همه چیز دربارۀ پست اینستاگرام

همان‌طور که می‌دانید، اینستاگرام یکی از پرطرف‌دارین شبکه‌های اجتماعی است. یکی از جذابیت‌های فوق‌العادۀ اینستاگرام، به‌اشتراک‌گذاری عکس‌های جالب و زنده، در فضایی صمیمی است. صد البته که در کنار ارسال تصاویر در اینستاگرام، می‌توانیم از قابلیت‌های بسیار خوب این شبکۀ ‌اجتماعی، برای جذب مخاطب از طریق تصاویر، هشتگ‌ها و زیرنویس‌ها نیز استفاده کنیم. قبل از هر چیز برای گذاشتن پست در اینستاگرام به چند نکته اشاره می‌کنیم.

  •  محتوای هیجان‌انگیز پست کنیم: محتواهای ما باید طوری باشد که فالوئرهایمان را برای دنبال‌کردن صفحۀ ما سر ذوق بیاورد. این بدان معنا نیست که عکس و فیلم‌ افرادی که خودشان منتشر کرده‌اند کپی کرده و در صفحه‌مان منتشر کنیم. ترجیحاً سعی کنیم محتواها تولید خودمان باشد.
  • محتوای زرد تولید کنیم/نکنیم: به‌طور دقیق نمی‌توانیم بگوییم که محتوای زرد تولید کنیم یا نکنیم؛ چون این نوع از محتوا بین تعداد زیادی از ایرانی‌ها محبوب است و در اکسپلورِ اینستاگرام هم معمولاً آن‌ها را می‌بینیم، اما عموماً ارزش محتوایی ندارند. مثلاً چند وقت پیش ویدئویی منتشر شده بود با عنوان «مهناز افشار فوت کرد». در وهلۀ اول به نظر می‌رسید که او درگذشته، اما وقتی ویدئو باز شد معلوم شد که او شمع فوت می‌کند! 
  • به‌صورت مستمر فعالیت داشته باشیم: فاصلۀ بین پست‌هایمان نه خیلی زیاد باشد و نه خیلی کم. با ‌توجه‌ به کشش فالوئرهایمان، سعی کنیم به‌صورت مستمر حضور داشته باشیم و پست منتشر کنیم. 
  • ترجیحاً زیاد کپشن ننویسیم: ازآنجاکه اینستاگرام شبکۀ اجتماعی تصویر‌محور است، پیشنهاد می‌کنیم اولویت شما در ابتدا انتخاب تصاویر خوب و هیجان‌انگیز باشد و بعد کپشن خوب. سعی کنیم کپشن‌هایمان زیاد طولانی نباشد. با اینکه خود اینستاگرام در کپشن‌نویسی محدودیت خاصی ندارد، سعی کنیم طولانی نباشد تا کاربرها خسته نشوند. اگر کپشن ما حداکثر تا ۳۰۰ کلمه باشد، خیلی خوب است.
  • ادامه در کامنت اول: وقتی محدودیت کاراکترهای کپشن اینستاگرام تکمیل می‌شود، برای ادامه بنویسیم: «ادامه در کامنت اول». 
  • اینتر بزنیم: در کپشن‌های اینستاگرام اینتر بزنیم و خیلی پشت‌سر‌هم ننویسیم تا حس پشت‌سر‌هم‌بودن نوشته را به کاربر ندهد و چشم او از خواندن کپشن ما خسته نشود. به قولی: «جای نفس‌کشیدن باشه». 
  • از ایموجی استفاده کنیم: در کپشن محتواهای خود از ایموجی استفاده کنیم تا محتواهای ما جذاب‌تر دیده شود. 
  • هشتگ مرتبط بزنیم: از هشتگ‌ها به‌درستی استفاده کنیم و برای هر محتوا هشتگ‌های مرتبط با آن را به کار ببریم. خیلی‌وقت‌ها هم هشتگ‌ها براساس محتوای متن (کپشن) انتخاب می‌شود که حس‌و‌حال کپشن را بیشتر برساند، نه حس‌و‌حال تصویر را. به‌علاوه، هشتگ‌ها لزوماً براساس جنس تصاویرِ انتخاب‌شده نیست.

توجه داشته باشیم که در هشتگ‌های خود از حروف عربی مانند «ک» یا «ی» استفاده نکنیم؛ چون هشتگی که به‌صورت #درکه با «کاف فارسی» نوشته می‌شود، با هشتگی که به‌صورت #درکه با «کاف عربی» نوشته می‌شود، متفاوت است و اینستاگرام این دو هشتگ را جدا از هم در نظر می‌گیرد.

