چگونه برای شورای شهر شعار انتخاباتی بنویسیم؟

بررسی 50 شعار معروف و 3 نکته پیرامون نوشتن شعار

چه چیزی در هر حوزه‌ای باعث می‌شود که شما چیزی از آن حوزه انتخاب کنید؟ یعنی وقتی سراغ خرید خانه می‌روید یا می‌خواهید ماشینی بخرید، چه ویژگی‌هایی باعث می‌شود که آن را انتخاب کنید؟ مثلاً اگر برای خرید خانه به بازدید بروید، از صاحبخانه می‌پرسید که آیا این ملک انباری دارد یا چند کمد دیواری دارد یا اینکه سیستم گرمایشی آن چیست؟ اما آیا ممکن است که بپرسید چگونه در این خانه آش می‌پزند؟ یا اینکه کجا بهتر است در خانه آهنگ گوش بدهم؟

قطعاً خیر! چون این‌ها هیچ ربطی به خرید خانه ندارد!

حال تصور کنید شما به‌عنوان یک فرد تحصیلکرده که احتمالاً رشتۀ تحصیلی مرتبط با مدیریت شهر دارید، تصمیم می‌گیرید که برای انتخابات شورای شهر کاندید شوید. چه ویژگی‌ای دارید که خود را لایق انتخاب‌شدن می‌دانید؟ آیا برای مدیریت بهتر شهر برنامه‌های مدونی دارید یا اینکه آشناینتان به شما گفته‌اند که صرفاً قامت زیبایی برای نشستن بر صندلی شورای شهر دارید؟

اینجاست که شما به‌عنوان کاندیدای شورای شهر باید برای انتخاب‌شدن، متناسب با ویژگی‌هایی که دارید، شعار داشته باشید؛ چون احتمالاً افراد شناختی از شما ندارند و شما قرار است طبق یک شعار انتخاباتی که باید به ویژگی‌هایتان ربط داشته باشد، انتخاب شوید. در غیر این صورت و با انتخاب استراتژی طنازی در انتخاب شعار، سوژۀ همۀ رسانه‌های برخط و غیربرخط می‌شوید. خود را کالایی سخنگو در یک فروشگاه اینترنتی تصور کنید که قرار است براساس یک‌سری مشخصات، توسط بقیه انتخاب شوید!

در این مطلب از وی‌پدیا بعد از اینکه به تعدادی از شعارهای انتخابات شورای شهر اشاره کردم، می‌خواهم بررسی کنم که چگونه شعار بنویسیم و از چه استراتژی‌ای استفاده کنیم تا لایق انتخاب‌شدن باشیم.

۵۰ شعار انتخاباتی شورای شهر

اگر می‌خواهید برای انتخابات شورای شهرِ شهری با ۲۰هزار نفر جمعیت کاندیدا شوید، پس حداقل لیسانس دارید و در بدترین حالت، پس از ۱۸سالگی، حداقل یک انتخابات را از نزدیک مشاهده کرده‌اید و نتایج آن انتخابات را هم با گوشت و خون خود لمس کرده‌اید! چقدر از شعارهای قبل از انتخابات کاندیداها، بعد از انتخاب‌شدنشان عملی شد؟ بله! صفر. اینجاست که شما به‌عنوان کسی که سودای ورود به شورای شهر دارید، باید حواستان به آنچه تحت شعار بیان می‌کنید باشد. مردم دیگر چیزی را فراموش نمی‌کنند و شعار اشتباهی، اغراق‌آمیز، طنز و موهن، بعد از انتخابات و انتخاب‌شدن گریبان گیر شما می‌شود. در ادامه به ۵۰ شعار انتخاباتی شورای شهر اشاره می‌کنم. این شعارها بعضاً طنز، مسخره، بی‌معنی و بی‌ربط به انتخابات شورای شهر و در بسیاری موارد هم بامعنی، گیرا و جذاب‌اند.

