چطور محتوایی تولید کنیم که قابل اشتراک‌گذاری باشد؟

12 ترفند برای تولید محتوایی که میزان اشتراک‌گذاری آن بالا باشد

چطور می‌توان رقیب‌ها را کنار زده و بهترین در بازار شد؟ این سؤالی است که احتمالاً ذهن صاحبان کسب‌و‌کار را به خود مشغول می‌کند؛ به‌خصوص اگر رقبای زیادی داشته باشند و بخواهند متمایز از آن‌ها عمل کنند. پاسخ بسیاری از متخصصان حوزۀ دیجیتال‌مارکتینگ به این سؤال، تولید محتوای خلاقانه و مخاطبپسند است.

پاسخ گفته‌شده صحیح است، به‌ شرطی که محتوای تولیدشده توسط ما دارای برخی ویژگی‌ها باشد. این ویژگی‌ها که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد، باعث می‌شود که محتوای ما قابل اشتراکگذاری بوده و بین افراد مختلف پخش شود. تولید محتوایی که این خصوصیت را دارد، میان‌بری است که کسب‌و‌کار ما را به قلۀ موفقیت می‌رساند. در ادامۀ این نوشته دربارۀ مفهوم محتوای قابل اشتراک‌گذاری توضیح داده و خواهیم گفت که چطور می‌توان چنین محتوایی تولید کرد.

محتوای قابل اشتراک‌گذاری چیست؟

همان‌طور که از اسم آن پیداست، محتوای قابل اشتراک‌گذاری (Shareable Content) محتوایی است که برای مخاطبان جذاب بوده و تعداد دفعات به‌اشتراک‌گذاری آن بالا باشد. این نوع محتوا می‌تواند برای هر بستر انتشار محتوایی مثل بلاگ، شبکه‌های اجتماعی و… تولید شود. محتوای قابل اشتراک‌گذاری باید ویژگی‌های خاصی داشته‌ باشد تا مخاطب‌ها و مشتری‌های یک کسب‌و‌کار بخواهند آن را با افراد دیگر به‌ اشتراک‌ بگذارند. علاوه‌ بر این ویژگی‌ها، محتوای قابل اشتراک‌گذاری باید غنی و مفید باشد تا زنجیرۀ به‌اشتراک‌گذاری آن قطع نشود.

چرا تولید محتوای قابل اشتراک‌گذاری اهمیت دارد؟

دیدهشدن یک برند، مثل وجود هوا برای انسان ضروری و حیاتی است. یکی از راه‌های مهمی که باعث بیشتردیده‌شدن کسب‌وکارها می‌شود، تولید محتوای قابل اشتراک‌گذاری است. این مدل از محتوا به‌سرعت بین افراد پخش شده و باعث افزایش شهرت آن برند می‌شود. به‌ همین دلیل، تولید این نوع محتوا برای کسب‌و‌کارها بسیار ارزشمند بوده و باعث افزایش سود و اعتبار آن‌ها می‌شود. بهتر است بدانیم که هر نوع سرمایه‌گذاری روی محتوای قابل اشتراک‌گذاری لازم بوده و درنهایت چندین برابر آن به‌عنوان سود به کسب‌و‌کار ما بازمی‌گردد.

چطور می‌توان محتوایی تولید کرد که قابل اشتراک‌گذاری باشد؟

برای داشتن محتوای قابل اشتراک‌گذاری باید محتوای خود را با توجه به ۱۲ نکتۀ گفته‌شده در ادامه تولید کنیم. این نکات عبارت‌اند از:

