معرفی بهترین سیستم‌های‌ مدیریت محتوا در سال ۲۰۲۳

تمامی سایت‌ها از کنار هم قرار گرفتن تعداد زیادی کد تشکیل شده‌اند؛ اما این بدان معنا نیست که فقط توسعه‌دهندگان وب می‌توانند سایت ایجاد کنند. درحقیقت، امروزه اکثر افراد با استفاده از سیستم‌های‌ مدیریت محتوا می‌توانند سایت مختص به خود را، بدون آنکه ذره‌ای به کدنویسی نیاز داشته باشند، راه‌اندازی کنند.

در ادامۀ این مطلب از بلاگ صباویژن به تعریف این نوع سیستم‌ها و معرفی بهترین آن‌ها می‌پردازیم:

سیستم مدیریت محتوا (Content Management Systems) چیست؟

سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) به شما این امکان را می‌دهند که بدون نیاز به کد‌نویسی، صفحات وب را تشکیل داده، تصاویر را ذخیره کرده و محتوای سایت‌ خود را مدیریت کنید. این نوع سیستم‌ها که در نسخه‌های متفاوت رایگان و پولی ارائه می‌شوند، کاربرپسند بوده و به شما امکان ویرایش متن، آپلود تصاویر یا ویدئوها و انجام به‌روزرسانی‌های دیگر در صفحات وب خودتان را می‌دهند.

بهترین سیستم‌های مدیریت محتوا در سال ۲۰۲۳

سیستم‌های مدیریت محتوا در انواع مختلف و با ویژگی‌های متفاوتی وجود دارند که می‌توانید با توجه به نیازتان بهترین آن‌ها را انتخاب کنید.

وردپرس (WordPress)

نزدیک به ۶۰٪ از سایت‌ها از پلتفرم منبع باز WordPress استفاده می‌کنند. وردپرس دارای بیش از ۱۰۰۰۰ قالب رایگان و بیش از ۶۰۰۰۰ افزونۀ رایگان است و نسخه‌های پولی نیز ارائه می‌دهد. به بیان دیگر، شما به‌راحتی می‌توانید با استفاده از وردپرس ویژگی‌های جدیدی به سایت خود اضافه کرده و ظاهر آن را تغییر دهید.

نکتۀ قابل ‌ذکر دیگر آن است که وردپرس بیش از ۴۰٪ از تمام سایت‌های موجود در اینترنت را تأمین می‌کند. به بیان دیگر، جامعه‌ای بزرگ و فعال از کاربران دارد که نکات و ترفندهایی را به اشتراک می‌گذارند و از یکدیگر حمایت می‌کنند. علاوه‌بر‌این، به دلیل استفادۀ گسترده از آن، منابع بی‌شماری برای کمک به شما ازجمله آموزش‌ها، انجمن‌ها و بلاگ‌ها در استفاده از پلتفرم وردپرس وجود دارد.

همچنین، هنگامی که حرف از بهینه‌سازی در موتورهای جست‌وجو به میان می‌آید، WordPress به انتخابی عالی تبدیل می‌شود. شما در وردپرس به‌راحتی می‌توانید توضیحات متا، کلمات کلیدی، تگ‌های صفحات و سایر عناصر ضروری را بهینه‌سازی کنید. علاوه‌بر‌این، وردپرس با تولید کد HTML تمیز و معنادار، به موتورهای جست‌وجو در درک و فهرست‌بندی محتوای شما کمک می‌کند. ناگفته نماند که در این سیستمِ مدیریت محتوا شما می‌توانید از افزونه‌های معروفی همچون All in One SEO Pack و Yoast SEO برای بهبود سئو کمک بگیرید.

