فایل صوتی بلاگ
افرادی که با بازاریابی دیجیتال سروکار دارند خوب میدانند که دادههایی که از سمت مشتریان میرسد، تأثیر زیادی روی تصمیمگیریهای آنها میگذارد. به همین دلیل، از ابزارهایی مثل آنالیتیکس برای تحلیل این دادهها استفاده میکنند. گوگل از اهمیت این ابزار پرکاربرد برای کاربرانش بهخوبی آگاه است. به همین دلیل است که در سال ۲۰۲۰ از نسخۀ جدید آن یعنی GA4 رونمایی کرد و حالا همه باید از آنالیتیکس نسخۀ ۳ بهسمت نسخۀ جدید مهاجرت کنند. در این مطلب از ویپدیا قرار است راجع به دلایل مهاجرت از آنالیتیکس به GA4 صحبت کنیم. همراهمان باشید.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس یکی از ابزارهای رایگان گوگل است که در حوزۀ بازاریابی دیجیتال کاربرد دارد. این ابزار میتواند اطلاعات و آمار مهمی را درخصوص رفتار یک کاربر در سایت (یا اپلیکشن) نشان دهد و این رفتارها را با توجه به اطلاعاتی که دارد، تحلیل کند.
گوگل آنالیتیکس نقش مهمی در ارتقای عملکرد سایت و اپلیکیشنها ایفا میکند.
چه اتفاقی برای گوگل آنالیتیکس ۳ افتاد؟
اولین نسخۀ گوگل آنالیتیکس در سال ۲۰۰۵ رونمایی شد؛ از آن زمان تا به امروز گوگل ۳ بار دیگر این ابزار را ارتقا داده است. بیشتر کسبوکارها تا سال ۲۰۲۰ از نسخۀ سوم آن استفاده میکردند. در همین سال، گوگل از گوگل آنالیتیکس ۴ یا همان GA4 رونمایی کرد و اعلام کرد بهزودی تمام کسبوکارها باید از این نسخه استفاده کنند.
همانطور که میبینید، بار اولی نیست که گوگل ابزارهای خود را بسته به نیاز روز کاربرانش تغییر داده است. تفاوت این تغییر با تغییرات قبلی در این است که از تاریخ ۱جولای۲۰۲۳، نسخۀ قبلی گوگل آنالیتیکس بههیچوجه کار نخواهد کرد و حذف میشود.
مزایای مهاجرت به GA4 چیست؟
در ادامه مهمترین دلایلی که باعث میشود سریعتر GA4 را برای تحلیل دادههای بازاریابی خود استفاده کنید، نام میبریم.
۱) انعطافپذیری و کارایی بیشتر
GA4 با ساختاری جدید و بهبودیافته طراحی شده است که به کاربران اجازه میدهد بهراحتی دادههای خود را تجزیهوتحلیل کنند. ابزارهای جدید GA4 از مدلهای دادهای مبتنی بر Event یا همان رویداد استفاده میکنند که به کاربران اجازه میدهد بهصورت دقیقتر و انعطافپذیرتر از گوگل آنالیتیکس، با دادههای خود کار کنند.
۲) تمرکز بیشتر روی حفظ حریم خصوصی کاربر
GA4 بهشکلی طراحی شده است که بهتر به نیازهای حفظ حریم خصوصی کاربران پاسخ دهد. با توجه به تغییرات قوانین حفظ حریم خصوصی در سراسر جهان، این مسئله برای کسبوکارها بسیار مهم است و در آینده روی اعتمادسازی که برای مشتری میکنند تأثیرگذار خواهد بود.
GA4 به کمک مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی قادر است بهصورت خودکار دادههای کاربران را بهگونهای تجزیهوتحلیل کند که حریم خصوصی آنها تا بیشترین حد ممکن حفظ شود.
۳) ادغام بهتر با ابزارهای دیگر گوگل
یکی از مهمترین دلایل مهاجرت از آنالیتیکس به GA4 این است که GA4 بهطور کامل خود را با سایر ابزارهای گوگل مانند Google Ads و Google Data Studio تطبیق داده است. این اتفاق هرچه بیشتر به نفع بازاریابی دیجیتال عمل میکند و به کسبوکارها اجازه میدهد بهراحتی از دادههایی که از کمپینها، تبلیغات یا فعالیتهای مختلف خود به دست میآورند در سایر برنامههای گوگل استفاده کنند و بهرهبرداری بهینهتری از این ابزارها داشته باشند.
همچنین، ادغام GA4 با برنامههای دیگر گوگل که بیشتر مخصوص تبلیغات و بازاریابی است، به کاربران اجازه میدهد بهصورت یکپارچه و هماهنگ تبلیغات و کمپینهای تبلیغاتی خود را اجرا کنند.
۴) صرفهجویی در زمان، بهحداکثررساندن درآمد
هرچقدر دادههای مربوط به ایونتها وکمپینها بزرگتر باشد، تحلیل آنها سختتر و گیجکنندهتر به نظر میرسد. بهعلاوه، یک سازمان ممکن است برای تحلیل این دادهها هزینۀ زیادی را متقبل شود. اتوماسیون پیشرفتهای که در تحلیل دادهها بهواسطۀ GA4 وجود دارد، یکی از دلایل مهاجرت به GA4 است.