  1. تقویت موج‌سواری: پیش از تولید محتوا باید به دل ویروس‌ها بزنیم! البته منظور ما محتوای ویروسی و ترندهای روز جامعه است. موضوعات ترند بین افراد به‌سرعت پخش می‌شوند و میزان جابهجایی بالایی دارند. بنابراین، اگر محتوای ما روی موج ترندهای جامعه حرکت کند، سرعت انتقال آن بالا رفته و تعداد دفعات به‌اشتراک‌گذاشتن آن نیز بیشتر می‌شود. برای اینکه بدانیم ترندهای روز جامعه چیست، فقط لازم است چرخی در شبکه‌های اجتماعی بزنیم تا از آن‌ها مطلع شویم.
  2. شناسایی رقبا: محتواهای رقبای ما می‌توانند الگوی خوبی برای تولید محتوا باشند. البته مقصود ما این نیست که بگوییم کپی‌کردن از رقیب کار درستی است، محتواهای ما باید کاملاً اختصاصی و خلاقانه باشند. نکتۀ قابل اهمیت این است که بدانیم کدام‌یک از محتواهای رقبا زیاد به ‌اشتراک‌گذاشته می‌شود و مخاطب با آن‌ها ارتباط می‌گیرد. پس از دانستن این موضوع می‌توانیم از ایدۀ محتوای آن‌ها استفاده کرده و محتوای قابل‌ اشتراک‌گذاری خود را بسازیم. این ‌کار کمک می‌کند که آزمون و خطا برای تولید محتوای خوب کمتر شده و سرعت نتیجه‌گرفتن از محتوا بیشتر شود.
  3. تولید احساس به‌جای محتوا: به متن روبه‌رو توجه کنید: ترکیب بوی دارچین و سیب، معجزه‌ای ‌است که لذت را به اعماق وجودمان تزریق می‌کند. کافی است برشی از این کیک را بخوریم تا طعم خوراکی‌های بهشتی را پیش از رفتن به بهشت تجربه کنیم. این متن یک پیام تبلیغاتی دربارۀ کیک دارچین و سیب است. در این جمله، به‌جای توضیح دربارۀ کیفیت تولید این کیک، احساسی که از خوردن آن به ‌وجود می‌آید بیان شده‌ است. مخاطبان تمایل دارند به‌جای شنیدن جملات تبلیغی کلیشه‌ای، از احساس مصرف یک محصول باخبرشوند. بنابراین، برای تأثیرگذاری بیشتر محتوا و بالارفتن میزان به‌اشتراک‌گذاری آن بهتر است که برای احساسات، جایگاه ویژه‌ای قائل شویم.
  4. درگیری با مخاطب: نکتۀ مهم دیگر این است که فقط به تولیدمحتوا اکتفا نکنیم. این تصور که با انتشار محتوا دیگر کار ما با مخاطب تمام می‌شود، کاملاً اشتباه است. ارتباط با مخاطبان و درگیرشدن با آن‌ها دو مزیت بزرگ دارد. اول اینکه مخاطب احساس می‌کند که برای ما ارزشمند است و پیامد این حس، معرفی و به‌اشتراک‌گذاری محتواهای ما با نزدیکانش است. دوم اینکه در حین صحبت با مخاطب متوجه می‌شویم که او به چه موضوعاتی بیشتر علاقه دارد و ایدۀ تولید محتواهای جدید به ذهن ما می‌رسد.
  5. مخفی‌کردن تبلیغ‌ها: روزانه حجم بسیاری از تبلیغها از طریق بسترهای گوناگون به ما نشان ‌داده می‌شوند. همین موضوع باعث می‌شود که بیشتر افراد میلی به‌ دیدن تبلیغات نداشته باشند. از طرفی، دیدن این حجم از تبلیغ باعث می‌شود که حس اعتماد مردم نسبت به برندهایی که بسیار تبلیغ می‌کنند کمتر شود. به همین علت، بهتر است که در محتوای خود به‌طور مستقیم تبلیغ نکنیم و محتوایی تولید کنیم که مخاطب به آن نیاز دارد.
  6. قصه‌گویی برای مشتری‌ها: یکی دیگر از راه‌های تولید محتوای قابل اشتراک‌گذاری، استفاده از قصهها در محتواست. بیشتر مردم با قصه‌ها بهتر ارتباط می‌گیرند و دوست دارند که آن را دنبال کنند. برای تولید محتوای داستانی و داستان‌سرایی باید یک شروع، میانه و پایان را برای خود در نظر بگیریم. در قسمت شروع بهتر است که دربارۀ یکی از مشکلات مخاطبان صحبت کنیم و سپس در قسمت میانی، روش حل آن مشکل را با توجه به محصول خود بیان کنیم. در قسمت پایانی نیز با یک فراخوان به اقدام خلاقانه می‌توانیم میزان سود خود را چندین برابر کنیم. برای مثال، به داستان کوتاه زیر توجه کنید:
