سوشال سیگنال چیست؟ ۷ راه برای بهبود آن

سوشال سیگنال (Social Signals) ازجمله واژگان و اصطلاحات نوظهوری است که پس از رواج بازاریابی دیجیتال و گسترش فعالیت‌ کسب‌وکارها در شبکه‌های اجتماعی، پا به عرصۀ ظهور گذاشته است. سوشال سیگنال عبارت است از اقداماتی اعم از لایک، اشتراک‌گذاری، بازدید از پست‌ها و… که کاربران از طریق آن‌ها با محتواهای شما در فضای آنلاین تعامل برقرار می‌کنند.

اختلاف‌نظرها بر سر سوشال سیگنال و تأثیر آن بر سئو بسیار زیاد است. در مقالۀ حاضر، پس از معرفی و تعریف سوشال سیگنال، دربارۀ چگونگی تأثیر آن‌ها بر سئو و راهکارهایی برای بهبود آن‌ها صحبت خواهیم کرد. با ما در وی‌پدیا همراه باشید.

سوشال سیگنال چیست؟

هرگونه تعاملی که دنبال‌کنندگان شما با پست‌های شبکه‌های اجتماعی‌تان برقرار می‌کنند، سوشال سیگنال نام دارد. سوشال سیگنال عبارت است از لایک، اشتراک‌گذاری، گذاشتن کامنت و… که معیارهایی کلیدی برای بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی هستند و شما را در تشخیص اینکه دنبال‌کنندگانتان چه نوع محتوایی را بیشتر دوست دارند، یاری می‌رسانند.

سوشال سیگنال به دیده‌شدن پست‌های شما کمک می‌کند و این پیغام را به موتورهای جست‌وجو و دنبال‌کنندگان شما در شبکه‌های اجتماعی منتقل می‌کند که محتوای شما مفید و مرتبط است. موتورهای جست‌وجو در پی آن هستند که محتوای موردنظر کاربران را در اختیار آنان قرار دهند.

بنابراین، برخلاف اینکه گوگل، سوشال سیگنال را عاملی اثرگذار بر رتبه‌بندی در نظر نمی‌گیرد، اما لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و بازدیدهای مخاطبان به موتورهای جست‌وجو می‌گوید که محتوای شما از کیفیت و ارزش بالایی برخوردار است. انواع سوشال سیگنال به تفکیک شبکه‌های اجتماعی عبارت است از:

  • توییتر: لایک، ریتوییت، کوت و مکالمه
  • اینستاگرام: فالوئر، کامنت و اشتراک‌گذاری
  • لینکدین: ارتباط، لینک و رفرنس
  • فیس‌بوک: لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری
  • پینترست: پین‌، بازدید و کامنت
  • یوتیوب: بازدید، thumbs up و کامنت

سوشال سیگنال و موتورهای جست‌وجو

موتورهای جست‌وجو، سوشال سیگنال را شاخصی برای باکیفیت‌بودن و ارزشمندبودن محتوا در نظر می‌گیرند. گوگل به‌طور رسمی از سوشال سیگنال به‌عنوان عاملی برای رتبه‌بندی استفاده نمی‌کند و معیارهای آن مواردی مثل بک‌لینک، هدف جست‌وجو (Search Intent)، کیفیت محتوا، به‌روز‌بودن و اعتبار است.

هرچه پست‌های شما سوشال سیگنال، تعامل و بازدید بیشتری دریافت کند، به گوگل نشان می‌دهد که محتوایی که به‌ اشتراک می‌گذارید، هدف جست‌وجو را برآورده می‌کند، مرتبط، معتبر، باکیفیت و به‌روز است و اشتراک‌گذاری‌ در شبکه‌های اجتماعی بک‌لینک بیشتری برای محتوای شما ایجاد می‌کند. برخلاف گوگل، بینگ سوشال سیگنال را عاملی در نظر می‌گیرد که مستقیماً بر رتبه‌بندی تأثیر می‌گذارد.

سیگنال‌های جست‌وجو چگونه بر سئو تأثیر می‌گذارند؟

موتورهای جست‌وجو از طریق سیگنال‌های جست‌وجو تشخیص می‌دهند که کدام محتوا مرتبط، محبوب و قابل اعتماد است و این مسئله می‌تواند رتبه‌بندی جست‌وجوی ارگانیک (سئو) را برای محتوا و صفحه افزایش دهد.

هدف موتورهای جست‌وجو آن است که محتوای باکیفیتی را در اختیار افراد قرار دهند؛ یعنی محتوایی که هدف جست‌وجوی آنان را برآورده می‌کند. به این منظور، موتورهای جست‌وجو محتوا را براساس عواملی مانند میزان محبوبیت یا قابل مشاهده بودن آدرس رتبه‌بندی می‌کنند.

