تفاوت صفحۀ تجاری و صفحۀ شخصی اینستاگرام

این روزها اینستاگرام با یک میلیارد کاربر در ماه و همچنین امکان ارتباط مستقیم با مشتریان، تقریباً مترادف با بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است. به همین دلیل هم در بیشتر کسب‌وکارها حساب اینستاگرام، بخش مهمی از استراتژی جامع بازاریابی دیجیتال را تشکیل می‌دهد. صفحۀ تجاری اینستاگرام بسیار گسترده است. طبق گزارش‌های داخلی اینستاگرام، بیش از ۲۰۰میلیون کاربر اینستاگرامی هر روز حداقل از یک صفحۀ تجاری اینستاگرام بازدید می‌کنند. به همین دلیل، در این بلاگ‌پست به تفاوت صفحۀ تجاری (Business Profile) اینستاگرام با صفحۀ شخصی، و اینکه کدام‌یک برای ما مناسب است، می‌پردازیم.

صفحۀ تجاری اینستاگرام

صفحۀ تجاری اینستاگرام مخصوص کسانی است که قصد استفادۀ تجاری از اینستاگرام را دارند و به دنبال کسب درآمد از اینستاگرام هستند. با ایجاد یک بیزینس پروفایل (صفحۀ تجاری)، به امکانات ویژه‌ای در بخش مدیریت صفحۀ خود دسترسی خواهیم داشت. این امکانات می‌توانند به فروش بیشتر ما کمک کنند. کاربرانی که حساب عادی اینستاگرام دارند، به این امکانات‌ دسترسی ندارند. صفحۀ تجاری اینستاگرام از امکانات مشابهی مانند استوری و پست در یک صفحۀ شخصی برخوردار است. صفحۀ شخصی اینستاگرام به ما امکان می‌دهد که عکس‌هایی مانند یک صفحۀ تجاری اینستاگرام را ارسال کنیم. اما یک صفحۀ تجاری ویژگی‌هایی دارد که راه‌های دسترسی به مشتریان یا مشتریان بالقوه را در کسب‌وکارها افزایش می‌دهد. در ادامه به مزیت‌های اصلی صفحۀ تجاری اشاره می‌کنیم.

