طبق تجزیهوتحلیل سایت تحلیل اینترنتی الکسا، رتبۀ سایت توییتر در سال۲۰۲۰، در ایالاتمتحده، در جایگاه هشتم الکسا و رتبۀ بینالمللی آن در جایگاه سیزدهم است. با این دید امکان دارد که بسیاری از صاحبان مشاغل بزرگ و کوچک که با توییتر آشنا هستند، علاقه داشته باشند که در این شبکۀ اجتماعی حضور پیدا کنند.
ازآنجاکه در برخی از شبکههای اجتماعی مانند لینکدین و اینستاگرام، پیج شخصی و تجاری با یکدیگر متفاوت است، کاربران این شبکهها برای ایجاد پیج تجاری، باید نوع کاربری خود (شخصی یا تجاری) را از ابتدا تعیین کنند. در صورت داشتن اکانت شخصی، باز هم این امکان برای آنها وجود دارد که پیجشان را به اکانت تجاری تبدیل کنند.
به همین دلیل، امکان دارد برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که پیج تجاری توییتر با پیج شخصی آن چه تفاوتیهایی دارد؟
نکتۀ جالب این است که پیج تجاری و شخصی توییتر از لحاظ ساختاری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. درواقع، اکانت توییتر تجاری و شخصی به یک شکل ساخته میشوند. به همین دلیل، در مطلب حاضر، طی سه بخش، نکاتی را بیان میکنیم که با رعایت آنها میتوانیم در بین مخاطبان توییتر، بهعنوان پیج تجاری شناخته شویم. در ادامه بیشتر دربارۀ هریک صحبت خواهیم کرد.
- اکانت توییتر؛
- فعالیتهای داخل توییتر؛
- فعالیتهای خارج از فضای توییتر.
اکانت توییتر
اولین بخش، اکانت توییتر است که در شناساندن پیج توییتر با کاربری تجاری میتواند بسیار مؤثر باشد. برای ساخت اکانت کسبوکارمان باید ۵ نکته را رعایت کنیم. بهتر است این نکات با دیدی یکپارچه مدنظر قرار گیرند تا نمایی دقیق از کسبوکار ما در ذهن مخاطبانمان ایجاد شود.
- نام کاربری: نام کاربری باید با ایمیل سازمانی و نام رسمی، تجاری و یا برند موردنظرمان ساخته شود.
- عکس پروفایل: تصویر اکانت تجاری باید لوگو تجاری باشد تا از نظر بصری نشاندهندۀ کسبوکار یا تجارت ما باشد؛ زیرا در هر توییتی که ارسال میکنیم، عکس پروفایل به مخاطبان نمایش داده میشود.
- تصویر هدر: برای هدر میتوان از تصویر اعضای تیم، محصولات و خدمات یا حتی شعار تجاری استفاده کرد. این میتواند در کنار تصویر لوگوی ما شناخت بیشتری به مخاطبان بدهد.
- بایو: یکی از مهمترین قسمتهای پروفایل، بایو است. برای معرفی کسبوکار، باید در بایو حوزۀ فعالیت محصول یا خدمتی را که ارائه میکنیم بهصورت کوتاه بیاوریم. همچنین میتوانیم ایمیل پشتیبانی را در این قسمت اضافه کنیم. اطلاعاتی مانند موقعیت مکانی، ساعات کاری و لینک سایت را نیز میتوان در بایو آورد.
- توییت پینشده: توییت پینشدۀ ما، اولین توییتی است که مردم هنگام بازدید از پروفایل مشاهده میکنند. هر زمان که بخواهیم، میتوانیم توییت پینشدۀ خود را تغییر دهیم.
رعایت نکات یادشده به میزان زیادی به ما کمک میکند تا بتوانیم خود را بهصورت یک کسبوکار در توییتر معرفی کنیم. در بخش بعدی به برخی از فعالیتها که مشاغل میتوانند در توییتر انجام دهند تا بیشتر شناخته شوند و درنتیجه برند خود را تقویت کرده و به جامعۀ مشتریان خود بیفزایند، اشاره میکنیم.
