تأییدگرفتن (وریفایشدن) در شبکههای اجتماعی یکی از اولین گامها برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی قوی است. چه حساب شخصی شما باشد، چه حساب کسبوکارتان یا هردو، گرفتن آن نشان کوچک در کنار نام نمایه بسیار مهم است. یک حساب شبکۀ اجتماعی تأییدشده، اثبات اجتماعی و اعتبار شما را به کاربران آنلاین نمایش میدهد. همچنین میتواند به شبکهسازی کمک کند و کسبوکار شما را بهعنوان گزینهای قابل اعتماد در خط مقدم صنعتتان قرار دهد.
تأییدگرفتن در شبکههای اجتماعی یک چالش است و ممکن است کمی زمان ببرد، اما قطعاً ارزشش را دارد. شاید قبلاً برایش اقدام کردهاید و رد شدهاید یا نمیدانید از کجا شروع کنید. واقعیت این است که تبدیلشدن به یک حساب تأییدشده، به تعهد و آزمون و خطا نیاز دارد، مگر اینکه شما هم مانند مسی، رونالدو، ایلان ماسک و اپرا وینفری مشهور و پرطرفدار باشید. اگر قبلاً برای بهدستآوردن آن نشان کوچک تلاش کردهاید و رد شدهاید، احتمالاً قوانین را به اندازۀ کافی اعمال نکردهاید. اثبات ارزش خود در برخی پلتفرمها، بسیار سختتر از سایر پلتفرمهاست. اما تسلیم نشوید.
در این مطلب از ویپدیا قصد داریم توضیح دهیم که چرا حساب شما در شبکههای اجتماعی تأیید نمیشود. سپس نحوۀ تأییدگرفتن در شبکههای اجتماعی توییتر، اینستاگرام، لینکدین، یوتیوب و فیسبوک را بررسی خواهیم کرد.
چرا تأییدگرفتن در شبکههای اجتماعی مهم است؟
توییتر یکی از اولین پلتفرمهای شبکههای اجتماعی بود که «تأییدگرفتن» را معرفی کرد و مدتی طول کشید تا به اندازۀ امروز اهمیت پیدا کند و سایر پلتفرمها نیز به آن روی بیاورند. تأییدگرفتن در آغاز بهعنوان روشی برای شناسایی افراد مشهور مطرح شد، اما اکنون به کاربران شبکههای اجتماعی میگوید که کدام حسابها متعلق به برندها، شرکتها و تأثیرگذاران هستند.
این کار، بهویژه برای هدفقراردادن کاربران جوانتر، که جمعیت اصلی شبکههای اجتماعی را تشکیل میدهند، مفید است. داشتن آن نشان تأیید، به این معناست که حساب شما ارزش دنبالکردن، توجهکردن و تعامل را دارد. این نشان، بلافاصله به مخاطبان میگوید که هر حساب دیگری با آن نام، جعلی است. برای مثال، این حساب جعلی توییتر علی کریمی را ببینید:
در نگاه اول بسیار منطقی به نظر میرسد، نه؟ تصویر علی کریمی را بهعنوان تصویر نمایه انتخاب کرده و در توضیحات معرفی خود، به تیم ملی اشاره کرده است؛ اما پس از بررسی بیشتر، متوجه میشویم تعداد دنبالکنندگان این صفحه بسیار کمتر از آن چیزی است که با توجه به محبوبیت علی کریمی انتظارش را داریم. بنابراین، این حساب جعلی احتمالاً برای جذب دنبالکننده، انجام کلاهبرداری، سوءاستفاده از مخاطبان، پخش اخبار غلط یا حتی خدشهواردکردن به اعتبار علی کریمی بهعنوان یک فرد تأثیرگذار، با جعل هویت او ایجاد شده است.
تشخیص جعلیبودن یک اکانت گاهی از این هم دشوارتر است؛ بنابراین تا زمانی که مواردی همچون تعداد دنبالکنندگان یک حساب و نوع محتوای صفحه را ارزیابی نکردهاید، نمیتوانید از اصالت آن صفحه مطمئن باشید. اما اگر این اکانت تیک تأیید داشت، به هیچ حدس و تحقیقی نیاز نیست.
