معایب و مزایای شرکت در رویدادهای حوزۀ تبلیغات و بازاریابی

چگونه در رویدادها سر صحبت را باز کنیم

رویدادهای تخصصی، به‌ویژه رویدادهای تبلیغات و بازاریابی می‌توانند بهترین مکان برای یادگیری، برقراری ارتباط با متخصصان این حوزه و آشنایی با جدیدترین ابزارهای تخصصی باشند. با تمام این اوصاف، منطقی نیست که تصور کنیم تمام رویدادها می‌توانند برای ما آورده داشته باشند، بلکه ممکن است بعد از اتمام رویداد، چیزی به شما اضافه نشده و تنها کاغذهایی از یادداشت‌های فراوان را با خود به خانه ببرید.

بنابراین، سؤال اساسی این است که چگونه باید برای شرکت در رویدادهای تبلیغات، تصمیم‌گیری کنیم؟ برای آنکه متوجه بشوید یک رویداد برای شما یا تیم بازاریابی‌تان مفید است، می‌توانید فهرستی از معایب و مزایای آن رویداد مشخص را تهیه کنید.

در ادامه فهرستی از معایب و مزایای شرکت در رویدادهای حوزۀ تبلیغات و بازاریابی را در اختیارتان می‌گذاریم و درمورد نکات مهم هنگام برخورد با کارشناسان در این رویدادها صحبت خواهیم کرد.

معایب شرکت در رویدادهای حوزۀ تبلیغات و بازاریابی

در ابتدا با معایب شرکت در این نوع رویدادها شروع می‌کنیم. این معایب ممکن است به‌سرعت مشخص نشوند، بنابراین برای تشخیص موارد ذکرشده باید زمان بگذارید و فکر کنید:

۱) هزینۀ فرصت بالا

رویدادها به‌طور معمول ۲ تا ۴ روز زمان می‌برند و شما انتظار دارید به اندازۀ پولی که هزینه می‌کنید، دانش و آگاهی به دست آورید؛ اما باید به مدت‌زمانی که از کار خود فاصله گرفته‌اید نیز بیندیشید. مسافت شما و خستگی ناشی از آن نیز به‌خصوص برای رویدادهای خارج از محل زندگی‌تان اهمیت دارد. یک رویداد ۳روزه به‌راحتی می‌تواند به اندازۀ ۵ روز از شما زمان بگیرد.

۲) مفیدنبودن موضوعات

زمان مهم‌ترین چیزی است که ما در این رویدادها هزینه می‌کنیم. ممکن است ارائه‌کنندگان زمان زیادی را به صحبت‌هایی خارج از کسب‌وکار شما یا موضوع اصلی بپردازند که موجب پایین‌آمدن سطح بهره‌وری از این رویدادها و تلف‌شدن زمان شما می‌شود. حتی ممکن است ارائه‌دهندگان به مسائل اثبات‌شده نپردازند و اطلاعات اشتباهی را در اختیار شما بگذارند.

۳) حضور سخنرانان بی‌تجربه

سخنرانان باتجربه و بامعلومات، برای تبدیل یک رویداد به رویدادی کلیدی و فراموش‌نشدنی ضروری هستند. درحقیقت، وجود سخنرانان باتجربه به‌تنهایی مهم نیست، آن‌ها باید با برنامۀ قبلی و هماهنگ با موضوعات رویداد، ارائۀ خود را به بهترین شکل ممکن منتقل کنند. بنابراین می‌توانید دربارۀ سخنرانان و رویدادهای قبلی آنان تحقیق کرده و با نحوۀ ارائۀ آن‌ها آشنا شوید.

۴) برگزارکنندگان بی‌نظم

معمولاً برگزارکنندگان رویدادها هرساله رویدادهایی را برگزار کرده یا در حوزۀ شما شهرت نسبی دارند؛ بنابراین می‌توانید دربارۀ نحوۀ برگزاری رویدادهای قبلی آن‌ها تحقیق کرده تا اولویت‌های آنان و اهدافشان را متوجه شوید، در این صورت راحت‌تر می‌توانید دربارۀ شایستگی آن‌ها به نتیجه برسید.