جوملا (Joomla)

سیستم مدیریت محتوای جوملا کاربرپسند بوده و افزونه‌ها و تم‎‌های زیادی را شامل می‌شود. جوملا برای سایت‌هایی مناسب است که محتواهای متنوعی دارند و این محتواها عمدتاً مبتنی بر متن نیستند. این سیستم به دانش توسعۀ وب نیاز داشته و دارای پشتیبانی چندزبانه است؛ به این معنا که برای زبان‌های مختلف، به نصب افزونه نیاز نخواهید داشت.

box

صباویژن


دریافت مشاورۀ رایگان در زمینۀ تبلیغات ویدئویی
کلیک کنید

جوملا متشکل از یک به‌روزرسانی داخلی است که این فرایند را برای کاربران آسان کرده و به هیچ مهارت حرفه‌ای نیاز ندارد. همچنین، یک گزینۀ راهنمای متنی درون‌برنامه‌ای ارائه می‌دهد که برای یادگیری نحوۀ کار با جوملا مفید است. اکثر صفحات دارای دکمۀ راهنما در سمت راست بالا هستند که به کاربران کمک می‌کند تا تمام گزینه‌های موجود در آن صفحه را درک کنند.

ناگفته نماند که این سیستم مدیریت محتوا رایگان نیست و نسبت به دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا نیز از امنیت کمتری برخوردار است. همچنین، جوملا نیز مانند وردپرس ممکن است نتواند سایت‌های با حجم ترافیک بالا و صفحات زیاد را مدیریت کند.

دروپال (Drupal)

یکی دیگر از شناخته‌شده‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا Drupal است که کاملاً رایگان و متن باز ارائه می‌شود. Drupal سهم بازار کمتری نسبت به وردپرس و جوملا دارد، اما ابزاری پر از ویژگی‌های جذاب است. به بیان دیگر، شما با استفاده از دروپال می‌توانید پست‌های سفارشی را از طریق سیستمی انعطاف‌پذیر مدیریت کنید.

همچنین، Drupal سطح بالایی از کنترل روی مجوزها را از طریق یک سیستم انعطاف‌پذیر ارائه داده و قابلیت مدیریت سایت‌های چندزبانه را دارد. شما با استفاده از دروپال می‌توانید انواع محتوا مانند پست‌های بلاگ، نظرسنجی‌ها، اخبار، انجمن‌ها، صفحات اطلاعاتی و موارد دیگر را در سایت خود ادغام کنید.

مهم‌ترین مزیت دروپال که آن را در مقابل دیگر رقیبان خود منحصربه‌فرد کرده، امنیت بالای آن است. براساس گزارش‌ها، سایت‌های با سیستم مدیریت محتوای Drupal آسیب‌پذیری کمی در برابر تهدیدات امنیتی دارند و همین باعث شده ارگان‌های دولتی و سازمان‌های بزرگ مانند کاخ سفید، دانشگاه هاروارد، Tesla، Pinterest و Twitter استفاده از آن را در اولویت قرار دهند. درحقیقت، دروپال از ماژول‌های امنیتی زیادی برخوردار است که می‌توانید آن‌ها را از طریق پنل مدیریت، سازمان‌دهی کنید.

از دیگر مزایای Drupal می‌توان به مدیریت کارآمد ترافیک اشاره کرد که آن را به انتخابی مناسب برای سایت‌های با ترافیک بالا و شرکت‌های بزرگ تبدیل می‌کند. توجه به این نکته ضروری است که راه‌اندازی مؤثر این پلتفرم به سطح خاصی از تخصص نیاز دارد که استفاده از آن را برای توسعه‌دهندگان مناسب‌تر می‌کند.

دروپال با ارائۀ طیف گسترده‌ای از ابزارهای توسعه به متخصصان، هزینۀ مالکیت سایت‌های پیچیده را کاهش داده و به‌وسیلۀ آن، به‌راحتی می‌توان رنگ‌ها، تم‌ها، تصاویر، فونت‌ها، طرح‌واره‌ها، انجمن‌ها، نظرسنجی‌ها، بلاگ‌ها، صفحات وب و موارد دیگر را سفارشی‌سازی و مدیریت کرد. ناگفته نماند که دروپال هزاران ماژول برای بهینه‌سازی موتورهای جست‌وجو، پشتیبان‌گیری، ورود به سیستم، نظرسنجی و امنیت ارائه داده که زمان توسعۀ آن را به‌طور قابل ‌توجهی کاهش می‌دهد.