۵ مزیت کلیدی تأییدگرفتن در شبکههای اجتماعی
تأییدگرفتن در شبکههای اجتماعی دارای چندین مزیت است که ۵ مورد از مهمترین آنها عبارت است از:
- افزایش اعتبار و نفوذ؛
- توانایی جلب اعتماد دنبالکنندگان؛
- اثبات اجتماعی؛
- رشد سریع جذب فالوئر؛
- جلوگیری از جعل هویت و کلاهبرداری توسط دیگران.
درواقع، نشان تأیید راهی برای کسب اعتبار و مشروعیت برندهاست و اثبات اجتماعی ناشی از آن، به شما کمک میکند سریعتر دنبالکنندگان زیادی به دست آورید و تعامل آنلاین خود را افزایش دهید. معمولاً برای دریافت نشان تأیید، به چیزی بیش از چند کلیک نیاز است. باید یک حضور فعال و قابل توجه در پلتفرم داشته کنید. فعالیت مداوم و محتوای با کیفیت بالا دو عنصر اصلی برای اثبات حضور فعال در شبکههای اجتماعی است که به حساب شما ارزش تأیید میدهد. فرایندهای تأیید اعتبار برای هر پلتفرم شبکههای اجتماعی منحصربهفرد است. در اینجا نحوۀ تأییدگرفتن در توییتر، اینستاگرام، لینکدین، یوتیوب و فیسبوک آمده است.
چگونه در توییتر تأیید بگیریم؟
تعریف تأیید و نشان آبی توییتر در حال تغییر است. تا پیش از این، توییتر از تیک آبی برای نشاندادن حسابهای فعال، قابل توجه و معتبری استفاده میکرد که موردعلاقۀ عموم مردم بودند و بهطور مستقل، براساس الزامات خاصی توسط توییتر تأیید شده بودند.
این نوع تأیید، معمولاً شامل حسابهایی میشد که توسط کاربران شناختهشده در موسیقی، بازیگری، مد، دولت، سیاست، مذهب، روزنامهنگاری، رسانه، ورزش، تجارت و سایر حوزههای موردعلاقۀ کلیدی اداره میشدند. بنابراین، اگر حساب شما در هیچیک از این حوزهها قرار نمیگرفت، تلاش برای گرفتن نشان تأیید بیمعنا بود؛ اما اکنون نشان آبی توییتر میتواند ۲ معنای متفاوت داشته باشد:
- حساب موردعلاقۀ عمومی براساس معیارهای قبلی (فعال، قابلتوجه و معتبر) تأیید شده است؛
- یا اینکه حساب دارای اشتراک فعال در سرویس جدید Twitter Blue (سرویس اشتراک ممتاز توییتر) است که از ۹نوامبر۲۰۲۲ در دسترس کاربران iOS در ایالاتمتحده، کانادا، استرالیا، نیوزیلند و بریتانیا قرار گرفته است. تیک آبی جدید توییتر، واکنشهای مخالف بسیاری در میان کاربران برانگیخته است. در گذشته اگر برای تأییدگرفتن اقدام میکردید، باید موارد زیر را میداشتید:
-
- شماره تلفن تأییدشده؛
- آدرس ایمیل تأییدشده؛
- بایو؛
- عکس پروفایل؛
- عکس سربرگ (هدر)؛
- آدرس سایت؛
- تاریخ تولد (اگر حساب شما مربوط به شرکت، برند یا سازمان نیست)؛
- عمومی (پابلیک) بودن حساب.
هنگامی که تمام این معیارها را برآورده میکردید، میتوانستید یک درخواست تأیید رسمی ارسال کنید و داستانی با حداکثر ۵۰۰ کاراکتر به آن اضافه کنید. گاهیاوقات توییتر فرایند تأیید شما را در حالت تعلیق قرار میداد که میبایست دوباره امتحان میکردید. اما درنهایت، معمولاً توییتر در عرض یک هفته پاسخ درخواست شما را ارسال میکرد.
چگونه در اینستاگرام تأیید بگیریم؟
در بین تمام پلتفرمهای شبکههای اجتماعی، احتمالاً اینستاگرام به کاربران بیشتری حق داشتن نشان تأییدشده را میدهد. طبق گفتۀ اینستاگرام:
«اکانتهایی که شخصیتها و برندهای معروف را نمایندگی میکنند تأیید میشوند؛ زیرا احتمال جعل هویت آنها زیاد است. ما میخواهیم مطمئن شویم که افراد جامعۀ اینستاگرام بهراحتی میتوانند افراد و برندهای معتبر موردنظر خود را بیابند و دنبال کنند.»
