نمیدانم چه زمانی این مطلب را مطالعه میکنید، اما در زمان نگارش این متن، تنها شبکۀ اجتماعی بینالمللی فیلترنشده در ایران لینکدین است. این پلتفرم که مخصوص بهاشتراکگذاشتن تجارب و دانستههای شغلی و کاری با دیگران و همچنین پیداکردن شغل است، تکستارۀ درخشنده و هنوز فیلترنشده بین سایر شبکههای اجتماعی در ایران محسوب میشود که افراد ناچاراً از آن بهعنوان توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و… نیز استفاده میکنند. به همین دلیل، حضور کاربران فیک در آن بسیار بیشتر از قبل شده است.
پس سؤال اینجاست که وقتی در لینکدین درخواست کانکشنی دریافت میکنید، آیا به سراغ بررسی پروفایل آن فرد میروید یا بدون هیچگونه بررسی آن درخواست را قبول میکنید؟ در این بین، بسیاری از کاربران فیک قابل شناسایی هستند، اما در مقابل، افرادی هم هستند که زرنگتر از اسپمرهای دیگر هستند که شناسایی آنها کار سختی است.
حالا سؤالی که پیش میآید این است که چگونه افراد فیک و پوزیشنهای شغلی فیک افراد را در لینکدین شناسایی کنیم و آنها را از دایرۀ افرادی که دنبالشان میکنیم حذف کنیم. در این مطلب از ویپدیا با هم چند نکته را پیرامون شناسایی کاربران فیک در لینکدین بررسی میکنیم.
چرا افراد اکانت فیک لینکدین میسازند؟
اگر بخواهیم بهطور خلاصه دلیل افراد برای ساختن حسابهای کاربری فیک در لینکدین را بیان کنیم، باید بگوییم آنها به دنبال دزدی از شما هستند. این دزدی لزوماً دزدی مالی نیست، بلکه میتواند دزدی اطلاعات نیز باشد. بسیاری از افراد با ساختن اکانت فیک دنبال پیداکردن ایمیل شما هستند تا مخرن اطلاعاتی خود را برای اسپمینگ ایمیل کاملتر کنند. گروهی دیگر که احتمالاً اهداف خصمانهتری دارند، ممکن است دنبال دزدیدن هویت شما باشند و گروهی نیز ممکن است به دنبال فیشینگ باشند.
۵ راه شناسایی کاربران فیک لینکدین
شناسایی کاربران فیک آنقدرها هم آسان نیست؛ چون بعضی از افراد که پوزیشنهای شغلی فیک نیز در پروفایل خود ثبت کردهاند، آنقدر حرفهای عمل کردهاند که ممکن است هرکسی حرف آنها را باور کند. اما چند نکتۀ ریز و قابل توجه وجود دارد که با توجه به آنها میتوان این افراد را شناسایی کرد:
۱) دریافت درخواستهای متعدد از افراد یک شرکت یکسان
اگر درخواستهای نامعمولی از افراد شاغل در یک شرکت خاص دریافت کردید (منهای مواقعی که رویداد خاصی برگزار شده است یا قرار است برگزار شود و شما بهنوعی در آن شناخته شدید و شبکهسازی کردهاید)، احتمالا تحت حملۀ افراد فیک لینکدین قرار گرفتهاید. این افراد معمولاً از اسم شرکتهای بزرگ برای گولزدن استفاده میکنند.
این افراد معمولاً عنوان یکسانی در پروفایل خود دارند و حتی اگر در یک شرکت یکسان هم نباشند، با توجه به عنوانی که در پروفایل خود ثبت کردهاند، میتوانید فیکبودنشان را تشخیص دهید.
۲) تصویر پروفایل مشکوک
تصویر پروفایل بهترین راه پیداکردن اکانتهای فیک لینکدین است. اگر احساس کردید که تصویر پروفایل فردی مشکوک است، آن را در جستوجوی تصاویر گوگل سرچ کنید و آنجا احتمالاً مشخص میشود که از آن تصویر در چه سایتهای دیگری استفاده شده است. استفاده از تصاویر عمومی، لوگو، گل، باغ و… نیز ازجمله نشانههای اکانت فیک لینکدین است.
استفاده از تصاویر سلبریتیها نیز بهطور قطع نشان از فیکبودن اکانت دارد. حتی بسیاری از این حسابهای کاربری فیک تصویر پروفایل یک زن و نامی مردانه دارند. به این ترتیب، شناسایی آنها نباید کار سختی باشد.
۳) ناقصبودن اطلاعات شخصی واقعی
شباهت رایجی که اکانتهای فیک لینکدین دارند، نداشتن اطلاعات شخصی واقعی در پروفایل است. آنها معمولاً در پروفایل از جملههای کلی مانند به دنبال شغل مناسب هستم یا پروژه دریافت میکنم استفاده میکنند و خلاصهای از تجارب شغلیشان نیز در پروفایلشان موجود نیست. پروفایل افراد واقعی معمولاً ترکیبی از اطلاعات شخصی مانند علایق، تحصیلات، پیشنهادات و خلاصهای مشخص در بخش تجارب است.
۴) دانشگاه یا شرکت مشکوک
چقدر احتمال دارد یک مرد یا زن میانسال که فارغالتحصیل یک دانشگاه مطرح است و هیچ سابقۀ کاری مشخصی هم ندارد، شبیه مدلها هم باشد و همزمان در لینکدین به دنبال شغل بگردد؟ اینها نشانههای مشکوکی است و وقتی تمام آنها بهطور ترکیبی در کنار هم ردیف میشوند، باید حواستان را بیش از پیش جمع کنید.
یا اینکه در بسیاری از موارد ممکن است این افراد فیک در تجارب شغلیشان، شرکتهای خیلی مطرحی را ثبت کرده باشند. برای اینکه بفهمیم آن پوزیشن یا تجربۀ شغلی واقعی است یا خیر، باید در ابتدا ببینیم آن شرکت در دنیای واقعی وجود دارد یا خیر؟ اگر هست، آیا در لینکدین صفحهای دارد؟ اگر دارد، در کدام کشور است و چه کسانی در آن کار میکنند؟ با بررسی تمامی این موارد است که میتوان فیک بودن یا نبودن آن جایگاه شغلی را فهمید.
۵) تعداد کانکشنها
اگرچه داشتن کانکشنهای بالا بهخودیخود نشان از فیکبودن یک اکانت لینکدین ندارد، اما کاربرانی که تازه وارد لینکدین شدهاند و این همه کانکشن دارند، واقعاً مشکوک هستند؛ چون نمیتوان در مدتی کوتاه این چنین شبکهسازی کرد.
درنهایت به این موضوع توجه داشته باشید که حتی حسابهای کاربری پرمیوم نیز ممکن است فیک باشد. پس، قبل از قبول هر درخواستی، ابتدا پروفایل مربوطه و جزئیات آن را چک کنید. برای حذف یک اکانت فیک لینکدین از کانکشنهای خود میتوانید به پروفایل آن فرد مراجعه کرده و او را بلاک کنید، یا او را از کانکشنهای خود حذف کنید.