🧰 ابزارگشایی: نگاهی به سندر (Sender)

بازاریابی ایمیلی یکی از قدیمی‌ترین‌ و فراگیرترین روش‌های بازاریابی است. در این روش، برند، شخص یا سازمان در پیامی کوتاه توجه مخاطب خود را جلب کرده و او را از خدمات، تخفیف‌ها، محصولات جدید و پیشنهادهای ویژه‌ای که دارد، آگاه می‌کند. شاید به نظر برسد که با توجه به انواع شیوه‌های بازاریابی که بعد از بازاریابی ایمیلی آمده‌اند، این روش دیگر چندان مورد توجه مردم نباشد. اما این تصور غلطی است؛ هنوز هم می‌توانید با بازاریابی ایمیلی مؤثر، به بهبود کسب‌و‌کارتان کمک کنید.

در گذشته برای همۀ کسب‌وکارها این امکان وجود نداشت که به‌راحتی بازاریابی ایمیلی انجام بدهند؛ زیرا این کار نیازمند دانش برنامه‌نویسی و صرف هزینۀ زیاد بود. اما امروزه، با آمدن پلتفرم‌های مخصوص بازاریابی ایمیلی، هر کسب‌و‌کاری می‌تواند به‌راحتی از این امکان استفاده کند. یکی از این پلتفرم‌ها سندر (Sender) است. سندر به دلیل قابلیت‌های زیاد، راحتی استفاده و فیلترنبودن، طرف‌داران فراوانی پیدا کرده است. در ادامۀ این مطلب قصد داریم پلتفرم سندر را بیشتر معرفی کنیم و شما را با نحوۀ استفاده از آن به‌صورت ابتدایی آشنا کنیم.

دربارۀ سندر

طبق جست‌و‌جوهایی که در اینترنت انجام دادیم، در خود سایت سندر توضیحات خاصی راجع به نحوۀ فعالیت این شرکت و تاریخچۀ آن ارائه نشده است. همچنین، بخشی هم به اسم «دربارۀ ما» در سایت آن‌ها وجود ندارد. البته برای اینکه اطلاعات این بلاگ‌پست دقیق‌تر باشد به بخش پشتیبانی سندر ایمیل زدیم و این موضوع را با آن‌ها در میان گذاشتیم. در پاسخ گفتند که در آینده بخش دربارۀ ما را به سایتشان اضافه می‌کنند.

تنها اطلاعاتی که به‌طور دقیق و به استناد لینکدین سندر وجود دارد این است که این پلتفرم در سال ۲۰۱۲ و در لیتوانی شکل گرفته است و بنیان‌گذار آن آقای ادگاراس ویکویسیوس (Edgaras Vaitkevičius) است.

چرا سندر؟

سندر تنها پلتفرم بازاریابی ایمیلی نیست و رقیب‌های قدری مثل میلرلایت (Mailerlite) و میل‌چیمپ (Mailchimp) دارد. مزیت کارکردن با سندر به نسبت این رقبا، به امکان شخصی‌سازی بیشتر ایمیل‌ها و رایگان‌بودن بسیاری از امکانات آن برمی‌گردد. همچنین، سندر در سال ۲۰۲۲ در بین ۲۰ پلتفرم برتر بازاریابی ایمیلی قرار گرفته است.

شما بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای می‌توانید در سندر ۲۵۰۰ نفر را به مشترکانتان اضافه کنید، ماهانه ۱۵۰۰۰ ایمیل بفرستید، پشتیبانی ۲۴ساعته داشته باشید و با تعداد کاربران نامحدود، به پلتفرم دسترسی داشته باشید.

منطق کلی کار‌کردن با نرم‌افزار سندر

برای استفاده از نرم‌افزار سندر یا هر نرم‌افزار بازاریابی ایمیلی دیگری ۴ مرحلۀ اصلی وجود دارد:

  1. ثبت‌نام در نرم‌افزار با توجه به اطلاعات شخص یا سازمان؛
  2. ثبت اطلاعات مشترکان کسب‌وکار در گروه‌های مختلف؛
  3. طراحی ایمیل برای جامعۀ هدف؛
  4. فرستادن ایمیل و فراخوان به اقدام.

بقیۀ کارهایی که مابین این ۴ عمل اصلی انجام می‌گیرد، بسته به نوع استراتژی بازاریابی دیجیتال شما، متفاوت است. درنهایت شما باید بتوانید کسب‌وکار خودتان را با استفاده از ایمیل، در ذهن جامعۀ مخاطب ماندگار کنید.

قسمت‌های مختلف و اصلی نرم‌افزار سندر

Senderسندر ۶ بخش اصلی دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید بازیابی ایمیلی‌تان را راه‌اندازی کنید:

  1. داشبورد
  2. کمپین‌های ایمیلی
  3. کمپین‌های اس‌ام‌اسی
  4. مشترکان
  5. اتوماسیون
  6. فرم‌ها

در ادامه نحوۀ استفادۀ هرکدام از این قسمت‌ها را توضیح می‌دهیم. لازم به توضیح است که سیستم اس‌ام‌اس سندر در ایران کار نمی‌کند؛ درنتیجه از توضیح روش کار‌کردن با آن صرف‌نظر می‌کنیم.