مجنتو (Magento)

Magento نوعی سیستم مدیریت محتوای متمرکز بر تجارت الکترونیک است که برای مشاغلی که به یک فروشگاه آنلاین قوی نیاز دارند ایدئال خواهد بود. به بیان دیگر، Magento طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها و گزینه‌های سفارشی‌سازی را به‌طور خاص برای نیازهای تجارت الکترونیکی ارائه داده و می‌تواند چندین ارز، زبان، قیمت و مکان را مدیریت کند. ویژگی‌های قیمت‌گذاری مجنتو، انعطاف‌پذیری زیادی دارد و صاحبان سایت می‌توانند قیمت‌ها را با توجه به دسته‌بندی مشتری تغییر دهند.

معماری ماژولار Magento به شما امکان می‌دهد تا با رشد کسب‌وکار خود، ویژگی‌هایی را اضافه و حذف کرده و یک تجربۀ خرید یکپارچه به مشتریان خود ارائه دهید. با استفاده از Magento نظارت و تجزیه‌وتحلیل عملکرد سایت و به‌دست‌آوردن داده‌های زمان واقعی آسان‌تر بوده و ایجاد سایت‌های سازگار با موبایل را برای توسعه‌دهندگان نیز ممکن خواهد بود. Magento همچنین مقیاس‌پذیری بالایی دارد و به سایت‌ها اجازه می‌دهد تا حجم بالایی از ترافیک و تراکنش‌ها را مدیریت کنند.

ناگفته نماند که نسخۀ رایگان مجنتو عملکرد بارگیری کندی داشته و نسخۀ پولی آن نیز هزینۀ سالانۀ گزافی دارد. همچنین، تجربۀ تغییر کاربری دشوار و زمان‌بر بوده و به دانش فنی نیاز دارد.

هاپ‌اسپات (HubSpot)

HubSpot یکی دیگر از بهترین سیستم‌های مدیریت محتواست که برای افراد و مشاغلی با قیف بازاریابی یکپارچه مناسب است. این CMS تلاش‌های بازاریابی و فروش شما ازجمله بازاریابی ایمیلی، مدیریت رسانه‌های اجتماعی، تولید سرنخ و مدیریت ارتباط با مشتری را با یکدیگر ادغام کرده و تجربه‌ای منحصربه‌فرد را رقم می‌زند.

از دیگر مزیت‌های HubSpot می‌توان به صفحات فرود متنوع و قابل‌ تنظیم آن اشاره کرد که می‌تواند برای تبلیغ محصولات و خدمات شما مورد استفاده قرار گیرد. درحقیقت، شما می‌توانید به‌راحتی این صفحات را سفارشی‌سازی کرده و یک تجربۀ کاربری عالی برای مشتریان خود به ارمغان بیاورید.

همچنین، HubSpot یکی از ابزارهای تولید و پرورش سرنخ است که به شما در جذب و تبدیل لیدها به مشتریان کمک می‌کند. به بیان دیگر، شما با استفاده از این سیستم می‌توانید با سرنخ‌های خود درگیر شده و آنان را در فرایند فروش راهنمایی کنید. هاب‌اسپات به شما در تهیۀ گزارش‌های مربوط به سایتتان کمک کرده و با استفاده از آن می‌توانید عملکرد سایت‌ خود را ردیابی و تجزیه‌وتحلیل کنید.

نکتۀ قابل‌ ذکر دیگر آن است که این سیستم از پشتیبانی ۲۴ساعته برخوردار بوده و برای پاسخ‌دهی در دسترس است.

حال ما باید از کدام‌ سیستم‌ مدیریت محتوا استفاده کنیم؟

همان‌طور که در توضیح هر CMS مشخص شد، هرکدام از آن‌ها بر برطرف‌کردن نیازهای خاصی تمرکز دارند؛ بنابراین پاسخ به این سؤال، با توجه به نیازها و ترجیحات شما متفاوت است. به بیان دیگر، قبل از آنکه سیستم مدیریت محتوای خود را مشخص کنید، اولویت‌ها و اهداف خود را نوشته و با توجه به آن تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهید.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.