراد باید بدون استفاده باقی بماند؟
هوش مصنوعی با ابزارهایی که در اختیار همه قرار میدهد، این امکان را فراهم میکند که همه بتوانند بدون محدودیت محتوای باکیفیت بسازند. برای نمونه، دیگر لازم نیست برای کیفیت صدای خوب در محتوا میکروفونی چندمیلیونی تهیه کنید، چون ابزارهای هوش مصنوعی صدای بیکیفیت را به صدایی باکیفیت تبدیل میکنند.
شاید این سؤال مهم پیش بیاید که تکلیف افرادی که از مهارتهای مربوط به تولید محتوای ویدئویی و صوتی کسب درآمد میکنند چه میشود؟ این افراد میتوانند توانایی و تجربهشان را با ابزارهای هوش مصنوعی تلفیق کنند و محتوایی چندین برابر بهتر از افراد مبتدی بسازند. اما اگر این افراد فقط تکنیک بلدند و هیچ خلاقیتی ندارند، متأسفانه باید بگوییم در آیندهای نهچندان دور، هوش مصنوعی شغلی برای آنها باقی نمیگذارد.
در آخر
تأثیر هوش مصنوعی بر پادکست و ویدئو اصلاً ترسناک نیست. تمام ابزارهای هوش مصنوعی به کمک تولیدکنندگان محتوا میآیند که با سرعت بیشتر، محتوای باکیفیتتری تولید کنند. مهم این است که بهعنوان تولیدکنندۀ محتوا خود را بهروز نگه دارید و نحوۀ استفاده از این ابزار را بلد باشید.