خالق محتوای دیجیتال (Digital Creator) کیست؟

در طول سال‌های گذشته تغییرات زیادی در صنعت محتوای دیجیتال ایجاد شده است؛ اما یک چیز ثابت باقی مانده: درنهایت، محتوای تولید‌شده باید جذاب باشد، اما این جذاب‌بودن دیگر به اندازۀ کافی، کافی نیست. مخاطب امروز محتوای دیجیتال، انتظار دارد تا علاوه بر جذابیت آموزش ببیند، ارتباط برقرار کند، سرگرم شود و جواب نیاز و خواستۀ خود را بگیرد. درست در همین نقطه است که نقش خالق محتوای دیجیتال پررنگ می‌شود.

اما خالق محتوای دیجیتال کیست و چه وظیفه‌ای دارد؟ تفاوت او با اینفلوئنسر در چیست و مراحل اولیه برای تبدیلشدن به یک خالق محتوای دیجیتال کدام‌اند؟ اگر شما هم برای گرفتن پاسخ این سؤال‌ها کنجکاو هستید، در این مطلب همراه ما بمانید.

خالق محتوای دیجیتال کیست؟

خالق محتوای دیجیتال (Digital Creator) فردی است که محتواهای متنوع را برای بسترهای مختلف محتوایی ایجاد می‌کند. این محتواها می‌توانند بلاگ‌پست، عکس، ویدئو، پادکست و… را شامل شده و در پلتفرم‌هایی مثل آپارات، اینستاگرام، لینکدین، توییتر و… منتشر شوند. مهم نیست که خالقان محتوای دیجیتال، محتوایشان را در چه قالب یا در چه پلتفرمی منتشر کنند، چون درنهایت مهم‌ترین وظیفۀ آن‌ها تولید محتوای باکیفیت و به‌طور هم‌زمان جذابی‌ است که مخاطبان کسب‌وکار را درگیر خود کند.

شاید از خودتان بپرسید که این وظایف، وظایف تعریف‌شده برای اینفلوئنسرها هم هست، اما باید بگوییم نقش اینفلوئنسرها با خالقان محتوای دیجیتال لزوماً یکی نیست. هدف اینفلوئنسرها از تولید محتوا، بیشتر روی تحت‌تأثیر‌قرار‌دادن افراد برای خرید محصول یا خدمات متمرکز شده است؛ آن‌ها معمولاً از فروشی که به‌واسطۀ خودشان انجام شده، درصدی از سود یا خدمات رایگان را دریافت می‌کنند. خالقان محتوای دیجیتال هم درنهایت با محتوایشان قصد تحت‌تأثیرقراردادن و فروش به افراد را دارند، ولی هدفشان بیشتر آموزش، سرگرمی و مشارکتدادن مردم است.

چطور یک خالق محتوای دیجیتال شویم؟

برای تبدیل‌شدن به یک خالق محتوای دیجیتال، یک راه مشخص و یا مستقیم وجود ندارد؛ درنهایت باید در این راه آزمون و خطا داشته باشید تا مسیر مناسبتان را پیدا کنید. اما ۷ راهکار زیر شما را برای پیداکردن مسیرتان راهنمایی می‌کند.

۱) جایگاه خود را بشناسید

به چند دلیل باید حتماً جایگاه خود در خلق محتوای دیجیتال را بشناسید. برای مثال، اگر محتوای شما بیش از حد تنوع داشته باشد، تعیین مخاطب هدف برای استراتژی بازاریابی دیجیتالتان به مشکل برمی‌خورد، چون مخاطب دقیقاً نمی‌داند باید از شما انتظار انتشار چه نوع محتوایی را در چه پلتفرمی داشته باشد.

از طرف دیگر، داشتن یک جایگاه خاص در تولید محتوا باعث می‌شود که متمرکزتر عمل کنید. در طول مسیر حرفه‌ای تولید محتوا حتماً به چالش‌های زیادی برمی‌خورید که شما را از مسیر اصلی‌تان منحرف می‌کند و شما را به این سمت می‌برد که محتواهایی با بازده نامناسب تولید کنید. اگر از همان اول جایگاه و هدف خود را از داشتن آن مشخص کرده باشید، در طول چالش‌ها سریع به خاطر می‌آورید که چرا از همان اول مسیر، تولید محتوا انجام داده‌اید و هدفتان از تولید این محتوا چیست.

