کسب درآمد از سایت با ۵ روش کاربردی برای صاحبان سایت یا بلاگ

همین‌الان که در حال خواندن این متن هستید، هزاران صاحب سایت و بلاگر هستند که در حال کسب درآمد از سایت هستند. بعضی از آن‌ها به‌قدری درآمد دارند که به مدیریت سایت به‌عنوان شغل اصلی‌شان نگاه می‌کنند و بعضی دیگر به‌عنوان شغل دوم، از ‌سایت خود درآمد دارند. همۀ این‌ افراد یک وجه مشترک دارند و آن هم هوشمندی و تعهد است.

شما هم دوست دارید از ‌سایت خود درآمد داشته باشید؟ در این مطلب، ما راهکارهای کسب درآمد از سایت و نحوه درآمد زایی را معرفی می‌کنیم که با انجام آن‌ها می‌توانید درآمد مناسبی از سایت خود داشته باشید. با بلاگ صباویژن همراه باشید.

کسب درآمد از سایت چقدر است؟

بحث کسب درآمد از سایت یا بلاگ برای همه اهمیت دارد؛ طبیعتاً زمانی که وقت خود را روی پروژه‌ای می‌گذارید، انتظار دارید که از آن درآمد کافی داشته باشید و بتوانید امورات خود را با آن سپری کنید. اما با داشتن یک ‌سایت تا چه حد می‌توانید کسب درآمد کنید؟ سؤال خوبی است، اما جواب دقیقی برای آن وجود ندارد.

درآمدزایی از سایت به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. مثلاً اینکه موضوعی که برای خود انتخاب کرده‌اید چقدر کاربران را به بستر شما سرازیر می‌کند؟ بگذارید مثال را کمی مارکتینگی‌تر کنیم! اگر پلتفرم شما یک قیف باشد که کاربران وارد قسمت بالایی و بزرگ‌تر قیف شوند، کاربرانی هم وجود دارند که از پایین این قیف خارج می‌شوند. حال این کاربرها همان افرادی هستند که باعث درآمدزایی شما می‌شوند. حالا چطور می‌توانید افراد بیشتری را از پایین قیف عبور بدهید؟ خب معلوم است: با بزرگ‌ترکردن قیف! این قیف همان بستر شماست و هرچقدر بستر شما افراد بیشتری را در خود جای دهد، مشخصاً نتیجۀ نهایی برای شما بهتر خواهد بود.

مثلاً یک بلاگ راجع به گوشی‌های هوشمند، تعداد کاربران مشخصی دارد؛ اما اگر بلاگ شما به‌جز گوشی‌های هوشمند، دیگر موضوعات مرتبط مثل انواع لپ‌تاپ‌ها، ساعت‌های هوشمند، تبلت‌ها، گجت‌های الکتریکی و… را نیز پوشش دهد، تعداد کاربرانی که از پلتفرم شما استفاده خواهند کرد، به‌مراتب بیشتر از آن بلاگ اولیه است که تنها یک جامعۀ مشخص را پوشش می‌دهد.

مورد بعدی، نوع استفاده از منابع موجود است. راه‌های زیادی برای درآمدزایی از بستر آنلاین شما وجود دارد؛ اما باید به این موضوع دقت کنید که همۀ این راه‌ها درآمد یکسانی ندارند؛ بعضی از آن‌ها درآمد ناچیزی را به همراه دارند و بعضی دیگر درآمدی قابل قبول را، حتی برای گذراندن امورات زندگی، به صاحب سایت هدیه می‌دهند. بدیهی است که راه‌های درآمدزایی‌ای که گردش مالی خوبی را به همراه دارند، راه‌های سخت‌تر و البته طولانی‌تری هستند و این بستگی به همان تعهدی دارد که در ابتدای این مطلب به آن اشاره کردم.

اما اگر بخواهیم مبلغی را برای درآمد در نظر بگیریم، باید گفت که بلاگ‌هایی که کیفیت متوسطی دارند و تعداد مطالب قابل قبولی را در هر ماه، با رعایت فاکتورهایی که در بندهای قبل گفتیم، پست می‌کنند، از ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان درآمد دارند. بلاگ‌های بزرگ که کاربران خیلی بیشتری را به خود جذب می‌کنند، می‌توانند از طریق انتشار رپورتاژها و روش‌های دیگر، درآمد میلیاردی هم داشته باشند.

راه‌های کسب درآمد از سایتمعرفی ۵ روش کسب درآمد سایت

اما بیشتر از این منتظرتان نمی‌گذارم؛ برویم سراغ راه‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، از ‌سایت خود درآمدزایی کنید.