اینجاست که سوشال سیگنال اهمیت پیدا می‌کند. بالابودن تعداد لایک، اشتراک‌گذاری و بازدید از پست‌های شبکه‌های اجتماعی، این پیغام را به موتورهای جست‌وجو مخابره می‌کند که محتوای مزبور، نیازهای کاربران آن‌ها را برآورده می‌کند.

تأثیر غیرمستقیم افزایش ترافیک سایت، بک‌لینک و دیده‌شدن پست‌های شبکه‌های اجتماعی که تعامل بالایی دریافت کرده‌اند، روی سئو و رتبه‌بندی صفحۀ نتایج موتورهای جست‌وجو (SERP) تأثیر می‌گذارد.

باز هم تأکید می‌کنیم که تعامل اجتماعی و دیده‌شدن، برای رتبه‌بندی و سئو حائز اهمیت است. به بیان ساده‌تر، هر لایک، ریتوییت، بازنشر، اشتراک‌گذاری، کلیک روی آدرس و بازدید، باعث افزایش قابل مشاهده بودن، ایجاد بک‌لینک و آگاهی می‌شود و به موتورهای جست‌وجو می‌گوید که محتوای مذکور، مرتبط، به‌روز، باکیفیت و مهم است. این مسئله درنهایت، سئو و رتبه‌بندی جست‌وجو را بهبود می‌بخشد.

سوشال سیگنال تأثیر غیرمستقیم بر سئو دارد

سوشال سیگنال تأثیری غیرمستقیم بر سئو دارد. درحقیقت، هرچه محتوای شما بیشتر به‌ اشتراک گذاشته شود، احتمال دیده‌شدن آن بیشتر می‌شود؛ درنتیجه، محتوای شما در معرض دید کاربران زیادی قرار می‌گیرد و افراد بیشتری را به شما پیوند می‌دهد. این مسئله تأثیر زیادی بر رتبه‌بندی گوگل خواهد داشت. این روزها به‌دست‌آوردن لینک ارگانیک بسیار دشوار است؛ بنابراین، هر کاری می‌توانید انجام دهید تا شانس لینک‌شدن و مشاهدۀ محتوای شما افزایش پیدا کند.

7 راه برای بهبود سوشال سیگنال۷ راه برای بهبود سوشال سیگنال

برای آنکه بتوانید سوشال سیگنال خود را بهبود ببخشید، حتماً این ۷ دستورالعمل را به ‌خاطر بسپارید:

۱) فعالیت منظم

اگر در شبکه‌های اجتماعی خود فعال باشید و مرتباً آن را به‌روز کنید، این پیغام را به افرد و موتورهای جست‌وجو منتقل می‌کنید که سایت و کسب‌وکار شما فعالانه در حال خلق محتوای مرتبط و کاربردی است. مردم از طریق فعالیت‌های شما در شبکه‌های اجتماعی، درمورد کسب‌وکار، محصولات، خدمات، مشتریان و توان پاسخ‌گویی به نیازهایشان اطلاعات کسب می‌کنند. حساب توییتری که از یک سال پیش تا حالا به‌روز نشده، حس اعتماد به برند را در مخاطبان ایجاد نمی‌کند.

۲) ارسال محتوای مرتبط

شاید خبرهای داغ روز یا مناسبت‌های جالب تقویم، شما را وسوسه کند که از مسیر فعلی تولید محتوا منحرف شوید. به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم این کار را انجام دهید! دنبال‌کنندگان شما دوست دارند محتوایی دریافت کنند که به کسب‌وکار، صنعت و شرکت شما مربوط است. موتورهای جست‌وجو به دنبال محتواهایی هستند که هدف جست‌وجو را برآورده می‌کنند و بازدید و اشتراک‌گذاری به‌ همراه دارند. ارزش شبکه‌های اجتماعی خود را با محتوایی که هدف جست‌وجو را برآورده نمی‌کند، پایین نیاورید.

۳) ارسال محتوای باارزش، مختصر و مفید

همواره این نکته را به ‌یاد داشته باشید که مخاطب شما هر ثانیه بمباران اطلاعاتی می‌شود؛ درنتیجه او وقت خود را صرف مطالعۀ کامل پست‌های شما نمی‌کند و فقط آن‌ها را سرسری مرور می‌کند. بنابراین، محتوای شبکه‌های اجتماعی شما باید در کمترین زمان ممکن برای او ارزش‌آفرینی کند. زمانی که پستی با عنوان «اهمیت سوشال سیگنال برای سئو و ۷ راه برای بهبود آن» منتشر می‌کنید، دنبال‌کنندگان شما می‌دانند که از کلیک‌کردن روی آدرس پست شما چه چیزهایی به ‌دست خواهند آورد.

