آموزش ثبت مکان در گوگل مپ با گوشی اندروید و کامپیوتر
ثبت لوکیشن در گوگل مپ چه مزایایی برای کسبوکارها دارد؟
از جلب نظر مشتریهای بالقوه گرفته تا بهبود سئو، اینها فقط گوشهای از مزایای ثبت مکان در گوگل مپ است؛ بهخصوص وقتی این مکان یک مکان تجاری باشد. تصور کنید شما فروشگاه لباسی دارید که اسم آن مجید است؛ مشتریها برای اینکه بیشتر دربارۀ شما بدانند، یا باید از شما خرید کنند یا به سراغ جستوجوی نام شما در شبکههای اجتماعی و گوگل میروند تا نظرات را ببینند. اینجاست که شما باید جای پای خود را محکم کرده باشید.
چون اگر افراد هیچ اثری از شما در فضای اینترنت نبینند، سخت اعتماد میکنند. البته ثبت لوکیشن در گوگل مپ لزوماً نمیتواند به مسائل تجاری و کسبوکار مرتبط باشد، اما بیشتر اوقات وقتی صحبت از ثبت یک مکان در گوگل مپ میشود، درواقع دنبال جذب افراد بیشتر هستیم. در این مطلب از ویپدیا سراغ بررسی نحوۀ ثبت یک کسبوکار در گوگل مپ و مزایای این کار میرویم.
مراحل ثبت مکان در گوگل مپ (گوشی و کامپیوتر)
بهطور کلی ثبت آدرس در گوگل مپ برای یک کسبوکار، در گوشی و کامپیوتر با هم تفاوت چندانی ندارد و لازمۀ هرکدام این است که شما با جیمیل خود در آن دستگاه یا مرورگر لاگین کرده باشید.
یعنی قبل از انجام هر کاری شما باید بهوسیلۀ جیمیل خود در آن مرورگر (کروم، فایر فاکس، مایکروسافت اج و…) لاگین باشید و یا در آن گوشی یا تبلت با اکانت جیمیل خود لاگین کرده باشید تا بتوانید مراحل زیر را طی کنید.
- در دسکتاپ سایت گوگل مپ (Google Map) و در گوشی موبایل اپلیکیشن آن را باز میکنیم؛
- روی گزینۀ Sign_In که در صفحۀ نقشه دیده میشود، کلیک کرده و آدرس جیمیل خود را وارد کنیم؛
- بعد از ورود به پنل به همان صفحۀ قبل هدایت میشویم. در اینجا روی آیکونی که بهشکل چندخط است و در سمت چپ بالای صفحه قرار دارد، ضربه میزنیم. کادری مستطیلیشکل بهصورت پاپآپ ظاهر میشود؛
- در قسمت پایینی این پنجره گزینۀ Add a missing place را کلیک میکنیم؛
- فرمی با عنوان Add a place روی نقشه نشان داده میشود که از ما این اطلاعات را میپرسد:
- نام (Name): در این فیلد نام شرکت، فروشگاه یا سایت را وارد میکنیم. برخی شرکتها تگلاین یا کلمۀ کلیدی موردنظر خود را هم همراه با نام وارد میکنند.
- آدرس (Address): در این قسمت آدرس را مینویسیم. البته میتوانیم روی نقشۀ کناری فرم، مکان شرکت را پیدا کرده و مارکر گوگل را به آنجا منتقل کنیم. در این صورت آدرس بهصورت اتوماتیک در این فیلد نوشته میشود. فقط باید جزئیاتی مثل پلاک یا واحد را به آن اضافه کنیم. برخی کسبوکارها این کار را نمیکنند و به همان آدرس تقریبی اکتفا میکنند. اما باید بدانیم که هر چه اطلاعات دقیقتری از موقعیت جغرافیایی خود بیاوریم، گوگل هم سریعتر آن را تأیید میکند. از طرفی، دستیابی به آن برای مشتریان هم راحتتر خواهد بود.
- دستهبندی (Cateogary): در این فیلد از ما خواسته میشود که از بین دستهبندیهای موجود، صنعت یا حوزۀ کاری خود را مشخص کنیم.
- تلفن (Phone): روش ارتباطی مخاطب با مجموعه است که به او در هنگام جستوجوها نمایش داده میشود.
- سایت (Website): درصورتیکه سایتی نداریم، میتوانیم این فیلد را خالی بگذاریم.
- ساعات کاری (Add hours): با کلیک روی لینک Add hours، روزهای هفته و ساعات شروع و پایان کاری در هریک از آنها را میتوان ثبت کرد. اطلاعات هر روز را باید جداگانه وارد کرد؛ یعنی وقتی ساعات فعالیت روز شنبه را نوشتیم، باز روی لینک Add hours کلیک و شرایط روز بعد را وارد میکنیم. البته اگر خدمات شبانهروزی داریم میتوان به Open 24 hours اکتفا کرد.