  • تعداد فالوئر و لایک مهم نیست/هست: از نظر خیلی از ما‌ اینکه چه تعداد فالوئر داریم یا چه تعداد لایک می‌خوریم، اهمیت ویژه‌ای دارد، اما ما می‌گوییم که مهم نیست چقدر لایک و فالوئر دارید، مهم این است که چقدر تأثیرگذار هستید؛ چراکه قدرت تأثیرگذاری از قدرت تعداد لایک و فالوئر خیلی بیشتر است.
  • پست‌ها را استوری کنیم: پایین پست‌ها آیکونی به شکل موشک هست که اگر روی آن کلیک کنیم، عبارت Add Post to your story به ما نمایش داده می‌شود. با این کار می‌توانیم پست‌ها را در استوری‌مان منتشر کنیم و لینک پست در استوری‌ قرار می‌گیرد، تا فالوئرهایمان بتوانند روی آن کلیک کرده و پست ما را مشاهده کنند.
  • کاور مناسب انتخاب کنیم: برای پست‌های ویدئویی کاور مناسب انتخاب کنیم. هنگامی که کاربران روی ویدئوی ما کلیک کرده‌اند و منتظرند ویدئوی ما بارگذاری شود، این تصویر کاور به آن‌ها نمایش داده می‌شود. این تصویر می‌تواند در ترغیب‌ کاربران برای دیدن ویدئوی ما خیلی تأثیرگذار باشد.
  • روی تصاویر زوم کنیم(Zoom-in , Zoom-out) : با گذاشتن دو تا از انگشتانمان روی هر نقطه از تصاویر (عکس یا ویدئو) پست‌شده در اینستاگرام و بازی‌دادن آن‌ها، می‌توانیم روی تصاویر زوم کنیم.
  • آلبوم منتشر کنیم: اگر از موضوعی چند تصویر تهیه کرده‌ایم و می‌خواهیم این تصاویر را در اینستاگرام به اشتراک بگذاریم، می‌توانیم با استفاده از قابلیت اینستاگرام تصاویر خود را به‌صورت آلبومی، با محدودیت ده تصویر، منتشر کنیم. مخاطبان با ورق‌زدن این تصاویر می‌توانند به کل تصاویر ما دسترسی داشته باشند.

در ادامه به انواع پست در اینستاگرام می‌پردازیم که از دید کاربران بیشترین میزان جذابیت را دارا بوده‌اند.

همه چیز دربارۀ پست اینستاگرامانواع پست در اینستاگرام

ایده‌پردازی برای ارسال پست در اینستاگرام کار سختی به نظر می‌رسد، بنابراین ما سعی کردیم در ادامه، چند موضوع پرطرف‌دار برای ارسال پست در Instagram را که باعث تعامل، به‌اشتراک‌گذاری و درگیری بیشتر مخاطب می‌شود، بررسی کنیم.

