راه‌های کسب درآمد از ویدیو؛ پولسازترین و بهترین روش کدام است؟

معرفی بهترین موضوعات برای کسب درآمد از ویدئو

آیا هرگز به کسب درآمد از ویدئو فکر کرده‌اید؟ صرف‌نظر از اینکه تولید و انتشار محتوای ویدئویی در پلتفرم‌های مختلف کار فرعی شما باشد یا شغل تمام‌وقت، کسب درآمد از محتوایی که می‌سازید و آپلود می‌کنید می‌تواند تجربه‌ای فوق‌العاده سودمند باشد؛ چراکه کنترل کامل همه‌چیز در اختیار خود شماست: شما به‌طور هم‌زمان تهیه‌کننده‌، تولیدکننده، تدوینگر، بازاریاب و شخصیت آنلاینی هستید که در ویدئو حضور دارد!

اما کسب درآمد از ویدئو خیلی هم ساده نیست و برای موفقیت در این مسیر باید چالش‌های بسیاری را پشت‌سر بگذارید. در این مطلب از وی‌پدیا می‌خواهیم شما را با پولسازترین و بهترین روش‌های کسب درآمد از ویدئو آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

درصورتی که فرصت خواندین این مطلب را ندارید؛ پیشنهاد میکنیم این فایل صوتی از بلاگ صباویژن را گوش دهید.

چرا تولید محتوای ویدئویی اهمیت دارد؟

روز‌به‌روز بر اهمیت ویدئو به‌‌‌عنوان یک رسانۀ قدرتمند افزوده می‌شود. همۀ آمارها و ارقام بر این موضوع صحه می‌گذارند. در ادامه تنها به چند مورد از مهم‌ترین دلایل اهمیت ویدئو اشاره می‌کنیم:

  • مردم تماشای ویدئو را دوست دارند. آن‌ها به‌طور متوسط ۱۹ ساعت در هفته محتوای ویدئویی آنلاین تماشا می‌کنند.
  • مطالعات نشان می‌دهد ۹۶٪ از مردم برای کسب اطلاعات دربارۀ یک محصول/خدمت، ویدئوهای توضیح‌دهنده را تماشا می‌کنند.
  • ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی ۱۲ برابر بیشتر از ترکیب پست‌های متنی و لینک‌ها به اشتراک گذاشته می‌شوند.
  • ۷۸٪ از بازاریابان ویدئویی می‌گویند که ویدئو به آن‌ها کمک کرده تا فروش خود را افزایش دهند.
  • با ویدئو می‌توان داستان‌سرایی کرد. ترکیب صدا، حرکت و تصویر برای بیان هر نوع هدف و موضوعی (داستان، آموزش، معرفی، نقد و بررسی و…) بسیار قدرتمند و تأثیرگذار است.
  • ویدئو قادر به ایجاد تأثیر عاطفی عمیق بر مخاطبان است و می‌تواند آن‌ها را به تعامل قوی ترغیب کند.
  • ویدئو باعث جلب اعتماد مخاطبان می‌شود.
  • ویدئو در هر دو فرمت بلند و کوتاه خوب کار می‌کند؛ از ویدئوهای کوتاه چندثانیه‌ای گرفته تا فیلم‌های مستند بلند.
  • بسته به هدف و استراتژی‌ خود، می‌توانید ویدئو را به‌صورت تک‌قسمتی یا سریالی بسازید.
  • ویدئو تقریباً در همۀ پلتفرم‌ها و کانال‌های ارتباطی قابل اشتراک‌گذاری است؛ از سایت و بلاگ گرفته تا ایمیل و شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های ویدئویی مانند یوتیوب و آپارات و… .
  • ویدئو را هم در دستگاه‌های تلفن همراه می‌شود دید و هم در محیط دسکتاپ.
  • سایر محتواهای تولیدشده ازجمله محتواهای متنی را می‌توان به‌شکل ویدئو بازیافت و در کانال‌های مناسب منتشر کرد.
  • ویدئو به‌راحتی و به‌سرعت دست‌به‌دست می‌شود و قابلیت وایرال‌شدن در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها را دارد.
  • و در آخر، با ویدئو می‌توان به‌طرز شگفت‌انگیزی کسب درآمد کرد.

کسب درآمد از ویدئو چیست؟

به‌طور خلاصه، کسب درآمد از ویدئو یعنی استفاده از روش‌هایی برای درآمدزایی از محتوای ویدئویی. در سال‌های اخیر، تولیدکنندگان محتوا، مربیان، کارآفرینان و بازاریابان در سراسر جهان، محتوای ویدئویی را به نوعی جریان درآمدی جدید تبدیل کرده‌اند.

