🎞 چگونه محتوای ویدیو را سئو کنیم؟

نکاتی برای بهبود رتبه ویدئو در جست‌وجوی گوگل

آمارها می‌گوید در سال ۲۰۲۰، فقط بزرگسالان آمریکایی روزانه بیش از ۱۰۳ دقیقه را صرف تماشای ویدئوهای دیجیتال در موبایل‌ها و تبلت‌ها و آی‌پدهای خود کردند. توجه و استقبال کاربران از انواع ویدئوهای تبلیغاتی و آموزشی باعث شده که در چند سال گذشته، ویدئو به ابزاری محوری در پازل بازاریابی محتوایی تبدیل شود. درواقع، ایجاد یک ویدئوی بهینه‌شده، اولین قدم به‌سوی یک کمپین بازاریابی ویدئویی موفق است.

خوشبختانه ابزارهای زیادی برای ساخت و اجرای ویدئوهای تبلیغاتی با هر میزان بودجه وجود دارد. اما آیا همۀ کسب‌و‌کارها این امکان را دارند که ذهن کاربران خود را با ویدئوها تسخیر کنند؟ بله، اما برای نتیجه‌گیری خوب از ویدئوها باید آن‌ها را بهینه‌سازی کرد. اگر شما هم می‌خواهید بدانید که چگونه باید ویدئوهای خود را سئو کنید، حتماً این مقاله را تا انتها بخوانید.

سئو ویدیو چیست؟

سئوی ویدیو یعنی بهینه‌سازی ویدئوی شما برای ایندکس‌شدن و رتبه‌بندی در صفحات نتایج موتور جست‌وجو. با این کار، ویدئوی شما در جست‌وجوی کلیدواژه‌های مرتبط، به‌ کاربران نمایش داده می‌شود. برای بهینه‌سازی ویدئو هم معمولاً از مجموعه‌ای از فناوری‌ها استفاده می‌شود که یک اَبَردادۀ‌ ویدئویی برای کاربرانی که کلمات کلیدی ویدئوی شما را سرچ کرده‌اند ایجاد می‌کند. با این کار، ترافیک بازدید و کلیک روی محتوای ویدئویی شما ببشتر می‌شود.

چرا سئوی ویدئو ضروری است؟

برای موتورهای جست‌وجو، ویدئوها به‌عنوان بخشی از کل صفحه مثل متن و محتوای متنی و کپشن ویدئو شناخته می‌شوند. هنگامی که موتورهای جست‌وجو یک ویدئو را ایندکس می‌کنند، صفحه‌ای که ویدئو در آن بارگذاری شده بیشتر به‌عنوان «صفحۀ ویدئو» طبقه‌بندی می‌شود.

مراحل سئو ویدیومراحل سئو ویدیو

۳ مرحلۀ اساسی در سئوی ویدئو وجود دارد:

  1. ویدئوهای خود را ایندکس کنید.
  2. رتبه‌بندی ویدئوهای خود را بهبود بدهید.
  3. ترافیک ویدئوهای خود را از طریق نرم‌افزارهای مربوطه اندازه‌گیری کنید.

تاثیر ویدئو بر سئوی سایت چقدر است؟ برای پاسخ دقیق این سؤال، به این صفحه از بلاگ صباویژن مراجعه نمایید.

نحوۀ ایندکس‌کردن ویدیو برای سئو

خبر خوب اینکه در مقایسه با ۳ سال پیش، قرارگرفتن ویدئو در لیست سفید موتورهای جست‌وجو بسیار سخت‌تر شده است؛ اما ایندکس‌کردن ویدئو در برگۀ جست‌وجوی ویدئوی گوگل آسان‌تر شده است. چند راه برای این کار وجود دارد. اول از همه می‌توانید یک نقشۀ سایت XML ویدئویی در خارج از صفحه ارائه دهید که تمام ویدئوها را در سایت شما نشان می‌دهد. سپس از طریق ابزارهایی مانند Google Search Console و Bing Webmaster Tools این صفحات را به موتورهای جست‌وجو معرفی کنید. همچنین می‌توانید این صفحه را به‌عنوان یک لینک از نقشۀ سایت، در فایل robots.txt قرار بدهید.

این کارها در ظاهر پیچیده و نسبتاً فنی به ‌نظر می‌رسند. اما خوشبختانه ابزارهایی اتوماتیک برای انجام این فرایند وجود دارند که ایندکس‌کردن ویدئو را بسیار ساده کرده‌اند. مثلاً افزونۀ Yoast Video SEO همۀ کارهایی را که گفته شد انجام می‌دهد. با استفاده از این افزونه، وقتی شما یک ویدئو را در‌ سایت خود قرار می‌دهید، خیالتان راحت است که حتماً در جست‌وجو ایندکس می‌شود و برای جست‌وجوهای مرتبط رتبه‌بندی خواهد شد.

