چک‌لیست نهایی مصاحبۀ بازاریابی دیجیتال

مواردی که باعث می‌شود به یک بازاریاب دیجیتال کارکشته تبدیل شوید

اگر به‌تازگی قدم در راه دیجیتال مارکتینگ گذاشته‌اید، احتمالاً تابه‌حال درزمینۀ خاصی متخصص نشده‌اید. با‌این‌حال، اگر دوست دارید که تخصص کسب کنید یا روی بعضی از مهارت‌هایتان تمرکز ویژه‌ای داشته باشید، باید اطلاعات کافی دربارۀ آن‌ها داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید دربارۀ آن‌ها با دیگران بحث و گفت‌وگو کنید.

باید توجه داشته باشید که بسیاری از مشاغل در بازاریابی دیجیتال، مقداری با یکدیگر هم‌پوشانی دارند و نیازمند کار تیمی هستند؛ بنابراین، باید خودتان را برای ارائۀ دانشتان دربارۀ موضوع‌های مختلف آماده کنید. در این مطلب از مجلۀ صباویژن چک‌لیستی را برایتان تدارک دیده‌ایم تا قبل از هر مصاحبه به آن مراجعه کنید تا دچار استرس نشوید.

با تبلیغات اینترنتی آشنا شوید

حتی اگر درزمینۀ فروش و تبلیغات کار نمی‌کنید، بد نیست که با روش‌های مختلف تبلیغات آنلاین آشنا شوید. مثلاً باید کمی دربارۀ تبلیغات کلیکی (PPC) بدانید. PPC یکی از روش‌های تبلیغات دیجیتال است که در آن، افراد به‌ازای هر بار که روی تبلیغی کلیک می‌شود، هزینه پرداخت می‌کنند. PPC به‌نوعی شبیه تبلیغات سنتی در صفحات روزنامه‌هاست؛ به این معنی که تبلیغ‌کنندگان، فضایی از سایت شما را خریداری می‌کنند و هزینۀ آن با توجه به حجم ترافیکی که سایت دریافت کرده است، محاسبه می‌شود.

همچنین، باید بتوانید برندینگ را که معمولاً مواردی همچون تبلیغات ویدئویی آپارات و تبلیغات نمایشی را شامل می‌شود، از بازاریابی مستقیم که عمدتاً به مخاطب هدف ربط دارد و در آن عموماً از مواردی مانند تبلیغات جست‌وجو استفاده می‌شود، تشخیص دهید. گوگل ادوردز از دیگر ابزارهایی است که در آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید آن را بشناسید.

مهارت نوشتاری‌تان را نشان دهید (ارتباطات)

ارتباط با مخاطب، همکاران و مشتریان قلب تپندۀ بازاریابی دیجیتال است. حتی اگر نویسندۀ محتوا یا کپی‌رایتر نیستید، کارفرمایان شما باید بدانند که از مهارت ارتباطی بسیار خوبی برخوردار هستید. حتی اگر مهارت و تخصص اصلی شما درزمینۀ فناوری باشد، بدیهی است که باید نشان دهید با کدنویسی، آنالیتیکس یا تولید ویدئو آشنا هستید. درست است که هیچ‌یک از این‌ها به نوشتن مربوط نیستند، اما نکتۀ حائز اهمیت این است که باید ظرفیت خود در برقراری ارتباط به زبان مربوطه را به کارفرما نشان دهید.

اصطلاحات و کلمات اختصاری را بشناسید

آیا تفاوت بین KPI (شاخص کلیدی عملکرد) و API (رابط برنامه‌نویسی اپلیکیشن) را می‌دانید؟ CRO (بهینه‌سازی نرخ تبدیل) و CTR (نرخ کلیک) چطور؟ حقیقت این است که در مصاحبه‌های مربوط به مشاغل بازاریابی دیجیتال، ممکن است با کلمات اختصاری این‌چنینی آشنا شوید. حتماً از قبل با آن‌ها آشنایی داشته باشید.

فرق بین بازاریابی سنتی و بازاریابی دیجیتال را بدانید

باید خودتان را برای صحبت دربارۀ مزایای بازاریابی دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی آماده کنید و بدانید که این دو روش بازاریابی، به چه طریقی می‌توانند در کنار یکدیگر، برای اجرای یک کمپین بازاریابی فعالیت کنند. در ادامه به نکاتی اشاره شده‌ است که می‌توانید از آن‌ها برای تشریح تفاوت بازاریابی دیجیتال و سنتی استفاده کنید:

