چگونه در لینکدین محتوای تعاملی تولید کنیم؟ ویژۀ کاربران فارسی‌زبان لینکدین

8 نکته پیرامون تولید محتوا در لینکدین

لینکدین از آن دست شبکه‌های اجتماعی است که اگر بتوانید در آن فعالیت خوب و البته درستی داشته باشید، مخاطبان بسیاری پیدا خواهید کرد. البته برای به‌دست‌آوردن چنین مخاطبی، به تولید محتوای خوب و درست نیاز دارید.

شما برای فعالیت در هرکدام از شبکه‌های اجتماعی، به محتوای خوب و تعاملی نیاز دارید؛ اما این موضوع در لینکدین که شبکۀ اجتماعی مختص کسب‌وکارها و مبتنی بر مهارت‌هاست، متفاوت است و اگر شما در اینستاگرام مخاطبان فراوانی دارید، به‌هیچ‌وجه تضمینی بر این نیست که در لینکدین هم شرایط به همان صورت باشد.

در این مطلب از وی‌پدیا با تلفیقی از تجربیات مهسا حافظی به این می‌پردازم که بهتر است چگونه در لینکدین تولید محتوا کنیم. اگر شبکۀ اجتماعی مورد علاقۀ شما هم لینکدین است و دوست دارید در این پلتفرم مخاطبان بیشتری داشته باشید، تا انتها این مطلب را مطالعه کنید.

8 نکته پیرامون تولید محتوا در لینکدین۸ نکته پیرامون تولید محتوا در لینکدین

شرایط فعالیت در این پلتفرم، با حضور مخاطبان ایرانی، به‌مراتب سخت‌تر از دیگر شبکه‌های اجتماعی است؛ چون اگرچه قانون مشخصی برای نحوۀ فعالیت در لینکدین وجود ندارد، اما بسیاری از کاربران با دید اینستاگرامی وارد این پلتفرم شده‌اند که با ترند اجتماعی و به‌قولی کف‌خیابانی جلو می‌روند و خب خواه‌ناخواه محتوای سرگرم‌کننده‌تری تولید می‌کنند.

با این شرایط، وقتی شما که صاحب یک مهارت هستید یا کسب‌وکاری را مدیریت می‌کنید یا دنبال نمایش توانایی‌هایی خود به‌منظور پیدا‌کردن شغل بهتر یا جدید هستید و…، می‌خواهید درجهت این اهداف تولید محتوا کنید، باید خوراکی که به مخاطبانتان می‌دهید حرفه‌ای‌تر، تعاملی‌تر و درمجموع جذاب‌تر باشد.

در ادامه ۸ نکتۀ پیرامون این موضوع را با هم بررسی می‌کنیم. در بعضی از نکات، موارد فنی تولید محتوا و در بعضی دیگر، نکات تجربی خاصی بیان شده‌اند که پیروی از آن‌ها می‌تواند شما را در تولید محتوا در لینکدین یاری کند.

۱) جایگاه مناسب خود را پیدا کنید

در زبان انگلیسی کلمه‌ای وجود دارد به نام Niche (تلفظ: نیش). این کلمه به‌معنای جایگاه یا موقعیت مناسب است؛ پس نیش خود را پیدا کنید. شما نیاز به تولید محتوایی دارید که باعث شود از رقیبانی که در این حوزه دارید، پیشی بگیرید. ترکیب آنچه به آن علاقه دارید و آن چیزی که در آن مهارت دارید، باعث می‌شود این جایگاه مناسب را ساده‌تر پیدا کنید.

شما می‌توانید محتوایی تولید کنید که مرتبط با رشته، سمت، کسب‌وکار و… شما باشد. مثلاً اگر شما یک دیجیتال مارکتر هستید یا اینکه در شبکه‌های اجتماعی فعالیت دارید و هم‌زمان به گرافیک یا کپی رایتینگ هم علاقه‌مندید، با ترکیب این دو می‌توانید محتوایی تولید کنید که برتری خود را به دیگران ثابت کنید.

مثلاً یکی از کارهایی که می‌توانید در ابتدا انجام دهید این است که اخبار به‌روز حوزه‌ای را که در آن فعال هستید از شبکه‌های اجتماعی دیگری مانند توییتر، یا از منبع اصلی آن پیدا کنید و آن را با زبان خود به اشتراک بگذارید. این کار می‌تواند برای کسانی که در حوزۀ برنامه‌نویسی کار می‌کنند، به تولید محتوایی جذاب منجر شود.

۲) چیزی را که مخاطبتان به دنبال خواندن آن است کشف کنید

با پیشرفت‌های بی‌وقفه‌ای که در حوزه‌های مختلف تکنولوژی‌ رخ می‌دهد، تولید اطلاعات و دادۀ مبتنی بر علم هم به همان اندازه افزایش پیدا کرده است. به همین خاطر، شما می‌توانید خوراک محتوایی موضوعی را که می‌خواهید دربارۀ آن بنویسید، بر همین فناوری‌هایی که با وجود پرطرف‌داربودن، هنوز همه‌گیر نشده‌اند و محتوای کمی دارند، متمرکز کنید.

