شاید بتوان اهمیت معرفی خدمات در تبلیغات بنری را در گزارش درآمد تبلیغات اینترنتی سال ۲۰۲۱ جستوجو کرد. طبق این گزارش، تبلیغات بنری یکی از پرطرفدارترین شکلهای تبلیغات دیجیتال در سال ۲۰۲۰ بوده که ۳۱.۵٪ از کل هزینۀ تبلیغات در این سال را به خود اختصاص داده است.
به بیان دیگر، تبلیغات بنری یک استراتژی مناسب برای معرفی و فروش انواع محصولات و خدمات است. اگر شما هم میخواهید از تبلیغات بنری برای معرفی محصولات یا خدمات خود استفاده کنید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. در این مطلب از بلاگ صباویژن قصد داریم به معرفی خدمات با تبلیغات بنری بپردازیم:
تبلیغات بنری (Banner-Advertising-Marketing) چیست؟
تبلیغات بنری یا تبلیغات نمایشی درواقع نوعی بیلبورد دیجیتالی است. این تبلیغات همان کادرهای مستطیلی بالا یا کنار سایتهای پربازدید (مثل رسانهها و خبرگزاریها و…) هستند که در آنها محصولات و خدمات برندهای مختلف نمایش داده میشود.
بنرهای تبلیغاتی میتوانند شامل تصاویر ثابت، متن، گیف یا ویدئو باشند. هدف تبلیغات بنری این است که با نمایش یک کالا یا خدمات در سایتهای پربازدید و محبوب، تعداد مخاطبان این آگهی را بالاتر ببرند؛ بنابراین تبلیغات بنری معمولاً در سایتهایی با حجم ترافیک بالا یا سایتهایی که محتوای مفید ارائه میدهند قرار میگیرند. یک بنر تبلیغاتی عالی، توجه کاربران سایت میزبان را به خود جلب میکند و از آنها دعوت میکند که حتماً سری به سایت زده و دربارۀ آنچه تبلیغ میشود بیشتر بدانند.
تبلیغات بنری در چه مواقعی استفاده میشوند؟
هر نوع تبلیغاتی برای مراحل مشخصی از سفر مشتری کارایی بهتری دارد؛ در ادامه به موارد استفاده از تبلیغات بنری میپردازیم.
آگاهی از برند
درحقیقت شما میتوانید با استفاده از تبلیغات بنری، خود را در فضای آنلاین معرفی کرده و به مخاطبانتان کمک کنید تا بتوانند محصولات و خدمات شما را بهراحتی تشخیص دهند.
تولید سرنخ
شما با توجه به هدف برندتان میتوانید از تبلیغات بنری برای ترغیب افراد به ثبتنام برای امتحان محصول یا خدمت، پیوستن به لیست ایمیل خود یا هر اقدام دیگری استفاده کنید.
هدفگیری مجدد مخاطبان
اگر شخصی وارد سایت شما شد اما محصول شما را خریداری نکرد یا در خبرنامۀ شما ثبتنام نکرد، شما میتوانید با استفاده از تبلیغات بنری اقدام موردنظر خود را به او یادآوری کنید.
نکات مهم در طراحی مؤثر بنر تبلیغاتی
یکی از چالشها در تبلیغات بنری طراحی آن است که میتواند کارایی آن را افزایش داده و نرخ کلیک را بهبود ببخشد. در ادامه به نکاتی درخصوص طراحی بنر تبلیغاتی اشاره خواهیم کرد.
از مؤثرترین و استانداردترین سایز بنر استفاده کنید
طبق اعلام Google Adsense، موفقترین اندازههای استاندارد بنر عبارتاند از:
- ۷۲۸ × ۹۰ پیکسل – تابلوی امتیازات
- ۳۰۰×۶۰۰ پیکسل – نیمصفحه
- ۳۰۰×۲۵۰ پیکسل – مستطیل متوسط
- ۳۳۶×۲۸۰ پیکسل – مستطیل بزرگ
بنر را ساده نگه دارید
محتوا و تصاویر را ساده نگه دارید. بینندگان احتمالاً فقط برای یک ثانیه به تبلیغات بنر وب شما نگاه خواهند کرد؛ بنابراین شما باید بتوانید در همین مدتزمان کم نیز توجه آنان را جلب کنید.
