۱۰ اصل خلاقانه برای تولید ویدئو

در هر دقیقه، حدود ۵۰۰ ساعت ویدئو در یوتیوب بارگذاری می‌شود. چه تعداد زیادی! واقعیت این است که همۀ آن‌ها ویدئوهای خوبی نیستند. برخی بسیار خام و غیرحرفه‌ای جلوه می‌کنند و برخی فاقد موضوع روشن و روایت‌اند، یا مانند برنامه‌های پوچ، بی‌نتیجه به نظر می‌رسند‌. به عبارت دیگر، برخی ویدئوها کارایی دارند و برخی نه.

به‌عنوان یک بازاریاب، لازم است مطمئن شوید که ویدئوهای رسانه‌های اجتماعی شما برایتان کارساز است. پس، چگونه می‌توانید کاری کنید که ویدئوهایتان در میان صداهای مختلف شنیده شوند و در فضای رسانه‌های اجتماعی امروزی برجسته شوند؟ به‌ویژه، درمورد تبلیغات ویدیویی چه می‌توان کرد؟

نکاتی برای ساختن ویدئوهای خلاقانه

در طول سال‌ها، یوتیوب سازندگان برتر خود و نحوۀ تعامل آن‌ها با مخاطبانشان در این پلتفرم را تجزیه‌و‌تحلیل کرده است. آن‌ها ده اصل اساسی را که زیربنای یک استراتژی ویدئویی خلاقانۀ موفق است، شناسایی کرده‌اند. اگرچه شما مجبور نیستید همۀ این اصول را در همۀ ویدئوهای خود اعمال کنید، اما هرچه تعداد بیشتری از آن‌ها‌‌ را در محتوای خود پیاده کنید، احتمال اینکه ویدئوهای شما کشف و به اشتراک گذاشته شوند بیشتر است.

خب، ده اصل خلاقانۀ تولید ویدئوهای اثربخش چیست؟

۱) قابل اشتراک‌گذاری

آیا مردم تمایل دارند ویدئوی شما را به اشتراک بگذارند؟ موضوع یا قالبی را پیدا کنید که بیننده را وادار کند ویدئوی شما را به اشتراک بگذارد. هرچه محتوای شما جذاب‌تر باشد، احتمال اینکه افراد آن را به اشتراک بگذارند بیشتر است. این امر، دسترسی به محتوای شما را افزایش می‌دهد و به شما کمک می‌کند دنبال‌کننده‌های بیشتری گرد هم آورید.

۲) قابل‌فهم

آیا ویدئوهای شما به‌عنوان محتوای مستقل، قابل ‌فهم‌اند؟ قالبی برای محتوای ویدئویی خود بیابید که بتوان آن را مستقل از سایر ویدئوهای کانال درک کرد. اگر بیننده‌ای یکی از ویدئوهای یوتیوب شما را کشف کند، آیا می‌تواند بدون تماشای سایر ویدئوهای کانالتان، آن را درک کند؟ قابل‌ فهم بودن به این معناست که ویدئوهای شما به‌تنهایی و جداگانه دارای معنا باشند؛ یعنی می‌توانید از ویدئوهای مستقل برای پرکردن فیدهای مختلف استفاده کنید، که همین باعث افزایش مخاطبان شما می‌شود.

۳) محاوره‌ای

آیا با مخاطبان خود وارد گفت‌وگو می‌شوید یا فقط خطاب به آن‌ها صحبت می‌کنید؟ مطمئن شوید که در ویدئوی شما مؤلفه‌ای برای صحبت مستقیم با مخاطب وجود دارد. این امر به شما کمک می‌کند تا با جامعۀ مخاطبان خود ارتباط بگیرید و با طرف‌دارانتان پیوند برقرار کنید. علاوه بر صحبت مستقیم با مخاطبان، آن‌ها را به بخشی از گفت‌وگو تبدیل کنید. این کار، افراد را ترغیب می‌کند تا با ویدئوی شما درگیر شوند.

۴) ثابت

آیا قالب و برنامۀ زمانی ثابتی برای ویدئوهایتان دارید؟ ثبات می‌تواند شامل موارد مختلفی باشد. باید سعی کنید به یک برنامۀ زمانی منظم پایبند باشید. از یک قالب یکسان برای کلیۀ ویدئوهای خود استفاده کنید. «روی برند» بمانید و در تمام ویدئوهای خود، یک شخصیت ثابت روی صفحۀ نمایش خلق کنید.

۵) تداوم‌پذیر

اگر ویدئویی موفقیت‌آمیز بود، می‌توانید ویدئوهای بیشتری شبیه آن بسازید؟ هرگاه یک قالب موفق برای ویدئوهایتان پیدا کردید، احتمالاً می‌خواهید ویدئوهای بیشتری شبیه آن در قالب‌های مختلف و در بخش‌های مختلف وب بسازید؛ هرچند اگر تولید ویدئو بسیار گران باشد، ممکن است نتوانید این کار را انجام دهید.

۶) قابل ‌کشف

آیا افراد محتوای شما را پیدا خواهند کرد؟ ضروری است یافتن ویدئوهای خود را تاحدامکان برای افراد آسان کنید، به‌ویژه در یوتیوب، برترین مکان برای تماشای آنلاین ویدئوها! مطمئن شوید که عناوین ویدئوها صحیح‌اند و داده‌های جانبی (متادیتا) شما به‌وضوح مشخص می‌کند که محتوای شما درمورد چیست. همچنین، به خاطر داشته باشید که مردم در جست‌وجوی چه چیزی هستند و انواع ویدئوهایی را بسازید که آن‌ها احتمالاً نیاز دارند.