داشبورد

مهم‌ترین قابلیت این قسمت، نشان‌دادن آمار همۀ فعالیت‌هایی است که شما با بازاریابی ایمیلی انجام داده‌اید. برای مثال، اگر در یک کمپین ایمیلی به ۲هزار نفر از مشترکان ایمیل فرستاده باشید، در قسمت داشبورد به شما نشان داده می‌شود که از این میزان چند نفر ایمیل را دریافت کرده‌اند، چند نفر آن را باز کرده‌اند، چند نفر روی لینکی که در ایمیل وجود داشته کلیک کرده‌اند، چند نفر بعد از دریافت ایمیل از عضویت سایت شما انصراف داده‌اند و کدام ایمیل‌ها آدرس‌های نادرستی داشته‌اند.

کمپین‌های ایمیلی

شیوۀ کار‌کردن با این قسمت بسیار ساده است. هنگامی که وارد صفحۀ کمپین می‌شوید، در منوهای بالای صفحه ۵ عنوان را مشاهده می‌کنید؛ تمام کمپین‌ها، پیش‌نویس‌ کمپین‌ها، کمپین‌های برنامه‌ریزی‌شده، کمپین‌های در حال ارسال و کمپین‌های ارسال‌شده. گزارش کمپین‌های اجراشده نیز در این قسمت قابل مشاهده است.

Senderبرای ایجاد کمپین جدید روی دکمۀ کمپین جدید (New campaign) کلیک کنید. در مرحلۀ اول ایجاد کمپین، در قسمت تنظیمات می‌توانید اطلاعاتی مثل موضوع ایمیل، نام فرستنده و اسم کمپین و… را وارد کنید. بعد از وارد‌کردن اطلاعات، در قسمت سمت راست، پیش‌نمایشی از نحوۀ نشان‌داده‌شدن ایمیلتان در اینباکس بقیه مشخص می‌شود. در قسمت پایین صفحه نیز می‌توانید گزینۀ فرستادن خودکار (Auto resend)  را برای مشترکانی که ایمیلتان را باز نکرده‌اند فعال کنید تا دوباره برایشان ارسال شود.

Senderمرحلۀ بعدی استفاده از قالب‌‌های آماده‌ای است که سندر در اختیارتان گذاشته است. نحوۀ استفاده از این قالب‌‌ها با توجه به استراتژی بازاریابی، شخصیت برند، رنگ سازمانی، نوع فعالیت، زمان کمپین و… متفاوت است؛ درنتیجه حتماً در این مرحله چندین بار قالب‌، رنگ و فونت‌های مختلف را امتحان کنید و ببینید کدام‌یک برای شما مناسب‌تر است.

در آخر ایمیل‌هایی را که طراحی کرده‌اید برای جامعۀ هدف مشترکانتان ارسال کنید. حتماً قبل از ارسال، یک بار دیگر تمام مواردی را که در محتوای ایمیلتان مهم است، چک کنید. اگر نمی‌خواهید ایمیلتان را بلافاصله بعد از ساختن ارسال کنید، می‌توانید آن را در قسمت Schedule to send قرار دهید تا ایمیلتان در تاریخ مقرر فرستاده شود.

مشترکان

هنگامی که روی قسمت مشترکان (Subscribers) کلیک می‌کنید، ۴ نمونه از انواع مدل‌های واردکردن اطلاعات مشترکان را می‌بینید. با اولین روش یعنی واردکردن از طریق فایل (Import from a file)، اطلاعات مشترکان شما به‌صورت خودکار از طریق یک فایل به سندر وارد می‌شود. برای راحت‌ترشدن کار شما، سندر ۲ فایل را برای دانلود در سمت راست قرار داده که می‌توانید آن‌ها را دانلود کنید، اطلاعات را در آن وارد کنید و سپس در قسمت وارد‌کردن فایل (Import file)، آن‌ها را آپلود کنید.

Senderبا روش دوم می‌توانید به همان شکلی که سندر به شما نشان داده است، اطلاعات افراد را با جداکردن به‌وسیلۀ ویرگول وارد کنید؛ برای مثال، Behnazmolayi@gmail.com, Behnaz, Molayi, +9891234587.Senderسندر امکانی را فراهم کرده است تا اگر شما قبل این پلتفرم از برنامۀ دیگری مثل میل‌چیمپ (Mailchimp) برای بازایابی ایمیلی استفاده می‌کردید، به مشکل برنخورید. در روش سوم و چهارم، طبق دستورالعمل سندر می‌توانید اطلاعات مشترکانتان را با استفاده از API keys، به‌صورت خودکار، از برنامه‌های دیگر وارد قسمت مشترکان کنید.

(عکس ۶ و ۷)

همچنین، بعد از واردکردن اطلاعات مشترکان می‌توانید آن‌ها را طبق میلتان در دسته‌بندی‌های متفاوت قرار دهید تا برای فرستادن ایمیلتان به گروه خاصی از مشترکان، راحت‌تر کارتان را پیش ببرید.