برای مثال، پادکست صباویژن، پادکستی است که حول موضوعات به‌روز تبلیغات و بازاریابی دیجیتال می‌گردد. این پادکست مخاطبان هدفی دارد که به این موضوع‌ها علاقه‌مند هستند. اگر خالقان محتوای پادکست صباویژن جایگاه خود را نشناسند یا از آن دور شوند، ممکن است محتوایی تولید کنند که تاریخ‌گذشته باشد یا اینکه ربطی به حوزۀ تخصصی پادکست و مخاطبان آن نداشته باشد.

۲) هدف خود را هوشمندانه تعیین کنید

یکی از راه‌های پیشرفت خالقان محتوای دیجیتال، تعیین هدف به‌شکلی هوشمندانه است. هدف‌های هوشمندانه دارای ویژگی‌هایی هستند که در ادامه آن‌ها را می‌گوییم.

  • مشخص و واضح هستند و به‌روشنی تعریف و مکتوب شده‌اند.
  • قابل اندازه‌‌‌گیری هستند و می‌توان پیشرفت و پسرفت آن‌ها را به‌وسیلۀ نرم‌افزار و اعداد، سنجید.
  • دست‌یافتنی هستند و این مستلزم داشتن زاویه دیدی صادقانه نسبت به کاری است که انجام می‌دهید.
  • واقع‌بینانه هستند و با استراتژی بازاریابی شما هماهنگی دارند.
  • برای دست‌یافتن به آن‌ها محدودیت زمانی تعیین می‌شود.

احتمال تحقق اهداف هوشمندانه بالاتر از اهدافی است که فقط در ذهنمان به‌عنوان یک خالق محتوای دیجیتال وجود دارد. تعیین اهداف هوشمندانه به‌طور آگاهانه، یک نقشۀ راه عملی برای بازاریابی محتوایی درست می‌کند که قصد دارید آن را به اشتراک بگذارید و از آن بازخورد مناسبی بگیرید.

۳) براساس برنامه پیش بروید

برای اینکه مخاطبانتان را نگه دارید، آن‌ها باید بدانند که در چه زمانی، انتظار انتشار چه نوع محتوایی را از شما داشته باشند؛ بنابراین باید براساس یک برنامۀ زمانی مشخص پیش بروید. برای تعیین هر‌چه بهتر این برنامۀ زمانی لازم است که حتماً از تقویم محتوایی کمک بگیرید. این تقویم باعث می‌شود که برنامه‌ریزی دقیقی برای انتشار محتوایتان داشته باشید، کمبود و خلأ‌های محتوایی‌تان را زودتر متوجه شوید و قابلیت رصد بازخورد محتوایتان را پیدا کنید.

شاید برات جالب باشه:

هر فردی که خالق محتوای دیجیتال است، تقویم محتوایی خاص خودش را دارد. بعضی افراد داشتن تقویم‌های فیزیکی و برخی دیگر استفاده از نرم‌افزارهای مختلف را در تولید و انتشار محتوا ترجیح می‌دهند. پیشنهاد ما به شما استفاده از تقویم‌ و نرم‌‌افزارهای دیجیتال است؛ زیرا با تقویم‌های معمولی و فیزیکی به‌سختی می‌توانید قابلیت جست‌وجو و رصد محتوا را داشته باشید.

۴) تجهیزات مورد نیاز خود را جمع کنید

زمانی که از این مطمئن شدید که می‌خواهید چه‌ محتوایی را در چه ‌پلتفرمی تولید کنید، وقت این است که تجهیزات مورد نظرتان مثل دوربین، میکروفون، شاخه‌های نورپردازی و… را تهیه کنید. فقط به خاطر داشته باشید که برای شروع لازم نیست حتماً از گران‌ترین تجهیزات استفاده کنید. سعی کنید اول از امکانات موجود بهره ببرید. مطمئن باشید اگر محتوای شما مفید باشد، به اندازه‌ای مخاطب جذب خواهید کرد که سود لازم را برای خرید تجهیزات حرفه‌ای‌تر به شما برساند.

