چطور با کمک ۱۰ نکته، یک ویدئوی حرفه‌ای بسازیم؟

۱۰ نکتۀ مهم برای ساخت یک ویدئوی جذاب

طبق گزارش Cisco، ویدئو ۸۱٪ از کل ترافیک اینترنت مصرف‌کننده را در سال ۲۰۲۱ تشکیل می‌داد. درواقع می‌توان گفت که وقتی شخصی در فضای اینترنت است، به احتمال زیاد بیش از هر چیز دیگری، در حال تماشای یک ویدئو است. این مسئله منطقی هم هست، زیرا ویدئو در‌دسترس‌ترین و پرطرف‌دارترین نوع محتواست.

استانداردهای کیفیت ویدئو هر سال بالاتر و بالاتر می‌رود. تولید محتوا با کیفیت پایین دیگر مطلوب نیست، به‌خصوص زمانی که صحبت از یک کسب‌وکار است. در بیشتر موارد، برای تولید محتوای ویدئویی باکیفیت، حتی نیازی نیست که یک فیلم‌ساز حرفه‌ای باشید. با رعایت نکاتی دربارۀ نحوۀ ساخت یک ویدئوی حرفه‌ای، می‌توانید محتوای ویدئویی خود را جذاب‌تر جلوه دهید. در همین راستا، در این مطلب از وی‌پدیا، ۱۰ نکتۀ مهم را که برای ساخت یک ویدئوی حرفه‌ای باید در نظر بگیرید، بررسی می‌کنم.

۱) برای ویدئوی خود برنامه‌ریزی کنید

ساخت یک ویدئو فقط زدن دکمۀ ضبط نیست؛ عوامل متعددی وجود دارند که در برجسته‌کردن یک ویدئو نقش دارند و بیشتر آن‌ها به نحوۀ برنامه‌ریزی ویدئو پیش از ساخت آن مربوط می‌شوند. این نکته را می‌توان به ۶ بخش تقسیم کرد که هریک را بررسی می‌کنیم:

۱) یک هدف مشخص کنید

قبل از شروع ساخت ویدئوی خود، باید بدانید که چرا در وهلۀ اول یک ویدئو می‌سازید. درک هدف ساخت ویدئو، خود به شما کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی، فیلم‌برداری، ویرایش و تبلیغ ویدئوی خود را به‌شیوه‌ای سازمان‌دهی‌شده‌تر انجام دهید و در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند.

مهم‌تر از همه اینکه ویدئوی شما را از نظر دستیابی به نتایج دلخواه، مؤثرتر می‌کند. در ادامه چند نمونه از سؤالاتی که باید هنگام تعیین هدف برای ویدئوی خود بپرسید، آورده شده است:

  • با ویدئوی خود به ‌دنبال چه چیزی هستید؟
  • آیا سعی می‌کنید مردم را بخندانید؟
  • آیا در تلاش هستید که افراد را به بازدید از سایت خود تشویق کنید؟
  • آیا محصول خود را تبلیغ می‌کنید؟
  • آیا به افراد چیز جدیدی آموزش می‌دهید؟

و…

۲) مخاطب هدف خود را شناسایی کنید

شما احتمالاً نمی‌توانید همۀ افراد دنیا را هدف قرار دهید، زیرا در این صورت واقعاً با چه کسی صحبت می‌کنید؟ نداشتن دید واضح از گروه‌های مخاطب ایدئال شما، به‌سادگی پیام و محتوای ویدئوی شما را کمرنگ می‌کند.

مخاطب شما نحوۀ نوشتن فیلم‌نامه، فیلم‌برداری و نحوۀ ویرایش آن را تعیین می‌کند. همچنین، بسته به جایی که مخاطبان اصلی شما در آن حضور دارند، تعیین می‌کند که بهتر است کجا ویدئوهای خود را توزیع کنید. به این فکر کنید که می‌خواهید چه کسی محتوای شما را ببیند و سپس به این فکر کنید که آن‌ها معمولاً در چه کانال‌ها و فضاهایی حضور دارند تا محتوای خود را در آن فضاها توزیع کنید.

۳) دربار‌ۀ موضوع خود تحقیق کنید

در مرحلۀ بعد، زمان پیدا‌کردن موضوع مناسب برای ویدئو فرا می‌رسد. یافتن موضوعی که نه‌تنها برای مخاطبان هدف شما جذاب باشد، بلکه به شما در دستیابی به اهدافتان نیز کمک کند، بسیار مهم است. به‌دنبال ایده‌های متفاوت و جدید باشید. اگر در پیداکردن ایده‌های جدید مشکل دارید، پیشنهاد می‌کنم مطلب ۹ ایده برای ویدئوهای شبکه‌های اجتماعی را بخوانید.

