گوگل هم مثل همۀ مردم وقتی کسبوکاری را در نقشه ببیند، به آن اعتماد بیشتری میکند. آنوقت این مجموعه را به گراف دانش خود راه میدهد، روشهای ارتباطی آن را به مخاطبان نشان میدهد و اگر فردی به دنبال خدمات مشابه بود، این شرکت را هم به او پیشنهاد میدهد؛ خلاصه اینکه نان سئوی کسبوکار حسابی به روغن میافتد.
برخلاف محدودیتهای حاکم در فضای اینترنت، ثبت لوکیشن در گوگل مپ کار سختی نیست. هزینهای هم در بر ندارد و زمان زیادی از ما نمیگیرد؛ پس، چرا باید استفاده از این امتیاز را به تأخیر انداخت؟ در این مطلب از ویپدیا روش ثبت لوکیشن در نقشۀ گوگل را مرحلهبهمرحله توضیح میدهیم.
چگونه لوکیشن خود را در گوگل مپ ثبت کنیم؟
برای ثبت موقعیت جغرافیایی در نقشۀ گوگل باید حساب جیمیل (Gmail) داشته باشیم؛ بنابراین اگر آدرس جیمیل نداریم، قبل از هر اقدامی کمی وقت بگذاریم و برای خود ایمیلی از آن بسازیم. سپس میتوانیم طبق مراحل زیر عمل کنیم:
- در دسکتاپ سایت گوگل مپ (Google Map) و در گوشی موبایل اپلیکیشن آن را باز میکنیم؛
- روی گزینۀ Sign_In که در صفحۀ نقشه دیده میشود، کلیک کرده و آدرس جیمیل خود را وارد کنیم؛
- بعد از ورود به پنل به همان صفحۀ قبل هدایت میشویم. در اینجا روی آیکونی که بهشکل چندخط است و در سمت چپ بالای صفحه قرار دارد، ضربه میزنیم. کادری مستطیلیشکل بهصورت پاپآپ ظاهر میشود؛
- در قسمت پایینی این پنجره گزینۀ Add a missing place را کلیک میکنیم؛
- فرمی با عنوان Add a place روی نقشه نشان داده میشود که از ما این اطلاعات را میپرسد:
- نام (Name): در این فیلد نام شرکت، فروشگاه یا سایت را وارد میکنیم. برخی شرکتها تگلاین یا کلمۀ کلیدی موردنظر خود را هم همراه با نام وارد میکنند.
- آدرس (Address): در این قسمت آدرس را مینویسیم. البته میتوانیم روی نقشۀ کناری فرم، مکان شرکت را پیدا کرده و مارکر گوگل را به آنجا منتقل کنیم. در این صورت آدرس بهصورت اتوماتیک در این فیلد نوشته میشود. فقط باید جزئیاتی مثل پلاک یا واحد را به آن اضافه کنیم. برخی کسبوکارها این کار را نمیکنند و به همان آدرس تقریبی اکتفا میکنند. اما باید بدانیم که هر چه اطلاعات دقیقتری از موقعیت جغرافیایی خود بیاوریم، گوگل هم سریعتر آن را تأیید میکند. از طرفی، دستیابی به آن برای مشتریان هم راحتتر خواهد بود.
- دستهبندی (Cateogary): در این فیلد از ما خواسته میشود که از بین دستهبندیهای موجود، صنعت یا حوزۀ کاری خود را مشخص کنیم.
- تلفن (Phone): روش ارتباطی مخاطب با مجموعه است که به او در هنگام جستوجوها نمایش داده میشود.
- سایت (Website): درصورتیکه سایتی نداریم، میتوانیم این فیلد را خالی بگذاریم.
- ساعات کاری (Add hours): با کلیک روی لینک Add hours، روزهای هفته و ساعات شروع و پایان کاری در هریک از آنها را میتوان ثبت کرد. اطلاعات هر روز را باید جداگانه وارد کرد؛ یعنی وقتی ساعات فعالیت روز شنبه را نوشتیم، باز روی لینک Add hours کلیک و شرایط روز بعد را وارد میکنیم. البته اگر خدمات شبانهروزی داریم میتوان به Open 24 hours اکتفا کرد.
- بعد از تکمیل فرم یک بار دیگر صحت اطلاعات واردشده را چک و درصورت اطمینان دکمۀ Submit را میزنیم. در اندروید ممکن است بهجای این گزینه، در بالای پنجره کلید Send دیده شود.
کار ما تمام است و فقط باید کمی صبر کنیم که گوگل این اطلاعات را بررسی کند. این فرایند ممکن است دو هفتهای زمان ببرد. درنهایت تأیید یا عدم تأیید آن از طریق ایمیل به ما اطلاع داده میشود و با پذیرش آن، نام کسبوکارمان روی نقشه قابل دیدن خواهد بود.
۲ نکته برای بهبود سئو بعد از ثبت محل در نقشه
- عکس اضافه کنیم: بعد از ثبت لوکیشن میتوانیم عکسهایی از محیط کار هم به آن اضافه کنیم. این تصاویر تأثیر خوبی روی ذهنیت کاربران میگذارند. اگر نام شرکت یا فروشگاه را در گوگل مپ جستوجو کنیم، در پنجرهای نام و اطلاعات آن نمایش داده میشود. در قسمت پایین آن Add photo را زده و عکس یا عکسهای خود را آپلود میکنیم.
- نظرات مثبت را جمع کنیم: در کنار دکمۀ اضافهکردن تصویر، گزینهای به نامWrite a review هم وجود دارد. کاربران میتوانند در این بخش نظرات و تجربیات خود را دربارۀ ما بنویسند. این کامنتها به دیگران هم نشان داده میشود. مسلماً بازخوردهای مثبت روی دیدگاه آنها اثر خوبی میگذارد و بعید است که از دید رباتهای گوگل هم دور بماند. برخی شرکتها برای مشتریان یا کارمندان سابق خود سیاستهای تشویقی در نظر میگیرند تا رضایت خود را در این قسمت ثبت کنند.
چگونه موقعیت جغرافیایی خود را در نقشۀ گوگل تصحیح کنیم؟
اگر محل کسبوکار را تغییر دادیم یا متوجه شدیم که آدرس را اشتباه ثبت کردهایم، جای نگرانی نیست و میتوان آن را تصحیح کرد. بازهم مانند بخش قبل عمل میکنیم و روی نقشه نام مجموعه را جستوجو میکنیم. در کادری که اطلاعات شرکت دیده میشود گزینۀ Suggest an edit و بعد Wrong pin location or address را میزنیم و آدرس درست را مینویسیم تا جایگزین شود.