مزایای شرکت در رویدادهای حوزۀ تبلیغات و بازاریابی

شرکت در رویدادها به‌طور حتم مزایایی نیز دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. یادگیری متمرکز: همان‌طور که خودتان می‌دانید، منابع نامحدودی برای یادگیری وجود دارند، اما پیداکردن منبعی متمرکز که بتواند مفاهیم را به یکدیگر مرتبط کرده و به‌صورت خلاصه در اختیار ما بگذارد دشوار است. در رویدادی مناسب، موضوع اصلی را در کانون توجه قرار داده و به مسائل حاشیه‌ای نمی‌پردازند. در این رویدادها همچنین با توجه به شرایط جامعه و فرهنگ آن، مسائل را توضیح داده و منابع مرجع را معرفی می‌کنند.
  2. رشد شبکۀ ارتباطی: رویدادها یکی از بهترین فضاها برای رشد در شبکۀ ارتباطی و تخصصی ارتباطی شماست. ملاقات با افراد و کارشناسانی که تجربه‌های گوناگون در مکان‌های متفاوت در حوزۀ تبلیغات و بازاریابی دارند، به شما یا تیم‌ شما بینش جدیدی برای رشد در کسب‌وکارتان می‌دهد. حتی ممکن است در این رویدادها بتوانید با فردی ملاقات کنید که بتواند در رشد کسب‌وکارتان کمک کرده و به شما مشاوره دهد.
  3. یافتن ایده‌های جدید: در اینترنت ایده‌های زیادی وجود دارد، اما گاهی با شنیدن صحبت‌های یک فرد متخصص و مثال‌های او می‌توانیم به یک راهکار مناسب برای کسب‌وکار یا دغدغۀ خود برسیم. شما می‌توانید با شرکت در رویدادها چالش‌های کسب‌وکارهای بزرگ یا مشهور و راه‌حل‌های آنان را بشنوید و کسب‌وکار خود را در مقابل یک‌سری مشکلات، ایمن کنید.
  4. گرفتن بازخورد از دیگران: با شرکت در این رویدادها ممکن است با کسانی مواجه شوید که به‌واسطۀ فعالیت‌هایتان، شما را شناخته و سر صحبت را باز کنند. در این صورت شما می‌توانید سطح انتشار فعالیت‌های خود را سنجیده و بازخوردهایی از آنان دریافت کنید که معمولاً در یک محیط غیرتخصصی امکان‎پذیر نخواهد بود. همچنین شما خود می‌توانید با کارشناسان صحبت کرده و نظر آنان را دربارۀ کسب‌وکار یا فعالیت‌های خود پرسیده و برای چالش‌هایتان با آنان مشورت کنید.

چگونه در رویدادها سر صحبت را باز کنیم

در یک رویداد ممکن است با کسی روبه‌رو شده و بخواهید با او صحبت کرده یا از او مشورت بگیرید. بنابراین در ابتدا به خاطر داشته باشید که فرقی نمی‌کند تخصص شما چیست یا به چه اندازه شهرت دارید، همۀ انسان‌ها برای آنکه بتوانند سر صحبت را باز کنند به شجاعت و مهارت خاص آن نیاز دارند؛ پس بدون درنظر‌گرفتن شهرت و تخصص طرف مقابلتان به‌سمت او بروید و با استفاده از تکنیک‌های زیر، سر صحبت را باز کنید:

معایب و مزایای شرکت در رویدادهای حوزۀ تبلیغات و بازاریابی - صحبت در رویداد۱) خودتان را معرفی کنید

به نظر تکنیک ساده‌ای می‌آید: به‌سمت او رفته و به او سلام کنید. با اعتمادبه‌نفس با او دست داده و خود را معرفی کنید. برای معرفی خود و کسب‌وکارتان در ۳۰ ثانیه، از قبل تمرین کنید و تنها به نکات مهم اشاره کنید. در زمان معرفی نیز فرصتی برای سؤالات و صحبت‌های طرف مقابل بدهید.

۲) سؤالات مناسب بپرسید

می‌توانید با یک سؤال ساده مانند «آیا از رویداد لذت می‌برید؟» شروع به مکالمه کنید، اما این بحث را زیاد طولانی نکنید و مکالمات مربوط به حوزۀ کاری‌تان را نیز بپرسید:

  • چه شرکتی کار می‌کنید؟ آیا کارکردن در این شرکت برایتان لذت‌بخش است؟
    • آن‌ها را به صحبت‌کردن درمورد شغل‌ خود و دلایل شرکت‌کردن در رویداد دعوت کنید.
  • آیا قبلاً در رویدادی این‌چنینی شرکت کرده‌اید؟
    • این سؤال فرد را ترغیب می‌کند تا درمورد تجربیات گذشتۀ خود صحبت کند.
  • آیا نصیحتی برای یک شخص تازه‌وارد در این حوزه دارید؟
    • به‌صراحت بیان کنید که بی‌تجربه هستید و اجازه دهید شما را با دانش و آگاهی‌شان راهنمایی کنند.
  • چه نظری دربارۀ این ارائه‌ها دارید؟
    • رویدادها سرشار از مطالبی هستند که می‌توانند موضوعات گفت‌وگو باشند.