حتما بخوانید

چگونه رتبه‌بندی ویدئوهای خود را بهبود بدهیم؟

بعد از اینکه موتورهای جست‌وجو ویدئوی شما را ایندکس کردند، باید یک استراتژی برای بهبود رتبۀ ویدئو برای جست‌وجوهای مرتبط، طراحی کنیم. ابزار دیجیتال مارکتینگ مختلفی وجود دارند که به کسانی که سئوی محتوا انجام می‌دهند، برای این کار کمک می‌کنند. اگر بتوانید با جست‌وجوی کلمات کلیدی خود به جایگاه مناسبی دست پیدا کنید، ویدئوهای شما می‌توانند برای طولانی‌مدت رتبۀ خوبی بین ویدئوهای پیشنهادی داشته باشند.

سئو ویدیو و راهکارهای بهبود آننحوه سئو ویدیو برای بهبهود رتبه در گوگل

به‌طور کلی محتوایی که کلیک‌ بیشتری از جست‌وجو می‌گیرد، احتمالاً رتبۀ بهتری در نتایج نمایش عبارات کلمات کلیدی مرتبط هم خواهد داشت. برای اینکه نرخ کلیک روی ویدئو را بالا ببریم هم باید موقع بارگذاری آن در سایت، حواسمان به‌ یک‌سری نکات باشد. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که به گوگل کمک کنید تا مطمئن شود که ویدئوهای شما به‌گونه‌ای هستند که مردم می‌خواهند روی آن‌ها کلیک کنند. برای مثال:

۱) عنوان ویدئوی مناسب انتخاب کنید.

یکی از مهم‌ترین کارهای بهینه‌سازی ویدئو، بهبود عناوین ویدئو برای افزایش کلیک است. سعی کنید خیلی ساده در چند کلمه به کاربر و گوگل بگویید که ویدئوی شما به چه سؤالی پاسخ می‌دهد. فرض کنید یک کاربر عبارت «چگونه لامپ تعمیر کنیم؟» را جست‌وجو می‌کند.

الگوریتم جست‌وجوی جدید گوگل  (الگوریتم مرغ مگس‌خوار)، ویدئوهایی را که از همان کلمات کلیدی استفاده کرده باشند، به‌عنوان نتایج اول جست‌وجو به او نشان می‌دهند. به‌طور کلی Google سعی می‌کند پرس‌و‌جوهای اطلاعاتی و آموزشی را اول نمایش دهد. پس، معمولاً برای این جست‌وجو ویدئوهایی که با «How-to» یا «۱۰ روش انجام X» شروع می‌شوند، بیشتر در نتایج جست‌وجو ظاهر می‌شوند. لیستی از کلمات هم وجود دارد که برای افزایش CTR به شما کمک خواهند کرد:

  • چگونه
  • آموزش
  • رایگان
  • سریع
  • آسان

می‌توانید با تایپ یک کلمه یا عبارت در نوار جست‌وجوی گوگل یا YouTube، کلمات کلیدی بیشتری برای استفاده پیدا کنید. این کلمات کلیدی مرتبط عالی هستند و به شما کمک می‌کنند که ببینید مردم واقعاً چه چیزی را در موتورهای جست‌وجو تایپ می‌کنند.

۲) تصویر کوچک ویدئو را درست انتخاب کنید.

شاید مهم‌تر از عنوان ویدئو، تصویر کوچکی باشد که هنگام جست‌وجو در کنار آن ظاهر می‌شود. این عنصر بصری، این پتانسیل را دارد که بسیار چشم‌نواز باشد و به ویدئوی شما کمک کند تا از دیگر ویدئوهای مشابه متمایز شود. حتماً تصاویر کوچک خود را مرتبط با موضوع ویدئو انتخاب کنید. کاربر باید با یک نگاه سریع به تصویر، بلافاصله متوجه شود که ویدئوی شما دربارۀ چیست؟ برنامۀ YouTube Studio می‌تواند به شما در ساختن پروفایل‌های نمایش ویدئوها کمک کند.

اگر تصاویر کوچک ویدئو را خودتان مهندسی نکنید، موتورهای جست‌وجوی یوتیوب و گوگل خودشان یک تصویر برای ویدئو نمایش می‌دهند که ممکن است منعکس‌کنندۀ واقعیت برند شما نباشد.

نتیجه‌گیری

شاید این روزها کاربران، مثل دورۀ اوج وبلاگ‌‌نویسی چندان اهل خواندن محتواهای متنی نباشند. برای همین هم محتواهای ویدئویی، ابزاری مهم برای متمایزشدن از رقبا در دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شوند. اما یک ویدئو هرچقدر هم خلاقانه و حرفه‌ای ساخته شود، اگر برای موتورهای جست‌وجو ناشناخته بماند، برای کاربران هم نمایش داده نمی‌شود. اصلی‌ترین راه برای بازدید خوب و قابل قبول ویدئوها، بهینه‌سازی یا سئوی ویدیو است. سئوی ویدیو شاید تخصصی به‌ نظر برسد، ولی با رعایت نکات کوچک اما مهمی که گفته شد، می‌توانید بهترین بازدهی را از ویدئوهای خود به دست آورید.

منابع

 

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.