  • دکمۀ تماس برای ارتباط با ما (Contact Options) یکی از نیازهای مهم هر کسب‌و‌کار، امکان برقراری ارتباط با مشتریان است. با استفاده از این قابلیت می‌توانیم یک دکمۀ تماس در صفحۀ اینستاگرام ایجاد کنیم. دکمۀ تماس (Contact) در بالای صفحۀ تجاری به نمایش درمی‌آید و با استفاده از آن می‌توانیم آدرس، شماره تلفن، ایمیل مرتبط با کسب‌وکار و سایر اطلاعاتتان را درج کنیم تا مخاطبان بتوانند به‌راحتی ما را پیدا کنند. پیشنهاد می‌کنیم در کپشن پست‌ها، وجود دکمۀ «امکان برقراری تماس» به فالوئرها اطلاع داده شود.
  • امکان قراردادن لینک در استوری اینستاگرام استوری‌های اینستاگرام با محدودیت مواجه‌اند. در حالت عادی نمی‌توان هیچ لینکی در آن‌ها قرار داد، مگر آنکه صفحۀ تجاری داشته باشیم. البته گفتنی است که فقط صفحه‌های تجاری‌ با بیش از ۱۰هزار فالوئر می‌توانند از این قابلیت استفاده کنند. اضافه‌کردن لینک یا همان قابلیت «صفحه را بالا بکشید» در استوری، به کاربران اجازه می‌دهد که مستقیماً به صفحۀ سایت مراجعه کنند. این قابلیت باعث می‌شود دسترسی مستقیم افراد به سایت ما بسیار آسان باشد. همچنین می‌توانیم با کشیدن انگشت به سمت بالا برای یک محصول، رویداد یا خدمات خاص، بازدیدها و تأثیرگذاری پست خود را نیز ردیابی کنیم.
  • آنالیز پست‌ها و فالوئرها (Insights) هر کسب‌و‌کاری که در اینستاگرام فعال است، باید کاربرانش را بشناسد و رفتار آن‌ها را رصد و تحلیل کند. به‌علاوه، لازم است بدانیم پست‌هایی که منتشر می‌کنیم، چه بازخوردی دریافت می‌کنند تا بتوانیم براساس داده‌محوری، در شبکه‌های اجتماعی موفق ظاهر شویم. قابلیت (Insights) می‌تواند اطلاعات دقیقی دربارۀ فالوئرها و رفتارهای آن‌ها به ما بدهد. این اطلاعات شامل سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، زمان آنلاین‌بودن و… است. همچنین، به ما می‌گوید که کدام پست‌ها به مخاطبان ما می‌رسد و کدام‌یک رتبۀ کمتری را از دید آن‌ها دریافت کرده است. تجزیه‌و‌تحلیل در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به ما در درک بهتری از مخاطبان کمک کند و ما می‌توانیم به آن‌ها اطلاعات و محصولات موردنظر خود را پیشنهاد بدهیم. این روابط باعث ایجاد رابطه‌ای دوسویه با کاربران می‌شود. Insights در زیر هر پست صفحۀ تجاری به ما نشان می‌دهد که:
    • به کدام حساب‌ها دسترسی داریم.
    • چه تعداد از آن‌ها در حال پیگیری ما هستند.
    • کدام بینندگان از طریق هشتگ‌ها ما را پیدا کرده‌اند.
  • سهولت در ایجاد تبلیغ (Promote) در صفحۀ تجاری، هریک از پست‌‌های صفحۀ اینستاگرام ما قابلیت تبدیل‌شدن به یک تبلیغ را دارند. به‌اصطلاح می‌توانیم آن‌ها را پروموت کنیم. برای این کار کافی است روی پست مدنظر کلیک کرده و گزینۀ Promote را انتخاب کنیم.
  • محدودیت خصوصی‌سازی صفحۀ تجاری درست است که ایجاد صفحۀ تجاری فایده‌های بسیاری دارد، اما دو محدودیت هم ایجاد می‌کند؛ محدودیت‌هایی که در صفحۀ شخصی، یعنی همان حساب‌های عادی اینستاگرام، با آن‌ها روبه‌رو نیستیم. صفحۀ شخصی می‌تواند عمومی یا خصوصی باشد؛ اما امکان خصوصی‌کردن صفحۀ تجاری وجود ندارد. البته انتظار می‌رود که هیچ کسب‌و‌کاری صفحه‌اش در اینستاگرام خصوصی نباشد، بلکه کاملاً برعکس، با عمومی‌کردن صفحۀ خود بخواهد مخاطب‌های بیشتری او را ببینند. اما موقعیت‌های بخصوصی هم وجود دارد که ممکن است کسب‌و‌کاری بخواهد با سخت‌گیری بیشتری فالوئرها به او درخواست فالو بدهند و بعد از قبول درخواست، فالوئر بگیرد. در این حالت هم استفاده از صفحۀ شخصی را پیشنهاد نمی‌کنیم.
  • محدودیت اتصال صفحۀ تجاری به چند صفحۀ تجاری فیس‌بوک صفحۀ تجاری می‌تواند فقط به یک صفحۀ تجاری فیس‌بوک متصل باشد؛ اما صفحۀ شخصی می‌تواند به چندین صفحۀ تجاری فیس‌بوک متصل باشد. بنابراین اگر کسب‌و‌کاری چندین شاخه دارد که توسط صفحات مختلف فیس‌بوک از هم جدا هستند، فقدان این قابلیت را حس خواهد کرد. البته به شرط آنکه فیس‌بوک با مخاطبان کم فارسی، همچنان برای ما مهم باشد.

در ادامه نحوۀ تغییر صفحۀ ‌شخصی اینستاگرام را به صفحۀ تجاری می‌گوییم.

