هزینۀ تأثیرگذاری روی هر هزار مخاطب (CPM) چیست؟

چرا تیم بازاریابی شما باید به آن اهمیت بدهد؟

به‌عنوان یک تبلیغ‌کننده و بازاریاب، مهم است که تأثیر کمپین‌ها و محتواهای تبلیغاتی‌تان بر مخاطبان هدف خود را زیر نظر داشته باشید و مدام بررسی کنید. همچنین مهم است که مطمئن شوید آیا کمپین‌ها و تیلیغات شما واقعاً توسط مخاطبانتان دیده می‌شود یا خیر؟ به‌علاوه، ارزیابی کنید که برای تأثیرگذاری بیشتر، به چه مقدار پول و سرمایه‌گذاری برای کمپین‌های بعدی نیاز دارید.

اگر در حوزۀ بازاریابی کار می‌کنید، احتمالاً نام CPM را شنیده‌اید. CPM درواقع فرمول و معیاری است که دقیقاً به شما می‌گوید کمپین‌هایتان از نظر هزینه‌ای و بازدهی چه وضعیتی دارند.

در این مقاله توضیح می‌دهیم که CPM چیست و نحوۀ محاسبۀ آن چگونه است. همچنین، راهکارهای بهترین استفاده از برآوردهای CPM را نیز بررسی می‌کنیم.

تعریف CPM چیست؟

در بازاریابی، CPM درواقع هزینۀ تأثیرگذاری روی هر هزار مخاطب است.

یعنی محاسبه می‌کند که به‌ ازای هر هزار نمایش یا تبلیغات برای مشتریانتان، به چه میزان هزینه نیاز است. درواقع این فرمول، کل هزینۀ تبلیغات شما را به ازای هر ۱۰۰۰ نمایش در یک صفحۀ وب، محاسبه می‌کند.

CPM چگونه کار می‌کند؟

CPM بیشتر در تبلیغات و کمپین‌های بازاریابی، رسانه‌های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال کاربرد دارد و قرار است کل هزینۀ تبلیغات را برای هر ۱۰۰۰ نمایش به شما بگوید. درحقیقت، فرمول CPM تعداد بازدیدها و میزان ویوها و کلیک‌ها و اشتراک‌گذاری‌های یک تبلیغ و کمپین تبلیغاتی را محاسبه می‌کند و می‌گوید که آیا یک تبلیغ میزان بازدید خوب و مناسبی در یک صفحه وب مشخص دارد یا خیر؟

برای محاسبۀ دقیق‌تر و جزئی هم معمولاً میزان تأثیرگذاری به‌ازای هر ۱۰۰۰ نفر محاسبه می‌شود؛ چون معمولاً در بازاریابی، واحدهای اندازه‌گیری کوچک‌تر به تبلیغ‌کنندگان و بازاریابان ایدۀ بهتری برای تأثیر کارشان بر مخاطبان می‌دهند. پس CPM یک استراتژی عالی و مؤثر است و به تبلیغ‌کنندگان کمک می‌کند تا توجه بسیاری از مخاطبان را به محتوا‌های مشخصی از تبلیغات خود جلب کنند؛ آن هم با بودجه‌ای مشخص و از‌پیش‌تعیین‌شده.

همچنین، این فرمول کمک می‌کند میزان آگاهی و شناخت مشتریان از برندتان بیشتر شود و هم‌زمان، درک واقعی و عینی از اینکه کدام نوع تبلیغات و محتوا در بین مخاطبان شما موفق‌تر است در اختیارتان می‌گذارد، تا بتوانید در بازاریابی و تبلیغات پیشرفت کنید.

تبلیغات CPM

این روزها اکثر تبلیغ‌کنندگان از روش CPM استفاده می‌کنند. آن‌ها براساس جایی که می‌خواهند آگهی‌هایشان منتشر شود و مخاطبان خاصی که می‌خواهند آن تبلیغات را در مقابلشان قرار دهند، یک کانال تبلیغاتی را انتخاب می‌کنند و سپس به‌ ازای هر ۱۰۰۰ تبلیغی که به بینندگان نمایش داده می‌شود، اغلب ۱ تا ۱۰ دلار و یا بیشتر به پخش‌کنندۀ آگهی پرداخت می‌کنند.

این روش تبلیغاتی به تبلیغ‌کنندگان اجازه می‌دهد تا به بودجۀ تعیین‌شده پایبند باشند و در‌عین‌حال مطمئن شوند که مخاطبان هدف، تبلیغات و کمپین‌های آن‌ها را در نوبت‌ها و تعداد بالا می‌بینند. مخصوصاً اینکه بیشتر این کانال‌های تبلیغاتی، از نمایش تبلیغات در تلفن همراه هم غافل نیستند. پس تبلیغات CPM روشی مؤثر برای تبلیغ‌کنندگان است تا تأثیر تبلیغات واقعی برنامه‌‌های بازاریابی‌ خود را زیر نظر داشته باشند.

