۱۰ راه ساده برای حضور حرفه‌ای در گروه‌های کاری

حضور حرفه‌ای در گروه‌های کاری به همکاری و رفتار شما در تیم بستگی دارد. طبق گزارش LinkedIn Learning و با استفاده از داده‌های بیش از ۶۶۰ میلیون فرد باتجربه، توانایی همکاری سازنده در گروه‌های کاری، یکی از ۵ مهارت نرم پرتقاضا در سال ۲۰۲۰ اعلام شد. شما همیشه نمی‌توانید افراد حاضر در گروه‌ خود را انتخاب یا کنترل کنید، ولی می‌توانید یک تجربۀ خوب از حضور در آن گروه به دست آورید.

در دنیای کار، حرفه‌ای‌بودن یعنی چگونه خود را ارائه کرده و چگونه با دیگران ارتباط برقرار می‌کنید. حرفه‌ای‌بودن می‌تواند تأثیر اولیۀ مثبت، روابط بین‌فردی موفق و شهرت ماندگار در سازمان و صنعت شما را تضمین کند. در این نوشته ابتدا به تعریف همکاری در گروه‌های کاری پرداخته و سپس راه‌حل‌هایی برای حضور حرفه‌ای در این گروه‌ها ارائه می‌کنیم.

تعریف همکاری خوب در گروه کاری چیست؟

زمانی کار گروهی در یک تیم به‌خوبی پیش می‌رود که تمامی اعضا برای رسیدن به یک هدف، همکاری و تمرکز داشته باشند. تصور کنید ۵ تسک تعریف شده‌ است. این تسک‌ها می‌توانند به ۵ فرد به‌طور مستقل محول شوند یا می‌توان ۵ تسک را به‌عنوان یک تسک در یک گروه ۵‌نفره تعریف کرد. زمانی که نتیجۀ کار گروه ۵نفره از نتیجۀ کار ۵ فرد به‌طور جداگانه مؤثر‌تر و رضایت‌بخش‌تر بود، آن گروه یک گروه موفق است.

در کار گروهی نه‌تنها فرصت فراگرفتن ابزار جدید و توسعۀ مهارت‌های فردی وجود دارد، بلکه این شرایط مهیاست که تک‌تک اعضا از یکدیگر یاد بگیرند و دیدگاه‌های جدیدی به دست آورند. با تعیین انتظارات صحیح، کار تیمی می‌تواند تجربه‌ای مثبت درجهت تبدیل‌شدن به یک نیروی حرفه‌ای در محل کار باشد.

۱۰ راه ساده برای حضور حرفه‌ای در گروه‌های کاری

در ادامه به ۱۰ راه ساده برای حضور حرفه‌ای در گروه‌های کاری می‌پردازیم.

