# چگونه هشتگ مخصوص برند خود را بسازیم؟

10 ویژگی مهم برای ترندشدن هشتگ‌های برند

در اینستاگرام فقط یک پست با FOMOOGLF# یافت می‌شود؛ چرا عجیب است؟ چون زمانی این عبارت هشتگ مخصوص برند شرکت اتوبوسرانی گری‌هاند (Greyhound) بود و تبلیغات زیادی انجام شد تا استفاده از آن در شبکه‌های اجتماعی جا بیفتد؛ اما درنهایت هیچ‌ محتوایی با این هشتگ در بین کاربران ردوبدل نشد و فقط یک پست از آن در صفحۀ خود شرکت وجود دارد.

حالا باید بپرسیم که چرا موفق نشدند؟ چگونه باید هشتگ برند را ساخت که بازدهی خوبی دریافت کند و به‌راحتی در بین مردم وایرال شود؟ و اصلاً چنین هشتگی به چه کار می‌آید؟ در این مطلب از وی‌پدیا دربارۀ این موضوع صحبت خواهیم کرد.

هشتگ مخصوص برند چیست؟

هشتگ برند (Branded Hashtag)، اختصاصاً به یک کسب‌وکار تعلق دارد و می‌تواند نام شرکت، شعار آن یا نام یکی از محصولات و کمپین‌های آن باشد. این هشتگ در ذهن مردم هویت برند را تداعی می‌سازد و در محتواهای مرتبط از آن استفاده می‌کنند.

هشتگ برند چه کاربردی دارد؟

هشتگ برند راه ارتباطی بین کسب‌و‌کارها و مخاطبانشان به حساب می‌آید. این روزها #اسنپ و #تپسی زیاد به چشم می‌خورد؛ کاربرانی که از تجربه‌های سفر خود می‌گویند و خدمات این دو مجموعه را با هم مقایسه می‌کنند. شرکت‌ها با دنبال‌کردن هشتگ برند، مکالمات مخاطبان را می‌شنوند (Social Listening) و براساس آن، فرایندهای خود را بهبود می‌بخشند. همچنین به سؤالات و مشکلات کاربران پاسخ می‌دهند و تعامل قوی‌تری با آن‌ها می‌سازند.

این هشتگ، آگاهی از برند را هم افزایش می‌دهد. کاربران با درج این کاراکتر در محتوای خود باعث می‌شوند به برند چشم افراد دیگر هم بیاید و در ذهنشان باقی بماند. با به‌کاربردن این هشتگ‌ها می‌توان روند کمپین‌های خود را رصد کرد، بازخوردها را دید و درصورت نیاز، بهینه‌سازی انجام داد تا بازدهی بهتری دریافت کرد. برخی کسب‌وکارها هم محتواهای UGC و نظرات مثبت کاربران را در صفحات خود بازنشر می‌کنند و اینگیجمنت خود را بالا می‌برند.

اما این هشتگ‌گذاری چندان راحت نیست و اگر عبارت آن بادقت انتخاب نشود عواقب بدی خواهد شد؛ در بهترین حالت مانند گری‌هاند هزینه و وقت خود را هدر می‌دهید و در بدترین حالت، ممکن است اعتبارتان در بین مردم از دست برود. چگونه می‌توان از این اتفاق جلوگیری کرد؟

شاید برات جالب باشه:

۵ نکتۀ مهم برای ساخت یک هشتگ برند مؤثر

هر هشتگی که برای شرکت، کمپین یا رویدادهای خود انتخاب می‌کنید با این نکات تطبیق دهید تا از مناسب‌بودن آن اطمینان حاصل کنید:

  1. یونیک باشد: حتماً هشتگ خود را در شبکه‌های اجتماعی چک کنید و مطمئن شوید که قبلاً استفاده نشده است. تصور کنید هشتگ «بازتاب» را انتخاب کرده‌‌اید و همۀ مراحل معرفی و تبلیغ آن را پیش برده‌اید. حالا می‌خواهید نتایج را بررسی کنید، اما با حجم زیادی از پست‌های نامرتبط مواجه می‌شوید. چگونه می‌توانید محتوای کاربران خود را پیدا کنید یا موفقیت کمپین خود را اندازه‌گیری کنید؟ اگر این هشتگ توسط رقبا به کار رفته باشد چطور؟ در این صورت، شما ترافیک ورودی آن‌ها را افزایش داده‌اید.
  2. کوتاه باشد و در یاد بماند: هشتگ برند باید ساده، کوتاه و دارای معنی واضحی باشد تا در ذهن مردم باقی بماند. کلماتی که املای دشوار دارند، علائم نگارشی (کاما، نقطه، علامت تعجب) و کاراکترهای خاص (ستاره، علامت، علامت دلار) مناسب نیستند و باعث اشتباه افراد می‌شوند. البته می‌توانید در آن حروف، اعداد یا ایموجی درج کنید.
  3. مرتبط باشد: اگر از هشتگ‌های مرتبط با برند یا کمپین استفاده کنید، به مخاطبان هدفمندتری می‌رسید. با این کار، خود شبکه‌های اجتماعی هم به دیده‌شدن بیشتر شما کمک می‌کنند؛ وقتی کاربر برای موضوعی مرتبط در حال هشتگ‌گذاری است، پلتفرم فهرستی به او پیشنهاد می‌دهد و هشتگ برند شما هم در میان آن‌ها نمایش داده می‌شود.
  4. از رقبا الهام بگیرید: رقبا همیشه درس‌های خوبی برای ما دارند و با نگاهی به عملکرد آن‌ها می‌توانیم فراتر و بهتر عمل کنیم. محتواها و کمپین‌های شرکت‌های رقیب خود را بررسی کنید؛ آن‌ها در تجربه‌های قبلی از چه هشتگ‌هایی استفاده کرده‌‌اند؟ چه بازخوردی گرفته‌اند؟ و مخاطبان این حوزه با چه عبارت‌هایی راحت‌تر ارتباط می‌گیرند؟
  5. تبلیغ کنید: قدم مهم دیگر آن است که تا می‌توانید هشتگ برند خود را پیش چشم مردم قرار دهید. تکرار زیاد باعث می‌شود ملکۀ ذهن آن‌ها شود و کم‌کم نام شرکت شما به این هشتگ گره بخورد.

آیا دیگران می‌توانند از هشتگ برند ما استفاده کنند؟

کسب‌وکارهای خارجی هشتگ برند را خود در سایت‌های Hashtags.org و Twubs ثبت می‌کنند و مالکیت خود را اعلام می‌کنند. اما واقعیت این است که در فضای اینترنت نمی‌توان هشتگ‌ها را سند زد. این کار فقط کمک می‌کند که آن‌ها بتوانند جزئیات و گزارش‌های بهتری از هشتگ خود در فضای وب داشته باشند.

همیشه دیگرانی هستند که بخواهند از آن استفاده کنند: افرادی که قصد تخریب برند را دارند، کاربرانی که از مالکیت شما اطلاع ندارند و موج‌سواران. هر چه شناخته‌شده‌تر و بزرگ‌تر شوید، تعداد بیشتری از مردم جامعه آگاه می‌شوند و به این ترتیب، نیت‌های سوء را هم بهتر تشخیص می‌دهند.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.