  1. رأی ما، (اسم) فرزند عشایر؛
  2. رأی ما، پدیدۀ انتخابات دکتر (اسم)؛
  3. تصمیمی آگاهانه، با انتخاب مردی از جنس مردم؛
  4. جهت دفاع از حقوق فرهنگیان به (اسم) رأی می‌دهیم؛
  5. حرکت به‌سوی بازکردن گره‌های اقتصادی!
  6. شایسته‌سالاری، تنها راه عبور از وضعیت کنونی؛
  7. برنامه‌ریزی واقعی + صداقت در کار با رأی به (اسم)؛
  8. فرصت‌دادن به جوانان با رأی به (اسم)؛
  9. کلید حل مشکلات شهری در دست (اسم)؛
  10. شرایط روستای (اسم) را بهبود می‌دهم!
  11. کاغذ و پول و صندلی/ ما رأی می‌دیم به ممدلی؛
  12. مردی از جنس مردم!
  13. انتخابی هوشمندانه برای پیشرفت شهرمان؛
  14. همراه با برنامه‌ای جامع برای حل مشکلات شهر؛
  15. شهر من بهارانت کو؟
  16. هستیم بر آن عهد که بستیم؛
  17. (اسم)؛ سفیر خدمت؛
  18. (اسم) در خدمت شهر؛
  19. ایران را حفظ کنیم/ تهران را پس بگیریم!
  20. تدبیر، تغییر، امید؛
  21. آماده‌ایم برای تغییر؛
  22. مقاومت، رمز پیشرفت!
  23. انتخابات، وظیفه‌ای ملی!
  24. شهری بهتر با رأی به (اسم)؛
  25. قرن جدید، تغییراتی بنیادین؛
  26. ما آمده‌ایم تا به تمام وعده‌ها عمل کنیم؛
  27. همصدا برای مردم؛
  28. همشهری صدایت را می‌شنوم؛
  29. یکی از شما؛
  30. هم‌دلی، هم‌صدایی و همفکری؛
  31. رأیی به‌یاد‌ماندنی دهید؛
  32. کرامت انسانی، حقوق شهروندی؛
  33. شهر سالم = شهروند سالم؛
  34. شهر سلامت‌محور؛
  35. ساز (اسم شهر) را کوک کنیم؛
  36. همه با هم برای شهری سربلند؛
  37. در سرم نیست به‌جز سربلندی‌ات #شهر_سربلند؛
  38. #حواسمان_هست؛
  39. سعی برای (اسم شهر)؛
  40. شهر من (اسم)، شهر من سلام؛
  41. یاری برای شهری آباد؛
  42. آمده‌ام برای خدمتی صادقانه؛
  43. #عمارت_شیشه‌ای؛
  44. شعاری ندارم، می‌خواهم عمل کنم؛
  45. انتخاب درست = توسعه (اسم شهر)؛
  46. به عمل کاربرآید؛
  47. اعتماد، پیشرفت آبادانی؛
  48. حافظ شهر باشیم؛
  49. عادل باشیم؛
  50. مختار سازندگی آمد!

همان‌طور که دیدید، شعارها آن‌قدر زیاد و بعضاً نامربوط هستند که شاید برای شمایی که قصد دارید شعاری معنادار داشته باشید کار را سخت کند. شعارها معمولا در دسته‌های مختلف هستند؛ مانند شعارهای شهرمحور، شهروندمحور، مبتنی بر صداقت و پاکی، توسعه‌محور، نام‌محور، مبتنی بر شغل و صنف، واژه‌محور و… . اینکه شما می‌خواهید از کدام‌یک از این دسته‌بندی شعاری استفاده کنید، به مخاطب هدف و البته مشکلاتی که در شهر می‌بینید بستگی دارد.

