دامین آتوریتی (Domain authority) چیست؟ ابزارهای بررسی دامین آتوریتی

همه‌چیز دربارۀ سایت آتوریتی یا دامین آتوریتی

بسیاری از برندها و کسب‌وکارها از معیاری به نام سایت آتوریتی برای مطالعه و ارزیابی نتایج استراتژی‌های دیجیتالی خود استفاده می‌کنند. اما این معیار واقعاً چه معنایی دارد؟ آیا واقعاً نیاز است که ما برای اثبات آن تلاش کنیم؟ آیا یک دامین با آتوریتی بالا، رتبۀ بهتری برای ما در نتایج گوگل ایجاد می‌کند؟

سایت آتوریتی می‌تواند معیار مفیدی برای آگاهی از وضعیت یک سایت نسبت به رقیبانش باشد؛ اما باید بر این نکته تأکید کنیم که این معیار، فاکتور تأثیرگذاری روی رتبه‌گیری در گوگل نیست! در این مطلب از وی‌پدیا به بررسی کامل این معیار می‌پردازم.

تعریف دقیق دامین آتوریتی (Domain Authority)

برای اینکه بتوانید استراتژی‌های دیجیتال خود را درجهت درستی هدایت کنید، باید تعریف دقیق سایت آتوریتی را بدانید. سایت آتوریتی به‌معنای اعتبار سایت است که از آن با عنوان دامین آتوریتی (Domain Authority) یا اعتبار دامنه یا به‌اختصار، DA نیز نام برده می‌شود.

سایت آتوریتی معیاری است که برای اولین بار توسط پلتفرم که ابزارهای مختلفی برای سئوی سایت در اختیار شما می‌گذارد، توسعه پیدا کرد. این سایت میزان احتمال ظاهر‌شدن یک دامنه در مقایسه با رقیبانش در نتایج سرچ گوگل (SERPs) را پیش‌بینی می‌کند.

حتماً این نکته را در نظر بگیرید که گوگل برای اینکه تصمیم بگیرد چگونه به سایت‌ها رتبه بدهد، از دامین آتوریتی به‌عنوان فاکتوری برای رتبه‌بندی استفاده نمی‌کند! پس DA آن معیاری که باعث ارتقای رتبۀ شما در نتایج ماشین جست‌وجو می‌شود، نخواهد بود؛ اگرچه می‌تواند مقیاس خوبی برای کمک به شما در ارزیابی عملکرد سایتتان نسبت به رقیبانتان باشد.

البته که امروزه از این معیار فقط توسط MOZ استفاده نمی‌شود و ابزار‌های سئوی مختلفی مانند SEMrush نیز معیار اختصاصی آتوریتی خودشان را توسعه داده‌اند. این معیار شامل الگوریتمی است که از داده‌های بک‌لینک‌ها، دامنه‌های ارجاع (Referring Domains) و یا ترافیک سرچ در کنار فاکتورهای دیگر استفاده می‌کند تا میزان اعتبار دامنه یا سایت را تعیین کند.

بهتر است باز هم به این نکته اشاره کنیم که اگرچه سایت آتوریتی فاکتور رسمی رتبه‌بندی گوگل نیست، اما به‌عنوان یک فاکتور مفید می‌توان از آن استفاده کرد تا مشخص شود سلامت سایت در مقایسه با سایر رقیبان چقدر است.

امتیاز دامین آتوریتی خوب چقدر است؟

ابزار امتیازدهی سایت آتوریتی پلتفرم MOZ، بازه ۰ تا ۱۰۰ را برای این معیار در نظر گرفته است؛ یعنی هرچقدر به ۱۰۰ نزدیک‌تر باشد، احتمال نتایج بهتری در SERPs دارد. برای محاسبۀ این مقدار، این ابزار سئو هم کمیت و هم کیفیت لینک‌هایی را که سایت دریافت می‌کند، در نظر می‌گیرد.

اگر یک صفحه بک‌لینکی از صفحاتی با دامین آتوریتی بالا مانند گوگل، ویکی‌پدیا، صفحات سایت‌های دولتی، مجله‌ها و روزنامه‌ها و… داشته باشد، به احتمال زیاد دارای امتیاز (اعتبار) بالاتری خواهد بود.

بسته به نوع کاربری و شاخصه‌های سایت، بهتر است که از سایت‌های مرتبط بک‌لینک گرفته شود. برای مثال، یک مرکز آموزشی بهتر است دنبال دریافت بک‌لینک از روزنامه‌های بین‌المللی، دانشگاه‌ها، سایت‌های دولتی و مقاله‌های آکادمیک باشد. درمقابل، سایت یک کسب‌وکار محلی احتمالاً ترجیح می‌دهد که بک‌لینک‌هایش از روزنامه‌های محلی و یا مجله‌های صنعتی باشد؛ چون بک‌لینک‌هایی از این سایت‌ها مخاطب هدف بیشتری را در بر دارند و بسیار ارزشمندتر هستند، هرچند اگر دامین آتوریتی بالایی نیز نداشته باشند.