۱)  افلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش

افلیت مارکتینگ یکی از رایج‌ترین روش‌هایی است که در بین ‌سایت‌ها، به‌خصوص بلاگ‌های تخصصی و رسانه‌هایی که عادت به نوشتن راهنمای خرید دارند، استفاده می‌شود و یکی از جدی‌ترین راه‌های درآمدزایی از ‌سایت در سرتاسر جهان محسوب می‌شود.

این نوع درآمدزایی در ایران هم وجود دارد و امروزه خیلی از فروشگاه‌های بزرگ اینترنتی، از این نوع سیستم کسب درآمد برای فروش کالای خود و بزرگ‌ترکردن آن قیف خیالی استفاده می‌کنند. برای افلیت مارکتینگ می‌توانید از راهکارهای زیادی استفاده کنید؛ اما یکی از رایج‌ترین این راه‌ها، استفاده از بلاگ‌پست‌های تخصصی برای تبلیغ‌کردن محصولات مختلف است.

تصور کنید که روزانه nکاربر با جست‌وجو در موتورهای جست‌وجو، به‌صورت اینترنتی هدفون بی‌سیم خریداری می‌کنند. خیلی از این کاربرها انتخاب درست و به‌خصوصی در ذهن خود ندارند و با جست‌وجو در ‌سایت‌های مختلف و خواندن توضیحاتی راجع به این هدفون‌ها، محصول موردنظر خود را انتخاب کرده و سپس وارد فروشگاه اینترنتی می‌شوند تا محصول مدنظرشان را خریداری کنند.

شما می‌توانید با معرفی این محصول در بلاگ خود و قراردادن لینک افلیت فروشگاه‌های آنلاین مختلف، در فروش این محصول سهیم باشید و درصدی از فروش محصولات مختلفی که کاربر x به لطف بلاگ شما آن‌ها را پیدا کرده است، برای خود بردارید.

این تکنیک شاید در گذشته کمی کمیاب و غیرقابل اجرا به نظر می‌رسید، اما سیستم افلیت مارکتینگ، این روزها در خیلی از کسب‌وکارهای مختلف مثل فروشگاه‌های اینترنتی، سایت‌های هاستینگ، سایت‌های بیمه و… راه‌اندازی شده است که برای هر دو جناح، سودآور و مناسب است. از طرفی، یک ارائه‌دهندۀ خدمات می‌تواند کاربران بیشتری را به‌سمت خدمات یا محصو‌لات خود جذب کند و شما هم با کمک‌ به این کسب‌و‌کارها برای انجام این مهم، می‌توانید سهم خود را در کمک‌کردن به این کسب‌وکارها دریافت کنید.

اگر در این کار تعهد و هوش کافی داشته باشید، مطمئن باشید که می‌توانید درآمد قابل قبولی از افلیت مارکتینگ به دست آورید؛ حتی امروزه خیلی از رسانه‌ها و بلاگ‌ها با این هدف راه‌اندازی می‌شوند که بتوانند در بازی افلیت مارکتینگ پیروز شوند و کسب درآمد چندده‌میلیونی از این راه داشته باشند.

۲) تبلیغات PPC یا «پرداخت در ازای کلیک»

یکی از رایج‌ترین مدل‌های کسب درآمد ‌سایت‌ها در ایران و جهان، استفاده از تبلیغات کلیکی PPC است. در این روش، شما تبلیغات بسترهای دیگر را در سایت خود انجام خواهید داد و با هر کلیکی که روی تبلیغات قرار‌داده‌شده بر بستر شما می‌شود، مقدار درآمد مشخصی را به دست می‌آورید.

بدیهی است که برای موفق‌شدن و کسب درآمد بالا از این راه، باید تعداد افراد قابل توجهی را به‌سمت خود بکشانید و ترافیک قابل قبولی را در بازه‌های زمانی مختلف مثلاً روزانه، هفتگی یا ماهانه داشته باشید که احتمال کلیک‌کردن کاربرها روی این تبلیغات بیشتر شود.

نکتۀ جالب اینجاست که تبلیغاتی که روی سایت شما قرار می‌گیرند، منطق خاص خودشان را دارند؛ یعنی به این شکل نیست که شما یک سایت راجع به حیوانات خانگی داشته باشید و تبلیغاتی که کاربران شما می‌بینند، مربوط به تور گردشگری اصفهان باشد. مثلاً اگر شما در یک بلاگ به‌صورت تخصصی راجع به نگهداری از حیوان‌های خانگی صحبت می‌کنید، تبلیغاتی که این باید افراد ‌ببینند معمولاً راجع به فروشگاه‌های اینترنتی مربوط به وسایل حیوانات خانگی است یا اگر راجع به جاهای دیدنی کشورهای مختلف یا ایران تولید محتوا می‌کنید، تبلیغات تورهای گردشگری مختلف را در سایت خود قرار می‌دهید.