  1. عکس‌های پشت‌ صحنه
    تصاویر پشت صحنۀ فعالیت‌های خودمان را با مخاطبان به اشتراک بگذاریم. تصاویر واقعی شفاف و صادقانه هستند. این دو ویژگی در پست‌های اینستاگرامی باعث تحسین و تعامل مخاطبان می‌شود.
  2. اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت ما
    اهداف کوتاه‌مدت یا بلندمدت خود را با مخاطبانمان به اشتراک بگذاریم. این کار باعث می‌شود نسبت به انجام آن‌ها مسئولیت‌پذیر شویم.
  3. روال صبحگاهی ما
    صبح که بیدار می‌شویم چه کارهایی می‌کنیم؟ آیا چهار فنجان قهوه می‌نوشیم؟ آیا مشغول بردن بچه‌ها به مدرسه هستیم؟ با به‌اشتراک‌گذاری قسمتی از زندگی شخصی خود، به مخاطبان می‌فهمانیم که بخشی از حلقۀ داخلی زندگی ما هستند.
  4. ارسال مجدد از طرف‌داران و دنبال‌کنندگان
    حتماً نام و یا هشتگ برند تجاری خود را در اینستاگرام ردیابی کنیم. اگر شخص دیگری از آن استفاده کرد، به پست او واکنش نشان دهیم و از او تشکر کنیم. با این‌کار نام تجاری خود را نیز گسترش می‌دهیم.
  5. از مخاطبان خود بخواهیم تا دوستان خود را تگ کنند.
    اگر هدف ما در اینستاگرام افزایش مخاطب به‌صورت ارگانیک است، یکی از راه‌های افزایش دسترسی این است که مخاطبانمان را به تگ‌کردن دوستانشان تشویق کنیم.
    برای مثال بگوییم که ما دوره‌های آنلاین را برای عکاسان برگزار می‌کنیم و از مخاطبانمان بخواهیم که دوستان عکاس یا علاقه‌مند به عکاسی خود را زیر پست تگ کنند.
  6. از فالوئرهای خود بخواهیم نظرهایشان را با ما به اشتراک بگذارند.
    همۀ ما دوست داریم نظرهای خود را به اشتراک بگذاریم. می‌توانیم از فالوئرهایمان بخواهیم که آن‎ها نیز این کار را انجام دهند.
  7. نظرسنجی‌ها
    می‌توانیم یک گام جلوتر برداریم و در اینستاگرام یک نظرسنجی برگزار کنیم. به کاربران دو یا سه گزینه بدهیم (اینفوگرافی). از آن‌ها بخواهیم پاسخ صحیح را برای ما ارسال کنند و به برندگان هدیه دهیم.
  8. نکته یا یک ترفند ارائه دهیم.
    می‌توانیم یک نکته یا ترفند جالب را به اشتراک بگذاریم که فکر می‌کنیم ممکن است به مخاطبان ما کمک کند تا از یک مشکل عبور کنند یا به یک هدف برسند.
  9. محتوای آموزشی به اشتراک بگذاریم.
    برای به‌اشتراک‌گذاشتن محتوای آموزشی با مخاطبان خود بیشتر ارتباط بگیریم. از یک سری پست‌های اینستاگرامی استفاده کنیم و در هر پست یک گام در روند کار را بگوییم.
  10. دربارۀ آنچه می‌خوانیم یا تماشا می‌کنیم صحبت کنیم.
    مخاطبانمان را از کتاب جدیدی که می‌خوانیم باخبر کنیم؛ مثلاً‌ عکسی از آن کتاب را به اشتراک بگذاریم و یک مرور کوتاه را برای آشنایی بیشتر آن‌ها بگذاریم. استفاده از هشتگ‌های مناسب می‌تواند در جذب مخاطب بیشتر به ما کمک کند.
  11. ابزارهای مورد علاقۀ خود را بگوییم.
    اگر یک ابزار جدیدکشف کرده‌ایم که زندگی ما را آسان‌تر یا قابل کنترل می‌کند، آن را برای خود نگه نداریم. درعوض، آن را به فالوئرهای خود معرفی کنیم تا بتوانند آن را بررسی کنند.
  12. شخصی را که تحسین می‌کنیم به نمایش بگذاریم.
    آیا شخصی در صنعت ما وجود دارد که به‌طور مداوم محتوای شگفت‌انگیز ارائه می‌دهد؟ آیا او می‌تواند به خالقان دیگر الهام دهد، یا چیزهای جالب را برای صنعتی به ارمغان بیاورد؟ خوب است آن شخص را در اینستاگرام معرفی کنیم.

تجزیه‌و‌تحلیل پست اینستاگرام

در‌صورتی‌که صفحۀ اینستاگرام ما تجاری باشد، می‌توانیم از داده‌های زیر برای بهینه‌سازی صفحۀ اینستاگرام خود استفاده کنیم و اگر صفحه‌مان شخصی باشد، اینستاگرام داده‌های محدودی از میزان بازدید استوری و لایک، کامنت و تعداد دیده‌شدن ویدئو را به ما نشان می‌دهد.

