تبلیغات آموزنده چیست و چه انواعی دارد؟

معرفی 5 نمونۀ موفق از تبلیغات آموزنده

بازاریابان اغلب از تبلیغاتی استفاده می‌کنند که در یکی از ۳ دستۀ تبلیغات متقاعدکننده، یادآوری‌کننده یا آموزنده قرار می‌گیرند. احتمالاً تبلیغات آموزنده را بارها و بارها دیده باشید. یک تبلیغ آموزنده، از اطلاعات قابل تأیید دربارۀ یک محصول برای آموزش مشتریان استفاده می‌کند و سعی دارد روی تصمیم‌گیری آگاهانۀ آن‌ها برای خرید تأثیر بگذارد. این نوع تبلیغات نه‌تنها باعث ایجاد اعتماد مشتریان و اعتبار برند می‌شوند، بلکه به مصرف‌کنندگان کمک می‌کنند تا محصولاتی را انتخاب کنند که با نیازها و ترجیحات آن‌ها مطابقت دارند.

در این مطلب از وی‌پدیا توضیح می‌دهیم که تبلیغات آموزنده چیست، چه انواع، مزیت‌ها و ویژگی‌هایی دارد و چرا کسب‌وکارها از آن استفاده می‌کنند. در انتها نیز چند نمونۀ موفق از این نوع تبلیغات را معرفی می‌کنیم.

تبلیغات آموزنده چیست؟

براساس تعریف فرهنگ لغت کسب‌وکار (Business Dictionary)، تبلیغات آموزنده (Informative Advertising) به هر نوع تبلیغی گفته می‌شود که «به مردم آموزش می‌دهد: ۱) مزایا و ویژگی‌های یک محصول چیست؛ ۲) چه کاری انجام می‌دهد یا می‌تواند انجام دهد؛ ۳) چگونه با محصولات رقیب یا مشابه از نظر ارزش و مزایا مقایسه می‌شود و ۴) از کجا می‌توان آن را خرید. این نوع تبلیغات معمولاً با تبلیغات متقاعدکننده و برندسازی همراه می‌شود.»

تبلیغات آموزنده بر ارائۀ اطلاعات واقعی و جزئیات عینی متمرکز است و اغلب برای محصولاتی کاربرد دارد که نوآورانه و پیچیده‌اند یا به توضیح مفصل‌تری دربارۀ عملکرد و مزایای خود نیاز دارند. مردم برای اینکه بتوانند تصمیم بگیرند که آیا یک محصول/خدمت برای آن‌ها مناسب است یا خیر، باید محصول شما و راه‌حلی را که برای حل مشکلاتشان ارائه می‌دهد درک کنند.

ویژگی‌های تبلیغات آموزنده چیست؟

برخی از ویژگی‌های اصلی این نوع تبلیغات عبارت‌اند از:

  • اطلاعات محصول واقعی و قابل تأیید: ویژگی اصلی تبلیغات آموزنده این است که به‌طور مستقیم حقایق قابل تأییدی را درمورد محصول یا خدمتی که تبلیغ می‌کنند، ارائه می‌دهند. این اطلاعات دقیق می‌تواند به مشتریان کمک کند تا ارزش یک محصول را دریابند، آن را با رقبای خود مقایسه کنند و اعتماد بیشتری به برند داشته باشند.
  • شرح ارتقا و به‌روزرسانی محصولات: بسیاری از شرکت‌ها از این نوع تبلیغات برای اطلاع‌رسانی به مشتریان درخصوص به‌روزرسانی و ارتقای محصولات خود استفاده می‌کنند. این امر باعث محبوبیت تبلیغات آموزنده برای شرکت‌های حوزۀ نرم‌افزار و سایر زمینه‌های فناوری شده است.
  • سلب مسئولیت‌های قانونی: در برخی موارد، قانون شرکت‌ها را ملزم می‌کند تا در تبلیغات خود برخی حقایق را دربارۀ محصولاتشان افشا کنند. شرکت‌های فعال در صنایع داروسازی، دخانیات و زیبایی، اغلب برای برآورده‌کردن این الزامات از عناصر آموزنده در تبلیغات خود استفاده می‌کنند.
  • داده‌های شرکت: برخی از تبلیغات آموزنده از داده‌های مربوط به شرکت ارائه‌دهندۀ محصول یا خدمت استفاده می‌کنند که می‌تواند شامل اطلاعاتی درخصوص تاریخچه، سابقۀ پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها، فرایندها یا تلاش‌های خیریۀ آن‌ها باشد.
  • مقایسه با سایر محصولات: در برخی موارد، شرکت‌ها از این نوع تبلیغات برای مقایسۀ محصول خود با رقبا استفاده می‌کنند. آن‌ها حقایق مثبتی را درمورد محصول خود ارائه می‌دهند و آن را با اطلاعات مشابه درمورد رقبا مقایسه می‌کنند تا نشان دهند که محصول آن‌ها برتر است. شرکت‌ها اغلب از تبلیغات آموزنده استفاده می‌کنند تا نشان دهند که یک محصول چگونه به‌طور قابل توجهی بهتر از محصولات مشابه است. برای مثال، یک شرکت نوشیدنی گازدار ممکن است تبلیغی بسازد که نشان دهد میزان قند و کالری‌ نوشیدنی سبک آن‌ها از محصولات مشابه کمتر است. یک تبلیغ آموزنده معمولاً از شیوۀ «مقایسه» برای افزایش فروش استفاده می‌کند.
  • منابع معتبر: بسیاری از کسب‌وکارها داده‌‌های مربوط به محصولات خود را با ارجاع‌دهی به منابع معتبر بیرونی ارائه می‌کنند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات را بی‌طرفانه و قابل اعتمادتر جلوه دهند.

۷ مزیت کلیدی استفاده از تبلیغات آموزنده

با توجه به ویژگی‌هایی که برشمردیم، استفاده از تبلیغات آموزنده می‌تواند مزایای بسیار متنوعی برای کسب‌وکارها داشته باشد. در ادامه به ۷ دلیل اصلی شرکت‌ها برای استفاده از این نوع تبلیغات اشاره می‌کنیم:

  1. اطلاع‌رسانی به مشتریان دربارۀ پیشرفت‌ها: یک تبلیغ آموزنده اغلب راهی مؤثر برای آگاه‌کردن مشتریان از محصولات جدید یا ارتقایافته است. شرکت‌ها می‌توانند از این نوع تبلیغات برای برجسته‌کردن مهم‌ترین حقایق درمورد محصولات خود و نشان‌دادن ارزش آن‌ها استفاده کنند. هنگامی که یک برند محصول جدیدی عرضه می‌کند، می‌تواند از تبلیغات آموزنده برای اطلاع‌رسانی به عموم استفاده کند و با تکیه بر کیفیت‌های خاص محصول -اینکه چه مشکلی را حل می‌کند یا چه خواسته‌ای از مشتریان را برآورده می‌کند- نظر مصرف‌کنندگان را به محصول جلب کند. شرکت‌های داروسازی معمولاً هنگام انتشار یک داروی جدید از این نوع تبلیغات برای بازاریابی محصول خود استفاده می‌کنند.
  2. رعایت مقررات قانونی: برخی صنایع مکلف‌اند اطلاعاتی درمورد مواد تشکیل‌دهندۀ محصول یا خطرات استفاده از آن ارائه دهند. این کسب‌وکارها می‌توانند از تکنیک‌های تبلیغات آموزنده استفاده کنند تا مطمئن شوند که اطلاعات مورد نیاز را به‌روشی واضح به مشتریان خود ارائه می‌دهند.
  3. ایجاد اعتماد: بسیاری از مشتریان برای شرکت‌هایی ارزش قائل‌اند که اطلاعات واضحی درمورد محصولات/خدمات به آن‌ها ارائه می‌دهند. برخی شرکت‌ها از تبلیغات آموزنده برای ایجاد اعتماد در پایگاه مشتریان خود و افزایش وفاداری به برند استفاده می‌کنند.
  4. آموزش مشتریان: این نوع تبلیغات به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا مشتریان را درمورد ویژگی‌های مهم محصول خود آموزش دهند تا بتوانند برای خرید، تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند. برخی شرکت‌ها نیز از طریق تبلیغات آموزنده، نحوۀ استفادۀ درست و ایمن از محصولات خود را به مشتریان آموزش می‌دهند.
  5. افزایش تقاضای محصول: تبلیغات آموزنده اغلب راهی مؤثر برای کسب‌وکارهاست تا تقاضا برای محصولاتشان را افزایش دهند. این نوع تبلیغات به‌جای دست‌گذاشتن روی احساسات مخاطبان یا هویت برند، از حقایق معتبر برای نشان‌دادن فواید یک محصول به مشتریان استفاده می‌کنند.
  6. افزایش شهرت برند: بسیاری از کسب‌وکارها از تکنیک‌های تبلیغات آموزنده به‌منظور انتقال حس شفافیت، صداقت و توجه به مشتریان استفاده می‌کنند و اگر در این راه موفق شوند، وجهۀ عمومی برندشان ارتقا می‌یابد و به فروش بیشتر و بهبود حفظ مشتریان منجر می‌شود.
  7. خدمات عمومی: نهادهای عمومی یا سازمان‌های غیرانتفاعی اغلب از تبلیغات آموزنده برای به‌اشتراک‌گذاری پیام‌های خود استفاده می‌کنند. برای مثال، کمپین‌های مختلف ضد سیگار به‌شدت بر ارائۀ اطلاعات مستقیم دربارۀ خطرات و مضرات سیگار تکیه دارند.

