چرا بعضی از ویدئوهای تبلیغاتی بهتر از بقیه عمل می‌کنند؟

از اولین ویدئویی که حدود سال ۲۰۰۵ در یوتیوب آپلود شد تا امروز زمان زیادی گذشته است. شاید در نگاه اول به این مقدار فقط در بعد زمانی خودش توجه شود، اما نکته اینجاست که در این مدت، ویدئو به قسمت جدانشدنی زندگی ما تبدیل شده است.

درحقیقت، این روزها وقتی در حال اسکرول‌کردن در اینستاگرام و… هستیم، معمولاً اولین چیزی که باعث می‌شود دست از اسکرول‌کردن برداریم، یک ویدئو است! حالا می‌خواهد یک ویدئوی ترند‌شده از بلاگرها باشد یا اینکه دستور پخت یک غذای خارجی که شاید هیچ‌وقت درستش هم نکنیم، یا اینکه شاید ویدئویی دربارۀ یک محصول باشد که ما را ترغیب به خریدش می‌کند.

اینجاست که این سؤال پیش می‌آید که چرا بعضی از تبلیغات ویدئویی بهتر از بقیه عمل می‌کنند؟

اصلاً چرا تبلیغات ویدیویی؟

کاملاً مشخص است که چرا مشتریان عاشق ویدئو هستند: چون به آن‌ها تصویر واضحی از آنچه ارائه می‌کنید، می‌دهد. برای اینکه به درک بهتری از تأثیرگذاری تبلیغات ویدئویی برسید، بهتر است که از زاویۀ خودتان به این قضیه نگاه کنید. آیا دوست دارید برای اینکه دربارۀ یک محصول جدید بدانید، چندین بلاک متنی را بخوانید؟ یا اینکه یک ویدئو دربارۀ آن تماشا و به یک دید واضح و مشخص از آن دست پیدا کنید؟

شاید جواب شما به این سؤال، «بستگی دارد» باشد؛ درست است! اما اگر شما ویدئویی دربارۀ یک محصول در یک زمینۀ تخصصی هم ببینید و در آن ویدئو اطلاعات کافی به شما داده شود، قطعاً آن را به یک متن بلند‌بالا ترجیح می‌دهید. حتی نیویورک تایمز هم به این موضوع اشاره کرده است که ما در حال حاضر، در جهان پسا-متن زندگی می‌کنیم! این روزنامۀ مشهور پا را فراتر می‌گذارد و می‌گوید که خواندن متون روی یک صفحه قدیمی شده و از مد افتاده است.

در آماری که Word Stream در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، افرادی که پیامی را در قالب یک ویدئو تماشا کرده‌اند، ۹۵درصد بیشتر و بهتر آن را درک کرده‌اند. همچنین، طبق آمار مشخص شده است که ویدئوها تا ۱۲۰۰درصد بیشتر نسبت به متن و عکس به اشتراک گذاشته شده‌اند. همچنین، ۶۴درصد مشتریان بعد از مشاهدۀ یک ویدئو از محصول یک برند، به خرید آن اقدام می‌کنند.

تمامی این آمار را به این موضوع اضافه کنید که نسل جدیدی که با آن طرف هستید؛ یعنی نسل Z، در مقابل ویدئو تأثیرپذیری بیشتری دارند. مجله Forbes نیز به این موضوع اشاره می‌کند که برای این گروه جمعیتی که به‌طور فزاینده‌ای در حال تغییر سبک زندگی خود به‌سمت زندگی دیجیتال هستند، استفاده از ویدئو بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

چرا بعضی از تبلیغات ویدئویی بهتر از بقیه عمل می‌کنند؟

حالا که به اثرگذاری ویدئو تا حدودی پی بردیم، باید سراغ این موضوع برویم که چرا بعضی از تبلیغات ویدئویی بهتر از بقیه عمل کرده و اثرگذاری بهتری دارند.

انسان‌ها به‌طور کلی محتوای ویدئویی را نسبت به محتوای متنی خالی بهتر دریافت و پردازش می‌کنند، که این موضوع باعث می‌شود که ساخت تبلیغ ویدئویی برای یادآوری برند (Brand Recall) اقدام بسیار مهمی تلقی شود.

