۴ نوع بن‌شدن در توییتر

دیبوستینگ (Deboosting) در توییتر چیست؟

دیبوستینگ (Deboosting) در انگلیسی به‌معنای «کاهش سرعت یک فضاپیما به‌واسطۀ کاهش رانش آن است تا در مدار پایداری قرار بگیرد». ازجمله معناهای دیگر این کلمه می‌توان به حال بد و افسردگی‌داشتن و خاموش‌کردن یک دستگاه مانند کامپیوتر اشاره کرد.

اما وقتی از دیبوست‌شدن در توییتر صحبت می‌شود، منظور این است که شما به‌نوعی محدود شده‌اید و جلویتان گرفته شده است، یا اینکه زندانی شده‌اید و به عبارتی آشناتر، بن شده‌اید. ممکن است در بسیاری از مواقع شما متوجه این بن‌شدن در توییتر نشوید، به همین دلیل بسیاری از مواقع به آن شادو بن می‌گویند. یعنی شما بن شده‌اید، اما توییتر به‌طور رسمی آن را به شما نگفته و در سایه محدودتان کرده است.

البته من و شما به‌عنوان کاربری که شبانه‌روز به صدها آی پی مختلف برای دسترسی به شبکه‌های اجتماعی وصل می‌شویم، بیشتر در خطر بن‌شدن هستیم. اگر می‌خواهید بدانید چند نوع بن‌شدن در توییتر داریم، این مطلب از وی‌پدیا را مطالعه کنید.

زندان توییتر و زندانی‌ای که خودش نمی‌داند!

توییتر هیچ‌وقت به‌طور رسمی اعلام نکرده است که کاربران را شادوبن می‌کند، اما وقتی به تعریفی که خود توییتر به‌شکل خیلی محو و مبهم از شادوبن‌‌کردن داشته است نگاه کنید، شاید تا حدودی بن‌شدن را باور کنید:

«غیرقابل‌کشف‌کردن عمدی محتوای فردی برای دیگران به‌جز خودش، طوری که خودش از آن خبر نداشته باشد.»

اگر به‌طور فنی بخواهیم صحبت کنیم، باید بگوییم که توییتر این کار را نمی‌کند. وقتی یک حساب کاربری به‌طور کامل بن نشده باشد، شما کم‌و‌بیش توییت‌هایی از آن می‌بینید. اگرچه کاری که توییتر در قبال بن‌شدن انجام می‌دهد نامحسو‌س‌تر و شاید مقداری خطرناک‌تر است. توییتر به‌جای اینکه حساب کاربری کسی را مستقیماً بن کند، از چند روش دیگر استفاده می‌کند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

۴ نوع بن‌شدن در توییتر

به‌طور کلی ۴ نوع بن‌شدن در توییتر داریم:

  1. بن‌شدن در قسمت پیشنهاد جست‌وجوی توییتر (Search Suggestion Ban)؛
  2. بن‌شدن در قسمت جست‌وجوی توییتر (Search Ban)؛
  3. بن‌شدن به‌شکل روح (Ghost Ban)؛
  4. دیبوستینگ در پاسخ‌دادن (Reply Deboosting).

توییتر برای اینکه تعیین کند کدام حساب کاربری به چه شکلی بن شود، از یک‌سری سیگنال‌های پیچیده در الگوریتم خود استفاده می‌کند. هرچند نه من و نه هیچ فرد دیگری از داخل شرکت توییتر و بحث فنی آن خبری ندارد و ادعایی دربارۀ این سیگنال‌ها ندارد، اما طبق تعریف خود توییتر از شادوبن‌شدن، به سرنخ‌هایی می‌رسیم.

کارمندان توییتر در گزارشی اعلام کردند که فاکتورهای مختلفی دخیل هستند تا شما به‌عنوان یک حساب کاربری، سزاوار بن‌شدن شناخته شوید؛ مثلاً اینکه با چه کسانی در تعامل هستید؟ آیا ایمیل خود را تأیید کرده‌اید؟ آیا عکس پروفایلی آپلود کرده‌اید؟ چه مدت از ساختن حساب کاربری شما می‌گذرد و… .