GA4 با ابزارهای پیشرفتۀ تحلیل دادهای که دارد، به بازاریابان دیجیتال کمک میکند تمرکز خود را روی چیزهای پیشرفتهتر که در کمپینهای آنها تفاوت ایجاد میکند بگذارند، هزینههای خود را کم کنند و درآمد خود را بهبود ببخشند.
۵) استفادۀ حداکثری از هوش مصنوعی
اگر از بازاریابان دلایل مهاجرت از آنالیتیکس به GA4 را بپرسید، حتماً از هوش مصنوعی پیشرفتۀ آن صحبت میکنند.
GA4 با عملکردهای زیاد مبتنی بر هوش مصنوعی، به تبلیغکنندگان اجازه میدهد تا دید بازتری به آمارهایی که واقعاً مهم هستند پیدا کنند. در GA4، افراد بهجای اینکه مجبور باشند همۀ دادهها را جستوجو کنند و همیشه تجزیهوتحلیل انجام دهند، میتوانند دادههای مورد علاقۀ کسبوکار یا مربوط به کاربران را بدون نیاز به جستوجوی خاصی ببینند.
هوش مصنوعی موجود در GA4 قادر به پیشبینی رفتار آیندۀ کاربر است و با توجه به تحلیل رفتار آنها در سایت میتواند بگوید که چند درصد از آنها به سرنخ تبدیل میشوند و احتمالاً در آینده معامله میکنند، چرا در سایت سرگردانند، روی چه قسمتی از سایت بیشتر میمانند و چه پیام تبلیغاتیای نظر آنها را بیشتر به خود جلب میکند.
۶) رابط کاربری بهتر
افرادی که قبلاً با گوگل آنالیتیکس کار کردهاند، حتماً یکی از دلایل مهاجرت به GA4 را رابط کاربری بهتر آن میدانند. در GA4 دیگر خبری از صفحههای پیچیده و شلوغ نیست، دستهبندیها بهتر شدهاند، صفحهها خلوتتر شدهاند و برای رسیدن به یک منو یا دادهها، مسیر راحتتری را طی میکنید.
در گوگل آنالیتیکس دادهها بهشکل کلیتر و پیچیدهتر به نمایش درمیآمدند و کار را برای تحلیلگران سخت میکردند، ولی در نسخۀ جدید امکان دستهبندی نمایش دادهها بهشکل جزئیتر، شخصیتر و اولویتبندیشدهتر وجود دارد.
۷) راحتی استفاده در گوشیهای هوشمند
قطعاً یکی از دلایل مهاجرت به GA4 این است که کارکردن با گوگل آنالیتیکس در گوشیهای هوشمند، کاربران زیادی را به دردسر انداخته بود و باعث میشد آنها نتوانند بهراحتی از این ابزار استفاده کنند، بهشکلی که مجبور بودند با استفاده از نسخۀ موبایلی و پر از نقطهضعف این ابزار به نام Google Analytics for Firebase نیاز خود را برطرف کنند که گاهیاوقات هم کارساز نبود.
حالا با GA4 این مشکل بهراحتی برطرف شده است و کاربران میتوانند چه در نسخۀ دسکتاپ و چه در تلفنهای هوشمند (Android و ios) از این ابزار پرکاربرد، نهایت استفاده را ببرند.
نتیجهگیری
خب این هم از مهمترین دلایل مهاجرت به GA4! چه بخواهید و چه نخواهید نسخۀ قبلی گوگل آنالیتیکس در تاریخ ۱جولای۲۰۲۳ یا همان ۱۰تیر۱۴۰۲ برای همیشه از کار میافتد و تمام افرادی که میخواهند از این ابزار استفاده کنند، باید به نسخۀ جدید یعنی GA4 مهاجرت کنند.
اگر دغدغۀ این را دارید که بازاریابی دیجیتال کسبوکارتان را به بهترین شکل پیش ببرید، وقت آن رسیده که شما هم با امکانات جدید GA4 آشنا شوید و از آن نهایت استفاده را ببرید.
سؤالات متداول
GA4 چه مزیتی نسبت به نسخۀ قبلی آن دارد؟
GA4 از هوش مصنوعی بیشتر کمک میگیرد، رابط کاربری بهتری بهنسبت نسخۀ قبلی دارد، در تلفنهای هوشمند نیز بهراحتی استفاده میشود، با ابزارهای دیگر گوگل مثل Google Ads راحتتر ادغام میشود و حریم خصوصی کاربر را بیشتر حفظ میکند.
از چه تاریخی نسخۀ قبلی گوگل آنالیتیکس (GA3) کار نخواهد کرد؟
از تاریخ ۱جولای۲۰۲۳ نسخۀ قبلی گوگل آنالیتیکس کار نخواهد کرد و تمام کسبوکارها باید از نسخۀ GA4 استفاده کنند.