نحوۀ محاسبۀ CPM چگونه است؟

برای محاسبۀ CPM باید از فرمول زیر استفاده کنید که می‌گوید CPM برابر است با کل مبلغ صرف‌شده/کل هزینۀ تبلیغات، تقسیم بر تعداد نمایش‌ها، ضرب در ۱۰۰۰.

چگونه بهترین CPM را به ‌دست آوریم؟

برای گرفتن بهترین نتیجه از CPM می‌توانید چندین نکته و فوت کوزه‌گری را در نظر داشته باشید:

۱) یک شبکه تبلیغاتی مناسب انتخاب کنید.

معمولاً چندین شبکه و کانال مختلف برای تبلیغات CPM شما وجود دارد. بهتر است با توجه به نوع مخاطبان و محصول خود بهترین‌ها را برای کارتان انتخاب کنید. پنج مورد از محبوب‌ترین کانال‌های تبلیغات CPM عبارت‌اند از:

  • Google AdSense: شامل تبلیغات ویدیویی، تبلیغات موبایلی، تبلیغات نمایشی، متنی، تبلیغات درون‌فید، تبلیغات درون‌مقاله، تبلیغات محتوای همسان، تبلیغات بازی.
  • Criteo: شامل تبلیغات دیجیتال، تبلیغات متنی، تبلیغات اپلیکیشن موبایل، تبلیغات پویا، تبلیغات ویدئویی، تبلیغات سلف‌سرویس.
  • BuySellAds: شامل تبلیغات محلی، محتوای حمایت‌شده، تبلیغات پادکست، تبلیغات نمایشی.
  • net: شامل تبلیغات متنی، تبلیغات نمایشی، تبلیغات محلی.
  • SmartyAds: شامل ویدئوهای جایزه‌ای و پاداش‌دار، تبلیغات محلی، بنرها.

۲) یک ابزار تبلیغاتی کاربردی انتخاب کنید.

برای بازدهی بهتر لازم است که علاوه بر کانال و شبکۀ مناسب، از یک ابزار تبلیغاتی مناسب هم برای کمک به برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت و تجزیه‌و‌تحلیل کمپین‌های خود استفاده کنید. نرم‌افزارهای CPMای یکی از بهترین‌ ابزارها برای این کار هستند.

منظور از نرم‌افزار CPM چیست؟

نرم‌افزار CPM درواقع یک نرم‌افزار تبلیغاتی است که به شما اجازۀ ایجاد، انتشار و گزارش تبلیغات را می‌دهد؛ مثلاً ممکن است برای پشتیبانی از استراتژی CPM خود از نرم‌افزار HubSpot Ads استفاده کنید.

سیستم HubSpot یک گزینۀ ایدئال است؛ چون بازاریابی مبتنی بر CRM را فعال هم می‌کند؛ یعنی به ‌کمک آن می‌توانید از داده‌های CRM خود برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی شخصی و هدفمند استفاده کنید و درمورد تبلیغاتی که مشتریان بالقوه را به مشتری تبدیل می‌کنند، گزارش تهیه کنید.

علاوه بر این‌ها، نرم‌افزار HubSpot Ads به شما اجازه می‌دهد:

  • مخاطبان خود را تقسیم‌بندی کنید.
  • تبلیغات‌ خود را شخصی‌سازی کنید.
  • درمورد مشتریان بالقوه (سرنخ‌ها) و بازگشت سرمایۀ ایجاد‌شده توسط هر تبلیغ فیس‌بوک، لینکدین یا گوگل گزارش‌گیری کنید.
  • میزان درآمد از کمپین‌ها و پلتفرم‌های تبلیغاتی خاص را بررسی کنید.
  • اطلاعات مشتریان بالقوه‌تان را به‌طور خودکار در CRMتان ثبت کنید.
  • کمپین‌های تبلیغاتی مبتنی بر سفر برای مخاطبان فیس‌بوک ایجاد کنید.