ابزارهای دیجیتال مارکتینگ مختلفی مانند گوکل ترندز برای این کار وجود دارند که می‌توانند آنچه این روزها بیشتر دربارۀ ‌آن گفت‌وگو می‌شود، به شما نشان دهند.

۳) اصل تناسب لحن را فراموش نکنید

مانند تولید محتوا در هر پلتفرم دیگری، هنگام تولید محتوا در لینکدین نیز با افراد متخصص و افراد عام طرف هستید؛ پس باید مخاطب هدفی را که برایش محتوا تولید می‌کنید به‌خوبی بشناسید. مثلاً وقتی در حال صحبت دربارۀ موضوعی اجتماعی هستید، استفاده از کلمات دهن‌پرکن و سخت، قطعاً خوانایی و جذابیت محتوای شما را کاهش می‌دهد و کسی تعاملی با آن نشان نمی‌دهد؛ چون شما با زبان مخاطب عام خود صحبت نکرده‌اید.

درمقابل، در محتوای تخصصی هم اگر خیلی لحن علمی داشته باشید و کلمات سنگین به‌کار ببرید، محتوای شما بی‌مغز می‌شود. در کنار اینکه تناسب لحن و نوشتار با مخاطب خود را رعایت می‌کنید، رعایت اصل سادگی هم همیشه باید مدنظر شما قرار داشته باشد.

۴) تقویم محتوایی داشته باشید

داشتن یک تقویم محتوایی به شما کمک می‌کند که راحت‌تر به اهداف خود برسید. برای قدم اول بهتر است که در این تقویم، موضوعات، نوع محتوا و تاریخ انتشار آن‌ها را مشخص کنید. خیلی‌ها موقع فعالیت در لینکدین نمی‌دانند که بهتر است هر چند وقت یک بار در لینکدین پست بگذارند. طبق بررسی سایت Buffer.com، با انتشار یک پست در هر روز می‌توانید مخاطبان بیشتری پیدا کنید.

اما این یک قانون نیست و می‌توانید به هر تعدادی که توانایی‌اش را دارید پست بگذارید و به‌مرور، روندی که مناسب خودتان است پیدا کنید.

۵) زبان مناسبی برای محتوای خود انتخاب کنید

شاید سؤال خیلی‌ها این باشد که محتوای خود را به چه زبانی تولید و منتشر کنیم؛ چون به‌هر‌حال استفاده از زبان انگلیسی در لینکدین نسبت به سایر پلتفرم‌ها بیشتر است و چه‌بسا خیلی از حوزه‌ها دارای محتوایی هستند که برگردان فارسی چندان معناداری ندارند و بهتر است که به همان زبان انگلیسی منتشر شوند.

اما درمقابل، وقتی محتوایی به زبان فارسی است، درک‌کردن آن و برقراری ارتباط با آن به‌مراتب راحت‌تر است و به‌تبع آن، مطالعۀ آن زمان کمتری از مخاطب می‌گیرد. محتوای انگلیسی برای کسانی که به دنبال مهاجرت هستند یا افرادی که در خارج کشور زندگی می‌کنند یا کسانی که در پروژه‌های دورکاری با خارج از کشور همکاری می‌کنند، گزینۀ ایدئال‌تری محسوب می‌شود. اما بازهم به مخاطبان و تصمیم شما بستگی دارد که محتوای خود را به کدام زبان منتشر کنید، که این موضوع هم در گذر زمان برای شما مشخص خواهد شد.

۶) بعضی مهارت‌ها تسهیل‌کنندۀ تولید محتوا هستند

وقتی شما در حوزۀ محتوا فعالیت دارید، پس حتماً دستی در نوشتن دارید و احتمالاً در حال همکاری با کسب‌وکارهای مختلف و تولید محتوای متنی در حوزه‌های مختلف هستید و قطعاً به خود این جرئت را می‌دهید که در لینکدین، دربارۀ حوزه‌هایی غیر از حوزۀ اختصاصی خودتان هم محتوا تولید کنید.

به این ترتیب، شمای تولید‌کنندۀ محتوا می‌توانید دربارۀ برنامه‌نویسی چیزی بنویسید. ولی اگر یک برنامه‌نویس دربارۀ تولید محتوا چیزی بنویسد، شاید گارد خاصی در مقابل آن ایجاد شود که چرا یک برنامه‌نویس پایش را روی گلیم محتوا‌نویس‌ها گذاشته است!

پس اگر مهارت شما تولید محتوای متنی است، مقداری از بقیه جلوتر هستید؛ به‌خصوص اینکه برای شما نوشتن متون تبلیغاتی آسان‌تر است و به همین دلیل، شاید عدم تخصص در حوزه‌های مختلف، به این سادگی‌ها قابل تشخیص نباشد.

