📹 راهنمای ساخت کامل یک ویدئوکست

چگونه در 6 مرحله یک ویدئوکست بسازیم؟

یکی از جذاب‌ترین محتواهایی که افراد در سراسر جهان تولید می‌کنند که هر روز هم به طرف‌داران و تولیدکنندگان آن اضافه می‌شود، ویدئوکست است. این نوع محتوا که بیشتر در پلتفرم‌هایی ویدئویی مانند آپارات، یوتیوب و… به اشتراک گذاشته می‌شوند، آن‌قدر جای مانور دارند که برای کسانی که توانایی ایجاد بحث و گفت‌وگو دارند و دنبال صحبت درباره‌ی مسائل داغ روز و آن چیزی که در ذهنشان می‌گذرد هستند، بسیار مناسب است.

قبل از اینکه در این مطلب از وی‌پدیا بررسی کنم که چگونه می‌توانیم یک ویدئوکست بسازیم، به ۲ سؤال متداول دربارۀ ویدئوکست پاسخ می‌دهم که شاید در همین ابتدای کار در ذهن شما ایجاد شده باشد.

ویدئوکست چیست و چه انواعی دارد؟ ویدئوکست نوعی پادکست است که در آن به‌جای محتوای صوتی از محتوای ویدئویی بهره برده می‌شود و به‌طور کلی ۵ نوع مختلف دارد.

آیا هر ویدئویی می‌تواند یک پادکست باشد؟

بیایید برعکس به این سؤال جواب بدهیم. اگر در هنگام ضبط هر پادکستی از افراد دخیل در آن فیلم‌برداری شود، می‌تواند به یک ویدئوکست تبدیل شود؛ اما مشخصاً هر ویدئویی توانایی تبدیل‌شدن به یک پادکست را ندارد؛ چون ذات یک ویدئو انتقال احساسات مبتنی بر تصاویر است که ممکن است صوت هم در آن وجود داشته باشد و خب، خیلی از ویدئوها لزوماً صوت یا گفت‌وگوی تأثیرگذاری در آن‌ها نیست، پس پاسخ ما به این سؤال خیر است.

حالا که پاسخ این دو سؤال را می‌دانید، شاید دنبال این باشید که بیشتر دربارۀ ویدئوکست‌ها، انواع آن و مزایایی که دارند بدانید. من در مطلب دیگری تحت عنوان ویدئوکست چیست؟ این موضوع را به‌طور کامل بررسی کرده‌ام؛ بهتر است قبل از خواندن این مطلب، آن را مطالعه کنید.

ویدئوکست؛ تکنیک قابل اطمینان بازاریابی

قبل از اینکه سراغ بررسی نحوۀ ساخت یک ویدئوکست برویم، بیایید با هم بررسی کنیم که آمارها و نقل‌قول‌ها دربارۀ استفاده از ویدئو در بازاریابی چه می‌گویند. آیا اصلاً صرفه دارد که این همه وقت و انرژی برای تولید محتوای ویدئویی بگذاریم؟

  • آمارهای Hubspot نشان می‌دهند که ۸۵% از کسب‌وکارها از ویدئو به‌عنوان ابزاری برای بازاریابی استفاده می‌کنند و ۸۸% از ویدئومارکترها هم گزارش داده‌اند که بازگشت سرمایۀ ۵% را در سال آخر کاری‌شان تجربه کرده‌اند.
  • ویدئوکست به‌خاطر سهولت دسترسی‌ای که دارد، می‌تواند در همان شب اول موفقیت‌آمیز باشد!
  • گوگل در سایت Thnkwithgoogle گزارش داده است که میزان مشاهدۀ جهانی تبلیغ ویدئویی در سال ۲۰۲۱ تا ۸۰۰% افزایش پیدا کرده است.
  • تولید و انتشار ویدئو باعث می‌شود مخاطب به مرور زمان، به محتوای شما و برند شما وابسته شود.