محتوای ویدئویی در اشکال گوناگون همچون انیمیشن‌ها، کلیپ‌ها و فیلم‌های کوتاه، مستند، ویدئوهای آموزشی، جعبه‌گشایی، ویدئوهای استوک و… تولید می‌شود که از همۀ آن‌ها می‌توان درآمد کسب کرد.

قبل از ظهور اینترنت، کسب درآمد از ویدئو ساده بود: کافی بود یک کلیپ کوتاه را ضبط کنید و آن را روی DVD ،CD یا USB بریزید و با قیمت تعیین‌شده بفروشید. امروز هم همین است، با این تفاوت که همه‌چیز به‌صورت آنلاین اتفاق می‌افتد. بدین صورت که ویدئوی ضبط‌شده را در ‌سایت خود یا یک پلتفرم میزبانی ویدئو آپلود می‌کنید و در ازای آن پول دریافت کنید.

انواع راه‌های کسب درآمد از ویدئو کدام‌اند؟

راه‌های مختلفی برای کسب درآمد از ویدئو وجود دارد. در ادامه رایج‌ترین انواع روش‌های کسب درآمد از ویدئو را معرفی می‌کنیم:

۱) کسب درآمد از ویدئو در یوتیوب

این احتمالاً رایج‌ترین روشی است که اکثر تولیدکنندگان محتوای ویدئویی برای کسب درآمد از ویدئو استفاده می‌کنند. شروع این کار تقریباً ساده است و به سرمایه‌گذاری زیادی در تجهیزات ویدئویی نیاز ندارد:

  • یک کانال در یوتیوب (Youtube) بسازید.
  • به‌طور مرتب در کانال خود ویدئو آپلود کنید.

وقتی تعداد مشترکان کانالتان افزایش یافت، می‌توانید به یوتیوب اجازه دهید در ویدئوهایتان تبلیغات بگنجاند و از آن طریق کسب درآمد کنید. هرچه ویدئوهای شما بازدید بیشتری داشته باشند، درآمد دلاری بیشتری کسب خواهید کرد.

رسیدن به درآمد و افزایش آن به صبر، استمرار و زمان نیاز دارد، مگر اینکه بتوانید یک ویدئوی ویروسی بسازید و یک‌شبه ره صدساله را بروید.

این روش کسب درآمد، ویدئوی مبتنی بر تبلیغات براساس تقاضا (AVOD) نامیده می‌شود. در این رویکرد، کسب درآمد دلاری از طریق قراردادن تبلیغات ویدیویی قبل و بعد از ویدئوی شما صورت می‌گیرد. یک شرکت تبلیغاتی یا یک شبکۀ تبلیغاتی به شما پول می‌دهد تا تبلیغاتش را در ویدئوهای خود بگنجانید.

برخی از شرکت‌ها هزینۀ تبلیغات را ماهیانه پرداخت می‌کنند، اما در اغلب موارد، درآمد تبلیغات برحسب تعداد بازدیدهای آگهی (دیدن تبلیغات گنجانده‌شده در ویدئوی شما توسط بینندگان) پرداخت می‌شود. در این حالت، مدل قیمت‌گذاری «هزینه به ازای هر هزار بازدید» (CPM) خواهد بود که در آن، تبلیغ‌دهنده به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش (Impression) تبلیغ خود، مبلغ از‌پیش‌تعیین‌شده‌ای را به شما پرداخت می‌کند.

در این مورد، برخی از مسئولیت‌ها بر عهدۀ سازنده است. او باید اطمینان حاصل کند که تبلیغات ویدئویی‌اش آن‌قدر کیفیت دارد که بتواند بیشترین بازدید ممکن را برای به‌حداکثررساندن درآمد تبلیغات جذب کند. به احتمال زیاد این نوع تبلیغات ویدئویی را در پلتفرم‌ آپارات هم دیده‌اید.

۲) کسب درآمد از ویدئو در آپارات

با فیلترشدن یوتیوب، روز‌به‌روز استقبال از پلتفرم آپارات و پلتفرم‌های دیگر همچون نماشا بیشتر شده ‌است و بسیاری از کاربران سعی می‌کنند از امکانات این پلتفرم‌ها برای کسب درآمد از ویدئو در ایران استفاده کنند.

در سیستم درآمدزایی آپارات، شما می‌توانید با تولید و بارگذاری محتوای ویدئویی کسب درآمد کنید. بدین ترتیب، در سود حاصل از نمایش تبلیغات با آپارات شریک می‌شوید. در این مدل شراکت، ۵۰ تا ۷۰ درصد سود حاصل از تبلیغات آپارات به تولیدکنندۀ محتوای ویدئویی تعلق می‌گیرد.