همچنین، توییتر در میانه‌های سال ۲۰۱۸ اعلام کرد اینکه یک حساب کاربری چگونه با حساب‌های کاربری‌ متخلف در ارتباط است و تعامل دارد نیز بر قضاوت توییتر در بن‌کردن تأثیر می‌گذارد؛ به این معنا که اگر با یک حساب کاربری متخلف زیاد در ارتباط باشید، ممکن است شما نیز در خطر بن‌شدن باشید. پس اگر در توییتر بسیار مثبت هم عمل کنید و چیزی خلاف قوانین توییتر منتشر نکنید، بازهم ممکن است به خاطر ارتباط با خاطیان به زندان توییتر بروید! بدتر از همه این است که توییتر شما را از زندانی‌شدنتان باخبر نمی‌کند! در ادامه به این می‌پردازیم که این ۴ نوع بن‌شدن در توییتر چگونه خودشان را نشان می‌دهند.

۱) بن‌شدن در قسمت پیشنهاد جست‌وجوی توییتر (Search Suggestion Ban)

به این معناست که وقتی کسی که با شما هیچ‌گونه سنخیت و آشنایی و مراوده‌ای نداشته است بخواهد شما را پیدا کند، در گشتن بین نتایج جست‌وجوی توییتر کار بسیار سختی پیش روی خود دارد. به عبارتی، اگر شما در قسمت پیشنهاد جست‌وجوی توییتر بن شده باشید، آن فرد برای اینکه شما را پیدا کند باید مستقیماً با آدرس پروفایلتان شما را پیدا کند.

۲) بن‌شدن در قسمت جست‌وجوی توییتر (Search Ban)

به این معناست که توییت‌های شما در نتایج جست‌وجوی توییتر اصلاً نشان داده نمی‌شود و این شامل هشتگ‌ها هم می‌شود. این نوع بن‌شدن معمولاً بعد از مدت محدودی رفع می‌شود. معمولاً بعد از اینکه زیادی در توییتر فعالیت می‌کنید، دچار این نوع بن می‌شوید.

۳) بن‌شدن به‌شکل روح (Ghost Ban)

این نوع بن‌شدن به‌نوعی هم‌معنی همان شادوبن‌شدن است. با این تفاوت که کسانی که شما را فالو دارند توییت‌های شما را می‌بینند، اما بقیه خیر. این موضوع بیشتر در رشته‌توییت‌هایی که افراد بسیاری با آن تعامل دارند، دیده می‌شود. در این رشته‌توییت‌ها (Thread) افراد می‌بینند که از جایی به بعد دیگر این رشته برایشان قطع شده و توییت‌های مشخصی برایشان قابل مشاهده نیست. این واضح‌ترین نشانۀ بن‌شدن به‌شکل روح است؛ اگرچه اثبات آن بسیار سخت است و تضمینی نیست که این تئوری واقعیت داشته باشد یا همیشه صدق کند. این نوع بن‌شدن در توییتر معمولاً موقتی است.

4 نوع بن‌شدن - بن‌شدن به‌شکل روح در توییتر۴) دیبوستینگ در پاسخ‌دادن (Reply Deboosting)

این نوع بن‌شدن یا محدودیت به این شکل خود را نشان می‌دهد که پاسخ‌های شما در یک توییت، پشت یک دکمۀ Show More پنهان می‌شوند. این محدودیت بسیار کلافه‌کننده است؛ چون شما را در برابر سایرین ساکت می‌کند، البته به‌جز کسانی که با شما موافق هستند.