ویدئوکست‌ها محتوایی مقرون‌به‌صرفه در تولید بوده و در بسیاری از مواقع نیز رایگان هستند. پس، ویدئوکستی که خوب ساخته شده باشد، بدون شک شانس دیده‌شدن را دارد. این نوع محتوا بهترین راه برای این است که مخاطب را در یک لوپ (Loop) بازدید از خودتان گیر بیندازید؛ چون به‌واسطۀ تماشای ویدئوی خوبی که ساخته‌اید، او هر بار می‌آید و شما را چک می‌کند. همچنین، یک ویدئوکست می‌تواند رابطۀ مستقیمی بین کسب‌وکار و مشتری ایجاد کند و وفاداری به برند را هم ارتقا دهد.

4 مزیت ویدئوکست نسبت به پادکست۴ مزیت ویدئوکست نسبت به پادکست

پادکست‌ها سال‌های سال است که در بین افراد حضور دارند؛ از زمان رادیو گرفته تا سرویس‌های صوتی اینترنتی امروزه. اما ویدئوکست‌ها جذابیت دیگری دارند؛ چون به‌سرعت احساس را منتقل می‌کنند و همین است که آن‌ها را به یک صنعت موفق تبدیل کرده است! اگر ما حداقل بودجه را هم برای تولید محتوا داریم، ویدئوکست می‌تواند بهتر از هر نوع محتوای دیگری برای کسب‌وکارها آورده داشته باشد. حالا بیایید این مزیت‌ها را در قالب آمار و ارقام با هم بررسی کنیم.

۱) انسان‌ها موجوداتی بصری هستند!

این موضوعی کلی ا‌ست که دربارۀ اکثر انسان‌ها صدق می‌کند. مغز انسان به المان‌های بصری، علی‌الخصوص چهره، واکنش متفاوتی دارد. در بدن انسان پاسخ‌های عصبی بالایی به محرک‌های بصری وجود دارد. به این ترتیب، ویدئوکست‌ها حجم بیشتری از مخاطبان را جذب و آن‌ها را به‌طور مؤثرتری حفظ می‌کنند.

۲) باعث خودمانی‌شدن و آشنا‌شدن می‌شوند

یک ویدئوکست با کیفیت خوب به شما یک مخاطب وفادار هدیه می‌دهد. مخاطبان شما همان‌طور که هر روز محتوای شما را می‌بینند، با آن خودمانی‌تر می‌شوند و حس وابستگی در آن‌ها ایجاد می‌شود. طبق آمار Socialbakers ثابت شده است که دسترسی ارگانیک به ویدئو تا ۱۳۵% بیشتر از سایر محتواهاست.

۳) پایگاه طرف‌داری قوی‌تری ایجاد می‌کند

طبق آمار Youtube، ماهانه بیشتر از ۱.۹میلیارد کاربر وارد یوتیوب می‌شوند. به همین خاطر، بسیاری از افرادی که سازندۀ پادکست بوده‌‌اند سراغ ویدئوکست رفته‌اند؛ چون دسترسی به آن آسان‌تر شده است. همچنین، سرویس‌های پخش ویدئویی در حال حاضر محبوب‌تر از سرویس‌های پخش صوتی هستند و به همین خاطر شما با تولید ویدئوکست، به مخاطب بیشتری دسترسی دارید.

۴) ویدئوکست تضمین‌کنندۀ رشد سریع‌تری است

آمار Tubularinsights نشان می‌دهد که ۶۴٪ از مخاطبان، بعد از تماشای یک ویدئو در شبکه‌های اجتماعی، تبدیل می‌شوند. در این تحقیق، ویدئوها به‌سادگی می‌توانستند به اشتراک هم گذاشته شوند. فیس‌بوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی تماشاگر ویدئوی بیشتری دارند و به این ترتیب، طبیعی است که میزان تعامل با یک ویدئوکست نیز بیشتر باشد.

