آخرین باری که به یک بنر تبلیغاتی در سایتی توجه کردید چه زمانی بود؟ به نظرتان کدام بنر، تأثیرگذار و جذاب بود؟
اگر به یاد نمیآورید، باید بگویم که اغلب افراد نسبت به بنرهای تبلیغاتی موجود در سایتها بیتوجهاند و گاهی اصلاً آنها را نمیبینند. این وضعیت که به آن کوری بنری (Banner Blindness) گفته میشود، به دلایل مختلفی رخ میدهد. اگر صاحب کسبوکاری هستید و از تبلیغات بنری استفاده میکنید، قطعاً تمام تلاش شما این است که کوری بنری اتفاق نیفتد.
تا انتهای این مطلب از ویپدیا همراه من باشید تا شما را با کوری بنری و دلایل رخدادن آن آشنا کنم و ۶ تکنیک برای جلوگیری از بروز این اتفاق را به شما بگویم.
کوری بنری چیست و چه زمانی اتفاق میافتد؟
کوری بنری نوعی بیتوجهی انتخابی است و زمانی اتفاق میافتد که مخاطبان یک سایت، به بنرهای تبلیغاتی موجود در آن سایت، بیتوجه باشند. این بیتوجهی ممکن است آگاهانه یا کاملاً ناخودآگاه باشد. طبق مطالعهای که توسط Infolinks انجام شد، ۸۶% از کاربران، کوری بنری را تجربه میکنند.
دلیل وقوع کوری بنری ممکن است این باشد که بازدیدکنندۀ سایت به دنبال چیزی خاص است و نمیخواهد با تبلیغات، از هدف خود منحرف شود یا تمرکزش را از دست بدهد. حتی اگر محتوای موجود در بنر، حاوی تبلیغات نباشد، همچنان ممکن است نادیده گرفته شود. بنابراین، هرچند جذاب و چشمگیر نبودن بنر تبلیغاتی یکی از دلایل رخدادن کوری بنری است، اما تنها دلیل بروز این اتفاق هم نیست.
ذهن بهصورت خودکار ممکن است هر چیزی را که رنگ و نشانی از تبلیغات دارد، نادیده بگیرد. همچنین، این بنرها معمولاً در ابعاد و موقعیت ثابتی در یک صفحۀ وب نمایش داده میشوند و گاهی طراحی و ترکیب رنگ ثابتی هم دارند. به همین دلیل، تکراری به نظر میرسند، چشم به دیدن آنها عادت میکند و درنتیجه آنها را نادیده میگیرد.
۶ تکنیک برای جلوگیری از بروز کوری بنری
با وجود اینکه رخدادن کوری بنری به عوامل مختلفی وابسته بوده و گاهی خارج از کنترل است، خبر خوب این است که میتوانید تا حد زیادی از کوری بنری جلوگیری کنید. در ادامه به بررسی ۶ تکنیک میپردازم که به کمک آنها میتوانید کوری بنری را به حداقل برسانید.
۱) از ساختار تبلیغاتی خارج شوید
سعی کنید کسبوکارتان را آشکارا تبلیغ نکنید. سایتی را که قصد دارید در آن تبلیغ خود را قرار دهید بررسی کنید و ببینید که از چه رنگهایی در صفحات سایت استفاده شده است. اگر از رنگ و طرح مشابهی استفاده کنید، بنر شما با صفحات سایت ترکیب شده و بهشکل واضحی هدف تبلیغات را منعکس نخواهد کرد.
۲) اثربخشی تبلیغات خود را ارزیابی کنید
A/Bتست را برای مجموعهای از مخاطبان هدف خود اجرا کنید. این تست به شما نشان میدهد که آیا تبلیغ شما مؤثر است یا خیر. بنابراین، حتی اگر مخاطبان شما دچار کوری بنری باشند، میدانید که با تبلیغات مناسب، احتمال کوری بنری را کاهش خواهید داد.
در این تست سعی کنید موقعیت و جنبههای مختلف را آزمایش کنید. همانطور که پیشتر هم اشاره شد، یکی از دلایل کوری بنری، قراردادن بنرها در موقعیتی ثابت و تکرارشونده است.
۳) گزینۀ دیگری را انتخاب کنید
به جای تبلیغات بنری، از خود بپرسید که آیا قالب تبلیغاتی دیگری وجود دارد که بتوانید از آن برای رسیدن به اهداف کمپین خود استفاده کنید. قالبهای تبلیغاتی مختلف ممکن است کمتر در معرض نادیدهگرفتهشدن قرار بگیرند و حتی ممکن است ارزانتر از یک بنر تبلیغاتی باشند.
۴) مخاطبان هدف خود را بشناسید
اگر تبلیغ خود را به مخاطبان اشتباهی نمایش دهید، آن را نادیده خواهند گرفت و نرخ کلیک بسیار کمتری را تجربه خواهید کرد. تبلیغاتی که برای کاربران بیربط نمایش داده میشوند، فقط آزاردهنده و خستهکننده هستند؛ پس دربارۀ اینکه مخاطبان هدفتان بیشتر در چه سایتهایی حضور دارند بهخوبی جستوجو و بررسی کنید و سایتهای انتخابی را هدف قرار دهید.
۵) طراحی چشمگیر و جذابی داشته باشید
یک طراحی جذاب میتواند توجه بیننده را به خود جلب کند و به بهینهسازی نرخ تبدیل منجر شود. از سوی دیگر، اگر از تبلیغات با طراحی ضعیف یا رنگهای آزاردهنده و فونت نامناسب استفاده کنید، ممکن است اعتبار خود را از دست بدهید. سعی کنید طراحی تبلیغات خود را ساده نگه دارید و به سلسلهمراتب طراحی توجه کنید.
۶) فراتر از تبلیغات دوبعدی فکر کنید
برخلاف تبلیغات بنری سنتی، تبلیغات نمایشی سهبعدی به کاربران این فرصت را میدهد که با محصول یا تصویر سهبعدی متحرک داخل تبلیغات، تعامل داشته باشند. کمی فراتر از معمول فکر کنید و تبلیغات سهبعدی را با کمکگرفتن از خلاقیت خود، امتحان کنید. تبلیغات ویدیویی باکیفیت زیر ۶۰ ثانیه هم نتیجۀ بینظیر و چشمگیری خواهد داشت.
کلام آخر
تبلیغات همیشه موفقیتآمیز و تضمینی نیستند، اما اقداماتی وجود دارند که میتوانید برای اطمینان از دیدهشدن بنرهای تبلیغاتی خود و پیشگیری از کوری بنری انجام دهید. آزمون و خطا و انجام روشهای مختلف را فراموش نکنید و همیشه به دنبال راهی برای بهترشدن نتیجۀ کار خود باشید.