فیچر اسنیپت چیست؟ چگونه به سایت اضافه کنیم؟

همه‌چیز دربارۀ فیچر اسنیپت، قابلیت شگفت‌انگیز گوگل

الگوریتم‌ها و قابلیت‌های گوگل روزبه‌روز تلاش می‌کنند که کارآمدتر باشند و خدمات مفیدتری به مخاطبان ارائه کنند. بسیاری از افراد نمی‌توانند بهدرستی در گوگل جستوجو کرده و پاسخ سؤال خود را پیدا کنند. گوگل برای رفع این مشکل، قابلیتی را ایجاد کرده که می‌تواند سؤال ما را در کوتاه‌ترین زمان و بدون جست‌و‌جوی زیاد جواب دهد.

این قابلیت شگفت‌انگیز گوگل، فیچر اسنیپت نام دارد. فیچر اسنیپت باعث می‌شود که ما زمان زیادی را صرف پیداکردن مطلب موردنظرمان نکنیم و خیلی زود به نتیجه برسیم. در ادامۀ این نوشته، فیچر اسنیپت و علت اهمیت آن را برای سئو به‌طور کامل توضیح داده و انواع آن را ذکر خواهیم کرد. همچنین، خواهیم گفت که چطور می‌توان این قابلیت را ایجاد کرده و محتواها را برای آن بهینه‌سازی کرد.

فیچر اسنیپت (Featured snippet) چیست؟

اگر اهل جست‌و‌جو در گوگل باشید، احتمالاً با محتواهایی روبه‌رو شده‌اید که فقط توضیحات اضافی دارند و جواب سؤال اصلی در آن‌ها نیست. گوگل همیشه در تلاش است که بهترین جواب را به‌ مخاطب نشان‌ داده و او را راضی نگه‌ دارد؛ به ‌همین دلیل، قابلیتی را ایجاد کرده که درجهت رضایت کاربران بوده و به روند جست‌و‌جو سرعت می‌بخشد.

فیچر اسنیپت (Featured Snippets) نام این قابلیت شگفت‌انگیز و پرکاربرد است که از سال ۲۰۱۴ در صفحۀ نتایج موتور جست‌و‌جوی گوگل نمایش‌ داده می‌شود. اگر موضوعی را به ‌زبان لاتین جست‌و‌جو کنید، پیش از لینک سایت‌های مختلف، احتمالاً لیستی بولتدار یا تعریفی کوتاه را مشاهده می‌کنید. اگر اولین سایت را لینک یک در نظر بگیریم، لیست یا تعریف‌های گفته‌شده در موقعیت «۰» قرار دارند. این موارد فیچر اسنیپت نام دارند و خیلی سریع و راحت، پاسخ سؤالمان را به ما نشان می‌دهند.

این لیست یا تعریف، از سایتی که به ‌نظر گوگل بیشترین همخوانی را با سؤال شما دارد برداشته شده و لینک آن سایت نیز در زیر توضیحات قرار داده می‌شود. جالب است بدانید که طبق آمار Search Metrics، در کشور آمریکا، برای حدود ۹.۷٪ از کلمات‌کلیدی، فیچر اسنیپت وجود دارد. این آمار بالاترین میزان ارائۀ فیچر اسنیپت بوده و پس از آن بریتانیا و آلمان به‌ترتیب با ۸.۴٪ و ۶.۵٪، در رتبۀ دوم و سوم قرار دارند. فیچر اسنیپت انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع سؤال، به ما نشان‌داده می‌شود. در ادامه دربارۀ انواع آن توضیح خواهیم داد.

انواع فیچر اسنیپت

قطعاً تمام سؤال‌های کاربران به یک تعریف یا لیست محدود نمی‌شوند؛ برخی از سؤال‌ها به مدیاهای متفاوتی نیاز دارند تا پاسخ را خیلی سریع منتقل کنند. به ‌همین علت، ۵ نوع مختلف برای فیچر اسنیپت در نظر گرفته ‌شده که عبارت ‌است از:

