بازاریابی چریکی چیست؟ همهچیز دربارۀ گوریلا مارکتینگ
تبلیغات چریکی یا گوریلا مارکتینگ به چه معناست؟
با شنیدن کلمۀ چریک و چریکی یاد چه چیزی میافتید؟ این لغت بیشتر اوقات ما را به یاد جنگ و مبارزه میاندازد. چریکها سربازانی هستند که از راه غیرمعمول میجنگند و نظم و آرایش جنگی عادی را موقع مبارزه با دشمن ندارند. اما اگر کلمۀ چریک را در کنار تبلیغات قرار دهیم، چه معنایی میسازد؟
با توجه به تعریف لغت چریک میتوان برداشت کرد که بازاریابی چریکی، نوعی تبلیغ متفاوت و غیرمعمول است. شاید برای شما این سؤال پیش آید که چرا از کلمۀ چریک استفاده میکنیم؛ پاسخ این است که چون تبلیغات، جنگی پنهان است که بین برندها و رقبای آنها برقرار بوده و در شکست یا موفقیت آنها، تأثیر مستقیمی دارد.
در ادامۀ این مطلب، بازاریابی چریکی و انواع آن را بهطور کامل توضیح داده و نمونههای جالب آن را بررسی خواهیم کرد.
بازاریابی چریکی چیست؟
شاید پیش خودتان تصور کنید که تبلیغات، قدمت طولانی ندارد و بهتازگی پا به دنیای ما گذاشتهاست؛ اما این تصور کاملاً اشتباه بوده و تاریخچۀ تبلیغات بسیار طولانیتر از چیزی است که تصور میکنید.
مورخان اولین ریشههای تبلیغات را در مصر پیدا کردهاند که متعلق به حدود ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد است. البته روشهای تبلیغات در آن زمان بسیار محدود و پیشپاافتاده بود و روشهای نوین تبلیغات از سال ۱۹۰۰ به بعد پیادهسازی شد.
از این تاریخ به بعد، مدلهای مختلف تبلیغات برای برندها انجام میشد، تا جایی که متخصصان این حوزه نتیجه گرفتند که تبلیغات دچار تکرار شدهاند و برای پیشبرد اهداف برندها باید روشهای جدیدی از تبلیغات ابداع شود.
سال ۱۹۸۵ بود که انقلاب بزرگی در دنیای بازاریابی بهپا شد. در این سال، فردی متخصص در حوزۀ بازاریابی به نام «جی کنراد لوینسون» کتابی به نام Guerilla Marketing نوشت و برای اولین بار در دنیا از اصطلاح بازاریابی چریکی استفاده کرد.
در این کتاب گفته میشود که بازاریابی چریکی نوعی از بازاریابی است که در آن کمپینها و تبلیغات، با روشی متفاوت و غیرمعمول انجام میگیرد. همچنین گفته میشود که در بازاریابی چریکی به نسبت سایر روشهای بازاریابی، هزینۀ کمتری پرداخت میشود، اما نتیجۀ بسیار بهتری به دست میآید. البته در دنیای امروز ممکن است بازاریابی چریکی چندان کمهزینه نباشد؛ اما نتیجهگیری بیشتر، هنوز هم عضو جداییناپذیر آن است.
حال قصد داریم توضیح واضحتری از تبلیغات چریکی را مطرح کنیم. گوریلا مارکتینگ یا تبلیغات چریکی، نوعی از بازاریابی است که از راه شگفتزدهکردن مخاطب و غافلگیرکردن او، به معرفی برند و محصول آن میپردازد. در تبلیغات چریکی، احساسات مخاطب بهطور مستقیم هدف قرار میگیرد و به همین علت، تأثیرگذاری آن از روشهای سنتی بازاریابی بسیار بیشتر است.
بازاریابی چریکی در محیطهایی صورت میگیرد که افراد زیادی در آنجا رفتوآمد میکنند؛ مثل پارکها، خیابانها، مجتمعهای تجاری و تفریحی و… . شاید پیش خودتان فکر کنید که اگر در چنین محلهایی تبلیغ انجام شود، مخاطبان محدودی آن را میبینند؛ اما باید بدانید که احساس شگفتی و غافلگیری در این نوع تبلیغ آنقدر زیاد ا?
نظرات بسته شده است.