  1. برند باشید: سازمانی که شما در آن مشغول هستید، روی منابع زیادی سرمایه‌گذاری کرده است تا بتواند برندی قوی بسازد و شما نمایندۀ این برند هستید. هر زمانی که در کنفرانس، جلسات سرمایه‌گذاری و رویداد اجتماعی حضور پیدا کردید، به یاد داشته باشید که شما هم نمایندۀ خود و هم سازمانتان هستید. خیلی از متخصصان پیشنهاد می‌کنند که هر شخص در رسانه‌های اجتماعی خود نیز درمورد شرکت خود صحبت کند و تصویری حرفه‌ای از خود به تصویر بکشد.
  2. اشتباهات خود را بپذیرید: اشتباه در کار پیش می‌آید و راه فراری نیست. با قبول سهل‌انگاری خود و پذیرفتن مسئولیت آن، حرفه‌ای عمل کنید. این رفتار در کل اعضای تیم تزریق می‌شود و علاوه بر اینکه دیگر اعضای تیم نیز مسئولیت کارهای خود را به عهده می‌گیرند، جایگاه شما در ذهن همکاران و مدیر بالاتر می‌رود.
  3. دست در کار داشته باشید: اگر مدیر یک گروه باشید، ممکن است بیشتر کارها را به دیگر اعضا محول کنید و وقت خود را صرف خیلی از مسائل نکنید. این کار بسیار طبیعی است، اما اگر مدتی با زیردستان خود هم‌سفره شوید، از وظایف و دغدغه‌های آن‌ها دید بیشتری پیدا می‌کنید و به تیم خود انگیزه می‌دهید.
  4. گوش دل بسپارید: یکی از مزیت‌های کار گروهی، استفاده از چند ذهن است. این فکرها و ایده‌ها از حضور افراد و دیدگاه‌های مختلف ناشی می‌شوند. نکته این است که تا زمانی که خوب گوش نکنید، از این نظرات آگاهی پیدا نمی‌کنید. بنابراین فعالانه گوش دهید که گوش‌دادن، کلید رشد یک تیم است.
  5. همکاری کنید: کارکردن در یک تیم می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما بیشتر فرصتی عالی است. همکاری با افراد دیگر در یک گروه، فرصتی مناسب برای رسیدن به ایده‌های خلاقانه، به‌اشتراک‌گذاشتن تجربه‌ها و دیدگاه‌های متفاوت و رشد مهارت‌های مختلف شخصی و حرفه‌ای است.
  6. خودآگاهی را توسعه دهید: یاد بگیرید احساسات خود را کنترل کنید و به آن‌ها آگاهی داشته باشید تا بتوانید به‌صورت مثبت و سازنده واکنش‌های خود را مدیریت کنید. به بازخوردها اهمیت دهید، از آن‌ها درس بگیرید و رشد کنید.
  7. ارتباط بسازید: چه مزیتی بهتر از ساختن ارتباطات سازنده و چه مکانی بهتر از یک تیم برای ساختن این ارتباطات سازنده؟ ارتباطات خوبِ کاری علاوه بر اینکه محیط کاری را لذت‌بخش‌تر می‌کند، به توسعۀ فردی شما نیز کمک کرده و باعث پیشرفت رفتار حرفه‌ای شما در کار می‌شود. همکاران شما شاید دوستان صمیمی شما نباشند، اما می‌توانند به رشد شما در محل کار کمک کنند.
  8. فرهنگ سازمان را بشناسید: هر شرکت فرهنگ جداگانه‌ای دارد. ممکن است یک رفتار در یک سازمان ستایش شده و در سازمانی دیگر منع شود. برای مثال، برخی شرکت‌ها سیاست‌های خاصی درمورد رسانه‌های اجتماعی دارند. مطمئن شوید که از فرهنگ سازمانتان به‌خوبی آگاهی دارید و به آن پایبند باشید، حتی اگر یک خط‌مشی رسمی وجود ندارد؛ زیرا این کار شما را بسیار حرفه‌ای نشان می‌دهد.
  9. برای شکایات خود، راه‌حل داشته باشید: چه کسی کارمندی را که فقط شکایت می‌کند تحمل می‌کند؟ زمانی که شکایتی دارید و کمبودی را به مدیر خود گزارش می‌کنید، درمورد آن مشکل فکر کرده و راه‌حل‌هایی را نیز برای برطرف‌کردن آن‌، لیست کنید. با این کار نه‌تنها محترم و حرفه‌ای به چشم می‌آیید، بلکه به روند حل مشکل نیز سرعت می‌بخشید.
  10. زیر فشار جا نزنید: مضطرب‌شدن هنگامی که کار به‌خوبی پیش نمی‌رود، امری طبیعی است. اما اگر شما به کارمندان یا هم‌گروهی‌های خود نشان دهید که می‌توانید خونسرد و آرام باشید، آن‌ها نیز از رفتار شما تقلید می‌کنند و استرس خود را مدیریت می‌کنند. این رفتار گروهی، به‌خصوص زمانی که فاجعه‌ای رخ دهد و اوضاع از کنترل خارج شود، می‌تواند بسیار مفید باشد.

جمع‌بندی

امروزه حرفه‌ای‌بودن، یک مهارت نرم تلقی می‌شود. در عصر امروز تا زمانی که نتوانید در محیط کار خود حرفه‌ای رفتار کنید، حرفه‌ای معاشرت کنید و حرفه‌ای همکاری کنید، سمت و مدرک دانشگاهی یا میزان تجربۀ شما به چشم کارفرمایان نمی‌آید.

حرفه‌ای‌بودن همان ویترین پرزرق‌و‌برق مغازه‌ای است که همه را مجذوب خود می‌کند تا دقایقی بایستند، با دقت و حوصلۀ بیشتری آن را تماشا کنند و به داخل فروشگاه بروند تا شاید توانستند خریدی از آن کنند. اما حرفه‌ای‌بودن تنها یک ویژگی نیست، بلکه ترکیبی از چند ویژگی مختلف است.

منابع

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.