۷) خیلی از تخصص خود دور نشوید

اگر رسماً مهارت تولید محتوای متنی ندارید، پس بهتر است که زیاد وارد حوزه‌های دیگر نشوید. مثلاً فردی مثل من که در حوزۀ تولید محتوای متنی فعالیت دارد، گاهی‌ دربارۀ مد و فشن می‌نویسد، گاهی دربارۀ کلاس زبان انگلیسی می‌نویسد و دفعۀ بعد دربارۀ تبلیغات همسان محتوا تولید می‌کند که عموم این موضوعات، شاید منبع خارجی قابل اعتمادی دارند و البته من هم توانایی داستان‌سرایی دارم.

اما هرگز سراغ موضوعات مالی، حسابداری، قانونی، قضایی، پزشکی و… نمی‌روم؛ چون بار حقوقی دارد و می‌تواند افراد را در‌صورتی‌که به آن‌ها خوراک اشتباه دهم، گمراه کند. این موضوع، وقتی که مهارت تولید محتوای متنی نداشته باشید و صرفاً به‌عنوان یک کاربر در حوزۀ کاری خود در لینکدین فعالیت کنید، بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند. پس بهتر است خیلی از آنچه هستید و با شما و مهارت‌هایتان سازگاری دارد دور نشوید.

۸) افراد زیادی را بدون اجازه منشن نکنید

همان‌طور که می‌دانید، یکی از راه‌های افزایش مخاطب در لینکدین این است که یک یا چند نفر از کسانی که فالوئر زیادی دارند، به‌نحوی با پست شما تعاملی داشته باشند تا آن پست در فید آن‌ها هم نمایش داده شود و به‌تبع آن، افراد بسیار زیادتری آن را ببینند.

اما اگر دائماً افراد مختلف را بدون اینکه از آن‌ها اجازه بگیریم منشن کنیم و یا آن‌ها را در محتوایی که بهشان ربطی ندارد منشن کنیم، قطعاً صورت زیبایی ندارد و حرفه‌ای هم نیست؛ چون به احتمال زیاد، آن فرد که دنبال‌کنندۀ زیادی دارد، در حوزۀ خود آدم شناخته‌شده‌ای است و باید برای حریم شخصی او ارزش قائل شد. البته اگر شما در کلاس یا دوره‌ای شرکت کرده‌اید و می‌خواهید تجربیات خود را از آن دوره به اشتراک بگذارید، خیلی خوب است که استاد آن دوره را در پست مرتبط منشن کنید.

این کار باعث می‌شود که هم فرد منشن‌شده با یک محتوای مرتبط تعامل داشته باشد و هم افراد دیگر از این تجربیات شما استفاده کنند.

9 نکتۀ کلیدی دیگر دربارۀ لینکدین۹ نکتۀ کلیدی دیگر

حالا که این هشت نکتۀ اصلی تولید محتوا در لینکدین را بررسی کردیم، سراغ نکات کلیدی کوتاه اما مهمی می‌رویم که می‌توانند نقشی حیاتی در کیفیت تولید محتوای شما و همچنین کسب مخاطب بیشتر ایفا کنند.

  1. ترجیحاً محتوای کمتر از ۳۵۰ کلمه تولید کنید.
  2. پیش‌نمایش لینک قرار‌داده‌شده در متن را غیرفعال کنید تا بازدید بیشتری کسب کنید.
  3. محتواهای طولانی را به چندین پست جداگانه تبدیل کنید.
  4. استفاده از عنوان در محتوا، می‌تواند راهی مؤثر برای جذب توجه مخاطب باشد.
  5. زمان مناسب پیشنهادی پست‌گذاری بین ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر و ۵ تا ۶ غروب است.
  6. از هشتگ‌های مرتبط با محتوای خود استفاده کنید.
  7. به‌نسبت حجم محتوا، از ۳ تا ۹ هشتگ استفاده کنید.
  8. لینک را به‌جای متن اصلی در بخش کامنت‌ها بگذارید.
  9. در محتوا سؤال یا دغدغه‌ای مطرح کنید تا تعامل بیشتری از مخاطبان دریافت کنید.

درنهایت، به این موضوع توجه کنید که محتوای خود را در معرض آزمون قرار دهید و توجه داشته باشید که برای تولید محتوا در لینکدین، کتابچۀ قانون وجود ندارد؛ اما استفاده از نکاتی که در این مقاله مطرح شد، می‌تواند تأثیر بسیار چشمگیری در افزایش کیفیت محتوای شما و همچنین جذب مخاطب داشته باشد.

منابع

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:
4 نظرات
  1. مهسا حافظی می گوید

    ممنونم ازتون
    خوشحالم که این تجربیات با کمک شما و منابع معتبر این‌جا منتشر شده.
    موفق و پایدار باشید

  2. سمیرا درگاهی می گوید

    سلام، ممنون از مطلب خوبتون.
    یک سوال داشتم منظور از «پیش‌نمایش لینک قرار‌داده‌شده در متن را غیرفعال کنید تا بازدید بیشتری کسب کنید.» کدوم بخشه؟

    1. تیم محتوایی صباویژن می گوید

      منظور وقتی هست که شما لینک مطلبی را در لینکدین قراردادید و به صورت پیش فرض یه پیش نمایشی از اون لینک رو در لینکدین بهتون نمایش داده می‌شه.

  3. ali vazirinia می گوید

    عالی

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.