درصد تسهیم درآمد کانال آپارات شما، براساس میزان استقبال کاربران از محتوای ویدئویی محاسبه می‌شود. این درصد در ابتدای هر ماه مورد بازبینی قرار می‌گیرد و احتمال دارد مقدار آن تغییر کند.

درجهت حمایت بیشتر از تولیدکنندگان محتوای آموزشی، در کنار پرداخت بخشی از درآمد حاصل از پخش تبلیغات، مبلغی مازاد از سمت آپارات به تولیدکنندگان ویدئوهای آموزشی تعلق می‌گیرد. میزان این مبلغ به عوامل مختلفی همچون کمیت، کیفیت و نوع محتوای تولیدی و همچنین استقبال بینندگان بستگی دارد.

قابلیت برداشت درآمد در زمان دلخواه، یکی از مزایای سیستم درآمدزایی آپارات است. شما می‌توانید در هر روز از ماه، درخواست برداشت وجه از حساب خود را ثبت کنید. وجه درخواستی، حداکثر پس از یک هفتۀ کاری به حساب بانکی شما واریز خواهد شد. برای کسب درآمد از طریق تولید محتوای ویدئویی در آپارات کافی است این ۳ شرط را داشته باشید:

  1. حتماً خودتان تولیدکنندۀ محتوای ویدئویی باشید؛
  2. دست‌کم ۲۰۰ دنبال‌کننده داشته باشید؛
  3. دست‌کم ۳هزار ساعت نمایش در ۳ ماه اخیر داشته باشید.

تولیدکنندۀ محتوای ویدئویی از نظر آپارات کسی است که سازنده یا صاحب یک محتوای ویدئویی باشد؛ طبق این تعریف:

  • فقط ویرایش (ادیت) و تدوین مجدد ویدئو تولید محتوای ویدئویی محسوب نمی‌شود.
  • بازنشر محتوای ویدئویی شامل سرویس درآمدزایی نمی‌شود.
  • زیرنویس و دوبله شامل سرویس درآمدزایی نمی‌شوند.

بهترین ویدئوها برای کسب درآمد کدام موضوعات است؟

برخی ویدئوها از محبوبیت بیشتری برخوردارند، بنابراین هنگام برنامه‌ریزی استراتژی کسب درآمد خود، ژانر کانال خود را در نظر بگیرید. براساس اعلام آکادمی سازندگان یوتیوب، تعدادی از محبوب‌ترین ویدئوها عبارت‌اند از:

  • سرگرمی
  • غذا
  • بازی (مثلاً نقد و بررسی بازی‌های ویدئویی)
  • زیبایی و مد
  • موسیقی (مثلاً معرفی و نقد آلبوم‌های روز)
  • ورزش
  • علم و تکنولوژی (مثلاً معرفی محصولات جدید فناوری)
  • سفر

این‌ها برخی از موضوعاتی است که بیشترین جست‌وجو را در Youtube دارند؛ بنابراین تولید محتوای ویدئویی در این زمینه‌ها کمک می‌کند تا بازدیدهای ارگانیک بیشتری در کانال یوتیوب خود به دست آورید. برخی دیگر از بهترین ایده‌های تولید ویدئو که به کسب درآمد در پلتفرم‌های مختلف می‌انجامد عبارت است از:

  • آموزش نصب و راه‌اندازی محصولات
  • تصویرسازی/انیمیشن
  • مدیتیشن
  • توسعۀ فردی و انگیزشی
  • کانال‌های خبری
  • تورهای مجازی
  • تدریس خصوصی
  • باغبانی

برای کسب درآمد، محتوای ویدئویی خود را در چه پلتفرمی منتشر کنیم؟ آپارات یا یوتیوب؟

مزایای پلتفرم یوتیوب بر کسی پوشیده نیست. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از طریق این پلتفرم کسب درآمد می‌کنند. محبوبیت، امکانات فراوان، برنامه‌های درآمدی متنوع، مخاطبان گستردۀ جهانی و درآمد دلاری از مهم‌ترین مزیت‌های این پلتفرم برای کسب درآمد است. از طرفی، به دلیل فیلتربودن یوتیوب در ایران و تحریم‌هایی که ایجاد کانال و برداشت درآمد را برای کاربران ایرانی مشکل می‌کند، در حال حاضر استفاده از آپارات آسان‌تر و دردسترس‌تر است.

انتخاب بین این دو، به نوع محتوای ویدئویی و شرایط و نیازهای صاحب کانال بستگی دارد.

