چگونه برای بازاریابی پیامکی تبلیغ‌نویسی کنیم؟

بررسی ۹ نکته پیرامون نوشتن تبلیغی مؤثر در پیامک

بخش وسیعی از بازاریابان دیجیتالی که از اس‌ام‌اس در کمپین‌های بازاریابی خود استفاده می‌کنند، در اینکه استفاده از اس‌ام‌اس مارکتینگ ابزاری بسیار تأثیرگذار در رساندن پیام به مشتری است، با یکدیگر توافق دارند. طبق تحقیقی که توسط ShifComm انجام شد، پیامک به‌عنوان یکی از تعاملی‌ترین رسانه‌ها دارای نرخ بازشدن ۸۲% است! همچنین اینکه ۹۰% افراد پیامک‌هایشان را ۳ دقیقه بعد از دریافت می‌خوانند.

حقیقت جالب دیگری که دربارۀ پیامک‌ها وجود دارد این است که طبق آمار BusinessWire، نزدیک به ۵۲% افراد پیامک را بر دیگر روش‌های ارتباطی ترجیح می‌دهند؛ یعنی آن‌ها می‌خواهند از وضعیت سفارش خود یا یادآوری‌های مختلف یا مثلاً تأییدشدن رزرو بلیت‌هایشان، با پیامک مطلع شوند.

البته صحبت از اهمیت SMS مارکتینگ به خاطر این نیست که در ایران تمامی شبکه‌های اجتماعی مسدود هستند و هر سیستم ارتباطی مدرن و جذابی پس از مدتی که همه‌گیر می‌شود، به‌سرعت فیلتر می‌شود؛ بلکه به این خاطر است که روش بازاریابی پیامکی یکی از کانال‌های بسیار خوب است که از ‌نظر دریافت توسط مخاطب و نیز تأثیرگذاری، بسیار کارآمد است. اگرچه با وضعیت موجود در ایران، یادگیری این روش بازاریابی که آخرین سنگر بازاریابان دیجیتالِ محدودشده است، کاری منطقی محسوب می‌شود.

در این مطلب از وی‌پدیا سراغ ۱۵ نکتۀ مهم در تبلیغ‌نویسی اس‌ام‌اس مارکتینگ می‌رویم.

۱۵ نکتۀ مهم در تبلیغ‌نویسی اس‌ام‌اس مارکتینگ

یکی از اصلی‌ترین مزایای SMS مارکتینگ این است که بسیار انعطاف‌پذیر است و کمپین‌های پیامکی جزء نقاط تماس کلیدی در چرخۀ عمر مشتری محسوب می‌شوند. این کمپین‌ها به شما کمک می‌کنند که با مشتری خود تعامل داشته باشید و آن‌ها را به کاری که دلتان می‌خواهد ترغیب کنید؛ مانند خرید یک کالا یا دانلود یک اپلیکیشن. پیامک‌ها همچنین به شما این اطمینان را می‌دهند که مشتری شما اطلاعات مهم دربارۀ خدمت یا محصول شما را می‌خواند.

این رسانه انتخابی عالی برای هر نوع کمپینی ازجمله کمپین‌های تبلیغاتی، خوشامدگویی، وفاداری، معاملاتی و… است. البته اگر می‌خواهید پیامک‌ها برای شما کارساز باشند، باید مطمئن شوید که تأثیرگذارند؛ چون فرمت پیامک متنی جای مانور زیادی به شما نمی‌دهد و باید ایدۀ خود را به‌طور خلاصه ابراز کنید و همچنین مطمئن شوید که تبلیغ‌نویسی (Copy Writing) شما متقاعدکننده و تعاملی است.

رسیدن به این هدف شاید سخت باشد، اما با رعایت ۹ نکته‌ای که در ادامه به آن می‌پردازیم، شما می‌توانید از این مسیر پرپیچ‌وخم به سلامت عبور کنید و بتوانید کمپین SMS مارکتینگی پیاده‌سازی کنید که فروشتان را افزایش دهد.

