گزارش درآمد تبلیغات اینترنتی سال ۲۰۲۱ میگوید که تبلیغات بنری یکی از پرطرفدارترین شکلهای تبلیغات دیجیتال در سال ۲۰۲۰ بوده است. علاوهبراین، بهگفتۀ این گزارش، تبلیغات بنری ۳۱.۵٪ از کل هزینۀ تبلیغات در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است؛ یعنی دومین تبلیغات پس از تبلیغات جستوجو.
همۀ اینها یعنی تبلیغات بنری یک استراتژی مناسب برای معرفی و فروش انواع محصولات و خدمات است. اگر شما هم میخواهید از تبلیغات بنری برای معرفی محصولات یا خدمات خود استفاده کنید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا روشهای ساده برای کسب بهترین نتیجه از تبلیغات بنری را بدانید.
فهرست محتوا
تبلیغات بنری (Banner-Advertising-Marketing) چیست؟
به تبلیغات بنری تبلیغات نمایشی هم میگویند. تبلیغات بنری درواقع نوعی بیلبورد دیجیتالی است. این تبلیغات همان کادرهای مستطیلی بالا یا کنار سایتهای پربازدید (مثل رسانهها و خبرگزاریها و…) هستند که در آنها محصولات و خدمات برندهای مختلف نمایش داده میشود.
بنرهای تبلیغاتی میتوانند شامل تصاویر ثابت، متن، گیف و یا ویدئو باشند. هدف تبلیغات بنری این است که با نمایش یک کالا یا خدمات در سایتهای پربازدید و محبوب، تعداد مخاطبان این آگهی را بالاتر ببرد. برای همین هم هست که تبلیغات بنری معمولاً در سایتهایی با حجم ترافیک بالا یا سایتهایی که محتوای مفید ارائه میدهند، قرار میگیرند.
یک بنر تبلیغاتی عالی، توجه کاربران سایت میزبان را به خود جلب میکند و حتی از آنها دعوت میکند برای اینکه دربارۀ آنچه تبلیغ میشود بیشتر بدانند، حتماً سری به سایت رسمی محصول و خدمات بزنند.
ویژگی تبلیغات بنری مؤثر چیست؟
تبلیغات بنری معمولاً بهصورت تابلوهایی شامل عکس و متن در ابعاد ۴۶۸ × ۶۰ پیکسل طراحی میشوند. منتها برای طراحی ایدئال با بهترین نتیجهگری باید موارد زیر را در طراحی بنر رعایت کنیم:
- حتماً نام تجاری و برند محصول و خدمات در متن بنر وجود داشته باشد.
- در متن حتماً از کلمات کلیدی استفاده کنید.
- Call to Action مناسب برای متن خود انتخاب کنید. مثلاً عبارتهایی مثل «اکنون رزرو کنید»، «همین حالا امتحان کنید»، «امروز با ما تماس بگیرید» در متن بنر میتواند باعث تشویق کاربر به کلیک روی آن و ورود به سایت شما شود.
- از تصاویر با کیفیت بالا برای بنر استفاده کنید.
- ابعاد و اندازۀ مناسب برای بنر تبلیغاتی انتخاب کنید.
- بنر تبلیغی خود را در سادهترین و مینیمالترین حالت طراحی کنید؛ یعنی بدون شلوغی محتوایی و تصویری. مثلاً با حداقل تعداد متن و نهایتاً یک یا دو تصویر قدرتمند (شامل لوگوی برند). فراموش نکنید که فقط یک جملۀ قوی برای جلب توجه مخاطبان کافی است.
تبلیغات پاپآپ (Pop-up) و تبلیغات بنری چه تفاوتی دارند؟
هنگامی که کاربری از یک سایت بازدید میکند، ممکن است یک Pop-up را فعال کند تا روی صفحه ظاهر شود و محتوای موجود را برایش نمایش بدهد. اما بنر وب مثل بخشی از خود سایت دیده میشود. درواقع برای اینکه کاربر برای دیدن تبلیغات Pop-up روی آن کلیک کند، باید با محتوا او را قلقلک بدهیم.