برای اینکه محتوای خود را بیشتر قابل‌کشف کنید، باید آن‌ها را برای جست‌وجو بهینه کنید. گذشته از همۀ این‌ها، یوتیوب دومین موتور جست‌وجوی بزرگ جهان است! هرچه بهتر ویدئوها را برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید، شانس بیشتری برای کشف و تماشای آن‌ها توسط کاربران خواهید داشت.

یک مثال عالی که می‌توان آن را بررسی کرد، سایت اتومبیل بریتانیا، Carwow است.

CreativeFundamentalsCarWow

در اینجا به چند نکته جهت بهینه‌سازی ویدئوها برای جست‌وجو، اشاره می‌کنیم:

  • عنوان (Title): پیش‌بینی کنید وقتی‌ افراد می‌خواهند ویدئوی شما را پیدا کنند، به دنبال چه چیزی می‌گردند. سپس ویدئوی خود را براساس آنچه افراد احتمالاً برای یافتن این نوع محتوا در یوتیوب تایپ می‌کنند نام‌گذاری کنید و کلمه‌های کلیدی مرتبط با ویدئو و برند خود را در آن عنوان بگنجانید.
  • توضیحات (Description): برای ویدئوی خود، یک توضیحِ غنی از کلمه‌های کلیدی قرار دهید. مطمئن شوید که یک فراخوان برای اقدام شفاف و پیوندهایی به سایر ویدئوهای مفید، کانال‌های رسانه‌های اجتماعی و منابع موجود در سایت خود قرار داده‌اید.
  • برچسب‌ها (Tags): ویدئوی خود را با کلمه‌های کلیدی مرتبط برچسب‌گذاری کنید. این کار، ویدئوی شما را با ویدئوهای مشابه مرتبط می‌کند و همین باعث می‌شود دسترسی به آن افزایش یابد.
  • تصویر بندانگشتی (Thumbnail): یوتیوب توصیه می‌کند از یک تصویر ۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل استفاده کنید تا مطمئن شوید تصویر کوچک شما روی صفحه‌نمایش‌های با اندازه‌های مختلف، عالی به نظر می‌رسد.

۷) مشارکتی

آیا می‌توانید با سایر سازندگان ویدئو همکاری کنید؟ برای مثال، ممکن است بخواهید وارد یک مشارکت پولی یا دوجانبه شوید. بسیاری از تولیدکنندگان محتوای دیجیتال، برای کمک به رشد کانال‌های خود، با سازندگان دیگر مشارکت می‌کنند. برای داشتن همکاری‌های موفق، مطمئن شوید که مخاطبانِ هدفتان شبیه یکدیگرند و یک میان‌برنامۀ مهمان بسازید که برای مخاطب جذاب باشد. همچنین، همکاری با دیگرانی که قبلاً به محصول شما علاقه نشان داده‌اند نیز مهم است.

۸) تعاملی

چگونه بینندگان می‌توانند با ویدئوی شما درگیر شوند؟ یوتیوب، تنها یک رسانۀ پخش نیست، بلکه چیزی است بیش از یک راه برای شما که پیام خود را به دیگران برسانید. درواقع، یوتیوب یک پلتفرم تعاملی است. راهی بیابید که به مخاطب اجازه دهد از طریق بازخورد، ایده‌های محتوا و محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC)، در شکل‌گیری محتوای شما مشارکت کند. شنود شبکه‌های اجتماعی (Social listening) می‌تواند به شما کمک کند تا از تعامل با مخاطبان استفاده کنید.

به این فکر کنید که چگونه می‌توانید مخاطبان خود را در محتوایتان مشارکت دهید. اگر مخاطبان شما ببینند که حرف‌هایشان شنیده می‌شود و محتوای شما براساس نظرات آن‌ها شکل می‌گیرد، از آن استقبال خواهند کرد و برای کسب اطلاعات بیشتر، به کانال شما باز خواهند گشت.

۹) هدفمند

ویدئوی شما برای کیست؟ ویدئوی شما باید کسانی را هدف قرار دهد؛ بنابراین، مخاطبی را که محتوا سعی دارد به آن دست یابد، به‌طور واضح تعریف کنید. سپس محتوای ویدئویی‌‌تان را متناسب با اولویت‌ها و نیازهای آن‌ها تولید کنید. این کار، احتمال همسویی آن‌ها با ویدئوهای شما را افزایش می‌دهد.

شما می‌توانید از طریق تعامل با مخاطبان خود در رسانه‌های اجتماعی، دیدن آنچه آن‌ها دوست دارند، آنچه دوست ندارند و فهمِ آنچه از کانال شما انتظار دارند، درمورد آن‌ها اطلاعات کسب کنید. هرچه مخاطبان شما بیشتر باشد، درگیری (Engagement) بیشتری را با محتوای خود شاهد خواهید بود.

۱۰) قابل ‌اعتماد

آیا در پشت ویدئوی شما اشتیاق واقعی وجود دارد؟ محتوای شما باید قابل ‌اعتماد باشد و اشتیاق شما را به موضوع نشان دهد. شما باید به چیزی که بارگذاری می‌کنید باور داشته باشید. در دوربین، از طریق زبان بدن شما مشخص می‌شود که آیا به موضوع خود علاقه دارید یا خیر. اگر مخاطبان شما احساس کنند پیام شما باورپذیر و قابل‌ اعتماد است، بیشتر با محتوای شما درگیر خواهند شد.

و در آخر…

با به‌کارگیری این ده اصل اساسی در محتوای ویدئویی خود، شانس خود را برای کشف‌شدن و جذب‌کردن دنبال‌کننده‌های زیاد و تبلیغ‌شدن توسط آن‌ها افزایش می‌دهید. با استفاده از ویدئوهای جذاب می‌توانید در مسیر موفقیت گام بردارید و برند خود را بالاتر از رقبا قرار دهید.

۵/۵ | (۱۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.