  1. تعریف یا توضیح: این مدل فیچر اسنیپت بسیار رایج بوده و در پاسخ به سؤال‌های که شامل «چه…؟»، «چه چیزی…؟»، «تعریف…» و «معنای… چیست؟» هستند، نشان‌ داده می‌شود. فیچر اسنیپت تعریف اغلب کوتاه بوده و می‌تواند ترافیک زیادی را برای سایت منبع ایجاد کند؛ البته اگر تعریف ارائه‌‌شده جذابیت لازم را داشته باشد و بتواند مخاطب را به‌ خواندن ادامۀ مطلب ترغیب کند.
  2. لیست‌های بولت‌دار: لیست‌های بولت‌دار نوعی از فیچر اسنیپت هستند که مثل یک لیست بوده و در پاسخ به سؤال‌هایی مثل «انواع…» و «راه‌های…» نمایش‌داده می‌شوند. این لیست‌ها توسط گوگل و از بین تگهای HTML برداشته می‌شوند؛ بنابراین لازم است که به این تگ‌ها در محتواهای خود توجه ویژه‌ای داشته باشید. نکتۀ مهم این است که امکان دارد موارد گفته‌شده در یک لیست به‌طور نامنظم از یک محتوا استخراج شوند و ممکن است در محتوای اصلی پشت‌هم و به‌ترتیب لیست فیچر اسنیپت نباشند.
  3. لیست‌های شماره‌گذاری‌شده: این لیست‌ها تقریباً شبیه لیست‌های بولت‌دار هستند، با این تفاوت که بیشتر آن‌ها از لیست‌های پشتسرهم در محتوا استخراج شده و نشان ‌داده می‌شوند. این لیست‌ها در پاسخ به سؤال‌هایی مثل «چند نوع…» و «چند مرحله…» نشان ‌داده می‌شوند.
  4. جدول‌: جدول‌ها نیز نوعی از فیچر اسنیپت هستند که در پاسخ به سؤال‌هایی که در آن‌ها اندازه، قیمت و انواع اعداد وجود دارد، نشان ‌داده می‌شوند.
  5. ویدئو: ویدئوها یکی دیگر از انواع فیچر اسنیپت هستند که بسیار پرطرف‌دار بوده و در نتیجۀ سؤال‌هایی مثل «چگونه…» نشان ‌داده می‌شود.

نکتۀ مهم این است که فیچر اسنیپت دائماً در حال آزمون‌و‌خطاست تا بهترین نتیجه را به ‌کاربران نشان دهد. انواع دیگری از فیچر اسنیپت مثل عکس، نتیجۀ بازیها و… وجود دارند که مثل نوع‌های قبلی متداول نبوده و بیشتر به‌صورت آزمایشی نشان‌ داده‌ می‌شوند.

چگونه می‌توانیم فیچر اسنیپت ایجاد کنیمنحوه ساخت فیچر اسنیپت

برای اینکه فیچر اسنیپت از محتوای سایت شما برداشته شود، لازم نیست هیچ کار خاصی انجام دهید! این قابلیت تنها و تنها توسط خود گوگل مدیریت می‌شود و دیگران نمی‌توانند در ایجاد آن دست داشته باشد. تنها چیزی که کمک می‌کند که سایت شما جزئی از فیچر اسنیپت باشد، توجه به سلیقۀ کاربران است. اگر مخاطب از محتوای شما راضی بوده و بازدید محتوا نیز بالا باشد، توجه گوگل به محتوا جلب شده و امکان استخراج فیچر اسنیپت از محتوای شما بالاتر می‌رود.

همچنین، یک محتوا برای حضور در موقعیت صفر باید استانداردهای گوگل را داشته و قوانین آن را رعایت کند. برخی قوانین گوگل در این زمینه عبارت ‌است از:

  • محتوا شامل حرف‌های رکیک نباشد.
  • محتوا دارای خشونت و نشانه‌های تروریست‌ها نباشد.
  • محتوا برای افراد کم‌سن نامناسب نباشد.
  • محتوا شامل مواردی که به سلامتی انسان ضربه می‌زند نباشد.

و… .

بهتر است در محتواهای خود از مطالب کاربردی سخن بگویید و چیزی را به مخاطب ارائه دهید که به آن نیاز دارد. البته باید توجه داشته‌ باشید که ورود به فیچر اسنیپت پایان راه نیست، بلکه لازم است به‌طور مداوم محتوای خود را بهروزرسانی کرده و به نظر مخاطبها توجه کنید. اگر محتوای شما نظرات مثبتی از طرف کاربران نداشته باشد، گوگل به‌راحتی شما را از فیچر اسنیپت حذف کرده و سایت دیگری را جایگزین می‌کند.

۴ دلیل اهمیت فیچر اسنیپت در سئو

فیچر اسنیپت فقط یک قابلیت نیست، بلکه یک میدان رقابت بزرگ برای به‌دست‌آوردن این جایگاه است. علت این رقابت این است که سایت نشان‌داده‌شده در قسمت فیچر اسنیپت، به‌ دلیل جایگاه بسیار خوبی که در نگاه کاربر دارد، بسیار بیشتر از سایت‌های دیگر دیده شده و مخاطبان بیشتری دارد. یکی از مهم‌ترین وظایف سئو نیز به‌دست‌آوردن این جایگاه و افزایش بازدید صفحه است. حالا باید بررسی کنیم که چرا فیچر اسنیپت برای سئو اهمیت فراوانی دارد. ۴ دلیل مهم آن عبارت ‌است از:

  1. بهبود رتبۀ سایت: این دلیل، نتیجۀ نکته‌ای است که در بالا آن را ذکر کردیم. اگر سایتی در فیچر اسنیپت نشان ‌داده شود، افراد بیشتری روی آن کلیک کرده و سایت موردنظر به‌سرعت در لینکهای اولیه جای می‌گیرد.
  2. افزایش نرخ کلیک: حالا تصور کنید که سایتی هم در فیچر اسنیپت حضور داشته باشد و هم لینک اول باشد. در این حالت، نرخ کلیک آن سایت بسیار بالا رفته و ترافیک سایت نیز افزایش می‌یابد. البته در سال ۲۰۲۰ گوگل اعلام کرد که در تلاش است تا سایت‌هایی که در فیچر اسنیپت نشان‌داده می‌شوند، دیگر صاحب جایگاه اول در صفحه نباشند.
  3. البته این ‌کار از تأثیر زیاد فیچر اسنیپت بر نرخ کلیک جلوگیری نکرده و نهایتاً سایت را به‌جای لینک اول، در لینک دوم قرار می‌دهد.
  4. افزایش میزان آگاهی از برند: فیچر اسنیپت علاوه ‌بر اینکه برای کاربران مفید است، برای صاحبان سایت نیز مزایای زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین مزایا این است که فیچر اسنیپت به‌نوعی تبلیغ آن سایت نیز محسوب می‌شود. بنابراین اگر یک سایت در فیچر اسنیپت نشان‌ داده شود، بدون پرداخت هزینه برای تبلیغات گوگلی می‌تواند مشتری‌های زیادی را به‌ دست آورده و آگاهی از برند خود را افزایش دهد.
  5. بهینه‌سازی جست‌و‌جوی صوتی: امروزه بسیاری از افراد از دستیارهای صوتی برای جست‌و‌جو استفاده می‌کنند. جالب است بدانید که طبق آمار Backlinko، پاسخ ۴۰% از سؤال‌هایی که توسط دستیارهای صوتی از گوگل پرسیده می‌شود، به‌شکل فیچر اسنیپت است. به ‌همین دلیل، بهینهسازی جستوجوی صوتی یکی از راه‌های به‌دست‌آوردن جایگاه فیچر اسنیپت بوده و دریچه‌ای به‌سوی مزایای بی‌شمار آن است.

بهینه سازی برای فیچر اسنیپتچطور می‌توانیم برای فیچر اسنیپت بهینه‌سازی انجام دهیم؟

حالا باید بررسی کنیم که یک محتوا باید چطور بهینهسازی شود تا برای رفتن به‌ جایگاه فیچر اسنیپت آماده شود. ۷ راه بهینه‌سازی یک محتوا برای فیچر اسنیپت عبارت‌ است از:

  1. بهینه‌سازی روی کلمات‌کلیدی طولانی و سؤال‌های رایج؛
  2. بهبود رتبۀ سایت برای جلب توجه گوگل؛
  3. یافتن حوزه‌های فقیر در محتوا و تولید محتوای خوب دربارۀ آن موضوعات؛
  4. قالب‌بندی و تگ‌بندی صحیح محتوا؛
  5. یافتن کلمات ‌کلیدی با میزان جست‌وجوی بالا و استفاده از آن‌ها در محتوا؛
  6. نوشتن پاسخ‌های کوتاه که مناسب جایگاه فیچر اسنیپت باشد؛
  7. استفاده از عنوان‌های سؤالی و جذاب در محتوا.

جمع‌بندی

فیچر اسنیپت قابلیتی است که گوگل برای برخی سؤال‌های کاربران ایجاد کرده و آن‌ها را خیلی سریع و آسان به پاسخ خود می‌رساند. فیچر اسنیپت انواع مختلفی مثل تعریف، لیست، جدول، ویدئو و… دارد که هرکدام متناسب با سؤال مخاطب نشان‌ داده می‌شود. انتخاب سایت برای فیچر اسنیپت و حتی انتخاب جملات نیز به‌ عهدۀ گوگل بوده و صاحبان سایت فقط می‌توانند با بهینهسازی محتواها به‌ چشم گوگل بیایند.

فیچر اسنیپت برای سئو بسیار اهمیت داشته و نقش مهمی در افزایش بازدید و فروش یک سایت دارد. همین موارد باعث می‌شود که حساسیت رقابت در میان سایت‌ها برای به‌دست‌آوردن جایگاه صفر بالا برود. نکتۀ نهایی این است که فیچر اسنیپت در جست‌و‌جوهای فارسی قدرتمند نبوده و نمونه‌های آن در جست‌و‌جوهای انگلیسی بیشتر نشان‌ داده می‌شود.

۵/۵ | (۲ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.