با توجه به شهرت و محبوبیت و جایگاه جهانی یوتیوب، درصورتی‌که محتوای شما مخاطب جهانی دارد، می‌توانید یوتیوب را برای کسب درآمد انتخاب کنید و با پشت‌سرگذاشتن چالش‌های فیلترینگ و تحریم و… از درآمد دلاری آن بهره‌مند شوید. از سوی دیگر، اگر محتوای شما محدود به کاربران ایرانی و فارسی‌زبان است، آپارات می‌تواند پلتفرم درآمدزایی مناسب شما باشد.

۳) ساخت ویدئو یا ارائۀ خدمات مرتبط با ویدئو به دیگران

اگر در ساخت ویدئوهای باکیفیت حرفه‌ای هستید، می‌توانید سفارش‌های ساخت ویدئو، ویرایش (ادیت)، تدوین یا حتی بازاریابی ویدئوها را بپذیرید و بابت خدماتی که به افراد می‌دهید پول دریافت کنید. البته شما می‌توانید خدمات تولید ویدئوی خود را به‌صورت محلی برای رویدادهای خاص مانند عروسی و کنفرانس‌های تجاری نیز ارائه دهید.

۴) تولید فیلم‌های آموزشی

اگر در زمینه یا موضوعی خاص تخصص دارید، ایدۀ خوبی است که شروع به ساختن فیلم‌های آموزشی مرتبط با تخصص خود کنید.

فیلم‌های آموزشی به افراد کمک می‌کند تا درمورد موضوع مورد علاقه‌شان بیشتر بیاموزند و مشکلات خود را حل کنند. به‌طور مثال، اگر شما یک مربی تناسب اندام هستید، می‌توانید درمورد نحوۀ انجام تمرینات برای کاهش وزن، نحوۀ انجام تمرینات برای عضله‌سازی، نحوۀ انجام صحیح تمرینات خاص و…، فیلم‌های آموزشی تولید کنید. با این فیلم‌ها می‌توانید از چند طریق کسب درآمد کنید:

  • ویدئوهای خود را از طریق یک سرویس اشتراک ارائه دهید که در آن مشتریان برای دسترسی مداوم به ویدئوهای شما هزینۀ ماهانه یا سالانه پرداخت می‌کنند.
  • ویدئوی خود را به‌صورت آنلاین نمایش دهید و براساس پرداخت به ازای بازدید کسب درآمد کنید.
  • ویدئوهای خود را به‌صورت بسته‌ای از طریق دانلود بفروشید.
  • یا به همان شیوۀ سنتی روی DVD، CD یا USB بریزید و بفروشید.

با تولید و فروش ویدئوهای آموزشی می‌توانید از همین امروز شروع به کسب درآمد کنید.

box

فیلیمو


آشنایی با تبلیغات ویدئویی در فیلیمو
کلیک کنید

۵) تولید فیلم استوک و فروش آن

مشابه عکس‌های استوک، خدمات آنلاینی برای فروش فیلم‌های استوک وجود دارد. تولیدکنندگان ویدئوهای تجاری معمولاً از این ویدئوهای استوک و کلیپ‌های «b-roll» برای تکمیل پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. اگر تخصص ساختن ویدئوهای حرفه‌ای از موضوعات جالب را دارید، می‌توانید فیلم‌های استوک خود را از طریق آن سایت‌ها بفروشید و بلافاصله درآمد کسب کنید.

به خاطر داشته باشید که درآمد حاصل از فروش ویدئوهای استوک بین شما و ارائه‌دهندۀ خدمات میزبانی فیلم‌های استوک تقسیم می‌شود؛ زیرا آن‌ها کار میزبانی، بازاریابی و انجام معامله را برای ویدئوی شما انجام می‌دهند.

چگونه ویدئوی مناسب برای کسب درآمد بسازیم؟

امروز، ابزارهای زیادی برای تولید محتوای ویدئویی در دسترس است و تقریباً هرکسی می‌تواند با استفاده از دوربین تلفن همراه خود، تصاویر باکیفیتی فیلم‌برداری کند و آن‌ها را با نرم‌افزارهای Android و Apple ویرایش کند. حتی اگر کاملاً مبتدی باشید، با استفاده از ابزارهایی همچون Inshot ،VLLO ،Youcut ،KineMaster ،VideoShow و ده‌ها ابزار دیگر، ساخت یک ویدئوی جذاب اغلب فقط چند دقیقه یا چند ساعت طول می‌کشد.