ساخت ویدئوکست در 6 مرحلهساخت ویدئوکست در ۶ مرحله

شاید اگر شما قبلاً محتوای ویدئویی تولید کرده باشید یا پادکستی ضبط کرده باشید، از قبل ایده‌ها و مراحلی را که نیاز است تا ویدئوکست ساخته شود بدانید؛ اما باز هم بسته به هدفی که دنبال می‌کنید، این مراحل کمتر یا بیشتر می‌شوند. در ادامه به ۶ مرحلۀ کلی برای ساخت ویدئوکست اشاره می‌کنم:

۱) پیداکردن ایده و موضوع مناسب

بدون شک اصلی‌ترین چالشی که شما در ابتدای راه ساخت ویدئوکست با آن روبه‌رو هستید، انتخاب ایده و موضوع است. درواقع، چیزی که قرار است انتخاب کنید، باید با مخاطب هدفتان سازگار باشد. هرچقدر آن‌ها را بهتر بشناسید، انتخاب این موضوع آسان‌تر خواهد بود. برای تازه‌کارها بهتر است مراحل انتخاب نام، قدم به قدم پیش رود، وگرنه شرایط پیچیده‌تر می‌شود. از انتخاب نام سری ویدئوکست گرفته تا ضبط آن باید از قبل درباره‌شان فکر شود.

برای اینکه بدانید بهترین موضوع برای ویدئوکست شما چیست، باید جایگاه و موقعیت مناسب خود را بشناسید. برای گرفتن بهترین نتیجه در شروع کار، باید با انتخاب موضوع درست، دقیقاً مخاطب هدف خود را نشانه بگیرید. پس بیشتر در این مورد فکر کنید تا ببینید چگونه این نشانه‌گرفتن می‌تواند دقیق‌تر انجام شود. برای تحقیق دربارۀ اینکه چه موضوعی مناسب‌تر است می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی مثل ردیت، Quora، فیس‌بوک، توییتر و… استفاده کنید.

۲) نوع ویدئوکستی را که می‌خواهید بسازید مشخص کنید

اگر مطلبی دیگری را که من دربارۀ ویدئوکست چیست؟ نوشته‌ام خوانده باشید، قطعاً می‌دانید که ویدئوکست انواع مختلفی دارد. ویدئوکست مصاحبه‌ای، ویدئوکست گفت‌وگومحور، ویدئوکست آموزشی، ویدئوکست تک‌نفره و ویدئوکست مبتنی بر تعریف‌کردن داستان، از انواع آن هستند که هرکدام بنا به هدفی که دنبال می‌کنید، می‌توانند برای شما مفید واقع شوند.

۳) ویدئوکست خود را ضبط کنید

بسته به نوع ویدئوکستی که انتخاب کردید، شروع به ضبط کنید. نکتۀ مهم اینجاست که شرایط ضبط، بسته به نوع ویدئوکست، متفاوت است؛ مثلاً اگر شما مهمان حضوری دارید، باید دو صندلی و احتمالاً دو دوربین داشته باشید. همچنین، باید به نورپردازی محل ضبط توجه کنید؛ چون تأثیر مستقیمی بر کیفیت ویدئو دارد. به‌علاوه، اگر مهمانی از راه دور دارید، باید حواستان باشد که ارتباط ویدئویی‌تان را از طریق ضبط اسکرینتان ذخیره کنید.

هنگام ضبط ویدئو، جدا از تمامی این موارد، باید حواستان به ظاهر خودتان هم باشد؛ چون معمولاً اولین چیزی است که به چشم می‌آید. لازم نیست لباس‌های گران‌قیمت و لاکچری بپوشید، صِرف آراستگی باعث می‌شود کار شما به بهترین شکل ممکن جلو ‌ر‌ود. درنهایت باید مواردی مانند نگاه به دوربین، ماندن در قاب، اطمینان از وصل‌بودن میکروفون و… را در تمام طول ضبط رعایت کنید.

۴) ویدئوکست خود را ادیت کنید

چون ضبط ویدئو می‌تواند شامل صداهای بسیاری باشد، بهتر است که صدا را به‌طور جداگانه به‌وسیلۀ میکروفون ضبط کنید. هنگام شروع ضبط باید از کارکرد درست صدا و دوربین اطمینان حاصل کنید؛ چون نقص عملکرد در یکی، تمام تلاش شما را در ضبط از بین می‌برد. نکتۀ بسیار مهم بعدی، متنی است که شالودۀ ویدئوکست شما را می‌سازد.