علاوه‌بر‌این، به‌وسیلۀ ویدئو راحت‌تر می‌توانید با مخاطبان خود درگیر شوید. می‌توانید با آن‌ها صحبت کنید و احساسات خود را از طریق صدا و زبان بدن منتقل کنید. این کار بسیار قدرتمندتر از بیان نظرات از طریق متن است، درست شبیه همین متنی که شما در حال مطالعۀ آن هستید.

۱۰ دلیلی که باعث تمایز تبلیغات ویدئویی از یکدیگر می‌شوند

۱) آدرس‌دهی به مشکلات مشتریان

احتمالاً آن تبلیغ ویدئویی موفق، به یکی از مشکلات مشتریان اشاره کرده است که توانسته بهتر عمل کند. مشتریان شما معمولاً مشکلاتی دارند که به دنبال راه‌حلی برای آن‌ها می‌گردند. برای دستیابی به مشتریان هدف، باید به‌طور واضح و روشن مشکل را بیان کرده و آن را در ویدئو به نمایش بگذارید و اطمینان دهید که خدمت یا محصول شما بهترین راه‌حل برای آن است. یک مشتری بالقوه، وقتی شما به مشکلی که او در حال حاضر با آن روبه‌روست اشاره می‌کنید، به‌سرعت با آن ارتباط برقرار می‌کند.

۲) طول ویدئو برای هر پلتفرم باید بهینه باشد

ازآنجایی‌که هر پلتفرمی مخاطبان خاص خودش با بازه سنی مشخصی را می‌تواند داشته باشد، به‌تبع آن، توجه و هدف آن مخاطبان نیز متفاوت خواهد بود. برای مثال، طول تبلیغ ویدئویی بهینه برای فیس‌بوک بین ۵ تا ۱۵ ثانیه است، در‌حالی‌که شما در یوتیوب می‌توانید بین ۱۵ تا ۲۰ ثانیه تبلیغ ویدئویی داشته باشید که توصیه می‌شود از یک تبلیغ شش‌ثانیه‌ای برای تبلیغ‌های بدون نیاز به کلیک استفاده کنید.

۳) استفاده از لحن مناسب با جایگاه برند

لحن شما بخشی از برند شماست و وقتی لحن شما با موقعیت شما سازگار باشد، تأثیرگذاری تبلیغ ویدئویی شما بیشتر خواهد بود. برای مثال، برای نرم‌افزارهای مدیریت پروژه شما می‌توانید از یک لحن دوستانه اما قابل اعتماد استفاده کنید؛ درمقابل، در زمینه‌های کاری دیگر می‌توانید از لحن دوستانه‌تر و غیررسمی‌تری استفاده نمایید.

۴) در بازار رقابتی شلوغ ریسک کنید

شاید در زمینۀ کاری شما رقابت بسیاری باشد، در این صورت نیاز خواهید داشت که تبلیغ ویدئویی متفاوتی تولید کنید. برای مثال، اگر رقیبان شما از تبلیغاتی با لحن جدی استفاده می‌کنند، شما می‌توانید این ملاحظات را کنار بگذارید و تبلیغی غیرمعمول بسازید اگر هم از چاشنی طنز در آن استفاده کنید، شاید بسیار تأثیرگذارتر بشود.

۵) نیاز به ساخت ویدئوی پرهزینه نیست

اگرچه در قدیم تبلیغات ویدئویی نیازمند کارهای میدانی و در صحنۀ بسیاری بودند و بسیاری از آن‌ها حتی به کارگردانی نیاز داشتند تا مشتریان را راضی کنند، اما امروزه شما با گوشی هوشمند خود می‌توانید ویدئوهای باکیفیتی ضبط کنید و سپس با نرم‌افزارها و ابزارهای موجود، ویدئوی خود را ویرایش کنید.

۶) جلب توجه مخاطب در چند ثانیۀ اول

مانند هر شکل از تبلیغات دیگر، تبلیغ ویدئویی موفق در همان لحظات ابتدایی مخاطب را درگیر می‌کند.

تیترهای روزنامه برای جلب توجه طراحی می‌شوند و کیفیت تبلیغ ویدئویی نیز به همین شکل به‌وسیلۀ محتوایی که دارد، این موضوع را دنبال می‌کند. این موضوع، وقتی صحبت از دیجیتال مارکتینگ می‌شود، به موضوع مهم‌تری نیز تبدیل خواهد شد؛ به این خاطر که بسیاری از پلتفرم‌های ویدئویی مانند یوتیوب به کاربر اجازۀ ردکردن ویدئو را بعد از ۵ ثانیه می‌دهد.