  1. اشتراک لینک (Share Link) : هنگامی که صفحۀ اینستاگرام شما به‌صورت عمومی باشد، می‌توانیم لینک محتواهای منتشرشده در پست را کپی کنیم و در سایر شبکه‌های ‌اجتماعی و… به اشتراک بگذاریم. توجه داشته باشید در‌صورتی‌که صفحۀ اینستاگرام پرایویت باشد، امکان کپی‌کردن لینک‌ها وجود ندارد.
  2. گزارش‌کردن (Report) : هنگامی که پستی کپی، مستهجن، خشن و… باشد، می‌توانیم به اینستاگرام گزارش کنیم.
  3. خاموش/روشن کردن نوتیفیکیشن (Turn On Post Notification) : می‌توانیم نوتیفیکیشن یک مطلب را خاموش کنیم تا برای ما ارسال نشود.
  4. آنفالو (Unfollow) : هنگامی که دیگر قصد دنبال‌کردن صفحه‌ای را نداشته باشیم، می‌توانیم آن را آنفالو کنیم.
  5. میوت (Mute) : هنگامی که با کسی رودربایستی داریم و نمی‌توانیم او را آنفالو کنیم، می‌توانیم از گزینۀ میوت استفاده کنیم. درواقع مطالب او در تایم‌لاین به ما نمایش داده نمی‌شود، اما همچنان او را در فهرست فالوئرهای خود داریم.
  6. اینسایت (Insight): با اینسایت می‌توانیم اطلاعات دقیق‌تری دربارۀ رفتار فالوئرهایمان به دست آوریم. اینسایت در دو جا نشان داده می‌شود: یکی در بالای صفحۀ حساب‌‍ کاربری و یکی هم در زیر هر پست که اولی برای آمار کل حساب کاربری است و دومی برای آمار هر پست.
  7. فعالیت‌ها (Activity) : در این قسمت در جریان اتفاقات جدیدی قرار می‌گیریم که در حساب کاربری‌مان رخ داده است.
  8. اینتراکشن‌ها (Interactions) : میزان تعاملی را می‌سنجد که فالوئرهای ما با حساب کاربری‌مان برقرار کرده‌اند. اینجا می‌توانید بیشتر دربارۀ اینتراکشن بخوانید.
  9. بازدید حساب کاربری (Profile Visit): تعداد افرادی را که در ۷ روز گذشته از حساب کاربری‌مان بازدید کرده‌اند نشان می‌دهد.
  10. سایت کلیک (Website Clicks) : تعداد دفعات کلیک روی آدرس سایتی که در بیوگرافی خود گذاشتیم، نشان می‌دهد.
  11. ایمیل‌ها (Emails): تعداد دفعات کلیک روی آدرس ایمیلی که در بیوگرافی خود گذاشتیم نشان می‌دهد.
  12. تماس‌ها (Calls) : تعداد دفعات کلیک روی شماره تماسی که در بیوگرافی خود گذاشتیم، نشان می‌دهد.
  13. دیسکاوری (Discovery) : میزان تعاملی که فالوئرها با محتواهای ما برقرار می‌کنند و کسانی که ما را فالو نکرده‌اند، اما محتواهای ما را به طرق مختلف پیدا می‌کنند، نشان می‌دهد.
  14. ریچ (Reach): تعداد بازدیدهای یکتا (غیرتکراری) را نشان می‌دهد.
  15. ایمپرشن (Impression): تعداد دفعاتی که محتوای ما دیده شده، نشان می‌دهد.

توجه داشته باشید که Impression با Reach تفاوت دارد. ممکن است یک نفر چندبار محتوای شما را دیده باشد. هر بار مشاهدۀ عکس، یک Impression محسوب می‌‌شود، اما Reach تعداد مشاهده‌های واقعی است؛ یعنی هر چندبار که یک نفر محتوای شما را مشاهده کند، فقط یک Reach محسوب می‌شود.

  • محتوا (Content): اطلاعات کلی و جزئی از محتواهایی که تا‌کنون منتشر کرده‌ایم نمایش می‌دهد.
  • فیدپست (Feed Post): فیدپست‌ها براساس تعداد دفعاتی که محتواهای ما توسط فالوئرهایتان دیده شدند، مرتب شده‌اند.
  • مخاطبان (Audience): اطلاعات کلی و جزئی از رفتار فالوئرهایمان را نمایش می‌دهد.
  • مکان‌های برتر (Top Location): مکان‌های برتری که فالوئرهایمان متعلق به آن‌ها هستند.
  • بازه سنی (Age Range): بازه سنی فالوئرهایمان را نشان می‌دهد.
  • جنسیت (Gender): جنسیت فالوئرهایمان را نشان می‌دهد.
  • فالوئرها (Followers): زمان‌هایی را که فالوئرهایمان در صفحه‌مان هستند، نشان می‌دهد.

آنالیز فالوئرها در اینستاگرام

همراه با آخرین به‌روزرسانی اینستاگرام، عملکرد جست‌وجو نیز وجود دارد. به این معنی که از طریق این عملکرد می‌توان فهمید چه اشخاصی ما را دنبال می‌کنند. فقط روی ذره‌بین، روی نوار پایین برنامه ضربه می‌زنیم و نام او را تایپ می‌کنیم.