    • بیشتر کسب‌و‌کارها می‌دانند که تبلیغ یک راه حیاتی برای افزایش مخاطب و سود است؛ اما خیلی‌ها نمی‌دانند که چطور باید برای برند خود تبلیغات انجام دهند. یکی از راه‌حل‌های مؤثر برای حل این مشکل، کمک‌گرفتن از افرادی است که در این زمینه تجربه دارند. تیم متخصص صباویژن تجربۀ بسیاری درزمینۀ انجام تبلیغات برای معروف‌ترین برندها داشته و می‌تواند به کسب‌و‌کارها در این مسیر کمک کند. اگر شما هم می‌خواهید که برند خود را مشهور کنید، به سایت صباویژن مراجعه کرده و با ما ارتباط برقرار کنید.
    • این داستان، دارای یک شروع، میانه و پایان مشخص است که ویژگی‌های گفته‌شده در بالا را دارد. البته داستانی که در مثال گفتیم، حجم کوتاهی دارد و بهتر است داستان‌های برند شما کمی مفصلتر باشند.
  7. احترام به همۀ نظرات: اگر با توجه به آمار، متوجه شدیم که موضوع محتوای ما موردپسند مخاطب نیست، نباید روی ادامۀ آن پافشاری کنیم. یکی از بهترین راه‌ها برای تولید محتوای قابل اشتراک‌گذاری،توجه به نظرات مخاطبان است. بهتر است پس از انتشار هر محتوا، آمارها و بازخوردهای آن را به‌دقت بررسی کرده و با توجه به آن‌ها محتواهای بعدی خود را تولید کنیم.
  8. تعیین‌کردن جایزه: برای این‌که مخاطبان ما تشویق شوند تا محتوایی را به ‌اشتراک بگذارند، لازم است که برای آن‌ها جایزه‌هایی در نظر بگیریم. برای مثال می‌توانیم از بین افرادی که محتواها را به ‌اشتراک می‌گذارند قرعه‌کشی کرده و به آن‌ها یکی از محصولات یا خدمات خود را به‌طور رایگان هدیه دهیم
  9. دوری از گمنامی: حتی اگر محتوای ما بهترین باشد، تا زمانی که کسی آن را نبیند، سودی برای ما نخواهد داشت. برای دیدهشدن محتوای قابل اشتراک‌گذاری باید از کلماتکلیدی و هشتگ‌های متناسب و پرجست‌و‌جو استفاده کنیم تا مخاطبان آن را پیدا کرده و به ‌اشتراک بگذارند.
  10. استفاده از محتوای تصویری: محتواهای تصویری یا ویدئویی همیشه پرمخاطبتر از نوشته‌ها هستند. بهتر است برای ایجاد تنوع و افزایش مخاطب، گاهی محتواهای تصویری نیز تولید کنیم. در محتواهای تصویری باید هدف خود را در سریع‌ترین حالت ممکن به مخاطب بفهمانیم و از زیادهگویی پرهیز کنیم.
  11. بهبود امکانات به‌اشتراک‌گذاری: پیش از اینکه از مخاطب بخواهیم محتواهای ما را به ‌اشتراک بگذارد، باید عملیات بهاشتراکگذاری را برای او آسان کنیم. برای مثال می‌توانیم لینکهای خاصی متناسب با شبکه‌های اجتماعی مختلف بسازیم که مخاطب بنا بر سلیقۀ خود از آن‌ها استفاده کند.
  12. کمک‌‌گرفتن از اینفلوئنسرها: یکی از مؤثرترین‌ راه‌ها برای افزایش تعداد به‌اشتراک‌گذاری محتوا، بازنشر آن توسط اینفلوئنسرهاست. این کار باعث می‌شود که مخاطبان ما چندین برابر شده و میزان به‌اشتراک‌گذاری محتواها نیز بیشتر شود. البته باید به این نکته توجه کنیم که اینفلوئنسر موردنظر باید با کسب‌و‌کار ما همخوانی داشته و به‌ هم مرتبط باشند تا نتیجۀ بهتری حاصل شود.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم، محتوای قابل اشتراکگذاری می‌تواند کمک شایانی به رونقگرفتن یک کسب‌و‌کار کند. البته باید توجه داشته باشید که وایرال‌شدن، گاهی کاملاً اتفاقی بوده و به هیچ تلاش خاصی نیاز ندارد. گاهی نیز ممکن است که شما تمام نکات بالا را پیاده‌سازی کنید، اما هنوز هم خبری از مخاطبان زیاد و آمار بالای به‌اشتراک‌گذاری نباشد. در این مواقع باید صبور باشید و با انجام تستهای مختلف، ایراد کار خود را متوجه شوید.

یکی از نکات مهم برای تولید محتوای قابل اشتراک‌گذاری، داشتن تجربه در تولید این نوع محتواست. به‌هیچ‌وجه از انتشار محتوای خود نترسید و هر محتوا را پله‌ای برای نزدیک‌‌ترشدن به موفقیت بدانید. قطعاً پس از کسب تجربه و شناخت سلیقۀ مخاطب، محتواهای شما نیز قابل اشتراک‌گذاری خواهند شد.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.