  • می‌توانید دربارۀ اینکه بازاریابی دیجیتال چگونه بازاریابی سنتی را تغییر داده است و مزایا و نرخ ROI بالای آن صحبت کنید.
  • درمورد روش‌هایی که بازاریاب‌ها در آن برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی منحصربه‌فرد و باورنکردنی به‌صورت ترکیبی از این دو روش استفاده می‌کنند، صحبت کنید.
  • در پاسخ به این سؤال (و سایر سؤال‌ها)، حتماً نظر شخصی خودتان را بیان کنید و با مثال‌های کاربردی و واضح، دربارۀ تجربیات خود صحبت کنید.
  • بازاریابی دیجیتال سرنخ‌های بیشتری ایجاد می‌کند و برای برقراری تعامل با مخاطب، ابزار بهتری است.
  • بازاریابی دیجیتال به‌جای اینکه پیشنهاد بدهد، به ‌دنبال خواسته و نیاز مشتری است. دغدغۀ مخاطب حرف اول را می‌زند.
  • دیجیتال مارکتینگ مستقل از مکان است.
  • آنالیتیکس، داده، ردیابی و اندازه‌گیری محوریت بازاریابی دیجیتال هستند.

اگر خودتان تجربه‌ای درزمینۀ کمپین بازاریابی دیجیتال ندارید، بهتر است که دربارۀ یک یا دو مورد از کمپین‌های ترکیبی بازاریابی و آن دسته از کمپین‌هایی که عملکرد خوبی داشته‌اند مطالعه کنید و پس‌زمینه‌ای از آن‌ها در ذهنتان داشته باشید.

دربارۀ سفر مشتری و بازاریابی موتورهای جست‌وجو (SEM) صحبت کنید

برای آنکه بتوانید به یک بازاریاب دیجیتالی ماهر و زبده تبدیل شوید، باید مفهوم جریان‌های ترافیکی را به‌خوبی درک کنید. ترافیک از کجا می‌آید، بدانید چرا در ترافیک کاهش یا جابه‌جایی به‌ وجود می‌آید و موارد این‌چنینی. بنابراین، باید سفر مشتری یا خریدار را به‌خوبی درک کرده باشید.

هنگام صحبت با مشتریان باید روی دو حوزۀ کلیدی تمرکز کنید: حفظ و تبدیل. اگر درزمینۀ بازاریابی محتوایی یا شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنید، باید دربارۀ فعالیت‌های گوناگونی که برای تولید و پرورش سرنخ‌ها انجام می‌دهید هم صحبت کنید. همواره اطلاعاتتان را در چارچوب تجربۀ کاربران سازمان‌دهی کنید و زمانی که دربارۀ سفر مشتری صحبت می‌کنید، به مواردی غیر از ROI و سود بپردازید.

ابزار و منابع

به‌تفصیل دربارۀ روش‌هایی که از طریق آن‌ها محتوای خود را سازمان‌دهی می‌کنید و ابزارهایی که از آن‌ها برای تسهیل روند کارتان کمک می‌گیرید، صحبت کنید. لازم نیست که همۀ ابزارها را نام ببرید، بلکه بهتر است یک یا دو ابزاری کلیدی را که با تخصص شما همخوانی دارد انتخاب کنید و دربارۀ اینکه چگونه شما را در دستیابی به اهدافتان یاری رسانده‌اند، صحبت کنید.

اگر شغل موردنظر شما به دانش عمیق و کافی دربارۀ چیزی احتیاج دارد، باید در آگهی آن ذکر شده باشد. به‌هر‌حال، کارفرمایان احتمالی شما باید بدانند که در استفاده از منابع آنلاین و SaaS (Software as Service: استفاده از نرم‌افزارهایی که روی یک وب‌سرور استقرار یافته‌اند) مهارت دارید.

  • Mailchimp ابزاری بسیار رایج و کاربرپسند برای اجرای بازاریابی ایمیلی است. این ابزار قالب‌های مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد و استفاده از آن بسیار آسان است. علاوه بر آنچه گفته شد، از میل‌چیمپ جهت ایجاد قیف فروش برای سرنخ‌ها، پرورش و تعامل هم می‌توانید استفاده کنید.
  • MOZ یکی از ابزارهای محبوبی است که در سئو کاربرد دارد و پایگاه اطلاعاتی کاملی است که اطلاعات موردنیاز افراد را در هر سطحی از دانش و اطلاعات که باشند، در اختیار آنان قرار می‌دهد.
  • Buffer هر چیزی را که برای مدیریت شبکه‌های اجتماعی خود، اعم از برنامه‌ریزی، مدیریت و آنالیز و… نیاز دارید، در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • SEM Rush و BuzzSumo به شما کمک می‌کند که با بررسی اقدامات رقبا و رتبه‌بندی کلی، به سئوی بهینۀ خود دست پیدا کنید.

تسلط به این ابزارها نشان می‌دهد که تطبیق‌پذیر و کاردان هستید و یادگیری شما ناشی از انگیزه‌ای درونی است. یادتان باشد روی مواردی که به‌صورت خودآموز فراگرفته‌اید، تأکید کنید.

