وقتی عبارتی را در گوگل جستوجو میکنیم، بهندرت پیش میآید که در صفحۀ نتایج (SERP)، پست یا پروفایلی از اینستاگرام نمایش داده شود. درواقع، این پلتفرم به موتورهای جستوجو اجازۀ دسترسی به محتواهای خود را نمیدهد. به نظر میرسد صفحات اینستاگرام و سایتها، هریک مسیری جداگانه و مستقل از هم را طی میکنند. پس، چرا بهطور مداوم صحبت از تأثیر اینستاگرام بر سئوی سایت میشود؟!
آیا اساساً اینگیجمنت و فعالیت در صفحۀ اینستاگرام بر رتبۀ سایت ما اثر دارد؟ آیا میتوانیم پستهای اینستاگرامی خود را در صفحۀ نتایج موتورهای جستوجو ببینیم؟ و چگونه میتوان از این پلتفرم برای بهبود سئوی خود استفاده کرد؟ در این مطلب از ویپدیا قصد داریم به این سؤالات پاسخ دهیم.
آیا اینستاگرام بر سئو تاثیر دارد؟
واقعیت این است که گوگل برای ارزیابی و تعیین رتبۀ سایتها، اینستاگرام (یا شبکههای اجتماعی دیگر) را یک فاکتور اصلی به حساب نمیآورد. از طرفی، همانطور که گفته شد، اینستاگرام هم در حفظ اطلاعات و حریم خصوصی کاربران بسیار سختگیر است. این پلتفرم به موتورهای جستوجو اجازه نمیدهد تصاویر و محتوای کاربران را ایندکس (Index) کنند و در معرض دید عموم قرار دهند.
البته ممکن است ندرتاً صفحه یا پستی از اینستاگرام را در صفحۀ نتایج جستوجوی خود ببینیم. این اتفاق وقتی رخ میدهد که کاربر از نسخۀ وب استفاده کند. اگر صفحۀ او در وضعیت Public باشد، احتمال دارد که خزندۀ موتور جستوجو (Crawler) بتواند دیتابیس آن را ذخیره کند. هرچند، در این حالت هم باز برای نمایش آن در صفحۀ جستوجو تضمینی نیست.
اما نباید قدرت اینستاگرام را نادیده گرفت. این پلتفرم ثابت کرده است که بهطور غیرمستقیم در بهبود سئوی سایتها نقش دارد. تأثیر فعالیتهای اینستاگرام بر سایت آنی نیست و به مرور زمان خود را نشان میدهد؛ به همین دلیل است که گاهی اهمیت آن نادیده گرفته میشود. در بخش بعد، چگونگی برهمکنش این دو سیستم را توضیح میدهیم.
اینستاگرام چگونه به بهبود سئوی سایت کمک میکند؟
با افزایش میزان اینگیجمنت صفحۀ اینستاگرام، چند اتفاق بهصورت زنجیروار رخ میدهد:
- نام برند در ذهن کاربران ثبت میشود؛
- اعتبار برند و دامنۀ آن افزایش مییابد؛
- افراد بیشتری در رسانههای خود مطالب مرتبط را به سایت برند لینک میدهند؛
- و لینکهایی که در صفحۀ اینستاگرام قرار میگیرند، تعداد کلیک بیشتری دریافت میکنند.
درنتیجه، ترافیک ورودی و تعداد بکلینکهای سایت افزایش مییابد. موتورهای جستوجو، این دو پارامتر را برای ارزیابی و رتبهبندی سایتها بسیار مهم میدانند. با این حساب، در بلندمدت عملکرد خوب ما در اینستاگرام به بهبود سئوی سایت منجر خواهد شد. حال، چگونه میتوان سرعت و میزان این اثرگذاری را افزایش داد؟ با بهبود سئوی اینستاگرام.
۶ روش برای بهبود سئوی اینستاگرام
اینستاگرام، خود دارای موتور جستوجو است. با بهینهسازی صفحۀ خود برای آن، میتوانیم نمایش بیشتری دریافت کنیم. همانطور که گفته شد، بهبود سئوی اینستاگرام هم به افزایش رتبۀ سایت کمک میکند. با استفاده از ۶ روش زیر میتوان در این مسیر گام برداشت:
۱) قراردادن صفحۀ اینستاگرام در وضعیت Public
۲) معرفی صفحۀ اینستاگرام خود به گوگل
گوگل در گراف دانش خود (Knowledge Graph) یعنی باکسی که در گوشۀ چپ صفحۀ جستوجو باز میشود، اطلاعات سایتها را نمایش میدهد. وقتی این موتور جستوجو آدرس صفحۀ اینستاگرام ما را بشناسد، آن را هم در این بخش به کاربران نشان میدهد (تصویر زیر).
برای معرفی و ثبت آدرس شبکۀ اجتماعی خود میتوانیم از افزونۀ وردپرسی Wpschema استفاده کنیم. همچنین، میتوانیم کدهای اسکیمای موجود در Schema را در سایت خود قرار دهیم.
۳) استفاده از کلمات کلیدی مناسب در صفحۀ اینستاگرام
از کلمات کلیدی اصلی حوزۀ کاری خود در هشتگها، نام کاربری و معرفی بایو (Bio) استفاده کنیم. با این کار، موتور جستوجوی پلتفرم متوجه میشود که چه کاربرانی را بهسمت صفحۀ ما هدایت کند.
۴) استفاده از متن جایگزین (Alt Text) در پستها
هنگام انتشار پستهای خود در اینستاگرام، برای تصاویر، متن جایگزین بگذاریم. این متن، پست را برای افراد دارای مشکل بینایی و همچنین برای هوش مصنوعی پلتفرم قابل فهم میسازد.
۵) استفاده از قابلیت لینکدهی مستقیم در سایت و اینستاگرام
سایت و اینستاگرام خود را به یکدیگر لینک دهیم. وقتی در محتوای اینستاگرام لینک صفحات سایت خود را قرار دهیم، ترافیک ورودی آنها افزایش مییابد. میتوان این لینکها را ردیابی و میزان تغییر نرخ کلیک آنها را ارزیابی کرد.
باید در سایت و رسانههای دیگر هم به پستهای مختلف خود در اینستاگرام لینک بدهیم. این کار به خزندههای گوگل و موتورهای جستوجوی دیگر کمک میکند که بتوانند پستهای صفحۀ ما را ایندکس کنند. هرچه تعداد لینکهای ارجاعی به یک پست بیشتر باشد، احتمال ایندکسشدن و نمایش آن در صفحۀ جستوجوی کاربران هم بیشتر خواهد بود.
۶) ترغیب مخاطبان صفحه به مشارکت بیشتر
در محتواهای خود، کاربران را به مشارکت بیشتر تشویق کنیم. باید به آنها برای بهاشتراکگذاری و لینکدهی به پستهای خود انگیزه بدهیم. با توجه به بازخوردهای دریافتی میتوان محتواهای بهتری خلق کرد.
اینستاگرام مانند یک پل ارتباطی بین مردم و کسبوکار است و باعث میشود محصولات و خدمات ما بیشتر دیده شوند. هرچه بیشتر در آن برجسته باشیم، به اعتبار شرکت و دامنۀ آن بیشتر میافزاییم. به نظر شما به چه شیوههای دیگری میتوان این پل را محکمتر ساخت؟