چگونه برای شورای شهر شعار انتخاباتی بنویسیمچگونه برای شورای شهر شعار انتخاباتی بنویسیم؟

شما برای انتخاب‌شدن در این انتخابات باید از وضعیت شهر خود کاملاً آگاه باشید؛ یعنی ریز و درشت شهر را بدانید. نه‌فقط مشکلات و معایب، بلکه شما باید رفتار و ویژگی‌های مردم شهر را بشناسید و در‌حالی‌که خود را جای آن‌ها گذاشته‌اید، وعده بدهید و شعار بنویسید. در ادامه به ۳ نکته پیرامون این موضوع اشاره می‌کنم:

۱) شهروندانتان را به‌خوبی بشناسید

منظور از شناختن شهروندان، همان پیدا‌کردن پرسوناست. منظور از پرسونا، درواقع ویژگی‌های آن جمعیت اکثریتی است که شما با آن سروکار دارید و به دنبال رأی آن‌ها هستید؛ یعنی اگر جمعیت غالب شهر شما را افراد میانسال و مسن که بازنشسته هستند تشکیل می‌دهند، خب مشخصاً شعارهای شما در‌عین‌حال که مبتنی بر شهر و مشکلات آن است، باید متمایل به این گروه باشد، یا اگر با جمعیت جوان بیشتری روبه‌رو هستید، باید در شعارهای خود شور و اشتیاق خود را نشان دهید. برای اینکه این شناخت بهتر به دست آید، سعی کنید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  • سن و شغل بیشتر شهروندان چیست؟
  • بیشترین چالش را کدام گروه از افراد دارند؟
  • افراد بیشترین تغییر را در چه حوزه‌ای می‌خواهند؟
  • در طول روز اولین مشکلی که گریبان‌گیرشان می‌شود چیست؟
  • بیشترین هزینه در کجا به آن‌ها تحمیل می‌شود؟

به این ترتیب است که شعارهایتان متناسب با رأی‌دهندگان می‌شود و احتمال اینکه رأی آن‌ها شما باشید، افزایش پیدا می‌کند.

۲) استراتژی تبلیغاتی مناسبی داشته باشید

باید دقیقاً بدانید که چه چیزی را در شعارتان تبلیغ می‌کنید. عده‌ای در شعارهایشان تبلیغ گشایش اقتصادی می‌کنند! شما کاندیدای شورای شهر هستید نه مجلس و ریاست‌جمهوری! فشارآوردن بیش از حد به مخاطبان از طریق تبلیغ بیش از حد خودتان در شعارها هم باعث عمل‌نکردنشان می‌شود. تمام این‌ها با پیروی از یک استراتژی مناسب تبلیغاتی می‌تواند به‌درستی انجام گیرد.

ازجمله مواردی که می‌توانید در این استراتژی در نظر داشته باشید، استفاده از ظرفیت بی‌نظیر شبکه‌های اجتماعی است. شما می‌توانید با فعالیت در این فضا خود را بیشتر و بهتر و به‌صورت شبانه‌روزی در دید افراد قرار دهید. برگزاری میتینگ‌های آنلاین و آفلاین، پرسش و پاسخ آنلاین، به‌اشتراک‌گذاری برنامه‌ها به‌صورت مدون در سایت اختصاصی خود و…، باعث می‌شود که دیگران شعارهایتان را راحت‌تر بپذیرند.

۳) از تشکیل ائتلاف غافل نشوید

قطعاً دیده‌اید که هر فرد یا گروهی که از طریق انتخابات به جایی راه پیدا می‌کند، دارای یک ائتلاف است. در این ائتلاف، معمولاً هم افراد هدفی مشترک دارند و کمک و خرد جمعی موجود در ائتلاف می‌تواند به گسترش راحت‌تر شعارها بین افراد کمک کند. به‌خصوص وقتی که شعارها شبیه سنگ بزرگی هستند که شما به‌صورت تکی، مشخصاً توانایی انجام آن‌ها را ندارید، عضویت در یک ائتلاف می‌تواند آن شعار را به‌واسطۀ پشتوانه‌اش، باورپذیرتر کند.

درنهایت، این موضوع را در نظر داشته باشید که کشاندن موضوعات شهری به شعارهای سطحی و خنده‌دار، دردی از شما و شهروندان دوا نمی‌کند و صرفاً شما را به توییت، پست و استوری‌های خنده‌دار در شبکه‌های اجتماعی تبدیل می‌کند. پس، بهتر است که با دید و بینش کافی وارد کارزار انتخاباتی شوید تا حتی اگر انتخاب هم نشدید، در نگاه بسیاری از مردم جایگاه بالاتری پیدا کنید و برای دوره‌های بعدی شانس خود را افزایش دهید.

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.