بنابراین، به احتمال زیاد، تأییدگرفتن برای شخصی مانند علی دایی بسیار آسان بوده است. او در حال حاضر، ۱۱.۲ میلیون دنبالکننده دارد و فردی محبوب، مشهور و تأثیرگذار محسوب میشود:
اگر دنبالکنندگان زیادی دارید یا برندی بزرگ هستید، اینستاگرام بدون نیاز به تلاش اضافهای صفحۀ شما را تأیید میکند. اما اگر این شرایط را ندارید، روی این ۲ شیوۀ کلیدی تمرکز کنید:
- دنبالکنندههای خود را افزایش دهید و تصاویر جذاب ارسال کنید.
- تا جایی که ممکن است اطلاعات پشتیبانیکنندۀ هویت را به نمایۀ خود اضافه کنید تا حالت رسمی به خود بگیرد.
این تلاشها را مخاطبان شما خیلی زود متوجه خواهند شد و میتوانید امیدوار باشید که بعد از مدتی اینستاگرام نیز متوجه آن شود. البته، اینستاگرام برای تأییددادن به کاربران خود معیارهایی هم دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
معیارهای تأیید اینستاگرام
قبل از ارسال درخواست، از خود بپرسید که آیا حساب شما با معیارهای تأیید اینستاگرام مطابقت دارد یا خیر. حساب شما باید معیارهای زیر را داشته باشد:
- معتبر: حساب شما باید نمایندۀ یک شخص حقیقی، کسبوکار ثبتشده یا نهاد باشد.
- یکتا: حساب شما باید حضور یکتا و منحصربهفرد شخص یا کسبوکاری باشد که نمایندۀ آن است. تنها یک حساب برای هر فرد یا کسبوکار میتواند تأیید شود.
- قابل توجه: حساب شما باید نمایانگر یک شخص، برند یا نهاد شناختهشده و بسیار جستوجوشده باشد. اینستاگرام حسابهایی را که در چندین منبع خبری وجود دارند بررسی میکند و محتوای تبلیغاتی یا پولی را بهعنوان منبعی برای بررسی در نظر نمیگیرد.
- کامل: حساب شما باید عمومی باشد و دارای بیوگرافی، عکس نمایه و دستکم یک پست باشد. نمایۀ شما نمیتواند حاوی پیوندهایی با دیگر پلتفرمهای شبکههای اجتماعی باشد.
بهطور خلاصه، اینستاگرام پذیرش تأیید خود را اینگونه توصیف میکند:
«در حال حاضر، فقط حسابهای اینستاگرامی که احتمال جعل هویت بالایی دارند، نشان تأیید دریافت میکنند.»
هنگام تلاش برای دریافت نشان آبی در اینستاگرام، این موارد را در نظر داشته باشید:
- ابتدا کانال خود را بهینه کنید و تا زمانی که بهطور کامل آماده نشدهاید، درخواست تأیید خود را ارسال نکنید. این کار، صرف بیهودۀ زمان و انرژی شماست.
- بهطور مداوم فعالیت کنید، پست بگذارید و از اینستاگرام تا حد امکان استفاده کنید. فالوئرهای زیادی بگیرید و با آنها تعامل برقرار کنید.
- به مخاطبان دلایل قانعکنندهای برای دنبالکردن خود بدهید. فعال، معتبر و مبتکر باشید و از همۀ امکانات اینستاگرام مانند حلقهها، چرخفلکها، استوریها و IGTV استفاده کنید.
- برند شخصی خود را بسازید و از سئو کمک بگیرید. جایگاه خود را مشخص کنید؛ اگر موزیسین هستید، کیفیتهای دیگری از زندگی خود را کشف کنید که میتوانید در کنار موسیقی خود بهصورت آنلاین به اشتراک بگذارید. برای مثال، حس شوخطبعی شما، فعالیتهای روزمرۀ شما یا مواردی از این دست، در ساختن برند شخصی به شما کمک میکند.
- در مقالات نشریات و بلاگها مطرح شوید. قرارگرفتن نام یا خبری از شما در هر نشریۀ مهم، مصاحبه یا مقالۀ معتبر، شانس تأییدشدن شما را بسیار افزایش میدهد. آیا در اکانتهای معتبر و بزرگ در شبکههای اجتماعی، نامی از شما برده میشود یا صفحههای هواداری چیزی دربارۀ شما پست میکنند؟ همۀ اینها در تأیید درخواست شما توسط اینستاگرام تأثیرگذار است!