انواع تبلیغات آموزنده

در ادامه، ۶ نوع اصلی تبلیغات آموزنده را معرفی می‌کنیم:

۱) ویژگی‌های محصول

این نوع تبلیغات، ویژگی‌ها و خصوصیت‌های یک محصول را برجسته می‌کنند و توضیح می‌دهند که محصول چه کاری انجام می‌دهد، چگونه کار می‌کند و چه چیزی آن را از رقبا متمایز می‌کند.

۲) تبلیغات مقایسه‌ای

تبلیغات مقایسه‌ای به‌طور مستقیم و مشخص یک محصول یا خدمت را با رقبای خود مقایسه می‌کند. تبلیغات مقایسه‌ای اغلب از حقایق، آمار یا نمایش‌های بصری برای حمایت از ادعاهای مطرح‌شده استفاده می‌کند.

۳) نمایش‌ محصول و طرز کار آن

این نمایش‌ها شکل قدرتمندی از تبلیغات آموزنده هستند، به‌ویژه برای محصولاتی که به توضیح یا نمایش بصری نیاز دارند. در این نوع تبلیغات، نحوۀ عملکرد یک محصول، ویژگی‌های کلیدی آن و مزایایی که ارائه می‌دهد، از طریق تبلیغات ویدئویی، نمایش زنده یا تجربیات تعاملی به نمایش گذاشته می‌شود.

box

فیلیمو


آشنایی با تبلیغات ویدئویی در فیلیمو
کلیک کنید

۴) راهنمای نحوۀ انجام

راهنماهای نحوۀ انجام، توضیحات گام‌به‌گام یا دستورالعمل‌هایی دربارۀ نحوۀ استفاده از یک محصول یا انجام یک کار خاص را ارائه می‌دهند. این نوع تبلیغ معمولاً در آموزش‌ها، فیلم‌های آموزشی یا راهنماهای مکتوب دیده می‌شود.

۵) محتوای آموزشی

برخی شرکت‌ها با تولید محتوای آموزشی مرتبط با صنعت یا محصول خود، از تبلیغات آموزنده استفاده می‌کنند. این محتواها شامل مقالات، پست‌های بلاگ، اینفوگرافیک‌ها یا ویدئوهایی است که اطلاعات یا بینش‌های ارزشمندی را در اختیار مخاطبان هدف قرار می‌دهند.