ازآنجایی‌که حساب‌های کاربری‌ای که با هم ارتباط عمیقی دارند ممکن است هم‌زمان به‌طور همگانی بن شوند، تمامی افرادی که در آن بحث یا رشته‌توییت دخیل بوده‌اند نیز ممکن است به این شکل بن شوند. به عبارت دیگر، فقط می‌توانند با هم صحبت کنند و از بیرون کسی آشکارا جواب‌هایشان را مشاهده نمی‌کند، مگر اینکه روی دکمۀ Show More بزنند.

در بعضی مواقع هم ممکن است در زیر جواب‌های بعضی از کاربران نشان «توهین‌آمیز» (Offensive) درج شود تا افراد دیگر بدانند که ممکن است با پاسخی توهین‌آمیز و بد روبه‌رو شوند.

۴ راهکار برای مقابله با بن‌شدن در توییتر

اگر خود را در زندان توییتر دیدید، چند راهکار هست که می‌توانید به کار ببندید تا از بند زندان و محدودیت آزاد شوید. اگرچه شمایی که با فیلترشکن در این شبکۀ اجتماعی هستید باید توجه داشته باشید که شاید تمامی این بن‌شدن‌ها به خاطر تغییر آی پی باشد و راهکارهایی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود قطعیت ندارند، ولی گزارش‌های مختلفی بوده است که رعایت این نکات باعث شده که از بن‌شدن نجات پیدا کنند.

  1. از قوانین پیروی کنید: برای کسی که با فیلترشکن در اینترنت حضور دارد، صحبت از رعایت قوانین عملاً معنایی ندارد، اما توصیه می‌شود به خط‌مشی توییتر احترام بگذارید و از اسپم‌کردن، تهدید و تولید محتوایی که ممکن است توهین‌آمیز باشد بپرهیزید.
  2. صفحات متنوع‌تری را دنبال کنید: یکی از کارهایی که احتمالاً شما را از بن‌شدن رها می‌کند این است که افراد متنوعی را دنبال کنید؛ یعنی اگر به‌شدت مخالف یا به‌شدت طرف‌دار فرد یا تفکر خاصی هستید، فقط افراد و صفحات مرتبط با آن را دنبال نکنید؛ چون معمولاً وقتی شما در یک وجه جامعه قرار می‌گیرید، توسط وجه مقابل به‌طور دسته‌جمعی ریپورت می‌شوید و ممکن است که اکانت شما بن شود.
  3. الگوی تعامل خود را تغییر دهید: اینکه تماماً به یک شکل رفتار کنید، یعنی دائماً کامنت بگذارید یا افرادی را که شما را فالو نکرده‌اند یا شما آن‌ها را فالو نکرده‌اید دائماً تگ کنید، می‌تواند به بن‌شدن شما منجر شود و سیگنال قرمز به توییتر بفرستد. به اشکال گوناگون با حساب‌های کاربری‌ مختلف در تعامل باشید تا به‌عنوان یک کاربر عادی شناخته شوید.
  4. اگر تازه‌واردید، صبر پیشه کنید: اگر تازه حساب کاربری توییتر خود را ساخته‌اید، صبر کنید. چون توییتر در بن‌کردن، سابقه و سن آن حساب کاربری را نیز در نظر می‌گیرد. به این خاطر که خاطیان معروف به خاطر اینکه زود‌به‌زود حساب کاربری خود را از دست می‌دهند، دوباره پروفایل جدید می‌سازند و به خاطر همین باید صبر کنید تا برای توییتر تضمین شود که شما از متهمان سابقه‌دار نیستید! اگر مدتی گذشت و همچنان بن بودید، مطمئن شوید که عکس پروفایل دارید، ایمیلتان تأیید شده و بایوی کاملی دارید.

درنهایت باید به این نکته اشاره کرد که بسیاری از نکات مطرح‌شده، نشئت‌گرفته از تجربیات افراد در استفاده از توییتر است و خود توییتر به این موارد به‌طور مستقیم اشاره نکرده است. پس بهتر است با رعایت این حداقل‌ها از بن‌شدن دور بمانید.

منابع

۵/۵ | (۴ امتیاز) امتیازت با موفقیت ثبت شد!
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.