۷) همکاری با اینفلوئنسرهای آن پلتفرم

هرگز قدرت یک اینفلوئنسر را دست‌کم نگیرید. همکاری با یک اینفلوئنسر یا تولید‌کنندۀ محتوا که دنبال‌کنندۀ زیادی دارد، باعث می‌شود تبلیغ ویدئویی شما مخاطبان و علاقه‌مندان زیادی پیدا کند. از دیگر مزایای همکاری با یک اینفلوئنسر در تولید یک تبلیغ ویدئویی موفق می‌توان به ایجاد اعتبار، ایجاد دید مناسب نسبت به برند، دستیابی به مخاطبان وسیع‌تر و… اشاره کرد.

۸) تبلیغ ویدئویی موفق = داشتن CTA قدرتمند

CTA، Call to Action یا همان فراخوان به اقدام، جزئی حیاتی برای نه‌فقط تبلیغات ویدئویی، بلکه هر شکل از بازاریابی تأثیرگذار است. CTA مخاطب، تماشاگر، خواننده یا شنونده را تشویق می‌کند که برند شما را انتخاب کند و از خدمات آن استفاده کند. درزمینۀ بازاریابی ویدئویی، دکمۀ CTA معمولاً در انتهای ویدئو به آن افزوده می‌شود. هدف از این کار این است که محتوا مخاطب را درگیر کند تا به خرید چیزی از شما تشویق شود یا در مجموعۀ شما ثبت‌نام کند.

۹) تبلیغ ویدئویی خود را قبل از انتشار تست کنید

بازاریابی و تولید محتوا نیازمند یک نسخۀ آزمایشی است تا درنهایت به‌طور موفقیت‌آمیزی عمل کند. به همین خاطر، بسیار ضروری است که تبلیغات ویدئویی خود را تست کنید تا ببینید اثرگذاری آن‌ها چگونه است. همان‌طور که جنبه‌های مختلف سئو را از نظر عملکرد بهینۀ آنلاین تبلیغات خود در نظر می‌گیرید و لحاظ می‌کنید، لازم است که آن را از جهات دیگر نیز بررسی و تست کنید.

۱۰) کاربران موبایل را فراموش نکنید

شاید یکی از مهم‌ترین دلایل عملکرد بهتر بعضی از تبلیغات ویدئویی نسبت به دیگر تبلیغات این باشد که آن‌ها در ساخت ویدئوی تبلیغاتی خود، کاربران موبایل را فراموش نکرده‌اند و ویدئو را برای مشاهده در یک صفحۀ کوچک نیز بهینه کرده‌اند.

تعداد افرادی که روزانه روی گوشی به مشاهدۀ ویدئوها می‌پردازند به‌طور چشمگیری در حال افزایش است. آمار جالبی که در‌این‌باره وجود دارد این است که ۸۸درصد از تبلیغات ویدئویی کوتاه (تا ۳۰ ثانیه)، توسط کاربران موبایل تا انتها دیده می‌شوند.

سخن آخر

ساخت تبلیغات ویدیویی شاید در نگاه اول نیاز به تجهیزات گران‌قیمت و ادیت‌ و تدوین فوق حرفه‌ای و کارگردانی و… داشته باشد؛ اما اگر شما خود را جای مخاطب گذاشته و سعی کنید حرف خود را در کمترین زمان ممکن و با درنظرگرفتن مشکل و نیاز او بیان کنید، خواهید توانست محتوایی اثرگذار با جذب مخاطب بالا داشته باشید.

فراموش نکنید که ما در دنیای پسا-متن زندگی می‌کنیم!

۴.۶/۵ | (۱۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:
2 نظرات
  1. سیم کارت اقساطی می گوید

    سلام ، یه کسب و کار ایرانی میتونه توی یوتیوب تبلیغات بره؟

    1. تیم محتوایی صباویژن می گوید

      بله به کمک سرویس‌های واسط که با جستجو می‌تونه تبلیغ بره؛ همچنین اگه خواستین می‌تونین تو آپارات هم تبلیغات ویدئویی انجام بدین.

      اطلاعات بیشتر:
      تبلیغ در آپارات

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.