۶) برگه‌ها و بروشورهای مشخصات

برای محصولات فنی یا پیچیده، تبلیغات آموزنده می‌تواند شامل ارائۀ برگه‌ها یا بروشورهای مشخصات دقیق باشد. این بروشورها، مشخصات فنی، معیارهای عملکرد و سایر جزئیات مرتبط را ارائه می‌دهند و از آن طریق به مصرف‌کنندگان در درک قابلیت‌های محصول کمک می‌کنند.

۵ نمونۀ موفق از تبلیغات آموزنده

بسیاری از برندهای کوچک و بزرگ جهان از تبلیغات آموزنده برای معرفی و تبلیغ محصولات خود استفاده می‌کنند. اما برخی از این تبلیغات، با خلاقیت‌هایی همراه‌اند که آن‌ها را موفق‌تر‌ می‌کند. در ادامه ۵ نمونه از این تبلیغات موفق را معرفی می‌کنیم که می‌تواند برایتان الهام‌بخش باشد.

۱) مرکز چشم‌پزشکی Siskiyou

یک باور عامیانۀ قدیمی وجود دارد که می‌گوید هویج می‌تواند بینایی افراد را بهبود بخشد، اما علم این افسانه را رد کرده است. به همین دلیل است که تبلیغ آموزندۀ مرکز چشم‌پزشکی Siskiyou بسیار خلاقانه به نظر می‌رسد.

اگرچه این تبلیغ افسانۀ متداول هویج را به سخره می‌گیرد و با لحن بامزه‌ای بیان می‌شود، همچنان بر حقایقی متکی است که می‌گویند هویج نمی‌تواند بینایی شما را بهبود بخشد؛ اما مرکز چشم‌پزشکی Siskiyou این توانایی را دارد که برای بهبود چشمان شما خدمات درمانی باکیفیتی را ارائه دهد.

تبلیغات آموزنده مرکز چشم‌پزشکی Siskiyou۲) برگر کینگ (Burger King)

در سال ۲۰۲۰، برگر کینگ تبلیغی را منتشر کرد که یک تایم‌لپس از Whopper معروفش را در طول ۳۴ روز نشان می‌داد. یک ساندویچ همبرگر لذیذ که به‌آرامی فاسد می‌شود و کپک می‌زند. احتمالاً خیلی عجیب و غافلگیرکننده به نظر می‌رسد که محصول خود را در چنین وضع ناخوشایندی نشان بدهید؛ اما هدف برگر کینگ از این تبلیغ، اعلام این خبر بود که شرکت قصد دارد مواد نگه‌دارنده و مصنوعی را از محصولات خود حذف کند و بدین طریق از رقبای اصلی خود متمایز شود.

برای تماشای تبلیغ برگر کینگ، روی لینک کلیک کنید.

۳) Calm

اپلیکیشن پرطرف‌دار مدیتیشن Calm، با حمایت مالی از پوشش خبری CNN از کمپین ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده در سال ۲۰۲۰، تعداد دانلودهای خود را افزایش داد. این برند با قراردادن هوشمندانۀ محصول خود در معرض دید مخاطبانی که استرس را تجربه می‌کردند، توانست برنامۀ مدیتیشن خود را به‌عنوان منبعی مفید و دردسترس برای آموزش تمرکز ذهن در روزهای پراسترس و آشفته معرفی کند.

تبلیغات آموزنده اپلیکیشن Calm۴) داو (Dove)

برند داو علاوه بر تولید محصولات محبوب مراقبت از بدن و پوست، همواره تلاش کرده است تا به مخاطبان خود درمورد بدنشان اعتمادبه‌نفس بدهد و تأثیرات مضر تصاویر ساختگی شبکه‌های اجتماعی بر عزت نفس جوانان را یادآور شود.

این برند در کمپین سلفی معکوس خود نشان می‌دهد که برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی چگونه تمایل دارند ظاهر خود را تغییر دهند تا بتوانند از دیگران تأیید عمومی بگیرند. سایر مطالب ارائه‌شده توسط Dove نیز حقایق و آمارهایی دربارۀ استفاده از شبکه‌های اجتماعی و تصویر بدن را به اشتراک می‌گذارند.