اتوماسیون

در حوزۀ بازاریابی ایمیلی شما باید بتوانید به‌صورت خودکار روند کارتان را ادامه دهید. اگر بابت هر کمپین ایمیلی بخواهید به‌صورت دستی به مشترکانتان ایمیل بفرستید یا نتوانید رفتار آن‌ها را بعد از دیدن یا ندیدن ایمیلتان حدس بزنید، بازاریابی‌تان به بن‌بست می‌خورد.

سندر به‌صورت رایگان برای شما امکانی را فراهم کرده تا بتوانید برای هر کمپین ایمیلی، رفتار مشترکانتان را حدس بزنید و براساس آن عکس‌العمل نشان دهید. به همین خاطر، برای هر شرایطی گردش‌ کارهای (Workflow) مختلفی را به‌صورت آماده در دسترس گذاشته است تا شما کمپین خود را بهتر رهبری کنید.

Senderبه هر شکل و هدفی که ایمیل فرستاده باشید، با ۴ گزینه‌ای که سندر در اختیارتان گذاشته می‌توانید برای ادامۀ روند کمپین‌های ایمیلی‌تان استراتژی بچینید.

Senderبا ذکر یک مثال، روش کار‌کردن با ۴ گزینۀ بالا را بهتر نشان می‌دهیم: تصور کنید شما برای تخفیف عید، ایمیلی به گروهی از مشترکانتان (آیکونEmail ) فرستاده‌اید یا قصد فرستادن آن را دارید. با استفاده از سیستم اتوماسیون می‌توانید تعیین کنید اگر (آیکونCondition ) مشترکان بعد از ۳ روز ایمیل را باز نکنند (آیکونDelay )، دوباره ایمیل برای آن‌ها فرستاده شود یا اگر باز کنند، بعد از دو هفته یک ایمیل آفر ویژه برایشان فرستاده شود. یا اینکه تصمیم بگیرید اگر ایمیل را باز نکنند، از لیست مشترکان کمپین شما حذف شوند (آیکونAction ).

فرم‌ها

هدف اصلی استفاده از فرم‌ها در بازاریابی ایمیلی، به‌دست‌آوردن مشترکان بیشتر برای کسب‌وکارتان و کمک به بهبود سئو است. شما به دو روش می‌توانید در سندر فرم ایجاد کنید. اولین روش ایجاد فرم با قالب‌های آمادۀEmbedded form و روش دوم ایجاد فرم با قالب‌های آمادۀ Popups form است.

Senderتنظیمات عمومی در ایجاد هرکدام از این فرم‌ها تفاوت چندانی ندارد. در هر دو مدل از فرم‌ها شما می‌توانید رنگ، متن، اندازۀ فونت، عنوان فرم، عکس مورد استفاده و… را تغییر دهید. تفاوت‌های بارز بین Embedded form و Popups form نحوۀ نمایش، زمان نمایش و جای آن‌ها در صفحۀ سایتتان است.

بعد از تشکیل فرم، سندر به شما یک اسکریپت (Script) می‌دهد که می‌توانید آن را در هر قسمتی از سایتتان که می‌خواهید کپی کنید و به همان شکلی که فرم را در نرم‌افزار طراحی کرده‌اید، ببینید.

Sender«Embedded form به شما در جذب مشترکان جدید به‌وسیلۀ واردکردن ایمیل و نامشان کمک می‌کند، در‌حالی‌که Popups form  به بازدیدکنندگان سایت، پیشنهاد‌های ویژه‌‌تری می‌دهد.»

۳ نکتۀ تکمیلی

  1. برای استفاده از سندر حتماً باید ایمیل سازمانی داشته باشید. در ساخت کمپین‌ها، ایمیل‌های معمولی مورد قبول سندر نیست.
  2. شما می‌توانید هر زمان که بخواهید اکانت خود را در سندر ببندید.
  3. چه در ساخت فرم‌ها و چه در ساخت ایمیل‌ها سندر این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید قبل از انتشار ایمیل، نحوۀ نمایش آن را در انواع دستگاه‌ها مثل موبایل یا لپ‌تاپ ببینید.

جمع‌بندی

ایمیل مارکتینگ هنوز هم یکی از بهترین روش‌ها برای پیداکردن مشترکان بالقوه و کمک به کسب‌و‌کارهاست. به همین علت است که هنوز هم بسیاری از کسب‌وکارها از پلتفرم‌های بازاریابی ایمیلی استفاده می‌کنند.

پلتفرم سندر به دلیل استفادۀ راحت و امکانات ویژه و رایگانی که در اختیار کاربرانش قرار داده، به یکی از محبوب‌ترین‌ها در این حوزه تبدیل شده است و کارکردن با آن، مثل هر پلتفرم دیگری نیازمند تمرین و آزمون و خطاست. درنهایت، این نوعِ استراتژی بازاریابی دیجیتال شماست که موفقیتتان درزمینۀ بازاریابی ایمیلی را تعیین می‌کند.

تجربۀ خودتان را با ما درمورد کار با این پلتفرم در میان بگذارید: آیا در حوزۀ بازاریابی ایمیلی، بهتر از سندر را هم سراغ دارید؟

منابع

۳/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.