تبلیغ از جنس ویدیو در فضای آنلاین بهتر است یا تلویزیون؟

تبلیغات ویدیویی از دیرباز به‌عنوان یک روش تبلیغاتی کارآمد شناخته شده‌ است. اولین تبلیغ ویدئویی که در تلویزیون به نمایش درآمد، با حدود چهارهزار بیننده، به سال ۱۹۴۱ برمی‌گردد، سال تلویزیون‌های سیاه و سفید و شروع رشد تکنولوژی. اما حالا ما در عصری هستیم که برای دیدن تبلیغات، به تلویزیون نیازی نداریم و آن‌قدر با تبلیغات ویدئویی مختلف، چه در تلویزیون و چه در فضای آنلاین، احاطه شده‌ایم که آرزو می‌کنیم کاش هیچ تبلیغی وجود نداشت!

در این بین، برای صاحبان کسب‌وکاری که به دنبال معرفی خود هستند، این سؤال ایجاد می‌شود که تبلیغات ویدئویی در فضای آنلاین نتیجۀ بهتری دارد یا در فضای کلاسیک تلویزیون؟

برای پاسخ به این سؤال، موارد مختلفی باید بررسی شوند تا بتوان به تخمین نسبتاً دقیقی از نتیجۀ تبلیغات رسید. هدف ما در این مطلب نیز معرفی بعضی از مهم‌ترین عوامل در اثربخشی تبلیغات ویدئویی است. در این پست به شما می‌گوییم که بررسی چه عواملی قبل از شروع تبلیغات، می‌تواند برای تبلیغات ویدئویی شما در تلویزیون یا فضای آنلاین نتیجۀ درخشانی رقم بزند.

سنجش کمی و کیفی، پیش‌نیاز انتخاب محیط تبلیغات

پیش از اینکه بخواهید برای انتخاب پلتفرم تبلیغات ویدئویی خود اقدام کنید، بهتر است عوامل مختلفی را بررسی کنید. تحقیقات قبلی نشان داده است که تبلیغات در فضای آنلاین به همان اندازۀ تبلیغات تلویزیونی و حتی بیشتر، تأثیرگذار است. اثربخشی یک تبلیغ به مخاطبان، موضوع مورد بحث، نوع کسب‌وکار، کانال‌های انتشار و… بستگی دارد.

۱) گسترۀ مخاطبان

توجه به مخاطبان، عامل اصلی در انتخاب نوع تبلیغات است. در تبلیغات ویدئویی، نکتۀ اصلی این است که مخاطبی که در پرسونای شماست به‌خوبی تبلیغ شما را درک کند و بتواند با آن ارتباط بگیرد، چه در تلویزیون و چه در فضای آنلاین.

رِنج سنی مخاطبان، زمینۀ فعالیت شغلی، محل سکونت، نحوۀ تعامل با برند و نحوۀ ارزش‌آفرینی برای برند، از موارد حیاتی در زمان بررسی پرسونا هستند.

۲) جنس کسب‌وکار

اینکه کسب‌وکار شما در چه صنعتی فعالیت می‌کند، نقش بسزایی در انتخاب کانال تبلیغاتی دارد. کسب‌وکاری که مستقیماً با عموم مردم ارتباط دارد، به کانالی گسترده و عمومی نیاز دارد و کسب‌وکاری با مخاطبان محدود و صنعتی باید بتواند مخاطبان خاص خود را در فضای آنلاین پیدا کرده و هدف قرار دهد.

۳) تغییر به‌سمت دیجیتالی‌شدن

با وجود اینکه تلویزیون همچنان یکی از بزرگ‌ترین رسانه‌های اطلاع‌رسانی است، اما در سال‌های اخیر جایگاه ویژۀ خود را در ذهن مخاطب، به فضای آنلاین واگذار کرده است.

پیشرفت تکنولوژی عامل اصلی این تغییر بوده است، به‌نحوی که امروز حتی مخاطبان با بازۀ سنی بالای ۵۰ سال نیز ارتباط تنگاتنگی با فضای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی دارند. در این حالت می‌توان گفت که دسترسی به مخاطبان از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌تواند تا حد زیادی کار ما را در تبلیغات راحت کند.

۴) هزینۀ تبلیغات

بهتر است بدانید که هزینۀ تبلیغات در تلویزیون به‌هیچ‌وجه قابل مقایسه با هزینۀ تبلیغات در فضای آنلاین نیست. تبلیغات ویدئویی تلویزیونی از گران‌قیمت‌ترین انواع تبلیغات هستند و به‌طور میانگین برای هر ثانیه تبلیغ در تلویزیون ملی، باید مبلغی در حدود «۳۰میلیون تومان» پرداخت کنید. این در حالی است که پخش کامل یک تبلیغ در فضای آنلاین (آپارات، فیلیمو، اینستاگرام و…) می‌تواند هزینۀ بسیار کمتری برای شما داشته باشد و در‌عین‌حال، سرعت پخش تبلیغ شما را نیز افزایش دهد.

۵) وایرال‌شدن

وایرال یا همه‌گیر شدن به حالتی گفته می‌شود که تبلیغ شما، به‌ویژه تبلیغات ویدئویی، بدون اینکه برای آن هزینه‌ای بکنید، در همه‌جا پخش شود. احتمال وایرال‌شدن یک کمپین یا تبلیغ، بدون هزینه و تبلیغات گسترده در فضای مجازی، بسیار کم است؛ اما در‌صورتی‌که این اتفاق بیفتد، به بردی بزرگ برای تیم مارکتینگ شما بدل می‌شود.

لازم است بدانید که وایرال‌شدن فقط در فضای آنلاین اتفاق می‌افتد؛ باوجوداین، تبلیغات تلویزیونی نیز می‌توانند به‌قدری خلاق باشند که پایشان به فضای آنلاین باز شود.

۶) نرخ تعامل

تعامل بین برند و مخاطب، موضوعی است که پس از ظهور تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی بیش‌ازپیش قوت گرفته است. تعامل به معنای هرگونه ارتباط سازنده بین برند و مخاطب است. این تعامل می‌تواند از جنس نقد، رفع ابهام، تعریف یا هرگونه پرسش و پاسخ و ارتباط باشد. بدیهی است که تعامل مخاطب با برند، در فضای آنلاین به‌مراتب بیشتر از فضای سنتی است و همین موضوع، اعتماد بیشتری را در مخاطب ایجاد می‌کند.

جمع‌بندی؛ کدام‌یک مناسب نیاز من است؟

درنهایت اگر بخواهیم تمام نکات بالا را (که خلاصه‌ای از هزاران نکته تبلیغاتی هستند) جمع‌بندی کنیم، باید بگوییم که در دنیای امروزی، تبلیغات ویدئویی در فضای آنلاین به‌مراتب اثربخشی بهتری از فضای تلویزیون دارد. باوجوداین، نمونه‌های موفق تبلیغات تلویزیونی نیز همیشه، حتی همین امروز، وجود دارند که نشان می‌دهند تلویزیون هرچند مقام اول را از دست داده است، اما همچنان می‌تواند ابزاری قدرتمند برای تبلیغات ویدئویی باشد.

انتخاب پلتفرم تبلیغات، درنهایت به نیاز و شرایط شما بستگی دارد، اما تجربه نشان می‌دهد که همگام‌شدن با رشد تکنولوژی می‌تواند اثرات مثبت خود را در درازمدت نشان دهد. برای شروع تبلیغات در آپارات روی دکمۀ زیر کلیک کنید.

شروع تبلیغات در آپارات

امتیاز می‌دم
مطالب پیشنهادی ما:

نظر شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.