از دکمههای فراخوان به اقدام بهطور مناسب استفاده کنید
یکی از اهداف شما در تبلیغات بنری افزایش نرخ کلیک (CTR) است؛ این هدف فقط با طراحی و جاگذاری مناسب دکمهها قابل دستیابی است. دکمههای فراخوان به اقدامها را بعد از متن کپی خود و در سمت راست و پایین قرار داده و به تضاد رنگ آن با تصویر زمینه نیز توجه کنید.
بنرهای خود را متناسب با سایت تبلیغکننده طراحی کنید
اگر تبلیغ خود را بهصورت بصری با سایتهایی که در آن نمایش داده میشود ترکیب کنید، به احتمال زیاد اعتماد بینندگان خود را جلب خواهید کرد. بااینحال، توجه داشته باشید که تبلیغات بنری شما همیشه باید قابل مشاهده و کلیک باشد.
در طراحی بنر حس فوریت را القا کنید
با استفاده از رنگهای متضاد و پررنگ، حس فوریت بصری را به متن بیاورید و بینندگان را به کلیک بر بنر خود ترغیب کنید.
هزینۀ تبلیغات بنری چگونه محاسبه میشود؟
هزینۀ تبلیغات بنری نرخ ثابتی ندارد و بسته به سایتی که تصمیم به تبلیغ در آن دارید، متفاوت خواهد بود. بااینحال، انواع مختلفی از مدلهای پرداخت تبلیغات بنری وجود دارد که شما باید با توجه به اهداف تجاریتان یکی از آنها را انتخاب کنید.
- هزینه در هزار (CPM): در این مدل شما به ازای هر هزار کاربر که تبلیغ شما را مشاهده کردهاند، قیمت ثابتی را پرداخت میکنید. توجه داشته باشید که در این مدل حرفی از کلیک بر بنر تبلیغاتی شما زده نمیشود و فقط بازدید از صفحۀ سایتی که تبلیغ شما در آن قرار دارد، معیار محاسبۀ هزینه است.
- هزینۀ هر کلیک (CPC): در این مدل شما به ازای هر کلیک هزینۀ ثابتی را پرداخت میکنید. درحقیقت این طرح پرداخت برای آن دسته از صاحبان مشاغلی که به دنبال افزایش نرخ کلیک خود هستند مناسب خواهد بود.
- هزینه به ازای هر سرنخ (CPL): در مدل هزینه به ازای سرنخ، ابتدا باید روی اقدامی که انتظار داریم کاربر انجام بدهد به توافق برسیم؛ سپس به ازای هر بازدیدکنندهای که آن اقدام را انجام داده هزینه پرداخت خواهیم کرد. بهطور مثال، این اقدام میتواند شامل مواردی از این قبیل باشد: ثبتنام در خبرنامه، ثبت آدرس ایمیل، دنبالکردن حسابهای رسانههای اجتماعی کسبوکار شما و… .
- هزینه به ازای هر بازدید (CPV): هزینه به ازای هر بازدید از آگهی شما پرداخت میشود. این مدل معمولاً برای تبلیغات ویدئویی رواج دارد و بازدید فقط در صورتی محاسبه میشود که کاربر حداقل ۳۰ ثانیه از ویدئوی تبلیغاتی شما را تماشا کند یا با تبلیغ ویدئویی شما تعامل داشته باشد.
برای انتخاب محل تبلیغات بنری چه مواردی را باید در اولویت قرار دهیم؟
بهطور کلی تمامی صفحات سایتهایی که ما تبلیغات خود را در آنها به نمایش میگذاریم به دو قسمت فضای بالای صفحه (Above the Fold) و فضای پایین صفحه (Below the Fold) تقسیم میشوند. Above the Fold به قسمتی میگویند که هر بازدیدکننده با بازکردن سایت با آن روبهرو میشود؛ اما Below the Fold به اسکرولکردن برای بازدید نیاز دارد.
بنابراین، همانطور که انتظار میرود و تحقیقات گوگل نشان داده، تبلیغات در فضای بالای صفحه ۷۳٪ قابل مشاهده است، درصورتیکه فضای پایین صفحه فقط ۴۵٪ بازدید میشود. پس، اولویتقراردادن فضای بالای صفحه برای سفارش تبلیغات بنری مهم است؛ اما این تنها نکتۀ انتخاب محل تبلیغ نیست و شما میتوانید با تجزیهوتحلیل تبلیغات بنری سابق خود، به اطلاعات مفیدی دست یابید.
به بیان دیگر، شما باید با آزمون و خطا، میزان بازدید تبلیغات بنری خود را در هر سایت بسنجید تا در سفارشهای بعدی آن را بهبود ببخشید.