- بعد از تکمیل فرم یک بار دیگر صحت اطلاعات واردشده را چک و درصورت اطمینان دکمۀ Submit را میزنیم. در اندروید ممکن است بهجای این گزینه، در بالای پنجره کلید Send دیده شود.
کار ما تمام است و فقط باید کمی صبر کنیم که گوگل این اطلاعات را بررسی کند. این فرایند ممکن است دو هفتهای زمان ببرد. درنهایت تأیید یا عدم تأیید آن از طریق ایمیل به ما اطلاع داده میشود و با پذیرش آن، نام کسبوکارمان روی نقشه قابل دیدن خواهد بود.
ثبت لوکیشن در گوگل مپ چقدر طول میکشد؟
حال سؤالی که پیش میآید این است که ثبت مکان در گوگل مپ چقدر زمان میبرد؟ گوگل پاسخ مشخصی برای این سؤال ندارد، اما در بعضی انجمنهای پشتیبانی گوگل، زمانی بین ۱۴ تا ۳۰ روز کاری را تعیین کردهاند. البته این را هم باید در نظر گرفت که با توجه به اینکه ما در ایران هستیم و ممکن است تایید اعتبار اطلاعاتی که وارد میکنیم برای گوگل بهسادگی ممکن نباشد، شاید نیاز باشد که چند بار برای اضافهشدن یک مکان به گوگل درخواست بدهید.
البته کاربران میتوانند بهطور رسمی کسبوکار خود را در گوگل ثبت کنند؛ اگرچه این امکان برای ایرانیها به خاطر تحریمها فعال نیست. هرچند بعضی از شرکتهای داخلی ادعا میکنند که میتوانند این کار را انجام دهند.
تأثیر ثبت مکان در گوگل مپ
مشخصاً وقتی شما اطلاعات جامع و کاملی از کسبوکارتان در سطح اینترنت، بهخصوص پلتفرمهایی که مختص گوگل است داشته باشید، مشتریان بهتر به شما اعتماد میکنند، راحتتر شما را پیدا میکنند و سرنخهای بیشتری جذب میکنید. بهطور کلی با ثبت کسبوکارتان در گوگل:
- ترافیک ارگانیک سایتتان افزایش پیدا خواهد کرد. به دنبال آن نرخ کلیک و ترافیک ورودی شما نیز زیاد خواهد شد.
- سئوی محلی سایتتان بهبود پیدا میکند. اضافهکردن مکان در گوگل مپ به این معناست که زمانی که افراد به دنبال مکانی نزدیک هستند، موقعیت مکانی کسبوکار شما را پیدا کرده و بهسمت فروشگاه شما حرکت خواهند کرد.
- سرنخ بیشتری جذب میکنید، چون باعث افزایش تعامل خواهد شد.
- افراد در مقایسه با رقبایتان، به شما بهتر اعتماد خواهند کرد.
- گوگل مپ موجب آگاهی از برند میشود.
- با دراختیارقراردادن ساعات کاری کسبوکار، شمارهتماس، موقعیت مکانی فروشگاه و آدرس سایت آن، تعامل با مشتریان بالقوه را آسان میکند.
- اعتبار بیشتری به کسبوکار میبخشد.
- کسبوکار را با تصاویر منتخبشده به نمایش میگذارد.
- شرح دقیقی از کسبوکار، محصولات و خدمات آن به کاربران میدهد.
- با پیشنهاددادن کسبوکار بهعنوان فروشگاه نزدیک به موقعیت مکانی کاربر، خرید لحظهای را افزایش میدهد.
- در آخر و بهعنوان مهمترین اثر گوگل مپ، این اپلیکیشن (یا سایت) تأثیر شگفتانگیزی در تصمیم به خرید مشتریان بالقوه دارد.
تأثیر امتیاز کاربران در گوگل مپ
هیچکس نمیتواند منکر تأثیر شگرف محتوای تولیدشده توسط کاربران برای یک کسبوکار شود. از امتیازدادن گرفته تا ثبت نظر و آپلود عکس در گوگل مپ، همگی بهعنوان محتوایی شناخته میشوند که باعث افزایش اعتبار یک برند شده و چهبسا مهمترین دارایی آن هم محسوب میشوند.