چگونه اثرگذاری تبلیغات بنری را اندازهگیری کنیم؟
یکی از بهترین ویژگیهای بازاریابی دیجیتال این است که به بازاریابان اجازه میدهد میزان دقیق اثربخشی یک تبلیغ را بهراحتی اندازهگیری کنند.
برای اندازهگیری موفقیت و اثربخشی تبلیغات بنری هم بهترین روش، مشاهدۀ نرخ کلیک بنر است. نرخ کلیک با تقسیم تعداد کاربرانی که روی تبلیغ کلیک کردهاند بر تعداد دفعاتی که تبلیغ نمایش داده شده است، محاسبه میشود. هرچه این عدد بزرگتر باشد، یعنی تبلیغ موفقتر بوده است. مثلاً اگر یک تبلیغ نرخ کلیک ۹٪ داشته باشد، یعنی از ۱۰۰ نمایش ارائهشده، ۹ بار روی بنر کلیک شده است.
بهطور کلی، متغیرهای اصلی برای اندازهگیری موفقیت تبلیغات بنری شامل موارد زیر است:
- به ازای هر نمایش چند نفر آگهی را مشاهده میکنند؟
- در هر کلیک چند نفر روی تبلیغ کلیک میکنند؟
- به ازای هر Call to Action چند نفر پس از کلیککردن، برای ثبتنام یا خرید اقدام میکنند؟
درضمن، قیمت و هزینۀ تبلیغات بنری هم با توجه به میزان و تعداد بازدیدها، براساس CPM (هزینه به ازای هر هزار نمایش) محاسبه میشود.
آیا تبلیغات بنری هنوز هم جواب میدهد؟
واقعیت این است که رسانههایی مثل ایمیل و شبکۀ اجتماعی بهنوعی فضای دیجتال مارکتینگ را در این ده سال بهشدت تغییر دادهاند. آیا سرمایهگذاری روی تبلیغات بنری هنوز هم ارزشش را دارد؟
حقیقت این است که اثربخشی کلی تبلیغات بنری در حال کاهش است. براساس گزارشMarketing Insider Group، نرخ کلیک تبلیغات بنر به کمتر از ۰.۱٪ کاهش یافته است. اما بههرحال استفاده از این روش تبلیغاتی مزایای خودش را دارد. بهطور کلی، هنوز هم با وجود همۀ شیوههای جدید دیجیتال مارکتینگ نباید از تبلیغات بنری غافل شویم؛ چون این نوع تبلیغات، در موارد زیر کمک زیادی به بازاریابی میکنند:
- اطلاعرسانی گسترده و عمومی دربارۀ برند، محصول و خدمات؛
- افزایش حضور آنلاین برند و محصولات، تا مردم بهراحتی بتوانند محصولات و خدمات شما را تشخیص بدهند؛
- تولید سرنخ و مشتری بالقوه در تعداد بالا و افرایش درخواست برای خرید یا امتحان محصول و خدمات شما؛
- کمک به تهیۀ لیست ایمیل بهروز از مشتریان بالقوه.
دلایل کاهش اثرگذاری تبلیغات بنری چیست؟
کارشناسان حوزۀ اینترنت و دیجیتال مارکتینگ چند دلیل عمده برای کاهش اثرگذاری تبلیغات بنری معرفی میکنند.
مهمترین و اصلیترین عواملی که تأثیر منفی روی کارکرد تبلیغات بنری داشتهاند عبارتاند از:
- رباتها: اسکریپتهای خودکار اینترنت را جستوجو میکنند و به دلایل مختلف روی بنرهای تبلیغکننده کلیک میکنند. مثلاً تلاش برای کسب درآمد برای سایتهایی که برای کسب درآمد فقط به کلیک روی بنر متکی هستند.
- مسدودکنندههای تبلیغات: خیلیوقتها کاربران اینترنت آنقدر توسط تبلیغات بمباران میشوند که اکثرشان ترجیح میدهند تنظیمات مرورگرهای خود را روی عدم نمایش بنرهای تبلیغاتی سایتها بگذارند.
اما این اصلاً بدان معنا نیست که تبلیغات بنری یک هنر مرده است! درحقیقت، تبلیغات بنری همچنان یک استراتژی تبلیغاتی آنلاین مؤثر محسوب میشود که بسیاری از بازاریابان باهوش، همچنان بهخوبی از آن استفاده میکنند.