شروع درست این روش از درآمدزایی چندان سخت نیست و یک شرط مهم دارد و آن‌ هم ترافیک قابل قبول بستر شماست. اگر ترافیک قابل قبولی روی سایت خود دارید، سرویس‌های مختلفی وجود دارند که تبلیغات کلیکی را برای شما انجام خواهند داد و فقط با قرار‌دادن یک کد ساده در بدنۀ سایت خود می‌توانید کسب درآمد را در سایت خود آغاز کنید؛ کاری که تقریباً خیلی از ‌سایت‌ها، به‌خصوص بلاگ‌ها، در حال انجام آن هستند.

۳) راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

در یک تیتر سه‌کلمه‌ای، شاید خیلی ساده به نظر برسد، اما راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی موفق، کار بسیار سختی است. البته به همان اندازه که راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی سختی بسیار زیادی دارد و معمولاً هزینه‌بر است، اگر تعهد و هوشمندی کافی داشته باشید، درآمدزایی خیلی خوبی هم خواهد داشت. اما برای رسیدن به این هدف چالش‌برانگیز و نتیجۀ مطلوب، باید چند موضوع خیلی مهم را رعایت کنید.

یکی از فاکتورهای خیلی مهم در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، سنجیدن مقیاس سرمایه‌گذاری، چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ منابع مختلف است. اگر تصور می‌کنید که با کمترین هزینۀ ممکن می‌خواهید فروشگاه اینترنتی را راه‌اندازی کنید، چالش‌های شما هزاران برابر بیشتر از چیزی است که فکرش را می‌کنید.

در این مواقع بهتر است سراغ حوزه‌ای بروید که رقیب‌های راحت‌تری در مقابل شما قرار می‌گیرند یا به‌صورت تخصصی روی یک حوزه تمرکز کنید تا به کاربران خود، ویژگی‌های بهتری نسبت به رقیب‌های دیگر ارائه بدهید.

مثلاً فروشگاه اینترنتی X در چندده حوزۀ مختلف فعالیت دارد که یکی از این حوزه‌ها، فروش آلات موسیقی است. شما هم قصد دارید که با بودجۀ محدود خود، در فروشگاه خود به‌صورت تخصصی آلات موسیقی به کاربرها ارائه بدهید. اینجا بهتر است که تمام کمبود و کاستی‌هایی را که سایت X در بخش فروش آلات موسیقی دارد، در سایت خود جبران کنید تا بتوانید جامعۀ آماری‌ای را که به دنبال خرید آلات موسیقی هستند، به‌سمت خود جذب کنید؛ چون شما با بودجۀ کم طبیعتاً نمی‌توانید به رقابت با سایت X بپردازید که بودجۀ خیلی بیشتری از شما را در اختیار دارد و به لطف منابع زیادش، می‌تواند در چند حوزۀ مختلف، به‌صورت هم‌زمان فعالیت کند.

اما اگر بودجۀ کافی و زیادی برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی دارید، دیگر بستگی به استراتژی تبلیغاتی شما دارد که چگونه از منابع موجود استفاده کنید تا کاربرهای مختلف را به‌سمت فروشگاه اینترنتی خود در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنید، سرازیر کنید.

روش‌های تبلیغاتی زیادی اعم از اینفلوئنسرمارکتینگ، تبلیغات کلیکی یا تبلیغات بنری وجود دارد که با استراتژی و کمپین‌های درست و اعمال موفقیت‌آمیز آن‌ها، می‌توانید به مرور زمان اسم برند و کسب‌وکار خود را به گوش مردم برسانید و در ذهن آن‌ها حک کنید.

۴) فروش محصول دیجیتالی

لزوماً نباید یک فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کنید تا بتوانید در بستر خود به فروش محصولات مختلف بپردازید؛ خیلی از بلاگ‌ها هم هستند که محصولات مختلف را در قالب محصولات دیجیتالی می‌فروشند. البته در این میان، فروشگاه‌های اینترنتی محصولات دیجیتالی هم هستند که برای مثال می‌توان به فروشگاه‌های گیفت‌کارت یا کد نرم‌افزارهای مختلف اشاره کرد؛ اما لازم نیست که این محصول دیجیتالی فقط در قالب فروشگاهی عرضه شود و می‌توانید در بلاگ سادۀ خود هم به‌راحتی کسب درآمد کنید.