از سوی دیگر، اگر ابزارهای پیشرفته‌ای برای فیلم‌برداری، ضبط، نورپردازی، تدوین و… داشته باشید و از مهارت کافی برای کار با این ابزارها برخوردار باشید، می‌توانید ویدئوهای بسیار باکیفیت‌تری بسازید. درهرحال، بدیهی است که شما با رعایت نکات زیر می‌توانید به‌مرور در تولید محتوای ویدئویی بهتر و بهتر شوید و به اهداف خود دست یابید:

  • مخاطبان مناسب را هدف قرار دهید و محتوای ویدئویی‌‌ هدفمند متناسب با اولویت‌ها و نیازهای مخاطبان هدف تولید کنید؛
  • قصه‌گو باشید؛
  • محتوای قابل ‌اعتماد تولید کنید؛
  • محتوای قابل ‌فهم و قابل ‌اشتراک‌گذاری تولید کنید؛
  • لحن مناسب را پیدا کنید و با جامعۀ مخاطبان خود وارد گفت‌وگو شوید؛
  • ویدئوهای سازگار با موبایل بسازید؛
  • ویدئوهای خود را منطبق با پلتفرم‌های میزبانی ویدئو سفارشی‌سازی کنید؛
  • روی یک عنوان و تصویر بندانگشتی جذاب کار کنید؛
  • در همان چند ثانیۀ اول بیننده را درگیر کنید؛
  • CTAها را فراموش نکنید؛
  • اضافه‌کردن زیرنویس به ویدئو را جدی بگیرید؛
  • محتوای خود را با استفاده از اصول سئو برای موتورهای جست‌وجو بهینه کنید؛
  • محتوای تعاملی را جدی بگیرید. به این فکر کنید که چگونه می‌توانید مخاطبان خود را در محتوایتان مشارکت دهید؛
  • با اینفلوئنسرهای محبوب همکاری کنید؛
  • آموزنده باشید؛
  • کیفیت تولید خود را حفظ کنید و به‌مرور ارتقا دهید؛
  • منظم، منسجم و ثابت‌قدم باشید.

سخن آخر: فائق‌آمدن بر چالش‌های کسب درآمد از ویدئو

در این مطلب سعی کردیم رایج‌ترین روش‌های کسب درآمد از ویدئو را برای شما توضیح دهیم. شما می‌توانید با استفاده از شرایط، امکانات، اهداف و خواسته‌های خود، یک یا چند مورد از این روش‌ها را در پیش بگیرید و عملکرد خود را ارزیابی کنید.

در نظر داشته باشید که نحوۀ کسب درآمد از ویدئو نیز مانند هر کار دیگری با چالش‌هایی همراه است. مسدودکننده‌های تبلیغات، سرعت پایین و اختلالات اینترنت در ایران که هم بارگذاری ویدئو و هم دسترسی مخاطبان به ویدئوهای ساخته‌شده توسط شما را سخت می‌کنند، از مهم‌ترین چالش‌هاست.

از سوی دیگر، فیلتربودن یوتیوب به‌عنوان محبوب‌ترین و بزرگ‌ترین پلتفرم میزبانی ویدئو در جهان و یکی از بهترین راه‌های کسب درآمد دلاری از ویدئو و تحریم‌هایی که برای کاربران ایرانی اعمال می‌کند، چالش دیگری است که با آن مواجه خواهید بود. با همۀ این‌ها، وقت و انرژی گذاشتن برای این روش کسب درآمد چیزی است که احتمالاً باعث پشیمانی‌تان نخواهد شد.

به نظر شما بهترین روش کسب درآمد از ویدئو کدام است؟ اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید با ما در میان بگذارید.

منابع

سؤالات متداول

از چه نوع محتوای ویدئویی می‌توان کسب درآمد کرد؟


محتوای ویدئویی در اشکال گوناگون همچون انیمیشن‌ها، کلیپ‌ها و فیلم‌های کوتاه، مستند، ویدئوهای آموزشی، جعبه‌گشایی، ویدئوهای استوک و… تولید می‌شود که از همۀ آن‌ها می‌توان درآمد کسب کرد.

بهترین ویدئوها برای کسب درآمد کدام‌اند؟


براساس اعلام آکادمی سازندگان یوتیوب، تعدادی از محبوب‌ترین ویدئوها عبارت‌اند از: سرگرمی، غذا، بازی، زیبایی و مد، موسیقی، ورزش، علم و تکنولوژی و سفر.

برای کسب درآمد، محتوای ویدئویی خود را در چه پلتفرمی منتشر کنیم؟


یوتیوب و آپارات دو پلتفرمی هستند که انتشار محتوای ویدئویی در آن‌ها به شما امکان کسب درآمد می‌دهد.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.