۳) علایق مشترک‌ خود را پیدا کنید

یکی از مزایای رویدادها، واردکردن افراد غریبه به دایرۀ ارتباطات شماست؛ بنابراین سعی کنید با صحبت‌کردن با آن‌ها، علایق مشترکتان را بیابید. اگر حس کردید از صحبت‌کردن دربارۀ موضوعی خسته شده است، موضوع را عوض کنید تا بالاخره حرف مشترکتان پیدا شود.

۴) به پیاده‌روی دعوت کنید

شما می‌توانید هنگام جابه‌جاشدن به قسمت دیگری از پنل رویداد یا رفتن به‌سمت میز پذیرایی، فرد جدیدی را دعوت به پیاده‌روی کنید. در این صورت می‌توانید بدون فوت وقت صحبت کرده و برنامه‌های ویژۀ رویداد را نیز از دست ندهید.

بررسی معایب و مزایای عکس‌گرفتن با دیگران در رویدادها

شاید شما هم به عکس‌گرفتن با دیگران در رویدادها علاقه‌مند بوده و این کار را انجام داده باشید؛ اما عکس‌گرفتن در رویدادها نیز مانند هر عمل دیگری معایب و مزایای خاص خود را دارد که در ادامه به بیان آن می‌پردازیم:

معایب:

  1. معذب‌شدن افراد: طبیعی است که برای عکس‌گرفتن با دیگران از آن‌ها اجازه بگیریم، اما این پیشنهاد می‌تواند به دلیل شرایط آنان یا روحیاتشان، آنان را در مضیغه گذاشته و معذبشان کند.
  2. ایجاد بی‌نظمی: در اکثر رویدادها فضایی برای عکس‌گرفتن وجود ندارد، به همین دلیل ناچار می‌شوید در محیط خود رویداد و در فضایی اشتراکی عکس گرفته و بی‌نظمی ایجاد کنید.
  3. اتلاف وقت: معمولاً برای آنکه بتوانید در چنین محیطی عکس بگیرید، باید منتظر فرد موردنظر و زمان مناسب برای ارائۀ این پیشنهاد باشید؛ همین موجب می‌شود شما زمانی را که می‌توانستید برای جمع‌آوری منابع و برقراری ارتباط با دیگران صرف کنید، از دست بدهید.

مزایا:

  1. ارزش‌قائل‌شدن برای افراد: ارائۀ پیشنهادی مانند عکس‌گرفتن در شرایط مناسب آن می‌تواند به فرد مقابل شما نشان دهد که شما چه میزان ارزشی برای او قائل هستید و ارتباط نزدیک‌تری با او برقرار کنید.
  2. ایجاد اعتبار برای خود: معمولاً افراد تصاویری را که با دیگران در رویدادها می‌گیرند، در شبکه‌های اجتماعی خود منتشر می‌کنند؛ این کار موجب می‌شود شما از حضور خود در رویداد اطلاع داده و همچنین نشان دهید که توانسته‌اید ارتباط نزدیکی با دیگران برقرار کنید.
  3. حفظ خاطرات: کارکرد اصلی عکس‌گرفتن از همان ابتدا حفظ خاطرات و مرور آن‌ها بوده ‌است. شما می‌توانید از طریق عکس‌گرفتن با فرد موردنظرتان در رویدادها، خاطرات و آموزه‌های آن فرد و رویداد را برای خود زنده نگه‌ دارید.

جمع‌بندی

درنهایت برای شرکت در یک رویداد به‌جز تهیۀ لیست معایب و مزایا، به لیست سخنرانان و سرفصل‌های ارائۀ آن‌ها نیز نگاهی بیندازید؛ زیرا این لیست‌ها نیز زوایای مهم رویداد را مشخص می‌کنند. بعضی رویدادها هم به‌صورت آنلاین برگزار می‌شوند که می‌تواند برای رویدادهای تمرین‌محور گزینۀ خوبی باشد؛ زیرا با استفاده از پلتفرم‌های مناسب می‌توانید از تخته سفید بهره‌مند شده و سؤالات خود را راحت‌تر در میان بگذارید.

گاهی‌اوقات نیز شرکت در رویداد آفلاین بهتر از شرکت در رویداد حضوری یا شرکت‌نکردن به‌طور کل است؛ زیرا درحقیقت این رویداد به‌صورت یک ویدئوی ضبط‌شده به شما تحویل داده می‌شود و شما می‌توانید در صورت لزوم ویدئو را ثابت نگه ‎داشته و یادداشت‌برداری کنید، یا حتی از دیدن بعضی سرفصل‌های آن اجتناب کرده و تنها به دیدن سرفصل‌های ضروری بپردازید.

۴.۴/۵ | (۷ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.