فعالیتهای داخل توییتر
فعالیتهای توییتر شامل تمامی اعمالی است که ما در جهت تعامل با مخاطبان، در جایگاه یک کسبوکار انجام میدهیم. این فعالیتها بسته به استراتژی شبکههای اجتماعی، در هر کسبوکاری متفاوت است. اینکه به چه میزان و با چه هدفی در توییتر حضور پیدا میکنیم، کاملاً منوط به این برنامههای بازاریابی ازپیشتعیینشده است.
برخی از این فعالیتها شامل موارد زیر است.
- معرفی محصولات و خدمات؛
- بهاشتراکگذاری فعالیتهای تبلیغاتی یا کمپینها؛
- بهاشتراکگذاری مقالات مرتبط با محصولات یا خدمات؛
- انتشار اخبار؛
- تعامل با افراد مرتبط و پیجهای تجاری دیگر؛
- پشتیبانی از مشتریان بهصورت مستقیم.
جهت حضور و فعالیت در توییتر مانند دیگر شبکههای اجتماعی، باید یک تقویم محتوایی ایجاد کرد؛ زیرا بهروزرسانیها و انتشار محتواها باید با برنامهریزی قبلی باشد. با توجه به مطالب منتشرشده درمورد پستهای توییتر، بهتر است برای حضور در این شبکۀ اجتماعی بهعنوان یک پیج تجاری، موارد زیر را در نظر داشته باشیم:
- موضوع پستها؛
- زمانبندی انتشار پستها؛
- محتوای پستها (متنی، تصویری، ویدئویی یا صوتی)؛
- تبلیغات (اینفلوئنسرهای توییتر).
در پیج توییتر با کاربری تجاری نیز مانند پیج شخصی میتوان از هشتگهای پرطرفدار، نظرسنجی، توییتهای پینشده، فهرستهای توییتر و نیز اینفلوئنسرهای این شبکۀ اجتماعی بهره برد. با داشتن یک برنامۀ بازاریابی، مشاغل میتوانند از این بستر برای ایجاد کمپینهای موفق در توییتر، بهمنظور افزایش فروش، تقویت و شناخت برند و افزایش خدمات به مشتریان استفاده کنند.
در بخش بعدی، درمورد نکاتی که خارج از فضای توییتر به ما کمک میکنند تا بهعنوان کسبوکار شناخته شویم و همینطور جامعۀ مخاطبان مرتبط با تجارتمان را افزایش دهیم، صحبت خواهیم کرد.
فعالیتهای خارج از توییتر
فعالیتهای خارج از توییتر بیشتر برای آگاهکردن دیگران از حضورمان در این شبکۀ اجتماعی و نیز معرفی و جذب مخاطبان انجام میشود. برخی از این اقدامات شامل موارد زیر است:
- معرفی پیج توییتر در شبکههای اجتماعی دیگر؛
- معرفی پیج توییتر در سایت یا بلاگ؛
- انتشار پستهای توییتر در شبکههای اجتماعی دیگر.
هرکدام از شبکههای اجتماعی، بسته به نوع کسبوکارمان، میتوانند در برنامۀ بازاریابی ما جای داشته باشند. این برنامه، بسته به جامعۀ مخاطبانی که برای ما ارزشمند هستند، میتواند در هر شبکۀ اجتماعی متفاوت باشد؛ ازاینرو، بهعنوان یک صاحب کسبوکار، باید بدانیم که توییتر در کجای برنامۀ بازاریابی کلی ما قرار میگیرد. برای افزایش فالوئر نیز میتوانید نگاهی به مطلب نحوه افزایش فالوئر در توییتر بیاندازید.
تمام آنچه در این مطلب گفته شد، با تأکید بر این موضوع بود که پیج توییتر شخصی با تجاری تفاوتی ندارد، مگر در نحوۀ فعالیتهایی که به آنها اشاره کردیم.