برای تماشای تبلیغ داو، روی لینک کلیک کنید.

۵) گوگل (Google)

سه سال پیش، گوگل یک تبلیغ ماه تاریخ سیاهان (Black History Month) به نام «بیشترین جست‌وجو» (The Most Searched) را منتشر کرد که هم آموزنده و هم الهامبخش بود. در این تبلیغ، کلیپ‌هایی از چهره‌های معروف سیاه‌پوست به نمایش درآمد و روی تصاویر مربوط به هر فرد نوشته شده بود که او در چه زمینه‌ای «بیشترین جست‌وجو» را داشته است. گوگل با این کار می‌خواست نشان دهد که هر فرد و رویداد نشان‌داده‌شده، چقدر تاریخ‌ساز و مهم بوده است.

برای تماشای تبلیغ گوگل، روی لینک کلیک کنید.

سخن آخر

تبلیغات آموزنده روشی عالی برای آموزش و اطلاع‌رسانی به مشتریان بالقوه دربارۀ محصولات یا خدمات شماست و اگر به‌درستی انجام شود، می‌تواند هم جذاب و هم آموزنده باشد و هم در‌عین‌حال تأثیر ماندگاری بر مخاطبان بگذارد تا در هنگام تصمیم‌گیری برای خرید، کسب‌وکار شما را پیش از رقبایتان به یاد بیاورند.

اگر برای ارائۀ انواع تبلیغات اثرگذار به همراهی نیاز دارید، آژانس تبلیغات آنلاین صباویژن می‌تواند در کنار شما باشد.

سؤالات متداول

تبلیغات آموزنده چیست؟


تبلیغات آموزنده به هر نوع تبلیغی گفته می‌شود که «به مردم آموزش می‌دهد: ۱) مزایا و ویژگی‌های یک محصول چیست؛ ۲) چه کاری انجام می‌دهد یا می‌تواند انجام دهد؛ ۳) چگونه با محصولات رقیب یا مشابه از نظر ارزش و مزایا مقایسه می‌شود و ۴) از کجا می‌توان آن را خرید.»

تبلیغات آموزنده بیشتر برای چه نوع محصولاتی کاربرد دارد؟


تبلیغات آموزنده اغلب برای محصولاتی کاربرد دارد که نوآورانه و پیچیده‌اند یا به توضیح مفصل‌تری دربارۀ عملکرد و مزایای خود نیاز دارند.

بازاریابان از تبلیغات آموزنده چه استفاده‌ای می‌کنند؟


بازاریابان از تبلیغات آموزنده برای آموزش مشتری، تأثیرگذاری بر تصمیمات خرید، ایجاد تمایز، اشتراک‌گذاری پیشرفت‌ها و ارتقای محصولات، پشتیبانی از عرضۀ محصول و بهبود تصویر برند استفاده می‌کنند.

آیا تبلیغات آموزنده باید همیشه لحن خنثی داشته باشد؟


هرچند در تبلیغات آموزنده اغلب از لحن خنثی‌تر و آموزشی استفاده می‌شود، اما می‌توان از عناصر متقاعدکننده یا تکنیک‌های داستان‌سرایی نیز برای جذاب‌ترکردن و تأثیرگذاری این نوع تبلیغات استفاده کرد.

تبلیغات آموزنده برای بازاریابی B2B مؤثرتر است یا B2C؟


بسته به محصول یا خدمتی که یک برند تبلیغ می‌کند و نیازهای اطلاعاتی مخاطب هدف، تبلیغات آموزنده می‌تواند در هر دو نوع بازاریابی B2B و B2C مؤثر باشد.

آیا برای تبلیغات آموزنده ملاحظات قانونی وجود دارد؟


بله، تبلیغات آموزنده ‌باید از دستورالعمل‌های قانونی و نظارتی درمورد ادعای محصول، مقایسه‌ با رقبا، افشای اطلاعات و اظهارات نادرست یا گمراه‌کننده پیروی کند. البته قوانین و اجرای آن، در برخی کشورها جدی‌‌تر و کامل‌تر از سایر کشورهاست.

۵/۵ | (۳ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.