کلوکینگ (Cloaking) در سئو چیست و انواع آن کدامند؟

همه‌ی ما می‌خواهیم که سایتمان در رتبه‌ی اول موتورهای جست‌وجو قرار داشته باشد و برای رسیدن به این نتیجه باید سایت‌ خود را بهینه کنیم. بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو یا همان سئو فرایندی تدریجی بوده که به صرف زمان و استمرار نیاز دارد. همین باعث می‌شود که افراد به راه‌های آسان‌تر یعنی تکنیک‌های سئوی کلاه سیاه روی بیاورند. کلوکینگ یکی از همین تکنیک‌هاست که در ادامۀ این محتوا به تعریف آن، آسیب‌های احتمالی کلوکینگ و نحوۀ تشخیص آن می‌پردازیم.

کلوکینگ (cloaking) چیست؟

کلوکینگ روشی برای بهینه‌سازی موتورهای جست‌جو بوده که در آن، محتواهای قابل‌ مشاهده برای کاربران، با محتواهایی که برای خزنده‌های موتورها‌ی جست‌وجو به نمایش درمی‌آیند، متفاوت است. به بیان دیگر، در روش کلوکینگ، محتوای اصلی از دید خزنده‌ها مخفی می‌شود و آنان قادر به شناسایی آن نخواهند بود، تا درنهایت برای سایت، رتبۀ بالایی در موتورهای جست‌وجو به دست بیاید.

کلوکینگ چه آسیب‌های احتمالی‌ای می‌تواند به سایت ما بزند؟

همان‌طور که در مقدمه گفته شد، کلوکینگ از روش‌های سئوی کلاه سیاه است و فارغ از نتیجه‌ای که می‌تواند برای بهینه‌سازی سایت ما داشته باشد، برخلاف دستورالعمل‌های گوگل است؛ بنابراین این روش نباید بخشی از استراتژی سئوی ما باشد. درحقیقت، با انجام کلوکینگ و در ازای افزایش موقتی در رتبه‌بندی، از طرف گوگل مجازات می‌شویم؛ در ادامه به نمونه‌هایی از آسیب‌های کلوکینگ به برند و سایت می‌پردازیم:

  • جریمه‌شدن سایت: تفاوتی نمی‌کند که کلوکینگ را آگاهانه یا ناآگاهانه در سایت‌ خود انجام داده باشید؛ چون در صورت شناسایی آن از طرف گوگل، به‌شدت مجازات شده و رتبۀ سایت‌ شما کاهش خواهد یافت. به این معنا که تمام زحماتتان در یک لحظه از بین رفته و بازیابی آن سخت خواهد شد. درحقیقت، اگر با جریمۀ گوگل مواجه شوید، باید چندین ماه تلاش کنید تا سایت خود را پاک‌سازی کرده و جایگاه قبلی خود را به دست آورید؛ اما تضمینی هم برای بهبود رتبۀ سایتتان وجود ندارد.
  • بسته‌شدن سایت: ممکن است گوگل تصمیم بگیرد در مقابل انجام تکنیک ممنوع کلوکینگ، سایت شما را ببندد؛ در چنین شرایطی، برگرداندن سایت بسیار سخت و در بعضی موارد غیرممکن خواهد بود. درحقیقت، سایتی که دیگر در گوگل ایندکس نمی‌شود، با جست‌وجوی کلمات یا عبارات کلیدی نیز پیدا نمی‌شود. در برخی موارد می‌توانید سایت خود را پاک‌سازی کرده و از گوگل درخواست بخشش کنید، اما ممکن است با درخواست شما موافقت نشود.
  • آسیب‌رساندن به برند: نه‌تنها موتورهای جست‌وجو بلکه کاربران نیز علاقه‌ای به فریب‌خوردن ندارند. کاربران در صورتی از شما خرید خواهند کرد که به شما اعتماد کنند و شما با فریب‌دادن آنان، تصویری منفی از برند خود در ذهن کاربرانتان ساخته و موجب ترک آنان خواهید شد.

چگونه متوجه بشویم سایتی از کلوکینگ استفاده کرده است؟

برای شناسایی سایت‌هایی که از کلوکینگ استفاده می‌کنند، دلایل زیادی وجود دارد. به احتمال زیاد شما مایل هستید بدانید که سایتی که از آن بازدید می‌کنید قابل ‌اعتماد است یا خیر؟ استفادۀ سایت‌ها از کلوکینگ قطعاً نشان‌دهندۀ ناامنی سایت‌ها و ارزشمند‌نبودن مطالب آن‌ها خواهد بود. گاهی نیز ممکن است سایت شما توسط هکرها با رویکرد کلوکینگ مورد حمله قرار بگیرد که در این صورت نه‌تنها کاربرانتان در معرض خطر قرار می‌گیرند، بلکه بدون آنکه عمدی در کار باشد، توسط گوگل جریمه خواهید شد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم با توجه به روش‌های زیر، از ایمن‌بودن سایت خود در مقابل کلوکینگ مطمئن شوید:

  1. نتیجۀ رتبۀ بالا در موتورهای جست‌وجو را با خود صفحه مقایسه کنید: هنگامی که عبارتی را جست‌وجو می‌کنید، عنوان سایت‌های مختلف در صفحۀ نتایج جست‌وجو به شما نشان داده می‌شود. در زیر این عنوان‌ها توضیح کوتاهی نیز از محتوای درون آن نمایش داده می‌شود. شما با انتخاب سایت موردنظر و واردشدن به آن، می‌توانید محتوای صفحه را با عنوان یا توضیحی که در صفحۀ جست‌وجو برای شما نمایان شده بود، مقایسه کنید؛ اگر محتوای درون صفحه به آن‌ عناوین و توضیحات مربوط نبود، می‌توانید نتیجه‌گیری کنید که در این سایت مشخص از کلوکینگ استفاده شده است.
  2. به دنبال نشانه‌های دیگر تکنیک سئوی کلاه سیاه باشید: اگر یک سایت رویکرد سئوی کلاه سیاه را در دستور کار خود قرار داده باشد، امکان استفاده از کلوکینگ نیز افزایش می‌یابد. برای مثال، بارگذاری محتوای بی‌کیفیت، بک‌لینک‌های نامناسب و استفادۀ بیش ‌از حد از کلمات کلیدی می‌تواند از نشانه‌های یک سایت نامطلوب باشد.
  3. از ابزارهای تشخیص‌دهندۀ کلوکینگ استفاده کنید: شاید آسان‌ترین و ساده‌ترین روش برای تشخیص استفاده از کلوکینگ، واردکردن آدرس اینترنتی سایت موردنظر در تشخیص‌دهنده‌های کلوکینگ مانند SiteChecker و DupliChecker باشد. این ابزارها نه‌تنها در تشخیص کلوکینگ سودمند هستند، بلکه می‌توانند صفحات سایت‌ها را برای یافتن اسکریپت‌های مخفی و سایر کدهای مشکل‌دار، اسکن کنند.

سرنوشت کلوکینگ

الگوریتم‌های موتورهای جست‌وجو روزبه‌روز قوی‌تر و به‌روزتر شده و شناسایی سایت‌های مجرم برایشان آسان‌تر می‌شود؛ بنابراین هرچقدر در دورزدن آن‌ها مهارت داشته باشید، بالاخره یک روز به چنگ آن‌ها می‌افتید، فقط تاریخ آن مشخص نیست. درنتیجه بهترین کار آن است که از همان ابتدا سایت خود را با توجه به قوانین موتورهای جست‎وجو پایه‌ریزی کنید و ریسک ازبین‌رفتن سایت خود را به جان نخرید.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.