تجزیهوتحلیل توییتها کمک بسیاری به شنیدن بوی بهبود ز اوضاع جهان صفحۀ توییترمان خواهد کرد. چطور؟ با آنالیز توییتر متوجه میشویم مخاطبانمان با چه جنس کلامی ارتباط برقرار میکنند، چه موضوعی برایشان بیاهمیت است و از چه نوع محتوایی بیزارند. همچنین با آنالیز هشتگ توییتر، از ترندهای روز باخبر میشویم. کافی است کمی زیرک باشیم و اهمیت حضور در توییتر را درک کرده باشیم.
با استفاده از ابزارهای تجزیهوتحلیل رایگان توییتر زیر هر پست و در صفحۀ آنالیز، میتوانیم تعامل بهتری با فالوئرهایمان برقرار کنیم. چه چیزی بهتر از این؟ برای شروع سفر هیجانانگیز تجزیهوتحلیل توییتها کمربندهایتان را ببندید و تا انتها ما را دنبال کنید.
چند نوع تجزیهوتحلیل توییت داریم؟
شاید فکر کنید آنالیز توییتر نیازمند تهیۀ ابزار یا نصب اپلیکیشن منحصربهفردی است. اما خبر خوش این است که توییتر بهصورت تفکیکی، در دو قسمت، امکان مشاهدۀ تجزیهوتحلیل توییتها را به ما میدهد. یکی زیر هر پست و یکی در قسمت آنالیز توییتر. در هر دو قسمت، آپشنهای جذابی وجود دارد که برایتان بازگو خواهیم کرد.
۱) تجزیهوتحلیل توییتها زیر هر پست:
بعد از هر توییت با کلیک روی گزینۀ Tweet Analytics صفحهای پیش چشمانمان باز خواهد شد. اطلاعاتی که این صفحه به ما ارائه میدهد عبارتاند از:
- ایمپرشن یا تأثیرگذاری (Impressions): تعداد دفعاتی است که کاربران توییتر، توییت ما را در توییتر دیدهاند. برای افزایش ایمپرشن و افزایش فالوئر در توییتر رو لینک کلیک کنید.
- مجموع درگیری (Total engagements): تعداد دفعاتی است که کاربران توییتر، به توییت ما واکنش نشان دادهاند (لایک، ریتوییت، ریپلای و…).
- تعامل رسانهای (Media engagements): تعداد دفعاتی است که کاربران، به تصویر یا ویدئوی موجود در توییت ما واکنش نشان دادهاند.
- بازدید رسانه (Media views): به تعداد کل بازدیدهایی گفته میشود که براساس اجراشدن ویدئو، گیف و… برای آن رسانه محاسبه میشود.
- دیدن جزئیات بیشتر (Detail expands): کلیکهایی است که کاربران توییتری روی توییت ما میکنند تا جزئیات بیشتری مانند چه کسانی لایک یا ریتوییت کردهاند و… را ببینند.
- تعداد کلیک حساب کاربری (Profile clicks): تعداد دفعاتی است که روی یوزر ما کلیک کردهاند.
- تعداد لایک (Likes): تعداد لایکهای توییت ما توسط کاربران توییتر است.
- تعداد ریپلایها (Replies): تعداد پاسخهایی است که کاربران به توییت ما میدهند.
- کلیکهای هشتگ (Hashtags clicks): تعداد دفعاتی است که سایر کاربران، روی هشتگ استفادهشده در توییت کلیک کردهاند. با آنالیز هشتگ توییتر میتوانیم تأثیرگذاری هشتگهای مورد استفادهمان را متوجه شویم.
- تعداد کلیک لینکها (Link clicks): تعداد کلیکهایی است که کاربران توییتری، در هر توییت شما روی URL یا Card کرده باشند.
- تعداد ریتوییتها (Retweets): تعداد بازنشرهای توییت ما، توسط کاربران توییتری است.
- تعداد فالوکردن (Follows): تعداد دفعاتی است که کاربران توییتری، ما را مستقیماً از توییتمان فالو میکنند.
اگر این اصطلاحات توییتر برای شما نامفهوم است، نگران نباشید و سری به بلاگپست اصطلاحات توییتر بزنید.
۲) تجزیهوتحلیل توییتها بهصورت تجمیعی
تجزیهوتحلیل هر پست بهصورت جداگانه، امکان تشخیص بهترین توییت را به ما نمیدهد. در این شرایط احتمالاً اولین راهکاری که به ذهنمان میرسد، ثبتکردن این اطلاعات در یک فایل اکسل و مقایسۀ آنهاست. اما خوشبختانه توییتر امکان تجزیهوتحلیل تجمیعی توییتها را هم برای ما فراهم کرده است. کافی است در نوار سمت چپ توییتر روی گزینۀ more کلیک کرده و Analytics را انتخاب کنیم. صفحۀ جدید پیش روی ما همان چیزی است که به بهبود عملکردمان کمک میکند. چه امکاناتی در صفحۀ آنالیز توییتر وجود دارد؟
- بررسی روند صعود و نزول توییتها، ایمپرشنها، بازدیدها، مشننها و فالوئرها طی چهار هفتۀ گذشته؛
- مشاهدۀ بهترین توییت، منشن و فالوئر در هر ماه؛
- تجزیهوتحلیل توییتها در بازههای زمانی دلخواه؛
- فهرستکردن توییتها برحسب تأثیرگذاری یا ایمپرشن و اینگیجمنت یا درگیری؛
- تجزیهوتحلیل مدیا و ویدئوها در بازههای دلخواه؛
- امکان پروموت یا تبلیغ توییتها جهت بیشترکردن نرخ تعاملات (البته این امکان برای کاربران ایرانی در حال حاضر وجود ندارد.).
درصورتیکه حضور شما در این شبکۀ اجتماعی هدفمند است، آنالیز توییتر را دستکم نگیرید. با بررسی بهترین توییتها، بالاترین نرخ تعاملات و… میتوانیم با مخاطبانمان بیشتر آشنا شویم و به شکل بهتری از بستر موجود در این شبکۀ اجتماعی استفاده کنیم.