ثبت امتیاز مشتریان در گوگل مپ در درجۀ اول مانند ثبت مکان، باعث ارتقای سئوی محلی میشود. در مرحلۀ بعدی، وقتی مشتریان شما برای کسبوکار شما در گوگل مپ امتیاز ثبت میکنند، درواقع به شما اعتبار میبخشند و شما هم با دریافت نظرات آنها، نقاط ضعف و قوت خود را خواهید شناخت. درنهایت بهواسطۀ شفافیتی که با این ثبت امتیاز و نظر دربارۀ شما و کسبوکارتان به وجود آمده است، نرخ تبدیل و نرخ بازگشت سرمایۀ شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
نحوه بهبود سئو بعد از ثبت مکان در گوگل مپ
- عکس اضافه کنیم: بعد از ثبت لوکیشن میتوانیم عکسهایی از محیط کار هم به آن اضافه کنیم. این تصاویر تأثیر خوبی روی ذهنیت کاربران میگذارند. اگر نام شرکت یا فروشگاه را در گوگل مپ جستوجو کنیم، در پنجرهای نام و اطلاعات آن نمایش داده میشود. در قسمت پایین آن Add photo را زده و عکس یا عکسهای خود را آپلود میکنیم.
- نظرات مثبت را جمع کنیم: در کنار دکمۀ اضافهکردن تصویر، گزینهای به نامWrite a review هم وجود دارد. کاربران میتوانند در این بخش نظرات و تجربیات خود را دربارۀ ما بنویسند. این کامنتها به دیگران هم نشان داده میشود. مسلماً بازخوردهای مثبت روی دیدگاه آنها اثر خوبی میگذارد و بعید است که از دید رباتهای گوگل هم دور بماند. برخی شرکتها برای مشتریان یا کارمندان سابق خود سیاستهای تشویقی در نظر میگیرند تا رضایت خود را در این قسمت ثبت کنند.
گوگل مپ (Google Map) چه تأثیری در سئو (SEO) دارد؟
جالب است بدانید که گوگل مپ در رشد سایت کسبوکار شما نیز مؤثر بوده و در اصل آن را برای موتورهای جستوجو بهینه میکند. در ادامه به بخشی از مهمترین اثرات آن در سئوی سایت پرداختیم:
- افزایش ترافیک ارگانیک: قرارگرفتن در جایگاه بالا در گوگل مپ، بهمعنای ظاهرشدن آدرس سایت کسبوکار در کنار نام آن، و طبیعتاً افزایش نرخ کلیک و ترافیک ورودی به سایت کسبوکار است.
- افزایش ترافیک محلی: قرارگرفتن در جایگاه بالا در این اپلیکیشن به این معناست که زمانی که افراد به دنبال مکانی نزدیک هستند، موقعیت مکانی کسبوکار شما را پیدا کرده و بهسمت فروشگاه شما حرکت خواهند کرد.
- افزایش سرنخ: قرارگرفتن در جایگاه بالا در گوگل مپ، کاربران زیادی را به تعامل و تماس مستقیم با کسبوکار شما جذب میکند و درواقع باعث جذب سرنخها (Lead) بیشتر میشود.
- مزیتهای رقابتی: رتبۀ بیشتر گرفتن نسبت به سایر رقبا در گوگل مپ میتواند بهراحتی موجب افزایش مشتریان و درنتیجه نظرات و تعاملات بیشتر شده و شما را در درک بهتر کسبوکارتان راهنمایی کند.
چگونه لوکیشن خود را در گوگل مپ تغییر دهیم؟
اگر محل کسبوکار را تغییر دادیم یا متوجه شدیم که آدرس را اشتباه ثبت کردهایم، جای نگرانی نیست و میتوان آن را تصحیح کرد. بازهم مانند بخش قبل عمل میکنیم و روی نقشه نام مجموعه را جستوجو میکنیم. در کادری که اطلاعات شرکت دیده میشود گزینۀ Suggest an edit و بعد Wrong pin location or address را میزنیم و آدرس درست را مینویسیم تا جایگزین شود.
سؤالات متداول
آیا ثبت مکان کسبوکارم در گوگل ضروری است؟
اگر به دنبال ارتقای سئوی محلی و جذب مشتری بیشتر هستید، بله.
ثبت لوکیشن در گوگل مپ چقدر طول میکشد؟
ممکن است بین ۱۴ تا ۳۰ روز کاری طول بکشد.
چگونه مکان کسبوکارم را به گوگل مپ اضافه کنم؟
با رفتن به قسمت Add a missing place میتوانید این کار را انجام دهید.
ممکن است گوگل لوکیشن ثبتشده را تأیید نکند؟
بله، در این حالت شما باید دوباره مکان را ثبت کنید.
نسخۀ گوشی و کامپیوتر گوگل مپ چه تفاوتی با هم دارند؟
این دو نسخه تفاوت چندانی ندارند و ویژگیهای یکسانی دارند.