مثلاً با توجه به حوزه‌های مختلفی که راجع به آن تولید محتوا می‌کنید، می‌توانید کتاب‌های دیجیتالی مربوطه را که می‌دانید به‌دست‌آوردن آن‌ها بسیار سخت است و ممکن است کاربرها علاقه داشته باشند که نسخه‌ای از این کتاب را تهیه کنند، به‌صورت دیجیتالی در ‌سایت خود برای فروش قرار بدهید. یا حتی اگر سایتی با مضمون آموزش دارید، می‌توانید بسته‌های آموزشی مختلف‌ خود در هر حوزه‌ای را برای فروش قرار بدهید و برای این کار لزوماً نباید فروشگاه اینترنتی داشته باشید.

فروش محصولات دیجیتالی، در‌صورتی‌که سایت فروشگاه اینترنتی ندارید، به اعتماد کاربرها به شما و محتوایی که تولید می‌کنید، بستگی دارد. در ابتدا باید بستری مناسب فراهم کنید که مخاطب باور داشته باشد بسته‌ای که قرار است از شما تهیه کند، برای او تأثیرگذار خواهد بود. پس این بخش هم نیازمند تعهد و هوشمندی کافی است تا بتوانید خود را به کاربر‌های خود به‌عنوان منبعی معتبر ثابت کنید؛ اگر این کار را به‌خوبی انجام دهید، با تولید محصولات دیجیتالی خوب می‌توانید همیشه کاربران خود را راضی نگه‌ دارید و درآمدزایی خوبی از این راه داشته باشید.

۵) فروش حساب اشتراکی

اگر نظیر محتوایی که در سایت خود به اشتراک می‌گذارید در سایت‌های دیگر ندیده‌اید و مطمئن هستید که خیلی از کاربرها حاضر هستند برای دسترسی به محتوای شما مبلغی پرداخت کنند، پس هیچ اشکالی ندارد که برای دسترسی به محتوهای شما یا حداقل بعضی از محتواهای شما، با پرداخت مبلغی مشترک سایتتان شوند.

این کار در ایران و به‌خصوص خیلی از سایت‌های دانلود انجام می‌شود؛ اما در سایت‌های خارجی، حتی فراتر از دانلود محصولات رفته و درمورد بعضی رسانه‌های محبوب خارجی مثل نیویورک تایمز، برای اینکه بتوانید مقالات سایت را بخوانید، باید با پرداخت چند دلار مشترک ‌سایت بشوید.

حتماً این موضوع را در نظر داشته باشید که برای اینکه بتوانید به‌خوبی از این راه کسب درآمد داشته باشید، باید محتوایی ارائه ‌دهید که به‌راحتی در دسترسی نباشد و سایت‌های دیگر، نظیر آن را نداشته باشند؛ به این خاطر که همۀ کاربرها به دنبال پیداکردن محتوای رایگان هستند و زمانی حاضر به پرداخت مبلغی می‌شوند که نتوانند محتوای موردنیازشان را به‌صورت رایگان پیدا کنند و فقط شما باشید که این محتوا را به‌خوبی ارائه می‌دهید. این حق شماست که بابت زحمتی که جهت تهیۀ این محتوا کشیده‌اید، از کاربرانتان انتظار مشترک‌شدن داشته باشید.

حتی اگر فکر می‌کنید که می‌توانید مقالات خیلی مهم و پرطرف‌داری مثل مقالات نیویورک تایمز بنویسید هم می‌توانید برای در دسترس قرار دادن آن‌ها، از کاربران درخواست مشترک‌شدن داشته باشید؛ البته اگر بتوانید اعتماد و علاقۀ کاربران را به خود جلب کنید.

سخن آخر

کسب درآمد از سایت کار چندان سختی نیست و بیشتر به تعهد و هوشمندی و البته دانش کافی نیاز دارد؛ راه‌های بالا چند نمونه از راه‌های درآمدزایی از سایت هستند. حتی بعضی از سایت‌ها از چند راه بالا به‌صورت ترکیبی استفاده می‌کنند و از این راه‌ها به‌اندازه‌ای معین درآمدزایی می‌کنند که چندان هم کار اشتباهی نیست؛ اما باید توجه داشته باشید که انرژی خود را صرف راه درستی کنید و نحوه درآمدزایی را شناسایی کنید.

برای شروع کسب درآمد از سایت با صباویژن رو لینک زیر کلیک کنید!

شروع درآمدزایی

۴/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.