بخش بزرگی از انتخاب موضوع شما نیز تمرکز بر یک کلمۀ کلیدی است. اگر می‌خواهید در گوگل رنک بگیرید، توجه به این مسئله بسیار مهم است. اگر در حال تولید ویدئو برای آپارات یا یوتیوب هستید، یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تصمیم‌گیری دربار‌ۀ موضوع ویدئو این است که تحقیقات کلمات کلیدی را در این فضاها انجام دهید. فقط کلمۀ کلیدی خود را در یوتیوب یا آپارات جست‌وجو کنید و با‌ دقت به نتایج برتر نگاه کنید تا ببینید دیگران چگونه کار کرده‌اند.

می‌توانید از ابزارهایی مانند Ahrefs برای یافتن کلمات کلیدی مناسب برای هدفتان استفاده کنید. موضوع یا مشکل کلی ویدئوی خود را در مرکز نگه دارید و به‌ دنبال کلمات کلیدی مرتبط در اطراف آن‌ها باشید تا مناسب‌ترین گزینه‌ها را پیدا کنید. همچنین، موضوعی را بیابید که خلأهای محتوا را پر کند و ارزش قابل توجهی برای مخاطب فراهم کند.

۴) نوع ویدئو را انتخاب کنید

اکنون که موضوع ویدئوی خود را می‌دانید، زمان آن رسیده است که نوع ویدئویی را که می‌خواهید تولید کنید، نهایی کنید. این کار به‌طور مستقیم بر لحن و سبک ویدئوی شما تأثیر می‌گذارد و البته بر کل فرایند تصویربرداری یا ویرایش آن تأثیر خواهد گذاشت. نوع ویدئویی را انتخاب کنید که متناسب با سبک محتوای شما باشد.

۵) یک استوری‌بورد بسازید

می‌توانید یک استوری‌بورد برای ویدئوی خود ایجاد کنید. استوری‌بورد صرفاً نمایش تصویری یک داستان است که از توالی تصاویر و تصاویر گرافیکی‌ای تشکیل شده است که به سازندگان کمک می‌کند ویدئوها و پروژه‌های خلاقانۀ خود را تجسم کنند. فراموش نکنید که فیلم‌نامه یا استوری‌بورد خود را در روز فیلم‌برداری در دسترس داشته باشید.

۶) مکان مناسب را انتخاب کنید

یکی دیگر از کارهای ضروری، انتخاب محل فیلم‌برداری است. انتخاب یک مکان مناسب، مهم‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید؛ زیرا به ویدئوی شما زمینه می‌دهد و می‌تواند ظاهر و احساس ویدئوی شما را به‌طور قابل ‌توجهی تغییر دهد.

۲) از یک دوربین با‌کیفیت استفاده کنید

برای ساخت ویدئو، از دوربین باکیفیت استفاده کنیدنکتۀ ضروری دیگر برای بهبود کیفیت ویدئو، استفاده از دوربین مناسب است. برخلاف تصور عموم، برای ساخت فیلم‌های با کیفیت خوب، نیازی به دوربین گران‌قیمت یا حرفه‌ای ندارید. استفاده از تلفن‌های همراهی که دوربین باکیفیت دارند و بتوان با کمک آن‌ها ویدئوهای ۴K تهیه کرد، کافی است. اما گاهی برای ایجاد ویدئوهای حرفه‌ای‌تر، ممکن است دوربین گوشی کافی نباشد. در این صورت، احتمالاً باید روی یک دوربین حرفه‌ای سرمایه‌گذاری کنید. این کار به شما کنترل بسیار بیشتری بر کیفیت ویدئویی که تولید می‌کنید، می‌دهد.

۳) کیفیت صدا را ارتقا دهید

صدای ویدئوی شما می‌تواند محتوای شما را بسازد یا خراب کند. چند کار ساده وجود دارد که می‌توانید برای حفظ یکپارچگی کیفیت صدای ویدئویتان انجام دهید.