نحوۀ تغییر صفحۀ شخصی به حساب کاربری اینستاگرام

تبدیل اینستاگرام شخصی به صفحۀ تجاری بسیار آسان است. اگر قبلاً صفحۀ شخصی اینستاگرام خود را راه‌اندازی نکرده‌اید، می‌توانید از ابتدا (از رایانه یا برنامه در تلفن خود) شروع کنید و به‌سادگی در صفحۀ تنظیمات نشان دهید که می‌خواهید یک صفحۀ تجاری اینستاگرام راه‌اندازی کنید. در غیر این‌صورت، این پنج مرحله را دنبال کنید:

  • اینستاگرام را باز کنید.
  • روی پروفایل ضربه بزنید.
  • روی سه خط بالا سمت راست ضربه بزنید.
  • پایین صفحه به تنظیمات (Setting) بروید.
  • در قسمت تنظیمان روی (Account) ضربه بزنید.
  • سپس سه خط را در سمت راست نام خود می‌بینید، روی آن ضربه بزنید.
  • در منویی که باز می‌شود، روی «تغییر پروفایل به صفحۀ تجاری» (Switch to Professional Account) ضربه بزنید.

با این روش اکانت ما به صفحۀ تجاری تبدیل می‌شود. چالش بعدی این است که با استفاده از پست‌های دقیق و منظم و دارای موقعیت استراتژیک، کسب‌و‌کار خودمان را در اینستاگرام گسترش دهیم.

  • حساب تجاری اینستاگرام خود را رشد دهید.

شبکه‌های اجتماعی مملو از همه نوع پست، استوری و محتوای تبلیغاتی هستند که برای جلب توجه مخاطبان طراحی شده‌اند. بنابراین شما هم باید کارهای زیر را انجام دهید:

  • صفحۀ تجاری خود را کامل کنید: هرچه اطلاعات بیشتری به پروفایل خود اضافه کنید (مکان و اطلاعات سایت، راه‌های ارتباطی و…) پروفایل کامل‌تری خواهید داشت.
  • به‌طور مداوم پست ارسال کنید: یعنی یک برنامۀ ارسال پست تنظیم کنید که توجه مخاطب را به حساب کسب‌وکار اینستاگرام شما جلب کند. با این روش افرادی که به دنبال مشاغل جدید هستند، با محصولات یا خدمات منحصربه‌فردی که شما ارائه می‌دهید، بیشتر آشنا می‌شوند.
  • کیفیت پست‌ها مهم هستند: پست‌های ما باید برای مخاطبانمان مرتبط، باکیفیت و مفید باشد. از فیلم‌برداری خوب و مناسب‌بودن عکس اطمینان حاصل کنید.
  • از چهره‌ها استفاده کنید: تصاویر زیبا از غذا و مناظر خوب هستند، اما پست‌های اینستاگرام با چهره بیشتر از هر نوع پست دیگری نظر و لایک می‌گیرند.
  • استفاده از هشتگ‌ را دست‌کم نگیرید: تحقیقات اینستاگرام نشان داده است که هشتگ می‌تواند در بیشتر‌دیده‌شدن به ما کمک کند، پس روی مهم‌ترین هشتگ‌های صنعت خود تمرکز کنید. با استفاده از آن‌ها می‌توانید فرایند صعود نرخ درگیری با مخاطبانتان را مشاهده کنید.
  • تجزیه‌و‌تحلیل را حتماً رصد کنید: یکی از دلایل راه‌اندازی مشاغل اینستاگرام در مقابل صفحۀ شخصی، تجزیه‌و‌تحلیل پست‌ها و مخاطبان است. بنابراین به آن‌ها توجه کنید. حداقل یک‌ بار در ماه آن‌ها را بررسی کرده و در صورت لزوم اصلاحاتی را انجام دهید.
  • تعامل با فالوئرها را جدی بگیرید: وقتی افراد نظر می‌دهند، پاسخ دهید. فقط کسب‌وکار شما نیست که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کند، بلکه صدها مجموعۀ دیگر نیز هستند که با کاربرها در ارتباط‌اند. از رقبای خود عقب نمانید.
  • از تبلیغات استوری اینستاگرام استفاده کنید: استوری‌ها یکی از محبوب‌ترین ویژگی‌های اینستاگرام هستند. روی این قالب قدرتمند متمرکز شوید. تبلیغات استوری اینستاگرام ایجاد کنید که بینندگان را به مشتری فعال تبدیل کنید.

در این بلاگ‌پست تفاوت‌های صفحۀ تجاری را با صفحۀ شخصی اینستاگرام بازگو کردیم. اگر شما هم امکاناتی را در اینستاگرام استفاده کرده‌اید که به نظرتان برای دیگر افراد مفید است، در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

منابع

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.