استراتژی و آنالیتیکس

اگر قصد دارید در حوزۀ مدیریت بازاریابی دیجیتال فعالیت کنید، باید به‌خوبی از نحوۀ توسعۀ کمپین‌های تبلیغاتی و اجرای آن‌ها از آغاز تا انتها آگاهی داشته باشید. در‌صورتی‌که می‌خواهید توانایی‌ها و شایستگی‌هایتان را به کارفرما ثابت کنید و پروژۀ واقعی در دست ندارید، می‌توانید برای یک پروژۀ ساختگی، نقشۀ راه طراحی کنید.

کارفرما به دنبال این است که از توانایی شما در درک و ردیابی معیارها و تجزیه‌وتحلیل نتایج اطمینان حاصل کند. بنابراین، حتی اگر متخصص یا تحلیلگر سئو نیستید، حتماً به این موارد اشاره کنید.

تعامل با مخاطب

با توجه به اینکه قرار است در کدام‌یک از حوزه‌های دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید، باید نشان دهید که می‌دانید چگونه باید تعامل درست و کارآمدی با مخاطبان خود برقرار کنید. این مسئله در رابطه با متخصصان سئو یا محتواپیشگان هم صدق می‌کند؛ زیرا همۀ این‌ها به یکدیگر گره خورده‌اند. در این مورد، باید بتوانید نشان دهید که محتوا چگونه باعث افزایش ترافیک خواهد شد و چه ارتباطی با شبکه‌های اجتماعی و طراحی وب دارد. در زیر چند نکتۀ دیگر ارائه شده است که با استفاده از آن‌ها می‌توانید خودتان را برای جلسۀ مصاحبه آماده کنید و به سؤالات مربوطه پاسخ دهید:

  • دربارۀ استراتژی‌هایی که به تعامل مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی منجر می‌شود صحبت کنید تا خلاقیت خود را به رخ آن‌ها بکشید. همچنین، بعضی از ابزارها و ترندهای موردعلاقۀ خود را ذکر کنید.
  • برای صحبت دربارۀ اینکه چرا فعالیت در حوزۀ دیجیتال مارکتینگ یا موقعیت شغلی فعلی را دوست دارید، آماده باشید. همچنین، می‌توانید بعضی از چالش‌هایی را که در گذشته با آن‌ها مواجه شده‌اید، مطرح کنید.
  • سایت و پروفایل لینکدین خود را به‌روز و فعال نگه دارید.
  • تجربه‌های پیشین خود را، حتی اگر تاحدی نامربوط باشد، به‌شکل مستقیم به شغل و جایگاه فعلی ربط دهید.
  • دربارۀ ترندهای نوظهور مربوط به تخصصتان و اینکه چگونه خودتان را با آن‌ها همگام خواهید ساخت، صحبت کنید.

مدیران دیجیتال مارکتینگ و کارفرمایان دقیقاً چه چیزی می‌خواهند بدانند؟

مهم نیست که سابقۀ شما در حوزۀ بازاریابی دیجیتال چیست یا در این زمینه چه گواهینامه‌هایی کسب کرده‌اید؛ کارفرمایان احتمالی، مشتریان و شرکای شما باید درک روشنی از اینکه چه‌کاری انجام می‌دهید و آن را چگونه انجام می‌دهید، داشته باشند. ایدۀ بدی نیست که در روز مصاحبه، دربارۀ بعضی از دستاوردهایتان صحبت کنید.

حتی اگر در این زمینه تازه‌کار هستید هم می‌توانید این موارد را فراهم کنید. می‌توانید یک سایت و پروفایل دمو بسازید، موفقیت‌های شخصی‌تان را در شبکه‌های اجتماعی به ‌اشتراک بگذارید و  درمورد دستاوردهایی که در سایر مشاغل کسب کرده‌اید، صحبت کنید. مصاحبه‌کنندگان انتظار دارند که در انتهای جلسۀ مصاحبه به یک‌سری اطلاعات دربارۀ مهارت‌های حرفه‌ای شما دست یافته باشند؛ مثل اینکه آیا در انجام کار گروهی مهارت دارید؟ آیا در یادگیری پیش‌قدم و چابک هستید و می‌توانید مسائل را به‌طور مستقل حل کنید یا خیر؟

دنیای دیجیتال مارکتینگ با سرعت در حال پیشرفت است و باید بتوانید خودتان را با فناوری‌ها و چالش‌های جدید آن همگام کنید؛ بنابراین، به‌جای اینکه صرفاً دربارۀ مهارت‌هایتان صحبت کنید، سعی کنید به‌وضوح نشان دهید که به‌طور دقیق در چه زمینه‌ای تخصص و مهارت بالایی دارید.

امیدواریم آنچه در مطلب حاضر دربارۀ چک‌لیست مصاحبۀ مشاغل دیجیتال مارکتینگ ارائه شد، بتواند به شما در دستیابی به شغل دیجیتال مارکتینگ رؤیاهایی‌تان یاری برساند. اگر مایل بودید، می‌توانید این مطلب را برای دوستانتان که در شرف مصاحبۀ شغلی برای یکی از جایگاه‌های دیجیتال مارکتینگ هستند بفرستید، تا با آمادگی بیشتری به مصاحبه بروند.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.