فن‌پیج مارکتینگ چیست؟

مروری بر بازاریابی مبتنی بر طرف‌داری!

چی چی تی‌ها، لشکر فلان بند موسیقی، گردان فلان بازیگر و…؛ حتماً این سبک طرف‌داری‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص اینستاگرام دیده‌اید که افرادی که معمولاً از آن‌ها به‌عنوان واینر یا شاخ اینستاگرامی یاد می‌شود، طرف‌داران شش‌آتیشه‌ای دارند که برای آن‌ها محتواهای اختصاصی تولید می‌کنند و در صفحه‌هایی به غیر از صفحۀ اصلی آن فرد که خودشان مدیریت می‌کنند، به اشتراک می‌گذارند.

درظاهر شاید این فقط یک طرف‌داری ساده به نظر بیاید، اما در اصل، خواسته یا ناخواسته، عمد یا غیرعمد، برای آن فرد نوعی بازاریابی به نام فن‌پیج مارکتینگ (Fanpage Marketing) انجام می‌شود که در ادامۀ این مطلب از وی‌پدیا به بررسی کلی این موضوع می‌پردازم.

فن‌پیج مارکتینگ چیست؟

وقتی فردی یا برندی به‌واسطۀ عوامل مختلف محبوبیت بسیاری پیدا می‌کند و به‌واسطۀ این محبوبیت، طرف‌داران زیادی را به خودش جذب می‌کند، در شبکه‌های اجتماعی تعداد فالوئرهایش بالا می‌رود و همین اتفاق برای خود آن فرد یا برند به منبعی برای درآمد تبدیل می‌شود.

اما از یک جایی به بعد، افراد مختلف برای آن فرد یا برند صفحه‌هایی تحت عنوان فن‌پیج می‌سازند. این افراد معمولاً (نه همیشه!) افراد کم‌‌سن‌وسالی هستند که فرصت بیشتری در اختیار دارند تا همۀ فعالیت‌های آن برند یا فرد را در نظر بگیرند و طبق آن محتوایی اختصاصی تولید کنند. مثلاً آن فرد یا برند چیزی را استوری می‌کند و فن‌پیج به فاصلۀ چند دقیقه از آن یک محتوای تازه می‌سازد و روی صفحۀ خود منتشر می‌کند.

این صفحۀ طرف‌داری شاید در نگاه اول یک کار بیهوده به نظر بیاید، اما در ادامه و با رشد آن صفحه، هم برای آن طرف‌دار و هم برای آن برند یا فرد معروف، مزایای بسیاری را به دنبال دارد. به عبارت دیگر، طرف‌دار برای آن فرد اقدام به بازاریابی می‌کند که بعضاً دلی و در بسیاری از موارد هم صرفاً دستاویزی برای جذب مخاطب بیشتر و کسب درآمد از آن صفحه است.

۳ مزیت فن‌پیج مارکتینگ

این سبک بازاریابی اگرچه کاملاً یا تقریباً ناشناخته به نظر می‌آید، اما هم برای طرف‌دار و هم برای آن فرد یا برند می‌تواند مفید واقع شود. نکته‌ای که باید در این بین در نظر گرفت این است که لزوماً آن فرد یا برند به‌طور خودکار طرف‌دار پیدا نمی‌کند و در بسیاری از موارد خود آن فرد است که با عده‌ای قراری می‌گذارد یا قولی می‌دهد تا برایش صفحات طرف‌داری بسازند.

۱) ایجاد آگاهی از برند

تصور کنید که فرد X را در اینستاگرام دیده‌اید که حالا به‌نحوی هنرمند است؛ می‌تواند بازیگر، فوتبالیست، خواننده و… باشد. با دنبال‌کردن این فرد یا برند، حساب‌های کاربری مشابه به شما در ادامه یا در اکسپلور یا در خود تایم‌لاین اصلی نمایش داده می‌شود و اگر این صفحات طرف‌داری در آنجا نمایش داده شوند که معمولاً هم این‌طور می‌شود، شما پیش خود فکر می‌کنید که آن فرد این‌قدر معروف و خوب است که طرف‌دار پروپاقرص این‌شکلی هم دارد!

به این ترتیب، به فعالیت او اعتماد بیشتری پیدا می‌کنید و شاید آن برند را بیشتر از قبل دنبال کنید و زیر نظر بگیرید.

۲) حضور دائمی در شبکه‌های اجتماعی

وقتی چیزی دائماً در یک فضایی به چشم شما بخورد، قطعاً برای یک بار هم که شده می‌روید که ببینید آن چیست. به همین خاطر، داشتن صفحه‌های طرف‌داری به افراد کمک می‌کند تا بهتر در ذهن کاربران ثبت شوند و به‌نوعی دیگران را تحت حملۀ تبلیغاتی قرار می‌دهند، که این کار در بسیاری از مواقع رایگان انجام می‌شود!

به‌خصوص برای برندها و افراد خیلی معروف که صفحات طرف‌داری‎شان نیز مخاطب‌های آن‌چنانی دارد، آن‌قدر محتوا در دسترسشان هست که به‌سادگی و روزانه می‌توانند انواع و اقسامش را منتشر کنند.

۳) افزایش مخاطب

فن‌پیج مارکتینگ درنهایت برای فرد اصلی هدفی جز افزایش مخاطب ندارد. آن افزایش مخاطب برای کسانی که خدمت یا محصولی ارائه نمی‌کنند می‌تواند به معروف‌شدن بیشتر و انجام تبلیغات در صفحۀ خودشان منجر شود و آن صفحۀ طرف‌داری هم معمولاً به جایی برای تبلیغات تبدیل می‌شود.

یکی از نمونه‌های معروف فن‌پیج مارکتینگ، صفحه‌های طرف‌داری گروه موسیقی پاپ کره‌ای BTS است که تعامل به‌شدت بالایی دارند و برای کسب‌وکارهای کوچک که به دنبال تبلیغ در این فضا هستند، بسیار مناسب هستند.

درنهایت به شما توصیه می‌شود که در کنار اینکه برند خود را به‌درستی جلو می‌برید، از این موضوع در بازاریابی جا نمانید؛ چون در بسیاری از مواقع می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.