تعیین اینکه سایت آتوریتی برای هر کسب‌وکاری تا چه حد خوب است، متفاوت است. نهایتاً مهم این است که بهترین رقیبانتان را تحلیل کنید و نتایجی را که از این تحلیل به دست می‌آورید، براساس رتبۀ سایت خود و رقبا، در سایت خود پیاده کنید.

تفاوت پیج آتوریتی و دامین آتوریتی

سایت آتوریتی معیاری برای سنجش احتمال رتبه‌گیری «تمام» یک دامین در SERPs است؛ اما پیج آتوریتی به‌طور اختصاصی روی احتمال رتبه‌گیری هر صفحه از یک سایت به‌طور جداگانه تمرکز می‌کند. به این ترتیب، پیج آتوریتی این امکان را به شما می‌دهد که عملکرد هر صفحه مانند نوشته‌ها، صفحۀ محصولات و… را به‌صورت جداگانه تعیین و تحلیل کنید تا ببینید کدام‌یک برای کسب امتیاز بیشتر، نیاز به بهینه‌سازی دارند.

چگونه دامین آتوریتی را چک کنیم؟

ابزارهای بررسی دامین آتوریتی

برای این کار می‌توانید از ابزار رایگان MOZ به نام Link Explorer استفاده کنید. کافی ا‌ست در آن ابزار آدرس اصلی دامین را مانند Sabavision.com وارد کنید و سپس امتیاز سایت آتوریتی به‌طور خودکار نمایش داده می‌شود.

این ابزار اطلاعات دیگری را هم در اختیار شما قرار می‌دهد، مانند تعداد دامین‌های خارجی یکتای لینک‌دهنده (Linking Domains)، تعداد صفحات یکتایی که به یک صفحه لینک داده‌اند (Inbound Links) و جمع تعداد کلمات کلیدی که سایت برای آن‌ها در بین ۵۰ سایت با رتبۀ برتر قرار گرقته است (Ranking Keywords).

چگونه دامین آتوریتی را افزایش دهیم؟

طبق گفتۀ گوگل، فقط نباید به تعداد لینک‌ها به سایت یا تعداد دامین‌هایی که به سایت لینک کرده‌اند توجه کنیم، بلکه کیفیت آن‌هاست که مورد توجه است. مخصوصاً آن‌هایی که باعث می‌شوند محتوا و موضوع سایت شما بهتر درک شود. مواردی که باعث ارتقای سایت آتوریتی می‌شود:

  • کیفیت قبل از کمیت: به‌جای بک‌لینک‌های زیاد، مرتبط‌ها را در اولویت قرار دهید.
  • بک‌لینک‌ها را تحلیل کنید: مطمئن شوید که تمامی سایت‌های مدنظرتان دارای لینک فالو هستند.
  • محتوای باکیفیت تولید کنید: که باعث می‌شود بک‌لینک‌های ارگانیک و طبیعی را ساده‌تر دریافت کنید.
  • محتوایتان را با توجه به هستۀ اصلی مخاطبتان بسازید: که باعث می‌شود جذاب‌تر شود و به‌شکل ویروسی پخش شود.
  • محتواهای قدیمی را به‌روزرسانی کنید: سراغ صفحات ایندکس‌نشده یا با امتیاز آتوریتی کم بروید و محتوای جدیدی به آن‌ها اضافه کنید تا کاربران به آن‌ها علاقه‌مند شوند.
  • رقیبان خود را مشخص کنید و خود را با آن‌ها مقایسه کنید: چیزهایی را که انجام می‌دهید و نمی‌دهید تحلیل کنید تا سایت شما بهتر و بیشتر دیده شود.
  • تحقیق کنید که رقبای شما بیشتر از کجا بک‌لینک می‌گیرند.
  • محتوای سایت خود را گسترش دهید: که راهی یکتا و اصیل است که از طریق سایر کانال‌ها مانند خبرنامه یا شبکه‌های اجتماعی می‌تواند انجام گیرد.
  • مطمئن شوید که سایت شما با موبایل سازگار است: این روزها که بسیاری از جست‌وجوها با موبایل انجام می‌شود، نیاز است که سایت شما با موبایل سازگار باشد؛ چون گوگل هم سایت‌های سازگار با موبایل را در اولویت خود قرار می‌دهد.

افزایش سایت آتوریتی یک استراتژی بلند‌مدت است و برای رسیدن به نتیجه به زمان زیادی نیاز دارد و نباید به دنبال نتایج آنی باشید؛ اگرچه راه‌هایی که در بالاتر به آن‌ها اشاره شد می‌توانند سایت آتوریتی شما را در SERPs ارتقا دهند و به‌تبع آن ترافیک سایت شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

اما آنچه درنهایت اهمیت دارد این است که اگر به‌جای اینکه تماماً روی سایت آتوریتی تمرکز کنید، دنبال افزایش کیفیت و کمیت‌ سرنخ‌ها (Leads) باشید، قطعاً در درازمدت نتیجۀ بهتری کسب خواهید کرد.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.