اگر نمی‌خواهیم از صدها حساب کاربری استفاده کنیم تا بفهمیم چه افرادی هنوز ما را دنبال می‌کنند، برخی از برنامه‌های شخص سوم وجود دارد که می‌تواند نشان دهد چه کسانی ما را دنبال نکرده‌اند. نصب و استفاده از Insta Follow کاملاً رایگان است. تمام کاری که باید انجام دهیم این است که برنامه را دانلود کنیم، اطلاعات حساب خود را در برنامۀ رایگان به اشتراک بگذاریم و این کار، آمار افرادی که ما را دنبال نکرده‌اند، نمایش می‌دهد.

در سال ۲۰۱۷، تعدادی از برنامه‌های شخص سوم را پیدا کردیم که وعده داده‌اند به ما نشان می‌دهند چه کسی نمایۀ ما را مشاهده می‌کند، اما همگی آن‌ها کلاهبردار بودند.

 دیدگاه ما در صباویژن درمورد برنامه‌های شخص سوم چیست؟

با برنامه‌های شخص سوم (Third party applications) خود را اذیت نکنیم، زیرا برای استفاده از این برنامه‌ها و برای دستیابی به پیوند حساب‌ها، باید گذرواژۀ خود را وارد آن‌ها کنیم.

روش بستن کامنت در اینستاگرام

برای جلوگیری از اظهارنظر افراد دربارۀ یک پست شخصی، می‌توانیم کامنت‌ها را ببندیم. با انجام این‌ کار، هر کامنتی که در حال حاضر روی پست ما باشد پنهان می‌شود. اگر دوباره آن را فعال کنیم، کامنت‌های قبلی بازیابی می‌شوند و افراد می‌توانند دوباره نظر دهند.

همچنین می‌توانیم کامنت‌های یک پست را قبل از اشتراک‌گذاری خاموش کنیم. برای خاموش‌کردن یا روشن‌کردن نظر برای پستی که به اشتراک گذاشته‌ایم:

در صفحه‌ای که عنوان یا مکان را به پست خود اضافه می‌کنیم، روی Advanced Settings (تنظیمات پیشرفته) ضربه می‌زنیم، سپس روی Turn Off Commenting (دکمۀ خاموش‌کردن نظر) ضربه می‌زنیم و به این صورت کامنت‌ها غیرفعال می‌شود.

دانلود فیلم و عکس از اینستاگرام

برای دانلود عکس و فیلم از اینستاگرام می‌توانیم از SaveFrom.net، استفاده کنیم. این یک ابزار ساده است که با هر مرورگری در رایانۀ شخصی یا دستگاه‌های همراه کاملاً کار می‌کند.

این افزونه برای مرورگرهایی مانند Chrome ،Firefox ،Opera ، Safari و همۀ مرورگرهای مبتنی بر Chromium است و فقط با مرورگرهای دسک‌تاپ در ویندوز، سیستم‌عامل Mac، لینوکس و اوبونتو کار می‌کند.

ازآنجاکه امکان دانلود فیلم‌ها و عکس‌های خصوصی از اینستاگرام وجود ندارد، درمورد محتوای محدودشده باید توجه داشته باشیم که ما قادر به دانلود آن‌ها با هیچ نرم‌افزاری نیستیم، اما می‌توانیم آزادانه برای دیگر موارد از این برنامۀ افزودنی استفاده کنیم.

سایز فیلم و عکس در اینستاگرام

با اینکه قابلیت به‌اشتراک‌گذاری عکس‌هایی با ابعاد متفاوت از مدت‌ها پیش در اینستاگرام امکان‌پذیر شده است، هنوز هم تصاویر مربعی شکل، در بین کاربران بیشتر استفاده می‌شوند.

اگر ‌بخواهیم تصاویر یک‌ در یک را در پیج خود به اشتراک بگذاریم، باید عکس‌هایمان را با ترتیب و پیکسل‌های هم‌اندازه بارگذاری کنیم. اگر عکسی بزرگ‌تر از پیکسل استاندارد برنامه باشد، اینستاگرام به‌طور خودکار از حجم آن می‌کاهد و هنگامی که روی تصویر زوم کنیم، متوجه کیفیت پایین عکس خواهیم ‌شد. در مطلبی با عنوان سایز عکس و فیلم در اینستاگرام به تفصیل در‌این‌باره صحبت کرده‌ایم.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.