بازاریابی محتوایی بهصورت بلاگپستهای بلند و طولانی، یکی از ابتداییترین و پرقدرتترین انواع بازاریابی است که امروزه شکل متفاوتی به خود گرفته است. فلسفۀ وجودی این مقالات باعث شکلگیری مبحث میکروبلاگینگ (Microblogging) شد. اگر بخواهیم نگاهی به آمار و ارقام بیندازیم، میتوانیم بگوییم ۷۵٪ از کاربران به بلاگپستهای کمتر از ۱۰۰۰ کلمه تمایل بیشتری دارند. درمقابل، فقط ۵٪ از افراد هستند که با وجود فاکتورها و المانهای جذابیت مقالات، بلاگپستی را تا انتها میخوانند.
در این مطلب از بلاگ ویپدیا قصد داریم بگوییم میکروبلاگینگ چیست، چه تفاوتی با بلاگ دارد و چه مزایا و معایبی شامل آن میشود. همراهمان باشید.
میکروبلاگینگ چیست؟
میکروبلاگینگ (Microblogging) یکی از انواع بلاگنویسی است، بهطوری که تعداد کاراکترها در آن محدود است (معمولا زیر ۳۰۰ کلمه)، اما درعوض لب کلام را بهصورت مستقیم به مخاطب انتقال میدهد. این شکل از محتوا در سایتها و اپلیکیشنهای میکروبلاگینگ مثل توییتر، تامبلر و… تولید و منتشر میشوند؛ اپلیکیشنهایی که موجب شدهاند مطالب کوتاه خود را بهصورت آنلاین و سریع منتشر کنیم.
باید بدانید که میکروبلاگینگ فقط بهمعنای استفاده از اپلیکیشنهایی که به آنها اشاره کردیم نیست. پیش از این، سازمانها برای ارتباط مستمر با کارکنان و جمعآوری ایدهها و نوآوری، از میکروبلاگهای درونسازمانی استفاده میکردند.
اگرچه بلاگپستها برای گوگل جذابیت بیشتری دارند، اما نمیتوان از محبوبیت بلاگهای کوچک در میان کاربران چشم پوشید.
محبوبترین میکروبلاگها را در ادامه ببینیم:
توییتر
توییتر با داشتن بیش از ۳۳۰میلیون عضو، یکی از پرمخاطبترین میکروبلاگها در سطح جوامع است. این میکروبلاگ محبوب، امکان توییت انواع محتوا بهصورت عکس، نوشته، فیلم، صدا، لینک و… را دارد. در هر توییت، کاربر فقط میتواند متنی با ۲۸۰ کاراکتر منتشر کند.
اینستاگرام
میکروبلاگ محبوب ما ایرانیان با بیش از ۸۰۰میلیون کاربر فعال. اینستاگرام یکی از میکروبلاگینگهای بصری است که فضای بیشتری نسبت به توییتر در اختیار کاربران قرار میدهد. در اینستاگرام کاربر اجازه دارد کپشنی تا ۲۲۰۰ کاراکتر برای پستها بنویسد. این در حالی است که تیم اینستاگرام به کاربران توصیه میکند برای نمایش بهتر در اکسپلور (Feed)، به نوشتن ۲۵۰ کاراکتر بسنده کنند.کاربران اینستاگرام میتوانند علاوه بر کپشن، میکروبلاگهای خود را در قالب پستهای اسلایدی هم منتشر کنند.
پینترست
یکی از پلتفرمهای محبوب میکروبلاگبازها پینترست است. پینترست یک پلتفرم بصری همچون اینستاگرام است که در جزئیات، اندکی باهم متفاوتاند. در پینترست صفحاتی وجود دارد که هر کاربر میتواند تصاویر را براساس دستهبندی، به آن سنجاق کند. در هریک از صفحات، امکان سنجاقکردن فیلم، عکس و گیف (Gif) وجود دارد. برای هر عکس یا صفحه میتوان عنوان و توضیحاتی تا ۵۰۰ کاراکتر اضافه کرد.
فیسبوک
میکروبلاگ محبوبی که تقریباً با فراگیری سایر میکروبلاگها مثل توییتر و اینستاگرام دیگر اون ارج و قرب سابق را ندارد. در فیسبوک کاربران میتوانند انواع محتواهای بصری مثل عکس، فیلم، آلبوم و… را علاوه بر محتوای نوشتاری، به اشتراک بگذارند. فیسبوک این اجازه را میدهد که مخاطبان را براساس نوع پست و استوری در حال انتشار دستهبندی کنید و به آنها زیباییهای بصری برای جلب توجه بیشتر مخاطب اضافه کنید.