بهترین راه برای ضبط صدا از سوژه، استفاده از هر میکروفونی غیر از میکروفون داخلی دوربین است؛ زیرا مهم نیست که میکروفون داخلی دوربین شما چقدر خوب باشد، نیاز است که از میکروفون باکیفیت دیگری استفاده کنید. صدای واضح و شفاف را در اولویت قرار دهید. کیفیت صدا درواقع مهم‌تر از کیفیت فیلم است.

۴) از یک نرم‌افزار قدرتمند ویرایش ویدئو استفاده کنید

استفاده از نرم‌افزار ویرایش ویدئو بخش مهمی از فرایند تولید است. استفاده از آن به شما این امکان را می‌دهد تا تغییرات دلخواه و موردنظرتان را روی ویدئو اعمال کنید. نرم‌افزارهای مختلفی برای این کار وجود دارند که محبوب‌ترین آن‌ها InShot، Viva video، Adobe Premiere Pro و… است.

البته مهم است که ادیت‌های خود را ساده نگه دارید. امتحان‌کردن جلوه‌های مختلف می‌تواند در طول فرایند ویرایش ویدئو جذاب باشد، اما توجه کنید که بیش‌ از حد نباشد. به‌طور کلی، یک ویرایش ساده و تمیز حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسد.

۵) از لرزش‌گیر استفاده کنید

فیلم‌های لرزان نه‌تنها غیرحرفه‌ای به نظر می‌رسند، بلکه چشمان مخاطب را نیز تحت فشار قرار می‌دهند. بهتر است از دوربینی با لرزش‌گیر داخلی استفاده کنید یا از یک سه‌پایه کمک بگیرید. سه‌پایه‌ها معمولاً زمانی قابل استفاده هستند که سوژه ثابت است، اما ممکن است این مورد برای همۀ انواع ویدئو صدق نکند.

اگر با وجود تلاش‌هایتان، فیلم لرزان به نظر می‌رسد، نرم‌افزار تثبیت‌کنندۀ ویدئو می‌تواند تا حدی به برطرف‌کردن آن کمک کند.

۶) به ترکیب‌بندی ویدئو توجه کنید

ترکیب‌بندی روشی است که شما انتخاب می‌کنید سوژۀ خود را در ویدئویی که می‌خواهید ضبط کنید، کادر‌بندی کنید. محبوب‌ترین راه برای کادربندی سوژه، پیروی از قانون یک‌سوم است که کادر را به شبکه‌ای ۳×۳ تقسیم می‌کند و تقاطع‌هایی ایجاد می‌کند که مناطق اید‌ئالی برای قرار‌دادن سوژۀ شما هستند.

شما همچنین می‌توانید سوژۀ خود را در وسط کادر قرار دهید، اما نقطه‌ضعف آن این است که درنهایت فضای زیادی در یک‌سوم بالای کادر خواهید داشت. نکتۀ مهم دیگری که هنگام فیلم‌برداری باید در نظر داشته باشید این است که به سر سوژۀ خود توجه کنید؛ فضای زیادی بالای سر سوژه نداشته باشید، اما بالای سر او را هم نبُرید. برای کسب اطلاعات کامل‌تر، پیشنهاد می‌کنم مطلب اصول قاب‌بندی برای ساخت ویدئو چیست؟ را بخوانید.

۷) فیلم را در بخش‌های کوچک ضبط کنید

فیلم‌برداری ویدئوها در بخش‌های کوچک، راهی عالی برای متمرکزنگه‌داشتن خود روی موضوعی است که به آن می‌پردازید و همچنین ویرایش فیلم پس از تولید، آسان‌تر می‌شود.

می‌توانید دکمۀ ضبط را فشار دهید، دربارۀ یک بخش از موضوع صحبت کنید، سپس دکمۀ توقف را بزنید و روند را برای هر بخش ادامه دهید. به این ترتیب، افکار شما به ‌هم نمی‌ریزد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که ویدئوهای کوچک‌تری را برای ایجاد محصول نهایی خود بچینید.

۸) ویدئوهای خود را تبلیغ کنید

تولید ویدئوی خود، تنها نیمی از کار است. نیمۀ دیگر این است که دیگران را تشویق به تماشای آن کنیم. اگر می‌خواهید خود را به‌عنوان یک سازندۀ ویدئوی جدی و حرفه‌ای معرفی کنید، باید تبلیغات ویدیویی را استارت بزنید و دنبال‌کنندگان خود را افزایش دهید.