نحوۀ اعمال نرم‌افزار CPM در تبلیغات CPM:

حالا با هم نحوۀ اعمال ابزاری مانند نرم‌افزار HubSpot Ads در استراتژی CPM و تبلیغات را گام‌به‌گام مرور می‌کنیم:

  1. به اطلاعات تماس خود مراجعه کنید تا به‌طور مؤثر مخاطبانتان را هدف قرار بدهید.
  2. از نتایج کمپین‌های گذشته برای ایجاد تبلیغاتی استفاده کنید که می‌دانید برای مخاطبان شما مهم خواهد بود.
  3. برای ایجاد و اشتراک‌گذاری کمپین‌های اختصاصی‌تر از طریق HubSpot، از داده‌هایی بهره بگیرید که از کمپین‌های CPM خود، دربارۀ اینکه چه روشی برای فروش و تبلیغ در بین مخاطبان شما بهتر کار می‌کند، به دست آورده‌اید.
  4. نتایج CPM خود را در کنار تخصیص درآمد حاصل از تبلیغات و کمپین‌های دیگرتان در HubSpot بررسی کنید تا هزینۀ کلی تبلیغاتتان را در مقابل بودجه مشخص کنید.
  5. داده‌های تماس ورودی را که از تبلیغات CPM در HubSpot جمع‌آوری شده‌اند، وارد کنید تا همۀ اطلاعات تماس و مشتری، در کل کسب‌وکار، در یک پلتفرم سازمان‌دهی شود.

۳) از CPM در تبلیغات گسترده و کمپین‌های بازاریابی استفاده کنید.

کمپین‌های CPM برای تبلیغات و کمپین‌های بازاریابی گسترده بهترین هستند. به ‌این ‌دلیل که کارکرد اصلی آن‌ها افزایش آگاهی و شناخت مشتریان دربارۀ برند است.

این کمپین‌ها بینش و داده‌هایی را که کسب‌وکارها به آن نیاز دارند ارائه می‌کنند تا با تبلیغات بعدی شناخته‌تر و متمایزتر شوند و مشخص شود که چه کسانی را قرار است با تبلیغات خود هدف قرار بدهند.

۴) نقطۀ تفاوت خود را برجسته کنید.

ازآنجایی‌که تبلیغات CPM شما باید گسترده باشد، مهم است که در محتواهای خود نقطۀ تمایز محصول و خدماتتان را برجسته کنید.

برای مثال، اگر تبلیغ CPM را برای فروش و بازاریابی یک کفش ورزشی اجرا می‌کنید، مطمئن شوید که تبلیغ شما ویژگی‌های منحصربه‌فرد کفش تمرینی را کاملاً شرح می‌دهد (این کفش به فلان دلیل برای همۀ ورزشکاران CrossFit ایدئال است).

۵) به قالب و مکان تبلیغات خود فکر کنید.

وقتی نوبت به تبلیغات CPM شما می‌رسد، بسیار مهم است که قالب و مکان تبلیغاتتان را در نظر بگیرید. همچنین درمورد شخصیت‌های خریدار و مخاطبان هدف و همچنین هوش رقابتی دیگر رقبایتان تحقیق کنید. این کار درک درستی از آنچه در بین مخاطبان شما و همچنین آنچه برای رقبای شما مهم است، ارائه می‌دهد.

این تحقیق همچنین به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید از کدام کانال تبلیغاتی برای به‌اشتراک‌گذاشتن تبلیغات CPM خود استفاده کنید. شما باید براساس مخاطبانی تصمیم بگیرید که می‌توانید از طریق آن کانال هدف قرار دهید و همچنین قالبی که می‌توانید تبلیغات خود را در آن منتشر کنید (مثلاً تبلیغات نمایشی، تبلیغات تلفن همراه و…).

۶) نتایج به‌دست‌آمده را به‌طور مرتب تجزیه‌و‌تحلیل کنید.

مشابه همه استراتژی‌ها در تجارت، شما باید نتایجی که به دست می‌آورید را به‌صورت روتین تجزیه و تحلیل کنید. مهم است که میزان موفقیت تبلیغات و کمپین‌های CPM خود بررسی کنید و گزارش‌هایی در مورد اینکه کدام کانال تبلیغات و فرم محتوایی برای برند و محصول شما کار می‌کنند و کدام‌ها برایتان تاثیرگذار نیستند تهیه کنید.

همچنین می‌توانید این اطلاعات را در نرم‌افزار بازاریابی یا CRM خود ثبت کنید تا همه موارد مربوط به استراتژی‌های بازاریابی و مشتریانتان در یک پلتفرم ذخیره شوند.

شروع به محاسبه CPM کنید.

CPM یک معیار ارزشمند برای بازاریابان و تبلیغ‌کنندگان است و به شما درک دقیقی از میزان موفقیت تبلیغات و بازاریابی‌هایتان می‌دهد. این فرمول به شما می‌گوید که کدام یک از محتواها و کمپین‌های شما بیشتر دیده می‌شود و چه روش بازاریابی و چه نوع تبلیغاتی در بین مخاطبان شما بهتر کار می‌کند.

منابع

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.