۱) لحنتان واضح و ساده باشد

هر جایی که پای متن تبلیغاتی وسط باشد، این مورد همیشه در صدر فهرست نکات مطرح‌شده است! وقتی نوبت به نوشتن یک متن حرفه‌ای می‌رسد، همیشه کم‌نوشتن بهتر است. این دو مثال را مقایسه کنید:

  • «برای گرفتن ۵% تخفیف برای دفعۀ بعدی که اتاقی در هتل ما رزرو می‌کنید، در اپلیکیشن ما ثبت‌نام کنید. برای استفاده از این تخفیف بی‌نظیر، تا دو هفتۀ آینده فرصت دارید که یک اتاق رزرو کنید.»
  • «ثبت‌نام در اپلیکیشن ما ۵% تخفیف برای اقامت بعدی شما در هتل خواهد داشت. تاریخ انقضای این تخفیف تا ۱۳ شهریور است.»

مثال اولی شاید خواندنی‌تر باشد، چون ذاتاً توضیح بیشتری دارد؛ اما مثال دوم همان موضوع را با کلمات کمتری بازگو می‌کند، پس قطعاً گزینۀ مناسب‌تری محسوب می‌شود. یک پیامک فارسی در اپراتورهای ایرانی ۶۰ کاراکتر در اختیار شما قرار می‌دهد. اگرچه با نوشتن بیشتر از این نیز مشکلی برای شما پیش نمی‌آید، اما در هزینه تفاوت چشمگیری ایجاد می‌کند. پس مشخص است که بیان اطلاعات موردنظرتان در ۶۰ کاراکتر، آن هم به‌طوری که تأثیرگذار باشد، چقدر می‌تواند سخت باشد.

۲) از گرامر و تلفظ صحیح استفاده کنید

حرفه‌ای‌بودن را در اولویت قرار دهید و در پیامک‌ها کیفیت را فدای کمیت نکنید. بسیاری از کسب‌وکارها برای استفادۀ تمام و کمال از محدودیت ۶۰کاراکتری، اشتباهات گرامری مختلفی را (شاید از قصد) مرتکب می‌شوند و نتیجۀ آن نیز بی‌کیفیت‌شدن تبلیغ شماست.

۳) از کلمات گیج‌کننده استفاده نکنید

شاید اگر چند سال قبل کسی می‌گفت طی ده سال آینده مردم وقتی به هم پیام می‌دهند به‌شکل «?slm khbi» سلام علیک می‌کنند، کسی باور نمی‌کرد. اما امروز این سبک حرف‌زدن بسیار مد شده و بسیاری از حروف چه در تایپ فینگیلیش و چه در تایپ فارسی برای سادگی و تایپ سریع‌تر حذف می‌شوند. اگر شما به دوست خود این‌گونه پیام می‌دهید، خب به خودتان مربوط است، اما در پیامک تبلیغاتی موضوع متفاوت است. از کلمات به‌طور کامل استفاده کنید تا مغز کلام منتقل شود.

۴) دربارۀ مخاطب خود تحقیق کنید

مهم‌ترین مسئله در ارسال پیامک این است که به مخاطب خود فکر کنید و پیام را جوری تنظیم کنید که با نیازهای او سازگار باشد. درواقع، این مخاطب است که لحن و سبک پیام‌های شما را تعیین می‌کند.

برای مثال، وقتی شما به رئیس خود پیام می‌دهید، از جملات رسمی‌تری نسبت به پیام به دوست و خانواده استفاده می‌کنید. بنابراین، قبل از نوشتن تبلیغ‌نویسی برای SMS مارکتینگ باید دربارۀ مخاطب خود به‌خوبی تحقیق کرده باشید. اگرچه بسیاری از اوقات نمی‌توان تمامی پرسوناها را کشف کرد و شناخت و به‌ناچار باید سراغ داده‌های قبلی موجود در پلتفرم‌های مختلف رفت.