لینکدین
این میکروبلاگ یکی دیگر از قدرتمندترین میکروبلاگینگهاست که بر پایۀ کار و تخصص کاربران ایجاد شده است. در لینکدین کاربران با انتشار مطالب و تجربیات مرتبط با کار و حرفۀ خود، مخاطبان خود را به تعامل وا میدارند. توصیه میکنیم برای آنکه مطالبتان جذابیت بیشتری داشته باشد، در نوشتن چند خط اول وسواس بیشتری به خرج دهید.
تامبلر
یک رقیب سرسخت در مقابل توییتر، تامبلر است. تامبلر ۴۶۶میلیون بلاگ (منظور حساب کاربری فعال) دارد و در ایالاتمتحدۀ آمریکا، بعد از توییتر، ابزار میکروبلاگینگِ محبوب است. این سایت به کاربران اجازه میدهد که مطالب خود را در قالب بلاگپست منتشر کنند. کاربران حتی میتوانند پست کاربران دیگر را ریبلاگ (Reblog) کنند یا به آنها نظر بدهند. در تامبلر برای پاسخدادن ۴۷۵ کاراکتر و برای نظردادن ۵۰۰ کاراکتر محدودیت اعمال شده است.ترتیب محبوبیت هریک از ابزارهای مخصوص بلاگنویسی کوچک، در جوامع مختلف متفاوت است. برای مثال در آمریکا، توییتر در جایگاه اول است و رتبۀ دوم مختص تامبلر است.
فرق میکروبلاگینگ و وبلاگنویسی
تا اینجا گفتیم میکروبلاگینگ چیست و چند نمونه از محبوبترین اپلیکیشنها و سایتهای مربوط به تولید این شکل از محتوا را معرفی کردیم. اما بلاگ و میکروبلاگ در عین شباهت زیادشان، تفاوتهایی هم دارند.
بلاگپستها درعینحال که محتوای بسیار غنی و جامعی دارند، محدودیتی در نوع رسانه و تعداد کلمات ندارند. برای مثال، یک بلاگپست میتواند متشکل از انواع محتوا بهصورت نوشتاری، عکس، صوت، ویدئو، اینفوگرافیک، گیف و… باشد. طبیعتاً پیادهسازی بلاگپست بسیار زمانبر است. درمقابل، میکروبلاگینگ نسبت به نوع رسانه و تعداد کاراکترها محدود بوده و درعوض سرعت انتشار آن بیشتر است.
مزایا و معایب میکروبلاگینگ
حالا که میکروبلاگینگ دمدستتر بوده و جامعۀ مخاطبان زیادی دارد، بهتر است از خوبیها و بدیهایش هم بگوییم:
مزایای میکروبلاگینگ
- سرعت انتشار بالا؛
- انتقال پیام مستقیم به مخاطب؛
- جذب حداکثری واکنشهای مخاطبان در قالب لایک، نظر و… به دلیل بستر اجتماعی؛
- نیاز به تداوم برای دیدهشدن توسط الگوریتمهای شبکۀ اجتماعی؛
- هزینههای جانبی کمتر؛
- مناسب گوشیهای هوشمند.
معایب میکروبلاگینگ
- محدودشدن میزان اطلاعات و محتوای تولیدشده؛
- سختشدنِ گرفتن رتبه در موتورهای جستوجو؛
- وجود پلاگین و قالبهای محدود در تولید محتوای میکروبلاگ؛
- محدودیت در استفاده از رسانهها؛
- محدودیت در تعداد کلمات؛
- نیاز به بروزرسانی بهصورت منظم؛
- احتمال ازدسترفتن مطالب از دید مخاطب.
سخن آخر
امروزه کاربران زیادی به دلایل مختلف از میکروبلاگینگ استفاده میکنند، اما نمیتوان نقش مهم وبلاگنویسی و اهمیت دیدهشدن توسط گوگل را در نظر نگرفت. بااینحال، میکروبلاگینگ، با وجود محدودیتها، یکی از محبوبترین ابزارهایی است که در حال حاضر دسترسی راحتتری نسبت به بلاگ، برای همۀ کاربران دارد. از طرفی، استفاده از این نوع از محتوا در حال حاضر با هدف کسب درآمد ادغام شده است و شکل محتوایی خاصی را به خود اختصاص داده است. شما چقدر و به چه منظور از میکروبلاگینگها استفاده میکنید؟
منابع
سؤالات متداول
میکروبلاگ چیست؟
میکروبلاگ یک محتوای کوتاه است که با هدف تعامل سریع با مخاطب، طراحی شده است.
بهترین اپلیکیشنهای میکروبلاگینگ کداماند؟
توییتر، اینستاگرام، فیسبوک، لینکدین، ویرگول و تاملر بهترین اپلیکیشنهای میکروبلاگینگ هستند.
طول میکروبلاگ چقدر است؟
میکروبلاگها میتوانند حدود ۲۰ تا ۳۰۰ کلمه باشند، درحالیکه یک پست بلاگ معمولی اغلب حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کلمه یا بیشتر است.