برای مثال، اگر قصد تولید محتوا در فضایی مثل آپارات را دارید، می‌توانید از امکانات دوربین موبایل خود استفاده کنید. برای نورپردازی شرایطی را محیا کنید که از نور آفتاب بیشترین بهره را ببرید و برای کیفیت صدا هم از میکروفون‌های ارزان استفاده کنید. این کار هم مقرون‌به‌صرفه و هم هوشمندانه‌تر است. به‌هر‌حال، شما مدت‌زمانی را لازم دارید تا متوجه شوید که آیا محتوایتان از طرف مخاطبانی که دارید مورد پسند واقع شده است یا نه. قاعدتاً نمی‌خواهید میلیون‌ها تومن را صرف خرید تجهیزات برای تولید محتوایی کنید که در آینده متوجه می‌شوید آن‌قدرها هم بازدهی نداشته است.

۵) خلق کنید

نوبت این است که شروع به خلق محتوا کنید. اعتماد‌به‌نفستان را از دست ندهید. اگر در شروع، محتوایی که تولید کرده‌اید با ایدئال ذهنی‌تان فاصلۀ زیادی دارد، باید بدانید که همۀ خالقان محتوا این مرحله را می‌گذرانند.‌ به مسیرتان در ایجاد محتوا به‌شکلی مصمم ادامه دهید. حتماً در طول این مسیر یادداشت کنید که رعایت چه مواردی در تولید محتوایتان تأثیر خوب و انجام‌دادن چه کارهایی تأثیر منفی داشته است.

مثلاً ممکن است متوجه شوید که ویدئوهای کوتاه‌مدتی که می‌سازید، به نسبت‌ ویدئوهای بلند‌مدت بازدید بیشتری در شبکه‌های اجتماعی می‌گیرند؛ پس تمرکز خود را روی ساخت ویدئوهای بلندمدت نمی‌گذارید. مهم نیست چه نوع محتوایی تولید می‌کنید، فقط به‌طور مستمر محتوایتان را منصفانه ارزیابی کنید و  مطمئن شوید که پست به پست، بلاگ‌پست به بلاگ‌پست، ریلز به ریلز و توییت به توییت بهتر عمل می‌کنید.

۶) در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید

چه خوشتان بیاد و چه نه، برای دیده‌شدن محتوایتان باید در شبکه‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشید. فعال‌بودن در این شبکه‌ها از پاسخ‌دادن به یک کامنت ساده شروع می‌شود و تا به‌اشتراک‌گذاشتن محتواهای پیچیده‌‌تری مثل لایو اینستاگرام، لایو لینکدین، ریلز و… ادامه پیدا می‌کند.

فعال‌بودن در شبکه‌های اجتماعی، به‌روز‌بودن شما را هم به‌عنوان یک خالق محتوای دیجیتال نیاز دارد؛ درنتیجه سعی کنید از ترندها و تاکتیک‌های شبکۀ اجتماعی‌ای که در آن محتوا منتشر می‌کنید باخبر باشید. هرچقدر بیشتر از این ترندها و تاکتیک‌ها استفاده کنید، مخاطب بیشتری را به‌سمت خود جذب می‌کنید.

۷) خودتان را معرفی کنید

یکی از راه‌های پیشرفت به‌عنوان خالق محتوای دیجیتال، همکاری با افرادی است که آ‌ن‌ها هم محتوای دیجیتال مرتبط با حوزۀ تخصصی شما را خلق می‌کنند. برای این کار حتماً یک پیام جذاب و مناسب تهیه کنید که شامل نام خودتان یا سازمانی که برای آن کار می‌کنید، تعداد دنبال‌کننده‌ها، نوع محتوا، هدفتان از همکاری و… باشد.

با فرستادن این پیام، از فرد یا سازمان مقابلتان بخواهید که در ازای کاری که به او پیشنهاد می‌دهید، شما و محتوایتان را تبلیغ کند. گاهی ممکن است این کار برگزاری یک لایو مشترک باشد، ممکن است استوری‌کردن صفحۀ فرد مقابل در صفحۀ اینستاگرامتان باشد، ممکن است نوشتن یک بلاگ‌پست مهمان باشد و… . درنهایت مهم این است که هر پیشنهادی که می‌دهید، برای طرف مقابل نفع داشته باشد.

درنهایت…

برای تبدیل‌شدن به یک خالق محتوای دیجیتال مسیر طولانی‌ای را در پیش دارید. اگر می‌خواهید با تمام فرازونشیب‌ها، راهتان را در این مسیر ادامه دهید و کم نیاورید، باید حوزۀ تخصصی و محتوایی‌ای را انتخاب کنید که از ته قلب به آن علاقه دارید، وگرنه دیر یا زود خسته می‌شوید و جواب زحماتتان را نمی‌گیرید.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.