از اختلال فقر کلام (Alogia) تا پیامهای کلافهکننده
چرا برخی افراد پیامهایشان را بهصورت تکبهتک ارسال میکنند؟
اگر تابهحال به رفتار افراد هنگام ارسال پیام در رسانههای اجتماعی توجه کرده باشید، میبینید که با رفتارهای متنوع و گاهی عجیب و غریبی روبهرو هستید. برخی از آنها سبک نوشتن پیامهایشان بهگونهای است که نیاز به رمزگشایی دارد، برخی دیگر عادت دارند پیامها را خیلی دیر ببینند و برخی هم فقط عادت به ارسال وویس دارند.
اما بیایید اعتراف کنیم که یکی از کلافهکنندهترین آنها پیامهایی هستند که بهصورت تکبهتک ارسال میشوند و فرد فرستندۀ پیام، جان ما را به لبمان میرساند تا اصل صحبتش را بگوید! در این مطلب از ویپدیا به بررسی اینکه چرا افراد پیامهایشان را بهصورت تکبهتک ارسال میکنند و همچنین شیوۀ صحیح ارسال پیام میپردازم؛ پس تا انتهای این مطلب همراه من باشید.
فقط نگو سلام، اصلِ صحبتت را بگو!
حقیقت این است که ارسال پیام بهصورت تکبهتک، طرف مقابل را حسابی کلافه میکند؛ بهگونهای که شاید دلش بخواهد روبهروی او بایستد و بگوید: «اصل صحبتت را بگو!» اگر هنوز متوجه نشدهاید که دربارۀ کدام نوع ارسال پیام صحبت میکنم، نمونۀ زیر را ببینید:
- سلام
- سلام
- خوبی؟
- خوبم، ممنون. بفرمایید؟
- یه سؤال داشتم.
- بفرمایید!
- راجع به بازاریابی محتوایی هستش.
- دوست عزیز! بفرمایید!!
احتمالاً در این شرایط حسابی کلافه شدهاید و حتی دلتان میخواهد طرف مقابل را بلاک کنید؛ اما دلیل انجام این کار چیست؟ چرا افراد پیامهای خود را بهصورت تکبهتک ارسال میکنند؟ انجام این کار ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و در این بین، ممکن است ارتباطی میان اختلال فقر کلام و ارسال این نوع پیامهای آزاردهنده باشد.
اختلال فقر کلام؛ دلیل احتمالی پیامهای تکبهتک
برخی افراد بهطور طبیعی ساکت هستند و زیاد صحبت نمیکنند؛ اما اگر با فردی روبهرو شوید که مبتلا به اختلال فقر کلام (Alogia) است، شرایط کمی پیچیدهتر میشود. افراد مبتلا به این نوع اختلال، اغلب هنگام صحبتکردن، میان جملات یا کلماتشان مکث طولانی دارند یا در پاسخ به سؤالات دیگران، از عبارتهای کوتاه یا تککلمهای استفاده میکنند. برقراری ارتباط با این افراد اغلب بسیار سخت و طاقتفرساست و در شرایط حادتر، حتی ممکن است به مشکلات جدی ارتباطی منجر شود.
افرادی که در ارسال پیامهای خود بهصورت یکجا موضوع صحبت خود را نمیگویند و پیامها را بهصورت بریدهبریده و تکبهتک ارسال میکنند، ممکن است به این اختلال مبتلا باشند؛ اما نمیتوان گفت هر فردی که پیامهای خود را به این شکل ارسال میکند، لزوماً مبتلا به این اختلال است. درهرصورت، اگر احتمال میدهید که با فردی مبتلا به این اختلال روبهرو هستید، بهتر است در برخورد با او کمی مدارا کنید.
در شرایطی که خودتان میدانید که مبتلا به این اختلال نیستید، اما همچنان پیامهای خود را بهصورت تکبهتک ارسال میکنید، شاید با زودنگفتن درخواستتان قصد دارید مؤدب به نظر برسید، اما حقیقت این است که با انجام این کار، طرف مقابلتان را منتظر نگه میدارید و زمان او را هدر میدهید. در این شرایط حتی ممکن است او را کلافه کنید و باعث شوید که دیگر پاسخی به شما ندهد.
بنابراین وقت آن رسیده است که ارسال این سبک پیامهای آزاردهنده را کنار بگذارید و شیوۀ جدیدی را در پیش بگیرید.
چگونه ارسال این سبک پیامهای آزاردهنده را متوقف کنیم؟
اگر میخواهید دست از آزاردادن طرف مقابلتان بردارید، بهتر است که کل موضوع صحبت و درخواست خود را در قالب یک پیام ارسال کنید؛ مانند مثال زیر:
- سلام وقتتون بخیر، خوب هستید؟
- من فلانی هستم و شمارهتون رو از فلانی گرفتم.
- یه سؤالی پیرامون بازاریابی محتوایی داشتم (صورت سؤال).
- ممنون میشم اگر براتون مقدوره پاسخ بدید.
چه نوع ارسال پیام دیگری وجود دارد که حسابی شما را کلافه و آزرده میکند؟ برای ما در کامنت بنویسید.