۴) اجتماعی‌بودن

کامنت‌ها را پاسخ دهید و زمانی که محتوای شخص دیگری را منتشر می‌کنید، حتماً صاحب محتوا را تگ کنید. اگر فکر می‌کنید محتوایی برای مخاطبان شما مفید است، آن را به ‌اشتراک بگذارید یا ریتوییت کنید.

۵) بهینه‌کردن پروفایل شبکه‌های اجتماعی

فراموش نکنید که آدرس سایتتان را در پروفایل شبکه‌های اجتماعی‌تان قید کنید. در مواقعی که قصد دارید کمپین جدیدی اجرا کنید یا می‌خواهید روی بخش خاصی از سایتتان تأکید کنید، آدرس را به‌روز کنید. افراد در شبکه‌های اجتماعی هم به جست‌وجو می‌پردازند؛ از‌این‌رو، باید آدرس جدید در دسترس آن‌ها قرار داشته باشد.

۶) اضافه‌کردن افزونۀ شبکه‌های اجتماعی

برای آنکه بازدیدکنندگان سایتتان بتوانند محتوای شما را در شبکه‌های اجتماعی به‌ اشتراک بگذارند، افزونۀ شبکه‌های اجتماعی را نصب کنید. این اقدام به افزایش در معرض دید بودن کمک می‌کند، به موتورهای جست‌وجو نشان می‌دهد که محتوای مرتبط و باکیفیتی تولید می‌کنید و بک‌لینک‌هایی را برای سایت شما ایجاد می‌کند.

۷) انسانی‌بودن

کاربران ارتباط با افراد دیگر را دوست دارند. حتماً محتواهایتان را به زبانی بنویسید که خودتان و دنبال‌کنندگانتان با آن صحبت می‌کنید. کاری کنید که مخاطبتان به‌راحتی بتواند با شما ارتباط برقرار کند. کاربران به به‌اشتراک‌گذاری پست‌هایی که روی احساساتشان تأثیر می‌گذارد، تمایل بیشتری دارند. دنبال‌کنندگان خود را بشناسید و همان محتوایی را که می‌خواهند، در اختیار آن‌ها قرار دهید.

درنهایت، باید بدانید که چرا در شبکه‌های اجتماعی حضور دارید، بهترین استراتژی شبکه‌های اجتماعی برای برند شما چیست و محتوایی در اختیار دنبال‌کنندگان خود قرار دهید که برای آنان ارزش‌آفرینی می‌کند. وقتی این اقدامات را انجام دهید، سوشال سیگنال‌های موردنیاز برای جلب توجه موتورهای جست‌وجو را دریافت خواهید کرد و در جست‌وجوها، رتبۀ بالاتری خواهید گرفت.

سخن آخر

با توجه به اهمیت سوشال سیگنال در اثربخشی فعالیت‌های بازاریابی محتوایی، در مقالۀ حاضر به بررسی تأثیر سوشال سیگنال بر سئو و رتبه‌بندی جست‌وجو پرداختیم. اگر چه سوشال سیگنال لزوماً تأثیر مستقیمی بر رتبه‌بندی شما ندارد، اما می‌تواند بر سایر موتورهای جست‌وجو تأثیر بگذارد و یافتن محتوای شما و پیوند‌دادن به آن را برای دیگران آسان‌تر کند.

همچنین، پروفایل شبکه‌های اجتماعی هم می‌تواند مقداری ترافیک مستقیم برای سایت شما کسب کند؛ از‌این‌رو، تمرکز بر رسانه‌های اجتماعی را می‌توان به‌عنوان یکی از عناصر استراتژی کلی سئو و بازاریابی دیجیتال، ارزشمند تلقی کرد.

به نظر شما کدام‌یک از این عوامل هفت‌گانه برای یک کسب‌وکار مهم‌تر است؟

منابع

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:
1 نظر
  1. سریتا می گوید

    البته به تمام اینهایی که گفته شد میتونم اینو به شکل خلاصه اضافه کنم که شبکه‌های اجتماعی تقریبا همشون یک وجه اشتراک و تفاوت‌هایی دارن! وجه اشتراکشون اینه که اگر محتوای منحصر به فرد تولید کنید زیاد فرقی نمیکنه از کدوم سرویس استفاده می‌کنید به هر حال شما جواب قابل قبولی میگیرید چون دیر و زود داره ولی سوخت و سوز نداره! تفاوتشون هم اینه که هر شبکه اجتماعی مخاطب‌های خاص خودشو داره! یعنی اینکه شما باید بدونید مثلا توی اینستاگرام بهتره یه محصول خودتونو با یه ویدیو کوتاه و فان معرفی کنید ولی در مثلا یوتیوب از محتوای آموزشی و ویدیوهای تایم بالا میتونید استفاده کنید!

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.