صرف‌نظر از نوع ویدئویی که تولید می‌کنید، مطمئن شوید که آن را به‌درستی با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارید تا تأثیر آن را به حداکثر برسانید. می‌توانید آن را در رسانه‌های اجتماعی مختلف، ایمیل، سایت و… با توجه به نوع استراتژی‌ای که مدنظر دارید، منتشر کنید.

۹) از نور کافی استفاده کنید

نورپردازی تفاوت زیادی در کیفیت یک ویدئو ایجاد می‌کند؛ بنابراین آن را در یکی از اولویت‌های اصلی خود در طول فیلم‌برداری قرار دهید. اگر به اندازۀ کافی از نور مناسب استفاده نکنید، ویدئوی شما احتمالاً آماتور به نظر می‌رسد، حتی اگر از هر نظر عالی باشد.

خورشید یکی از بهترین منابع نور برای ویدئو است. اگر در نور طبیعی فیلم‌برداری می‌کنید، تمام تلاش خود را بکنید تا فیلم‌های خود را در صبح یا عصر، زمانی که نور ملایم‌تر است، ضبط کنید. نور ظهر که مستقیم از بالای سر می‌آید، می‌تواند سایه‌های خشنی را روی سوژه‌های شما ایجاد کند، در‌حالی‌که نور صبح و عصر جذاب‌تر است.

اگر مجبورید در وسط روز فیلم بگیرید، سعی کنید این کار را در یک روز ابری انجام دهید، یا یک منطقۀ سایه برای نور ملایم‌تر پیدا کنید. اگر داخل خانه فیلم‌برداری می‌کنید، باید دربارۀ نواع چراغ‌هایی که استفاده می‌کنید و محل قراردادن آن‌ها دقت بیشتری داشته باشید. یکی از مواردی که باید از آن اجتناب کنید، نورپردازی بالای سر است؛ زیرا می‌تواند سایه‌های نامناسبی روی صورت سوژه‌های شما ایجاد کند.

پنجره‌ها منابع نور طبیعی خوبی هستند. همچنین می‌توانید از یک یا دو لامپ بزرگ برای پخش نور موردنظر خود استفاده کنید. قبل از اینکه منابع نور خود را تنظیم کنید، افکتی را که می‌خواهید در ویدئوی تمام‌شدۀ خود ایجاد کنید، در نظر بگیرید. آیا می‌خواهید صورت سوژه‌تان کاملاً روشن باشد (نور نرم یا مسطح)، یا کمی سایه (نور سخت) می‌خواهید؟

استفاده از سایه‌های زیاد، دراماتیک به نظر می‌رسد و در ویدئوهای حرفه‌ای می‌تواند حواس‌ شما را پرت کند. استفاده از سایۀ کم یا بدون سایه، فضای بازتر و ساده‌تری ایجاد می‌کند که معمولاً برای ویدئوهای مربوط به فروش و تبلیغات بهتر است. علاوه بر موارد گفته‌شده، مطالعۀ مطلب چطور یک استودیو فیلم‌برداری خانگی بسازیم؟ به شما کمک بیشتری در این زمینه خواهد کرد.

۱۰) از پس‌زمینه‌ای مناسب استفاده کنید

دربارۀ پس‌زمینه‌ای که برای فیلم‌برداری استفاده می‌کنید، نکته‌سنج باشید. یکی از راه‌های آسان برای به‌دست‌آوردن ظاهری حرفه‌ای برای ویدئو، استفاده از پس‌زمینۀ تک‌رنگ است. یک دیوار، یک پارچه یا یک ورق بزرگ کاغذی، همگی به‌عنوان پس‌زمینه گزینه‌های خوبی هستند. مطمئن شوید که سوژۀ شما کمی از پس‌زمینه فاصله دارد تا از ایجاد سایه روی آن جلوگیری کنید. همچنین، فیلم‌برداری در محیطی حرفه‌ای مثل محل کار، ایدۀ خوبی است.

درنهایت، خلاقیت را در ساخت ویدئوهای خود فراموش نکنید. خلاقیت درست و بجا کمک می‌کند که محتوای شما تا مدت‌ها در خاطرۀ افراد باقی بماند. می‌توانید از مطلب ۱۰ اصل خلاقانه برای تولید ویدئو در این رابطه کمک بگیرید.

اگر شما هم تجربۀ تولید محتوای ویدئویی را داشته‌اید، برای ما در کامنت بنویسید که به نظر شما چه موارد دیگری کمک می‌کنند تا ویدئوی شما حرفه‌ای و جذاب به نظر برسد.

۵/۵ | (۱ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.