متن خوب و متعادل متنی است که ویدئوکست شما را سرگرم‌کننده نگه می‌دارد و هنگامی که آن را دوباره تماشا می‌کنید، نمی‌توانید به‌سادگی تصمیم بگیرید که کدام بخش را حذف و کدام را نگه دارید. اگر هنگام ضبط، خطاها و تپق‌های زیادی داشتید، یادتان نرود که آن قسمت را ادیت کنید؛ اما اگر آن قسمت علی‌رغم خطاهای شما، قسمت مهمی است و نمی‌توانید آن را حذف کنید، یادتان باشد که حداقل خطاها را یادداشت کنید تا برای دفعات بعد یادتان بماند که این سبک خطاها را تکرار نکنید.

هنگام ویرایش ویدئو می‌توانید خلاقیت بسیاری به خرج دهید؛ مثلاً از نریشن استفاده کنید، زیرنویس اضافه کنید و… . برای این کار شما باید از یک نرم‌افزار ویرایش ویدئوی خوب مانند Wondershare Filmora استفاده کنید که به‌رایگان در سطح اینترنت وجود دارد.

۵) ویدئوی خود را آپلود کنید

حالا که ویرایش ویدئوی خود را به پایان رسانده‌اید، باید آن را پخش کنید. بعد از اتمام ویرایش باید حداقل دو بار آن را مشاهده کنید تا مطمئن شوید که هیچ خطایی در ویدئو باقی نمانده است؛ چون اگر این کار را نکنید، اینترنت سریع متوجه می‌شود و به یاد می‌سپارد، و اگر خطای خیلی بزرگی باشد، احتمال دارد به خاطر همان یک تکه وایرال شوید!

دو راه برای آپلود ویدئو وجود دارد: اول اینکه مستقیماً آن را در آپارات و… آپلود و همان را به‌عنوان تنها کانال خود انتخاب کنید. یا اینکه آن را در هاست سایت خود آپلود کنید و لینکش را در سایتتان قرار دهید. در هر دو صورت، شما قادر خواهید بود که لینک ویدئوکست خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

هنگام آپلود، به تصویر بندانگشتی که به‌عنوان اولین تصویر قبل از آغاز پخش در ویدئو نمایش داده می‌شود، باید حتماً توجه داشته باشید. بسیاری از افراد، این تصویر را که از آن به‌عنوان کاور ویدئو هم یاد می‌شود، به‌طور جداگانه طراحی می‌کنند تا جلوۀ بیشتری داشته باشد و مخاطبان بیشتری را به خودش جذب کند.

۶) عملکرد ویدئوکست خود را زیر نظر داشته باشید.

هنگامی که ضبط ویدئو تمام شد، ویرایش آن به پایان رسید و آن را آپلود کردید، وقت آن است که ببینید بازگشت سرمایه‌تان چقدر است. این کار را با زیرنظرگرفتن عملکرد آن می‌توانید انجام دهید. استفاده از پلتفرم‌های ویدئویی مانند یوتیوب سخت نیست، چون به شما آمارهای کاملی را دربارۀ میزان بازدید ویدئو و… می‌دهد؛ اما اگر می‌خواهید عملکرد ویدئو را مستقیماً در سایت خود بدانید، باید از ابزار دیجیتال مارکتینگ پیشرفته‌تری استفاده کنید.

این‌ها ۶ مرحلۀ کلی برای ساخت ویدئوکست بودند که بسته به فعالیت شما می‌توانند کم و زیاد شوند. اما برای اینکه بازاریابی خوبی برای آن انجام داده باشید، باید موارد زیر را هم در نظر داشته باشید.

  • برای بهبود عملکرد سئوی ویدئو، استفادۀ بهینه‌ای از کلمات کلیدی در عنوان داشته باشید.
  • تا می‌توانید لینک یا خود ویدئوکست را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید.
  • در ویدئوهای خود از کسب‌وکارها و برندها نام برده و آن‌ها را منشن کنید.
  • از مهمان‌ها برای ضبط ویدئوکست‌ها استفاده کنید.
  • ویدئو را با تغییر کاربری در فضاهای مختلف دیجیتال مانند توییتر و اینستاگرام، به‌عنوان پادکست و… منتشر کنید.

درنهایت به شما پیشنهاد می‌کنم اگر در ورود به محتوای ویدئویی تردید دارید، برای یک بار هم که شده آن را امتحان کنید تا از نتایج احتمالاً حیرت‌انگیزی که می‌گیرید، شگفت‌زده شوید.

منابع

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.