حتماً شما هم تجربۀ استفاده از گوگل مپ (Google Map) را داشتهاید. اکثر افراد نام خیابان یا محلهای را بهعنوان مقصدشان در این اپلیکیشن سرچ کرده و برای مسیریابی از آن استفاده میکنند؛ ولی چند درصد از کاربران اطلاع دارند که گوگل مپ چه تأثیری در رشد کسبوکارشان دارد؟ یا گوگل مپ چند مشتری را جلوی در فروشگاهشان حاضر میکند؟
این برنامه تنها یک اپ مسیریابی نیست، بلکه نقش چراغ جادو را نیز برای کسبوکارها ایفا میکند، آنها را رشد میدهد و پای مخاطبان هدف را به فروشگاه آفلاین یا حتی آنلاینشان باز میکند. در این نوشته از ویپدیا به Google Map و تأثیر آن در کسبوکارها و سئو (SEO) میپردازیم.
گوگل مپ (Google Map) چیست؟
بیایید همین حالا این سناریو را با هم اجرا کنیم. هر جایی که هستید با تلفن همراه خود وارد گوکل مپ شوید و عبارت «نزدیکترین رستوران» را جستوجو کنید. چه نتایجی در برابر شما ظاهر میشود؟ ممکن است اولین نتیجه رستورانی باشد که حداقل ۳ کیلومتر از شما فاصله دارد و از طرفی رستورانی که سر نبش مکان حال حاضر شماست در نتایج ظاهر نشده یا پایینتر از دیگر رستورانها قرار داشته باشد.
اگر مثال بالا را در نظر بگیرید، درواقع کسبوکارهایی که رتبۀ بالاتری دارند، نزدیکترین رستورانها به شما نیستند، بلکه رستورانهایی هستند که علاوه بر نزدیکی مسافت، رتبۀ خوبی در گوگل دارند یا به بیان دیگر برای این موتور جستوجو بهینه شدهاند. یک بار دیگر به رتبههای برتر این لیست بلندبالای رستورانها توجه کنید؛ جزئیات زیادی مانند آدرس، عکس، ساعات کاری و رتبههای کاربران که با ستاره مشخص شدهاند، در کنار نام مکان وجود دارد و درحقیقت بهخوبی سئو (SEO) شدهاند، درصورتیکه ممکن است رستورانهایی با رتبههای پایینتر، دارای تمامی این اطلاعات نباشند.
بنابراین Google Map چیزی فراتر از یک اپلیکیشن مسیریابی است. به خواندن این مقاله از بلاگ صباویژن ادامه دهید تا درک بهتری از تأثیر این اپلیکیشن در کسبوکارها به دست آورید.
گوگل مپ (Google Map) چه تأثیری در سئو (SEO) دارد؟
جالب است بدانید که گوگل مپ در رشد سایت کسبوکار شما نیز مؤثر بوده و در اصل آن را برای موتورهای جستوجو بهینه میکند. در ادامه به بخشی از مهمترین اثرات آن در سئوی سایت پرداختیم:
- افزایش ترافیک ارگانیک: قرارگرفتن در جایگاه بالا در گوگل مپ، بهمعنای ظاهرشدن آدرس سایت کسبوکار در کنار نام آن، و طبیعتاً افزایش نرخ کلیک و ترافیک ورودی به سایت کسبوکار است.
- افزایش ترافیک محلی: قرارگرفتن در جایگاه بالا در این اپلیکیشن به این معناست که زمانی که افراد به دنبال مکانی نزدیک هستند، موقعیت مکانی کسبوکار شما را پیدا کرده و بهسمت فروشگاه شما حرکت خواهند کرد.
- افزایش سرنخ: قرارگرفتن در جایگاه بالا در گوگل مپ، کاربران زیادی را به تعامل و تماس مستقیم با کسبوکار شما جذب میکند و درواقع باعث جذب سرنخها (Lead) بیشتر میشود.
- مزیتهای رقابتی: رتبۀ بیشتر گرفتن نسبت به سایر رقبا در گوگل مپ میتواند بهراحتی موجب افزایش مشتریان و درنتیجه نظرات و تعاملات بیشتر شده و شما را در درک بهتر کسبوکارتان راهنمایی کند.
۱۰ تأثیر مهم گوگل مپ (Google Map) در رشد کسبوکارها
حال که بهطور کامل به تأثیر گوگل مپ در سئو پرداختیم، میتوانید بهراحتی به سؤال «چگونه Google Map در رشد کسبوکارها تأثیرگذار است؟» پاسخ داده و لیست ۱۰ موردی زیر را گسترش دهید.
- گوگل مپ موجب آگاهی از برند میشود.
- سئو (SEO) سایت کسبوکار را بهبود میبخشد.
- با دراختیارقراردادن ساعات کاری کسبوکار، شمارهتماس، موقعیت مکانی فروشگاه و آدرس سایت آن، تعامل با مشتریان بالقوه را آسان میکند.
- ترافیک بیشتری را به سایت شما هدایت میکند.
- سرنخهای (Lead) کسبوکار را افزایش میدهد.
- اعتبار بیشتری به کسبوکار میبخشد.
- کسبوکار را با تصاویر منتخبشده به نمایش میگذارد.
- شرح دقیقی از کسبوکار، محصولات و خدمات آن به کاربران میدهد.
- با پیشنهاددادن کسبوکار بهعنوان فروشگاه نزدیک به موقعیت مکانی کاربر، خرید لحظهای را افزایش میدهد.
- در آخر و بهعنوان مهمترین اثر گوگل مپ، این اپلیکیشن (یا سایت) تأثیر شگفتانگیزی در تصمیم به خرید مشتریان بالقوه دارد.