«۷ نکتۀ مهم برای افزایش شانس وریفایکردن اکانت اینستاگرام» نیز میتواند به شما اطلاعات بیشتری در این زمینه بدهد.
چگونه در لینکدین تأیید بگیریم؟
تأیید لینکدین ثابت میکند که فرد واقعاً برای شرکتی که مشخص کرده کار میکند. این تأیید بهراحتی به دست میآید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که:
- از لینکدین درخواست تأیید کنید و منتظر بمانید تا کدی چهاررقمی به آدرس ایمیل تجاری شما ارسال شود.
- سپس کد را در LinkedIn Lookup وارد کنید.
و بدین ترتیب شما تأیید میشوید.
بااینحال، اگر کسی تأیید لینکدین نداشته باشد، لزوماً به این معنا نیست که پروفایل او غیرقانونی است. این احتمال را بدهید که او هنوز فرایند تأیید را کامل نکرده است. در نظر داشته باشید که میتوانید با ارتقای عضویت خود به ممتاز، یک لوگوی طلایی لینکدین دریافت کنید. هرکسی که برای عضویت ممتاز هزینه میکند، این نشان را دریافت میکند.
راه دیگر برای اثبات اعتبار خود در لینکدین، دعوت به مجموعۀ اینفلوئنسرهای آن است؛ مانند بیل گیتس. ازآنجاییکه لینکدین به افراد اجازه نمیدهد برای باشگاه اینفلوئنسرها درخواست دهند، شانس شما برای پیوستن به این باشگاه خیلی کم است. مجموعۀ اینفلوئنسرهای لینکدین شامل تعدادی از رهبران، کارآفرینان، افراد نوآور، متفکر و تأثیرگذار از سراسر جهان است. این افراد، رهبر جریانهایی در صنعت و کسبوکار هستند که نظرات خود را دربارۀ چالشهای مهم کسبوکارها، سیاستگذاریها و مسائل اینچنینی با مخاطبان مطرح میکنند. در حال حاضر هیچگونه امکانی برای ثبتنام بهعنوان اینفلوئنسر در لینکدین وجود ندارد و انتخاب این افراد توسط خود لینکدین انجام میشود.
چگونه در یوتیوب تأیید بگیریم؟
تأیید حساب یوتیوب و تأیید کانال یوتیوب تقریباً هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند، اما اغلب یکی تصور میشوند. در ادامه، تفاوت این ۲ تأیید و چرایی اهمیت هریک را بیان میکنیم.
تأیید حساب یوتیوب
معمولاً بهمحض ساختن یک حساب یوتیوب، میتوانید این تأیید را دریافت کنید. پس از افزودن یک شمارهتلفن همراه برای اتصال به حساب خود، یک کد تأیید برای شما ارسال میشود که میتوانید برای اثبات واقعیبودن حساب خود وارد کنید. تکمیل این مرحله بسیار مهم است، زیرا این ویژگیهای اضافی را در اختیار شما قرار خواهد داد:
- آپلود ویدئوهای بیش از ۱۵ دقیقه؛
- اضافهکردن تصاویر کوچک سفارشیشده به ویدئوهای خود؛
- پخش زنده؛
- درخواست تجدیدنظر برای ادعاهای شناسۀ محتوا.
تأیید کانال یوتیوب
تأیید کانال یوتیوب، یک علامت کوچک پرقدرت در کنار نام کانال یوتیوب شما قرار میدهد که هزاران سازنده در تلاش برای بهدستآوردن آن هستند. دریافت نشان تأیید یوتیوب برای کسب درآمد دلاری از یوتیوب بسیار اهمیت دارد. برای دریافت آن، به دستکم صدهزار مشترک نیاز دارید و سپس میتوانید برای تأیید درخواست دهید. یوتیوب بررسی خواهد کرد که آیا کانال شما معتبر و کامل است یا خیر، و در صورت تأیید، نشان را به شما میدهد.
چگونه در فیسبوک تأیید بگیریم؟
فیسبوک دارای ۲ نشان تأیید است: تیک آبی و تیک خاکستری.