۵) راه برقراری تماس فراموش نشود

اگر می‌خواهید مشتری شما به‌سرعت به پیام پاسخ دهد، مثلاً با شما تماس بگیرد یا وارد لینک شود، باید راه ارتباطی را برای او مشخص کرده باشید؛ یعنی یا لینکی در اختیار او قرار دهید یا شماره‌تماس.

۶) زمان ارسال مناسب را مشخص کنید

شما باید طبق برنامه‌ای مشخص و پیوسته به مشتریانتان پیام دهید تا ارتباط خود را با آن‌ها حفظ کنید. اما در‌عین‌حال باید حواستان باشد که مزاحم آن‌ها نشوید. بسیاری از کسب‌وکارها روزانه آن‌قدر به مشتریان پیام می‌دهند که بعد از مدتی اسپم شناخته می‌شوند و دیگر پیامشان در صندوق پیام دریافتی نمایش داده نمی‌شود و اگر هم این‌طور نشود، یا خود مشتری اشتراک دریافت پیامکش را لغو می‌کند یا اینکه دیگر به پیام‌های شما توجه نمی‌کند.

اگر تازه می‌خواهید ارسال پیام را شروع کنید، به هر مشتری ماهانه ۵ پیام تبلیغاتی بفرستید و بیشتر روی محتوا و کیفیت آن تمرکز کنید. بعد از گذشت یکی دو ماه می‌توانید این تعداد را بسته به نتیجه‌ای که گرفتید، افزایش دهید.

۷) از CTA استفاده کنید

برای همۀ بازاریابان دیجیتال بدون شک اهمیت حضور CTA کاملاً اثبات‌شده است. بدون وجود یک فراخوان به اقدام، شما نتیجه‌ای از پیام خود نمی‌گیرید. در‌عین‌حال که پیام خود را به‌طور کوتاه می‌نویسید، باید در آن یک CTA را که مثلاً می‌تواند لینکی به یک صفحۀ فرود مشخص باشد، بگنجانید. در نظر داشته باشید که لینک‌های خود را در سایت‌هایی که خدمات کوتاه‌کنندۀ لینک ارائه می‌دهند کوتاه کنید تا هم در هزینه صرفه‌جویی شود و هم ظاهر پیامتان خراب نشود.

۸) طوری بنویسید که پیامتان فوری به نظر بیاید

یکی از بهترین راه‌هایی که می‌توانید از مشتریانتان جواب بگیرید این است که روی ایجاد حس خطر ازدست‌دادن در آن‌ها دست بگذارید. مثلاً می‌توانید از «آخرین فرصت خرید»، «فقط امروز» و این نوع عبارات استفاده کنید و یا هنگام ارسال پیام، اگر اسم مخاطب خود را می‌دانید، او را با نامش صدا بزنید تا پیامتان منحصربه‌فرد به نظر بیاید.

۹) راه فرار برای مخاطب بگذارید

سعی کنید در پیام‌هایتان، به مخاطبان راهی برای لغو اشتراک دریافت پیامک تبلیغاتی نشان دهید. هرچقدر هم پیام شما خوب و تعاملی باشد، اما شاید بسیاری تمایلی برای دریافت پیامک تبلیغاتی نداشته باشند. اگر شما این راه را به آ‌ن‌ها نشان بدهید، مشخص می‌کنید که چقدر برای مخاطبان خود ارزش قائل هستید.

درنهایت شما می‌توانید به‌طور خلاصه با پاسخ‌دادن به سؤالات زیر، استراتژی خوبی برای تبلیغ‌نویسی اس‌ام‌اس مارکتینگ پیاده‌سازی کنید:

  • آیا مخاطبان شما بازۀ سنی متفاوتی دارند؟ (دسته‌بندی‌شان کنید)
  • آیا مخاطب شما جوان است؟ (از اموجی بیشتر استفاده کنید)
  • مخاطب شما به چه زبانی حرف می‌زند؟ (با لحن و زبان او صحبت کنید)
  • چه تخفیف‌ها و پیام‌هایی به مخاطب شما مربوط می‌شود؟ (مخاطبان را هدف‌بندی کنید)

منابع

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.