چگونه در گوگل مپ (Google Map) رتبه بگیریم؟
تمام مزیتهای Google Map برای فروشگاه آنلاین و آفلاین شما، به رتبهگرفتن کسبوکار در آن بستگی دارد. تا زمانی که نکات بیانشده در زیر را رعایت نکنید، در جستوجوی کاربران نمایش داده نمیشوید؛ بنابراین موارد ذکرشده را بهدقت مطالعه کنید.
۱) حساب کاربری Google My Business را توسعه دهید
اولین و مهمترین قدم ثبت کسبوکارتان در Google My Business است که درواقع ابزاری برای بهینهکردن گوگل مپ شماست. Google My Business بهطور تخصصی درمورد کسبوکارها بوده و به شما این امکان را میدهد که هر اطلاعاتی درمورد سازمانتان را در آن وارد کنید. شما باید دائماً گوگل بیزنس خود را بهروز کنید تا سئوی خود را بهبود ببخشید و در گوگل مپ رتبه بگیرید.
۲) نظرات آنلاین بیشتر و بهتری کسب کنید
بدیهی است که افراد به کسبوکاری با ۵ ستاره، نسبت به کسبوکاری که از سوی کاربران ۳ ستاره گرفته است، بیشتر اعتماد کنند. گوگل نیز به این نظرات اهمیت داده و کسبوکارهای دارای نظرات بهتر را در نتایج جستوجو، بالاتر نشان میدهد. حال وظیفۀ شما این است که مشتریانتان را به ثبت بازخورد علاقهمند کنید.
به دنبال راههای ارگانیکتر برای تشویق این نوع بازخورد مثبت مشتریان باشید. با ایجاد مکانیسمهای آسان برای ثبت نظرات شروع کنید. دکمهای را در سایت خود اضافه کرده یا تبلیغاتی را در رسانههای اجتماعی ارسال کنید که افراد را به ثبت بازخورد تشویق میکند. پیشنهاد دیگر، ارسال ایمیلی بهموقع به مشتری، پس از خرید از فروشگاه شماست.
۳) روی اطلاعات مکان، بیشتر تمرکز کنید
دانستن این نکته حائز اهمیت است که هر چه نام برند شما به مکان کسبوکارتان بیشتر گره بخورد، گوگل موقعیت مکانی شما را معتبرتر تشخیص داده و درنتیجه در گوگل مپ رتبۀ بالاتری کسب خواهید کرد. در این راستا میتوانید اطلاعات موقعیت مکانی خود را در صفحات بیشتری از سایت خود یا سایتهای محلی مربوط به کسبوکارهای شهرتان یا سایتهای مربوط به صنعت خودتان قرار دهید. حتی میتوانید برنامۀ Google Maps خود را به صفحۀ «دربارۀ ما» خود اضافه کنید تا افراد دقیقاً بدانند شما را کجا پیدا کنند.
۴) از قراردادن عکسهای کسبوکار خود غافل نشوید
به گزارش گوگل، آن دسته از کسبوکارهایی که عکسهایی را در Google My Business خود قرار میدهند، بیشتر از آنهایی که این عکسها را ندارند، مورد توجه مخاطبان هدف آن کسبوکارها و نیز در معرض کلیکهای بیشتر قرار میگیرند. قراردادن لوگوی کسبوکار و یک عکس روی جلد، بسیار حیاتی است.
از طرفی باید مطمئن شوید که عکسهای باکیفیتی را در Google My Business قرار میدهید. برای عکسها نیز متا دیتا (توضیحی برای توصیف عکس) در نظر بگیرید؛ این دیتاها باید شامل آدرس فیزیکی کسبوکارتان (با طول و عرض جغرافیایی)، برچسبهای مکان (شهر، کشور و موقعیت جغرافیایی)، کلمات کلیدی مرتبط و ذکر خدمات مرتبطی که ارائه میدهید، باشد. همچنین، توجه داشته باشید که مشتریان میتوانند عکسهای خود را هنگام افزودن نظرات، به نمایۀ Google My Business شما اضافه کنند. این عکسهای اضافهشده نوعی محتوای تولیدشده توسط کاربر (UGC) است که میتواند تأثیر مثبتی بر سئوی شما داشته باشد.
۵) کسبوکار خود را گوگلپسند شرح دهید
به این معنا که خلاصهای مختصر از کسبوکار خود و آنچه میتوانید به مشتریانتان ارائه دهید، در Google My Business بنویسید. برای انجام این کار رعایت چند نکته الزامی است:
- حتماً کسبوکار خود را بهصورت کوتاه و مختصر شرح دهید تا بهصورت کامل نمایش داده شود و کاربر برای درک کسبوکارتان نیاز به کلیک اضافی نداشته باشد.
- در شرح آن حداقل از دو کلمه کلیدی مرتبط با کسبوکارتان استفاده کنید. مطمئن شوید این کلمات کلیدی با نوع جستوجو مطابقت دارند. بااینحال، از استفادۀ بیش از حد از کلمات کلیدی خودداری کنید.
- به خدمات یا محصولاتی که توسط کسبوکارتان ارائه شده، اشاره کنید.
- لینک سایت خود را حتماً در Google My Business قرار دهید.
سخن آخر
مهمترین مزیت گوگل مپ، برندینگ فوقالعادۀ آن است و به همین دلیل استفاده از آن برای کسبوکارهایی با سایز متوسط یا کوچکتر، نسبت به سازمانهای بزرگ، استراتژی مؤثرتری خواهد بود. اگر شما نیز به دنبال افزایش تماسهای ورودی، سرنخها، نرخ تبدیل، ترافیک سایت و بهتبع افزایش درآمد کسبوکارتان هستید، استفاده از این سایت یا اپلیکیشن مسیریابی را در اولویتهای استراتژیتان قرار دهید.