۱) تیک آبی فیسبوک: سازمانهای رسانهای، برندهای جهانی یا شخصیتهای عمومی (مانند بازیگران مشهور) را شناسایی میکند.
۲) تیک خاکستری فیسبوک: به این معناست که کسبوکارها (مانند استارباکس) یا صفحات خاص در مکانهای خاص معتبر هستند.
نشان تأیید فیسبوک برای اینفلوئنسرها
برای دریافت نشان تأیید بهعنوان یک فرد تأثیرگذار، ابتدا از بهروزرسانی منظم صفحۀ فیسبوک خود شروع کنید.
- یک عکس نمایه اضافه کنید و مطمئن شوید که تمام اطلاعات نمایۀ شما پر شده است.
- قبل از اقدام برای تأییدگرفتن، باید مدتی بهطور منظم پست ارسال کنید.
- طبق گفتۀ فیسبوک، همچنین باید مطمئن شوید که حساب شما معتبر، منحصربهفرد، کامل و قابل توجه است.
اگر قبلاً این مراحل را انجام دادهاید، به فرم درخواست تیک آبی فیسبوک بروید. با ارائۀ یک آدرس ایمیل، پیوند سایت رسمی و موارد دیگر، نوع و دستۀ تأیید خود (صفحه یا نمایه) را انتخاب و فرم را مطابق با آن تکمیل و ارسال کنید.
برای درخواست تأیید صحت صفحه یا نمایۀ فیسبوک خود باید یک سند رسمی آپلود کنید. برای افراد، گواهینامۀ رانندگی یا کارت شناسایی دیگری که توسط دولت صادر شده است کافی است. برای صفحۀ کسبوکار، میتوانید اساسنامه، صورتحساب شرکت، اسناد مالیاتی یا… را ارائه دهید.
پس از ارسال درخواست، تیم تأیید فیسبوک اطلاعات شما را بررسی میکند و تصمیم میگیرد. در صورت تأیید، یک نشان آبی در نمایۀ شما ظاهر میشود. بااینحال، اگر درخواست شما رد شد، میتوانید پس از ۳۰ روز دوباره درخواست دهید.
نشان تأیید فیسبوک برای کسبوکارها
نشان تأیید فیسبوک برای یک کسبوکار، ثابت میکند که آن حساب واقعاً متعلق به آن کسبوکار است. برای تأیید حساب فیسبوک کسبوکار خود:
- به مدیریت کسبوکار (Business Manager) بروید.
- تنظیمات امنیتی (Security Settings) را جستوجو و روی دکمۀ تأیید هویت (Identity Button) کلیک کنید.
- حالا اسناد درخواستی را بارگذاری و جزئیات کسبوکار خود را وارد کنید.
- سپس، شمارهتلفنی را که میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، یا دکمۀ Use Domain Verification را انتخاب کنید. همچنین میتوانید انتخاب کنید که کد تأیید از طریق متن یا ایمیل به شما تحویل داده شود.
- کد تأیید را وارد کنید و گزینۀ Submit را بزنید.
میتوانید انتظار داشته باشید که در عرض چند روز پاسخی از سوی فیسبوک دریافت کنید. هرکسی میتواند در فیسبوک نشان تأیید بگیرد، اما برای تأیید باید معیارهای آنها را رعایت کنید. معیارهای تأیید فیسبوک تقریباً همان معیارهایی است که درمورد اینستاگرام گفتیم.
سخن آخر
در دنیای شبکههای اجتماعی، برجستهشدن مهم است. یکی از کارهایی که بازاریابان، برندها و افراد برای برجستهشدن انجام میدهند، گرفتن نشان تأیید است. حسابهای شبکههای اجتماعی تأییدشده معمولاً با تیک آبی علامتگذاری میشوند و به نمادی از نفوذ و اعتبار آنلاین تبدیل شدهاند.
تأییدشدن در شبکههای اجتماعی ساده نیست. اگر تلاش کردهاید در پلتفرمهای شبکههای اجتماعی نشان تأیید بگیرید و رد شدهاید، الزامات پلتفرمها را با دقت بیشتری دنبال کنید. پس از اینکه تمام معیارها را برآورده کردید، دوباره درخواست خود را ارسال کنید.
ما در این مطلب سعی کردیم اطلاعات مفیدی دربارۀ این معیارها به شما بدهیم. به نظر شما کدامیک از شبکههای اجتماعی برای گرفتن نشان تأیید مهمترند؟